Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Adolf Hitler-istila...Nasıl Başladı,Nasıl Bitti?

Halfmumi

Öne çıkan mesajlar

Adolf Hitler(Doğrumu yazdım?) ne zaman doğdu,nasıl ortaya çıktı?O kadar Alman ordusu nasıl toparlandı?
Savaş nedeni neydi?Nasıl başladı?Hitleri nasıl öldürdüler?(öldümü?)Hitler nasıl o kadar orduya hükmetti?Türkiyeye neden dalmadılar?Dalamadılar mı?Taa Rusyaya kadar nasıl gittiler?Yahudilerle arasındaki durum nedir?

Açıkcası HİÇ denecek kadar bilgim var bu konuda :)

*!unity i,Sam i,Fedaykini çağırır*[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Jimenez artık LTDF da olamayacak...
Sosyal ağlarda paylaş

Oy oy oyyyy, abi üstüne ciltlerce kitap yazılan ve kesin doğruların olmadığı bir konuyu bizden bu forumda açıklamamızı bekliyorsun. Desenki Enigmanın elegeçirilmesinin ve sonuçlarının perde arkası nedir filan gibi spesifik konu o zaman tamamda bu çoook geniş.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

ehe :)
evet..
Diğer tüm topikleri okuduğum halde(Bazı yerlerini atlayarak)

20 M rus un öldüğü,
yok a olduğu yok b olduğu deniliyor..

ama hiç kimşe hitler nasıl girdi ortama,yada yahudilere olan gıcığı kesin olarak şöyleydi dememiş :)

Atlanmış konulara parnak bastım yani Fedaykin bir bakıma :P

Bir topik 10 sayfa,biri de bir okadar..
ama tam parmak basılacak noktaları bulamadım :P
Sosyal ağlarda paylaş

adolf memur bir ailenin çocuğu,fakirlik o,şu,bu derken siyasi fikirleri çok genç yaşta öne çıkıyor,gençlik gruplarına katılıyor(bizdeki ülkü ocakları gibi)hırsı ve konuşma,kendini dinletme becerisi ile kısa sürede önce çıkıor en sonunda kendi siyasi partisine başkanlık etmeye başlıyor,siyasi görüşü büyük almanyayı kurmak ve alman milletlerini(avusturya,isviçre fln fln)birleştirmek.ilk 1930'larda seçimlere büyük hırsla giriyor ve....rezil oluyor,hapise giriyor fln fln,ama düşünceleri halk arasında hızla yayılıyor,1.dnya savaşındaki yenilgi ve yenilgiyi izleyen eziklik duygusu ve küçümseme alman milletinin canını sıkıyor,tek bir görev altında birleşmek ve güçlerini kanıtlmak cazip geliyor,bu yüzden önce yadırgadıkları hitlere yaklaşıyorlarhitler şansöl olunca almanya baştan kuruluyor ve kısa sürede endüstrisi katlanarak büyüyor,1936'da versailes anlaşmasını bozarak alman ordusuna getirilen kısıtlamalar çiğneniyor,almanya 1. dünyasavaşından aldığı derslerle eski savaş taktiklerinden kurtuluyor ve ordusunu güçlendiriyoribunda adolf'un 1.dünya savaşında görev yapmasının ve savaşın tadını bilmesinin payı büyük.1938'de çekoslavakyayı sscb ile BİRLİKTE yıkıp paylaşıyotlar aynısı 1939'da polonyadada oluyor,ama bu sefer batılı müttefikler seslerini çıkarıp almanyaya savaş açıyorlar,ama almanyanın yeni savaş taktikleri ile fransa haftalar içinde düşüyor,avruğa ele geçirilince her şey kolaylaşıyor zaten,hızlı gelişmelerden cesaretlenmiş alman ırkı çoğu fedakarlıkla yükseltiyor ülkelerini

eh kısaca yaazdım işte ama olmadı pek.kısaca v-cevaplanacak sorların varsa yardımcı olmaya çalışırım[hline]tık!
benim hala umudum var.
Sosyal ağlarda paylaş

