Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bana gelen ve oldukça önemli oldugunu düşündüm bir mail

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
StRencher, 09 Temmuz 2005 17:24 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman şu "hemen 112 ara yoksa ölüceksin" kod adlı kız-uyutma-buz dolu küvet-böbrek masalı (Çok pardon, bir arkadaşımın iş arkadaşının başına gelen olayı) da meşrubatçıların işi. İnsanlar bar'lara gidip içki içmesinler evde oturup meşrubat içsinler diye :)

Ehehe Yalan haber bunlar yaw :D Birilerinin işgüzarlığı işte. Senelerden beri dolanan şehir efsaneleri...
Grup Hepsi den geliyor Yaaalaan, yalaaan :-p[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Mesaj tarihi:
said:
robinson, 09 Temmuz 2005 17:20 tarihinde demiş ki:
Bildiğim kadarıyla hava ile temas eden aids virüsü çok kısa bir süre sonra ölüyor. Sanırım 5 dakika gibi birşeydi.
ölmüyorlar. virusler;canlı ortamlarda canlılık ozelliği,cansız ortamda cansızlık ozelliği kazanıolar.cansız ortamda kendilerini korumak amacıyla kristal yapılara donusuolar.
ayrıca cansız ortamda viruslerin 3000 yıl yasayabildiği yazar bioloji kitapları.bknz:meb yayınları lise1 sayfa 119 paragraf 3.benim su canlılar aleminde en zeki buldugum yaratıklar gerci hala canlı olarak sayılmıolar ama olsun.bide bize zarar vermeseler ne guzel gecinip gitcez.[signature][hline]buyuklerimin ellerinden ,kucuklerimin gozlerinden,yasıtlarımın iki kaslarının arasından operim.derin saygılarımla....
iRiN bacınız
Mesaj tarihi:
said:
irin, 09 Temmuz 2005 17:32 tarihinde demiş ki:
said:
Bildiğim kadarıyla hava ile temas eden aids virüsü çok kısa bir süre sonra ölüyor. Sanırım 5 dakika gibi birşeydi.
ölmüyorlar. virusler;canlı ortamlarda canlılık ozelliği,cansız ortamda cansızlık ozelliği kazanıolar.cansız ortamda kendilerini korumak amacıyla kristal yapılara donusuolar.
ayrıca cansız ortamda viruslerin 3000 yıl yasayabildiği yazar bioloji kitapları.bknz:meb yayınları lise1 sayfa 119 paragraf 3.benim su canlılar aleminde en zeki buldugum yaratıklar gerci hala canlı olarak sayılmıolar ama olsun.bide bize zarar vermeseler ne guzel gecinip gitcez.

havasız ortamda.......[signature][hline][/b]evrenin dayandığı tek gerçek vardır: nedensellik...[/b]
[/b]Neodammerung[/b]
[/b]çizim galerim[/b]
Mesaj tarihi:
said:
irin, 09 Temmuz 2005 17:32 tarihinde demiş ki:
said:
ayrıca cansız ortamda viruslerin 3000 yıl yasayabildiği yazar bioloji kitapları.bknz:meb yayınları lise1 sayfa 119 paragraf 3.benim su canlılar aleminde en zeki buldugum yaratıklar gerci hala canlı olarak sayılmıolar ama olsun.bide bize zarar vermeseler ne guzel gecinip gitcez.

hahah ben demiştim işte biliyomuşum demekki. niye sınıfta bıraktıysa hoca. neyse.[signature][hline]chiptech.
Seni unutmicaz Windshade...
"Ölüm dediğin budur perde arkasından haber,
hiç güzel olmasa ölürmüydü peygamber..."
Mesaj tarihi:
Abi hala orada mısınız? Yok korkuya gelince Yusuf yusuf ama okumaya gelince yok!!!
http://www.aids.hacettepe.edu.tr/sss.htm Merak etmeyin oldukça kısa... Uzun bi şi değil. Gözleriniz yorulmaz yani... Ya bi de kim uğraşacak bu kadar virüs kaptırsın millete diye..

Present Time, Istanbul
Dur ulan ben bi AIDS bulaştırayım millete. Evet iğne hazır, sinema bileti burada.. Lan keşke şunu ortadan bi yerden alsaydım.Ya şimdi benim oturdum koltuğa bi sonraki matinede kimse oturmazsa! Ama yok Dünyalar Savaşı abi bu full çeker sinema. Keh keh keh

Aynı anda bilgisayar başında paranoyak pati dasaaa'nın verdiği linki açmak konusunda kararsızdır...
ulan şimdi bunu açsam mı? Ya şimdi korkutucu bir yaratık çıkar ben, ham yaparsa.. Yok yok Hacettepe uni diyo.. Ama psikolojik bir test olmasın.. HUH?? Arkamda biri var gibi geldi irkiliverdim birden...