BAŞINDAN ÖNEMLİ UYARI: AŞAĞIDAKİLER TAMAMEN VE TAMAMEN KENDİ DÜŞÜNCELERİMDİR.
İngiltere - Fransa - Amerika ülkelerinin her dediğine bizim halk bu kadar değer verip doğruymuş gibi benimsediği için dünyanın gördüğü en büyük liderlerden biri sefil bir köpek olarak anılıyor bugün. Musevilere yaptığı gerçekten köpeklik ama açık olalım, savaş sırasında herkes köpeklik yapıyor, katliamla hitler'i suçlayan Amerika Almanya'ya napalm yağdırarak binlerce sivilin yanarak cayır cayır acılar içinde ölmesine neden olmuştu.
Fransa'yı almaları zaten savaşı kazanmalarını düşünmelerine neden olmuştu, hele bir de daha başlarında füze fırlatmayı bulup (bundan emin değilim pek ama böyle aklımda kaldı yanlış olabilir?) Londra'ya misilleme yapmalarıyla işin büyük kısmını halletmişlerdi. Fransa'nın taktiksel sorunları, her bilgiyi geç almaları, geç davranmaları sebebiyle almanlara karşı etkisizlerdi.
Neyse bu konularda zaten bilgi bulabilirsin... Sana başka bir açıyı göstereyim...
Savaşın sonu, Almanya kaybetmek üzere, Hitler'in yüksek yetkili komutanları savaşın biteceğini anlamakla oğullarını gaz odasına sokarlar ve müzik dinletirken onları öldürürler. Tabii hepsi değil ama bu çılgınlığı yapan bir çok komutan vardı. Hitler yenileceğini anlayarak silahı kafasına dayayarak kendisini öldürür. Bir çok komutan/general kaçışarak başka ülkelerde saklanırlar, Nurenberg mahkemeleri başlar bir sürü rütbeli asker emirlerini yerine getirdikleri için öldürürler, başka ülkelerde saklananlar da bulundukları anda mahkemeye götürülürler, öyle ki en son 1970'lerde bir general bulunduğunda onu bile ömür boyu hapse mahkum etmişlerdi, adamın 60'larını geçmiş yaşlı ve zararsız bir kişi olduğunu düşünürsek çok acımasızca sayılır.
Savaş bu... Hoş yanı yok. Tek taraf suçlanamaz, bu katliama katılan her taraf suçludur. Almanya suçlu, ama herkes emin olsun Amerika, Fransa, İngiltere de EN AZ Almanya kadar suçlu.
Ha bir nokta daha söyleyeyim, Musevileri öldürmüş, generaller hak etmiş derseniz, Hitler zamanında emirlerine uymayan, karşı gelen, isyan çıkaran generalleri falan yakalatıp piyano teliyle boğduruyordu. Dolayısıyla adamlar pek de bayıldığından gaz odalarına musevi yollamıyorlardı.
Tabii Hitler de korkunç bir adam... Savaşın doruk noktalarında günde 3000 kadar musevi gaz odalarına yollanıyordu.[hline]Some people are born with tragedy in their blood.
UIN: 2060306
Sosyal ağlarda paylaş

ya gene ayni bikbika giricez anlasilan.

zirt pirt biri cikip ELIT BIR UST SINIF olusturup TUM DUNYAYI bunlarin KOLEsi yapmayi - bakin mecazi degil gercekten bildiginiz anlamda kole - PARTI TUZUGUNE YAZMIS psikopat bir akimin basina gectigi ulkeyi ve bunlarin yaptigi icraatlari bunlara karsi savasanlarin icraatlariyla kiyaslamasin.

almanyaya napalm atilmadi. napalm icad edilmemisti o zaman daha. napalmin icadi vietnamda olmustur. yangin bombasi atildi. yangin bombasi atilmasi da alman sehirlerine sene 43 ten itibarendir. 43 den sonra eger muttefikler yangin bombasi atti diye sivil sehirlere almanlarla - nasil oluyorsa - ayni derecede suclu oluveriyorsa, o zaman almanlar polonyada bu tarihten once varsovada sivil halka yaptiklari, yugoslavyada partizanlarla mucadele ederken sivil halka yaptiklari, hele hele bunu birak savasin ta en basinda rotterdam, amsterdam ve sonra da yugoslavyada sivil sehirleri bombalamalariyla yine one gecer. sana ikinci dunya savasi tarihini tekrar bir bastan almani oneririm.

hala nazi kavraminin ve almanyada kurulmus 3. reich rejiminin nasil bir olay oldugunu yeterince net gorememis insanlar var.

bu rejim, komple bir grubun digerlerine ustunluk kurarak onlari - mecaz degil gercek anlamda - tam bir kolelik altinda kendi cikarina istismar etmesi uzerine kurulu bir sistemdi. bakin baska irklar demiyorum ha. kendi ulkesi, kendi milleti icinde dahi. nazi partisinden iseniz elittiniz. degilseniz degildiniz, harcanabilirdiniz. ne kadar zengin ne kadar saglam oldugunuzun onemi yoktu.

nasil bir demir yumruk altinda yonetildi almanya 33 ten savas sonuna kadar kimsenin inceledigi yok. nazizm ya da yonetim hakkinda en ufak bir elestiriniz, en ufak bir baska manaya cekilecek lafiniz aninda jurnallenirdi. nasil mi ? akrabaniz, esiniz dostunuz arkadasiniz tarafindan. herkes birbirinden korkardi ve gestapo tarafindan tum toplum 'ben onu ihbar etmezsem baskasi ihbar eder ve benim ihbar etmedigim ortaya cikar ben de onunla beraber okka altina giderim' diye dusunmeye itilmisti. bu nedenle kim ve ne olursaniz olun toplum uzerinde mutlak bir kontrol altinda kaliyordunuz.

modern dunya tarihinde sakat, akil hastasi ya da kisir diye kendi vatandasini resmi prosedur ve burokrasi ile imha etmis bunun icin tutanak hazirlamis baska bir yonetim gorulmemistir. bir yangin bombasi olayindan bir anda nazilerle ayni seviyede suclu hale getiriliveren muttefikler ayni zamanda varsovada siviller almanlar tarafindan ac birakiliyor diye varsova uzerine yuzde 80 olumle sonuclanacak ikmal seferlerine cikan ayni muttefiklerdir, gestapodan tutuklulari kurtarabilmek icin tarihte esi gorulmemis roman gibi hapishane bombardimanlari yapmis, toplama kamplarindan 44 sonunda haberi olunca askerlerinin durup dinlemeden bir an once toplama kamplarindakileri cikarmak icin savasa suren, birliklerin yolunu degistirenler de ayni muttefiklerdir ?!?!

nasil oluyorsa nazilere ozenen ve sempati duyan insanlar var toplumumuzda.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

Adolf Hitlerin Mayn'kaf adlı romanını bitirdim,orada çoğu şey anlatılıyor.Yani burada iki satırla yazılacak birşey değilki o kadar kişiyi toplayıp büyük başarılar elde etmiş olması ne kadar ileri görüşlü olduğunun ispatıdır.Ne talihsizliktirki yenilmenin verdiği hezeyanla,karşıt toplumlar Alman hükümetine karşı asılsız çamur atma yarışına girmişler ve şu an bildiğimiz 'canavar' ünvanı verilmiştir.Üç şey söyleyebilirim şu an aklınızda olan Adolf Hitler portresi için Saçma,aptalca,asılsız.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 02 January 2004 22:22 tarihinde demiş ki:
ya gene ayni bikbika giricez anlasilan.

zirt pirt biri cikip ELIT BIR UST SINIF olusturup TUM DUNYAYI bunlarin KOLEsi yapmayi - bakin mecazi degil gercekten bildiginiz anlamda kole - PARTI TUZUGUNE YAZMIS psikopat bir akimin basina gectigi ulkeyi ve bunlarin yaptigi icraatlari bunlara karsi savasanlarin icraatlariyla kiyaslamasin.

almanyaya napalm atilmadi. napalm icad edilmemisti o zaman daha. napalmin icadi vietnamda olmustur. yangin bombasi atildi. yangin bombasi atilmasi da alman sehirlerine sene 43 ten itibarendir. 43 den sonra eger muttefikler yangin bombasi atti diye sivil sehirlere almanlarla - nasil oluyorsa - ayni derecede suclu oluveriyorsa, o zaman almanlar polonyada bu tarihten once varsovada sivil halka yaptiklari, yugoslavyada partizanlarla mucadele ederken sivil halka yaptiklari, hele hele bunu birak savasin ta en basinda rotterdam, amsterdam ve sonra da yugoslavyada sivil sehirleri bombalamalariyla yine one gecer. sana ikinci dunya savasi tarihini tekrar bir bastan almani oneririm.

hala nazi kavraminin ve almanyada kurulmus 3. reich rejiminin nasil bir olay oldugunu yeterince net gorememis insanlar var.