Edit: Sinema filmini güncel bir şey olarak değiştirdim
[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız

[Bu mesaj dasaaa tarafından 09 Temmuz 2005 17:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ya prda dikkat et burda dikkat et zor oluyor yada olmuyor artık öle bi hale geldi ki insanlar diğerleri yüzünden,olcakla öleceğin önüne geçilmez diyebiliyorlar[signature][hline]Mendoza, 03 Şubat 2005 03:58 tarihinde demiş ki:
Hayatimda bu kadar "hastalikli" bir film gormedim...

kanberdim bi zamanlar
Mesaj tarihi:
said:
HIV virüsü dış ortamda yaşayabilir mi?

HIV, açık havaya maruz kaldığında uzun süre yaşayamaz. Dış ortamda ısı, kuruma, su, sabun ve deterjanlar nedeniyle tahrip olur. Spermdeki ve vajina salgısındaki HIV, dış ortamda birkaç saatte, kuru ortamda ise on dakikada ölür. HIV kurumuş kanda da kısa zamanda ölür. Yine de dökülmüş kan, sperm ve diğer beden sıvıları küçük de olsa risk oluşturur. Bu yüzden sulandırılmış çamaşır suyu ya da eşyanın bir kaç dakika kaynatılarak temizlenmesi gerekir.

amcamlar yazmış dasaa'nın linkinde bak ne guzel hemen bi gaz "virus ölmez ölmez" nereey ölmüyo oda insan sonucta.

virusler canlı değildir ölmez diye bişey yok, sadece yeterince "canı değiller" ölürler yanı =)[signature][hline]Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
:D

Artık maile gelen bu tarz şeylere inanmıyorum nedeni de bu buyrun

said:
2005 yilinda bana zincir mektup (chain letters) gonderen tum dost ve arkadaslarima tesekkur ederim.

Sayenizde tuvalet temizlemekte kullanildigini ogrendigim Cola'yi icemez oldum.

AIDS virusu tasiyan igneler popoma batacak korkusuyla sinemaya gidemez oldum.

Deodorantlar kanser yapiyor diye sayenizde artik bir domuz gibi kokuyorm.

Marketlerde yasli kadinlar beni kandirip parfum koklatacagim diye bayiltip
kacirir korkusuyla ya markete gitmiyorum ya da yasli
kadinlara asla yardim
etmiyorum.

Telefon hattimi kullanip bana borc takarlar korkusuyla telefona bile cevap veremiyorum.

Yiyeceklerin icinde neler oldugunu acikca ifsa etmeniz karsisinda korkudan
yemek yiyemez oldum.

Ustune kesin fare sicmistir diye hicbir kutu icecegi icemiyorum.

Cok begensem bile ya ickime ilac koyup beni uyutup organlarimi calar ve
buz dolu kuvetin icinde uyanirsam diye bana yaklasanlari tersliyorum.

Tum birikimlerimi hastenade yatan ve olmek uzere olan cocuklara yatirdim.
Bes parasiz kaldim.

Mail listesine katilirsam alacagim soylenen para, bilgisayar, cep telefonu ya da
gezileri beklemekten evden disari cikamaz oldum.

Bir maili forward etmedim basima ne belalar gelecek diye korkuyla
beklemekten ruh sagligimi kaybettim.

SIMDI: Eger bu maili 60 saniye icinde 1200 kisiye yollamazsan, ishal bir kus sabah aksam kafana sicacak ve hayati sana dar edecektir...

bence sizde inanmayın artık bu mail zırvalıklarına
Mesaj tarihi:
insanlar ya paranoyak oldu ya da pollyanna mailler yüzünden

uğraşmaya değmez[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Mesaj tarihi:
said:
Cuce, 09 Temmuz 2005 18:56 tarihinde demiş ki:
said:
HIV virüsü dış ortamda yaşayabilir mi?