bu rejim, komple bir grubun digerlerine ustunluk kurarak onlari - mecaz degil gercek anlamda - tam bir kolelik altinda kendi cikarina istismar etmesi uzerine kurulu bir sistemdi. bakin baska irklar demiyorum ha. kendi ulkesi, kendi milleti icinde dahi. nazi partisinden iseniz elittiniz. degilseniz degildiniz, harcanabilirdiniz. ne kadar zengin ne kadar saglam oldugunuzun onemi yoktu.

modern dunya tarihinde sakat, akil hastasi ya da kisir diye kendi vatandasini resmi prosedur ve burokrasi ile imha etmis bunun icin tutanak hazirlamis baska bir yonetim gorulmemistir. bir yangin bombasi olayindan bir anda nazilerle ayni seviyede suclu hale getiriliveren muttefikler ayni zamanda varsovada siviller almanlar tarafindan ac birakiliyor diye varsova uzerine yuzde 80 olumle sonuclanacak ikmal seferlerine cikan ayni muttefiklerdir, gestapodan tutuklulari kurtarabilmek icin tarihte esi gorulmemis roman gibi hapishane bombardimanlari yapmis, toplama kamplarindan 44 sonunda haberi olunca askerlerinin durup dinlemeden bir an once toplama kamplarindakileri cikarmak icin savasa suren, birliklerin yolunu degistirenler de ayni muttefiklerdir ?!?!

nasil oluyorsa nazilere ozenen ve sempati duyan insanlar var toplumumuzda.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.

Unity senin bu saplantılı ve dogmatik Alman düşmanlığını ve Amerika sempatizmanı anlayamıyorum.Tarihte Bush gibi bir manyak,gözü dönmüş bir cani varsa,tarihin karalanmış değiştirilmiş sayfalarındaki Adolf Hitler'e çamur atmak sana değil,kimseye düşmez.[hline]fedaykin, demiş ki:
Ve unity elini amerikan anayasasına basarak milli marşlarını söylerken gözünden aşağıya mutluluk yaşları süzülmektedir

apache the taksimetre
Sosyal ağlarda paylaş

herkesin suçları ortada işte kims sütten çıkmış ak kaşık değil,savaş bu,savaş psikolojisi çok değişik bir şeydir,insanları savaştaki hareketlerinden yargılayamassın(hitlerin yhudileri öldürmesinin savaşla alakası yok,resmen bir katliam),suçlu ararsan elbet çııacaktır karşına bir yerlerden,bak tokyo ve dresden bombordımanlarına,bak normandiya harektı boyunca ele geçirilen alman esirlerinie yapılan muameleye,bak galip rusların savaştan sonra doğu almanyada yıllar boyu devam ettirdiği teröre,katliamlara,tecavüzlere,bak ameriknın sırfı ruslara göz dağı vermek için atom bombasını kullanmasına(japonya imparatorlarına dokunulmaması şartıyla teslimiyete hazırdı ama amerikalılar yinede atom bombalarını kullandı bide savaştan sonra imparatora dokunmadılar,o zzaman hirosima ve nagasakideki katliamın nedeni neydi?)

dolu işte,savaş bir insanın,binlerce insanın en iğrenç şartlarda hareket edip en iğrenç şartları sergilediği bir oram,böyle işte,

Hitler ruslar sığınağına 300 metre ötedeki sokaklara girdiğinde metresi eva braunla evlendi vede düğünden dakikalar sonra intahar etti,sığıağın bahçesindeki bir kratere aceleyle gömüldü,tabi rus topları ve tanklarını sokakları ezmesi ile büyük olasılıkla hitlerinde cesedi patlamalarla parçalanmış ve dğer alman askerleri ile gömülmüştür.

berlinin savunulması 2.dünya savaşının belkide en acı dönemidir,15 yaşındaki çocuklar çoktan cepheye sürülmüştür,bu yüzden 14 hatta 13 yaşındaki çocukşlar bile cepheye gönderildi,yıkık şehirler arasında yaşıtları oyun oynarken alman çocukları rus tankları ile savaşıyprdu.

savaş cinayetten öte birşey değil.[hline]tık!
benim hala umudum var.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Apache, 02 January 2004 23:21 tarihinde demiş ki:

Unity senin bu saplantılı ve dogmatik Alman düşmanlığını ve Amerika sempatizmanı anlayamıyorum.Tarihte Bush gibi bir manyak,gözü dönmüş bir cani varsa,tarihin karalanmış değiştirilmiş sayfalarındaki Adolf Hitler'e çamur atmak sana değil,kimseye düşmez.[hline]fedaykin, demiş ki:
Ve unity elini amerikan anayasasına basarak milli marşlarını söylerken gözünden aşağıya mutluluk yaşları süzülmektedir

apache the taksimetre

sacmasapan polemiklere girmeyelim yine. kendin icqdan anlattin ankarada milli kutuphanede dalmissin bazi yazarlarin bazi saibeli yayinlarina, tutup nazi dedigimiz dunyada bir kere ornegi gorumlus insanlik dusmani bir gruba karsi hosgoru besliyorsun. biz de oyleydik lisede daha yeterince inmemisken olayin detayina. tarih tarihtir, gercekler bellidir. daha once de tartistik neo nazilerin sacmaladigi tarih degistirilmis propagandasini burada ileri surup tarihte gelmis gecmis en buyuk essogluessegi temize cikarmaya calisma. canina kasdetmis oldugu insanlar hala hayatta bu adamin. hele hele bunun icin tutup da turk halkinin asiri kesimlerin kendi politikalari icin kullandigi neo-amerikan dusmanligi propagandasini da hic istismar etme. tarihin degistirilmis sayfalariymis. kim degistirdi tarihin sayfasini herif kendi vatandasini akil hastasi diye tasra hastanelerinde gazlarken ?[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Apache, 02 January 2004 23:17 tarihinde demiş ki:
Adolf Hitlerin Mayn'kaf adlı romanını bitirdim,orada çoğu şey anlatılıyor.Yani burada iki satırla yazılacak birşey değilki o kadar kişiyi toplayıp büyük başarılar elde etmiş olması ne kadar ileri görüşlü olduğunun ispatıdır.Ne talihsizliktirki yenilmenin verdiği hezeyanla,karşıt toplumlar Alman hükümetine karşı asılsız çamur atma yarışına girmişler ve şu an bildiğimiz 'canavar' ünvanı verilmiştir.Üç şey söyleyebilirim şu an aklınızda olan Adolf Hitler portresi için Saçma,aptalca,asılsız.

ben de su an insanlarin aklinda olan adolf hitler portresi icin senin soyledigini soyleyen kisi hakkinda uc sey soyleyebilirim, sasirtilmis, kandirilmis, akli karistirilmis.

ne enteresandir ki bu 'tarih degistirildi', hebe 'naziler kimseyi oldurmedi' gibi polemikler, tam da neo nazist ve irkci psikopatlarin ordan oraya kosusturmaya basladigi ve en onemlisi toplama kamplarinda akrabalarini yitiren ya da bunlardan kil payi sag kurtulan insanlarin artik yaslanip olmeye basladigi zamanlarda ortaya cikmistir. aaa tabi bir de dogu almanya gibi nazi ordusunu, gestaposunu bire bir ornek almis ve yasatmis, kendi vatandaslarinin HER BIRI icin bir tane 'big brother' atayip adamlarin donuna kadar izleyip dosyalayip binalarca depoda saklananan ve bu gun halka acik arsivler olusturmus bir ulkenin bati almanyayla birlesmesinden ve dogu almanyada batiyla birlesmeden sonra is bulamayip irkciliga yonelen insanlarin yasadigi bir ulkenin bati almanya ile birlesmesiyle baslamistir. bundan 10 sene once boyle bir polemik yoktu. sscb vardi onca sene, eger bu psikopatlarin iddia ettigi gibi muttefikler tarihi degistirmis olsaydi, emin ol stalinden sonrakiler bu acigi cok iyi degerlendirip propaganda malzemesi yaparlardi.

irkci salaklarin zirvalarina kanmayin. sonucu istismar olur.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DoGMeaT, 03 January 2004 00:02 tarihinde demiş ki:
(japonya imparatorlarına dokunulmaması şartıyla teslimiyete hazırdı ama amerikalılar yinede atom bombalarını kullandı bide savaştan sonra imparatora dokunmadılar,o zzaman hirosima ve nagasakideki katliamın nedeni neydi?)

tekrar tekrar soyluyorum, japonya 30 lardan itibaren tojo ve askeri cuntanin elindeydi, imparator sadece bir figurdu. cinde olan katliami planlayan, icra eden ve bunu halka farkli sekilde yansitan bu diktatorya idi. hirohitonun kismen bunlardan haberi vardi fakat haberi olan seyi engelleme gucu de yoktu, zaten naif bir insan oldugundan gelenekler uzerine yapilan beyin yikamalara da acikti. tojo ve arkadaslari intihar edene kadar japonya hicbir zaman icin teslime yanasmamistir. bu bir tarihi gercektir, japon tarihinde boyle yazar, kimse bunu farkli gostermesin.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben kavga etmiyorum. beni dumura ugratip tuylerimi diken diken eden seyler, hepimizi kelimenin sozlukteki anlamiyla kole yapmaya niyetlenmis bir guruhun fiillerinin kucumsenmesi. bunun uzerine dunyada gelmis gecmis bir suc yoktur, ne asurlularin aldiklari sehirlerde direnenlere iskencesi, ne mogollarin katilmayanlari kilictan gecirmesi ne de baska bisey. bunlar barbarliktir. ama bilincli, niyetli ve hele hele planli olarak bir guruhu digerlerinden ustun tutup bu guruh niyetine digerlerini kole yapmaya calismak, bunu yaparken de olmamasi gerektigine karar verilen bir toplumu dunya uzerinden yok etmeye calismak insanlik tarihinde bu gune kadar gorulmemis, bir daha da gorulmeyecek bir dehsettir.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

Unity bilemiyorum seni birisi fena doldurmuş. Ben asla nazilere yada Hitler'e haklı demedim. Ancak ingiltere, amerika da onlar kadar suçlu diyorum. Savaşta kimse haklı değil. Bir insanın büyük bir lider olması her zaman haklı olması mı demektir? Hayır, ama adam gerçekten çok iyi bir liderdi bunu inkar edemezsin. Ayrıca Nazilerin politikalarından haberim var, ancak bir de o günün şartlarında almanyada yaşamak var, 2. dünya savaşı başlamak üzereyken Almanyanın ekonomisinin %80'i musevilerin elindeydi... mark'ın değeri ne kadar düşmüştü bilemezsin... Bunun üstüne 1. dünya savaşını kaybetmenin veridği kin ve nefret duyguları olunca böyle bir partinin çıkması ve tutması kaçınılmazdı. Peki bu binlerce museviyi katletmek için yeterli bir sebep mi? Tabii ki hayır. Ancak olaya siyah/beyaz olarak ASLA bakamazsın. Burda nazi özentiliği yapan çok insan olabilir sinirlenmekte de haklısın ama söylediklerimi tam kavramadan böyle bir post atman çok saçma olmuş. Ne nazilerin haklı olduğunu düşünüyorum, ne müttefiklerin. Savaşta her tarafın suçlu olduğuna inanıyorum ve şu taraf daha suçlu! denmesinin yanlış olduğunu hala savunuyorum. Açık seçik köle yapmaya çalışan bir devlete nasıl saygı duyarsın, nasıl savunuyorsun diyorsun. Eh, ben de sana soruyorum: İsrail'i bir karakol olarak kullanıp kıtalararası kontrol sağlamaya çalışan, absolut power olmaya çalışan ve en en kötüsü de bunu itiraf etmiyip, planlarına sinsice devam edip doğruluğu hala belli olmamış nedenlerle ülkelere savaş açıp istila eden bir ülkeyi nasıl savunabiliyorsun? Nazilerin kölelik politikasından çok mu farklı bu? Şu anda biz daha zavallıyız 2. dünya savaşındaki musevilerden, onlar en azından bu köle yapma çabasına karşı koymuşlardı, bizse bizi sömüren devletin elini öpüyoruz.
Neyse yani insanca tartışıp adabını bozmadan konuşacaksan devam edelim bu tartışmaya, saçma sapan dolduruşlara gelip "nazi özentiliği" bilmemne diye suçlamaya niyetliysen zaten bırak yani...[hline]Some people are born with tragedy in their blood.
UIN: 2060306
Sosyal ağlarda paylaş

*1935'de 1 usd,1.970.000 reichmark'I ediyordu.
*endüstri nerdeyse hiç yoktu
*en basit ihtiyaç maddeelir bile bulu8namıyordu
*halk kıtlık içindeydi
*işsizlik devasa boyutlara ulaşmıştı
*halkın tabakaları arasındaki geldir dengesizlikleri almış başını yürüyoru
*büyük savaşın acıları hala devam ediyordu,almanya küçümseniyordu.

alman insanları utanç,sıkıntı içindeydi,bir görevedoğru tek bie el altında ilerlemek istiyorlardı,yahudilere karşı olan büyük nefret olabilirdi mesela bu büyük görev,hitler başa geç,nce bunu gördü ve kullanmaya başladı,sanayiyi yeniden kurdu,büyük devletlere olan bağlılığı yok etti,sonra çekoslavakya geldi,btün bu başarılar alman halkınını cesaretlendirdi ve hitlernin arkasında topladı,bu kadar basit

bu arada ben hala hiçkmisenin diğerinden daha az suçlu olduğunu sanmıorum
[hline]benim hala umudum var.

[Bu mesaj DoGMeaT tarafından 03 January 2004 14:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

antimod, guruhun teki cikmis en ustun irk biziz, geri kalan ancak koledir diyip, avrupada birer birer ulke isgal etmeye baslamisken savasta hakli olmaz demek olmaz.

ayrica hitler buyuk bir lider degildi, nazi partisinin en ust tabakasinda istismar, propaganda ve ikna sanatinda pir olmus adamlar vardi, ve cogu parti politikasi bunlarin eseridir. isimleri soylemek bile hos degil, goebbels goering himmler gibiler.

ben savunuyorum ki tutup da asla muttefik tarafi her ne sekilde olursa olsun naziler kadar suclu gorulemez. adamlarin amaci ISTISNASIZ herkesi !gercek anlamda! kole yapmak. bunun modern zamanlarda ne rusyayla ne amerikayla ne cinle ne israille kiyaslanir bir yani yok. burda emperyalizmden de bahsetmiyoruz, diger ulkeleri pazar olarak kullanmaktan ya da bazi seylere mecbur birakmaktan da. kendileri haric herkesi !gercek! anlamda kole yapma amacini tasiyanlardan bahsediyoruz. filmlerde romanlarda gordugumuz gibi sirtinda kirbac saklayan turden. bunun tarihte hicbir barbar millet, akim ya da guruhla kiyaslanabilir bir yani yok. hele hele bunun icin plan olusturup bunu burokrasi icerisinde isletip, bunun icin yonetmelikler hazirlayip 10 sene uygulamak ise sucu artik evrensel boyuta tasiyor.

biz 2. dunya savasindaki musevilerden hicbir sekilde daha zavalli degiliz. kimsenin annesi oldurulmedi, babasi kaybedilmedi ya da sakat akrabasi cremate edilmedi. sen hala somurgelik de koleliktir gibi bir dusunce icindesin. mecazlardasin. burda mecaz yok GERCEK anlamda kolelikten bahsediyoruz.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

Unity seninle bu konuyu onlarca yüzlerce binlercekere tartıştık ama inatla aynı şeyi tekrar tekrar bıktırana usandırana kadar söylüyorsun.Yok kütüphanede edindiğin üç beş bilgiyle gibi amiyene sözler hiç hoş değil burada amaç birbirimizi küçük düşürmek değil doğru olanı gözler önüne sermekki senin doğru olan tarafında yanlışlar olduğunu anlamaman hala şaşırtıcı.

Köleliğin mucidi Hitler ve partisi değildir ve asla olmayacaktır.Stalin zamanında başlayan katı ırkçılık ve elit kesim olgusunu Hitler,nasyonel sınırlar çerçevesinde değiştirmiştir.Stalin toplama kamplarında insanları 4 duvar arasında bırakırken Hitler sadece kendi aleyhinde olacak kişileri belli bir süre tutmak için kullanıyordu.

Reich elit ırkına gelince.Savaş psikolojisi diye bir olay var unity.İnsanlar teknoloji ve planların yanı sıra moral e feci şekilde ihtiyaçları vardı ve Hitler'in bir artı yanı burada daha lanse ediliyor.Savaş sırasında askerlere kendilerinin daha üstün oldukları psikolojisi öylesine iyi enjekte edilmiştiki artık bir süre sonra düşmanda bunu kabullendi ve savaş yenilgisi sonra kurnaz karşıt devletler içlerindeki korkuyu,medyaya gene böylesine ahmak ve onursuzca iletti.

Gaz odaları saçmalığını açmayacağım bile.O sırada kullanılan ZycklonB gazı şu an bile bir ülkeyi batırabilecek derecede pahalı ve havalanmadığı taktirde çok büyük bir patlama gücüne sahip bir gaz.Havalandırıldığı zaman ise etrafındaki 10km ötesindeki bütün canlıları zehirleyecek kadarda güçlü.Şimdi diyelim Almanlar bunu kullandı peki bu adamlar nasıl hayatta kaldılar.Bıraksalar patlayarak ölecekler,havalandırsalar zehirlenerek ölecekler.haa dersiniz Stalin ve yandaşları gibi damarlara zerk ederek öldürdüler o zaman GAZ ODALARI gibi saçma bir sözcükle karşıma çıkmayın,terslerim.

Sonra,emperyalist terör devletine gelelim.Gerek savaş sırası Japonya'ya atılan atom bombası,domuz burnu çıkarmasıyla Rus denizlerini nükleer atığa gömen,masum vietnam'lıları çerez gibi yok eden,ırak'ta binlerce çocuk ve kadını ölüme mahkum eden bir devlet varken ve hala devam edebiliyorken geçmişe mazi derim.
Sosyal ağlarda paylaş

apache baktigin kaynaklarin sacmaligindan dem vururken bunu kasdettim ne demek bu ;

"Hitler sadece kendi aleyhinde olacak kişileri belli bir süre tutmak için kullanıyordu. "

sen alay mi ediyorsun tarihten habersiz misin. gestapo nedir iskence nasil yapilir insan nasi sessizce oldurulur kac bin metodunu icad etmisler haberin var mi ?

once kolelik nedir onu ogren. eski medeniyetlerin hepsinde toplum yapisinin bir parcasi kabul edilen carpik bir yapilasmadir. bir toplum icinde herkes kole olabilirdi, borclu olmasi yeterdi. kolelige girisin cikisin sartlari olurdu. nazilerin mucidi olmadigi sey budur.

nazilerin mucidi oldugu sey, kendilerinden baska HERKESI dogal, atanmis ASSAGILIK - bak vurguya - NE ISTENIRSE yapilinabilir hayvanlar olarak addetmekti. - bak parti tuzugune -.

kendi kafanda okutugun sapitmis bazi moronlarin fikirlerine dayanarak allahin essogluesseklerini romantiklestiriyorsun. bu adamlar KASAPti. mecaz da demiyorum gercek anlamda kasap. insanlarin uzerinde canli canli deney yapilan hastaneler vardi. bu hastanelerde deney yapan doktorlarin bir kismi hala sag.

gaz odalari sacmasi yapan sensin. icqda da bir suru irkci kaynaktan okudugun manasiz revizyonist yalani one surdun, hepsine teker teker cevap verdim, burada da tartistik hala daha kendini bir sekilde 'gaz odasi yoktu' diye ikna ediyorsun. buna kendini kandirmak denir.

su nasi sacmasapan bir cumle :

"O sırada kullanılan ZycklonB gazı şu an bile bir ülkeyi batırabilecek derecede pahalı ve havalanmadığı taktirde çok büyük bir patlama gücüne sahip bir gaz.Havalandırıldığı zaman ise etrafındaki 10km ötesindeki bütün canlıları zehirleyecek kadarda güçlü"

adamlar daha 1915 te hidrojen gibi zaptedilmesi guc, 1930 larda HELYUM gibi ASAL bir gazi kontrol edip UCAN gemilerde kullanip yolculuk yapabilen bir ulkenin teknolojisine kondular. NEDIR ya zyklon b. ASAL GAZ diyorum asal gaz nedir biliyor musun ? adamlar nukleer bomba yapmaya calisiyor uraynumla oynayabiliyor sen burada revizyonist salaklarin zkindirk zyklon b gazinin ne kadar dehsetli oldugu sacmasini savunuyorsun. almanlar zehirli kimyasal gazlar kullanmak konusunda 1. dunya savasindan beri gelen teknolojiye sahipti sen ugandayla karistirdin herhalde.

ha birisi cikip da bu dehsetten kurtulan ya da bu dehsette akrabasini arkadasini kaybeden, hala psikolojik tedavi hayattayken revizyonist dazlak neo nazilerin zirvalarini savunursa ben de onu cok fena terslerim.

yok domuz burnu yok cart curt. japonya ON MILYON insana biyolojigi ON SENE boyunca sallayinca tinmiyorsun domuz burnu birden bire kafanda emperyalist teror devletleri mi yaratiyor. sen teror nedir hala idrak edememissin. daha da okuycak cok seyin var. gecmise de mazi denmez, biyolojige maruz kalmis 10 milyon insanin hunharca imha edilmis 3-5 milyon baska bir grup insanin hatirasi dururken gecmis mazi olmaz, hele boyle revizyonist sacmalarina ortalik hic birakilmaz. sen hala rakamlari idrak edemedin galiba bak 3 milyon. 10 milyon. bakkaldan uzeri alinan para degil bunlar insan.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...