HIV, açık havaya maruz kaldığında uzun süre yaşayamaz. Dış ortamda ısı, kuruma, su, sabun ve deterjanlar nedeniyle tahrip olur. Spermdeki ve vajina salgısındaki HIV, dış ortamda birkaç saatte, kuru ortamda ise on dakikada ölür. HIV kurumuş kanda da kısa zamanda ölür. Yine de dökülmüş kan, sperm ve diğer beden sıvıları küçük de olsa risk oluşturur. Bu yüzden sulandırılmış çamaşır suyu ya da eşyanın bir kaç dakika kaynatılarak temizlenmesi gerekir.

amcamlar yazmış dasaa'nın linkinde bak ne guzel hemen bi gaz "virus ölmez ölmez" nereey ölmüyo oda insan sonucta.

virusler canlı değildir ölmez diye bişey yok, sadece yeterince "canı değiller" ölürler yanı =)

Tüh tüh.
ÖSS'de biyolojiden fazla birşey beklemem ayıp olur artık :)[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp
"Biz insan yakıyoruz."

[Bu mesaj Werewolf tarafından 09 Temmuz 2005 19:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
DiabloTyrael mesaj süper yarıldım heheh

İnanmayın artık böyle şeylere. İki üç adam eğlenmek için böyle zincir email gönderme olayı çıkarıyo. Millet korkutuyolar hiç yok yere.[signature][hline]oh yeaa
Mesaj tarihi:
ne kadar dogru oldugu tartisilir...
milleti bu mail zincirleriyle iyice paranoyak yapicaklar artik=)[signature][hline]Valeron, 06 Temmuz 2005 23:50 tarihinde demiş ki:
Ama vanil gibi adamlarin Town Watchliğine hayır ..

Raistin ,07 Temmuz 2005 00:10 tarihinde demiş ki:
1 vanil eski bile sayılmaz daha 6 aylık, 2 daha adma akıllı ne bi postunu ne davranbışlıı gordum ,3 daha 1k emsajı biel yok o zaman bu kişi nasıl seçildi merake diyorum.. ki bayan olması buraya başka kuşkularıda getiriyor...
Mesaj tarihi:
ya ona bakarsanız sinema dışındada üstüne oturabileceğimiz 1000001 tane mekan vardır yani illa sinema deil. ama bu biraz saçma geldi not filan varmış üzerinde olmaz gibime geldi.. Ona bakarsanız yolda yürürken sizi aidslemeye çoooo meraklı biri gelir arkadan verir iğneyi kıça[signature][hline]Eski _NoelBaba_ yeni SbNN...
Not:Aynı account sadece nick deişti..Yadırgamayın yanii!!..
Mesaj tarihi:
eskiden de sey derlerdi ısıklarda dugme wardir ya oraya igne koyuyorlarmis basinca sana geciyormus tovbe tovbe[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"
"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"

Mix|MSN|Blogs of my life
Mesaj tarihi:
Ya milletteki şerefsizliğe bak.Niye böyle bir şey yapıyorlar hangi mantıkla yapıyorlar.İnsanların hastalandığı görmek hoşlarınamı gidiyor bu insanların.[signature][hline]Krwlng in my skiN
Mesaj tarihi:
1- Virüsler cansız varlıklardır zaten o yüzden ölmezler. Bir protein kapsül ve bir kalıtım materyalinden oluşurlar(Bir de tabi tek çeşit enzimden, hücre zarını eritmek için). Enerji üretemezler vesaire..
2- Canlılık faliyetlerini ancak bir canlı hücre içinde gösterirler(ki HIV virüsü için bu lenfosit T oluyor, bu da bizim immün sistemimizi harekete geçiren hücre)
3- HIV virüsünün kanla bulaşma olasılığı çooooooooooook yüksektir.
4- HIV virüsü dış ortamda ölmez, çoğalma(hastalık yapma) potansiyelini kaybetmez, bu potansiyeli ancak enzimleri (yaklaşık 55 derecede bozulur diye hatırlıyorum) ya da protein kılıfı ya da kalıtım materyali (3000 derece civarında bozuluyodu) bozulduğunda çoğalma potansiyelini yitirir ve hastalık yapma özelliği kalmaz. 50 derece görmediğimize göre hava sıcaklığı olarak, iğne tabi ki hastalık bulaştıracaktır.
5- HIV virüsünün yaklaşık 2 aylık bir kuluçka dönemi vardı yanılmıyorsam, ama 12 seneye kadar(o kadar görülmüştü en fazla) hastalık farkedilmeyebiliyordu. Bu kuluçka döneminde virüs lenfosit T'lerin içindedir, bu hücreler kanda olsa da kan tahlilinden hiç sonuç alınmaz. Hücre görüyosun sonuçta kan tahlilinde içinde virüs var mı yok mu bilemessin.

Yani bu öykü her ne kadar öyle olduğunu sanmasam da doğru bir öykü olabilir.

PS: Ayrıca adam orda kan tahlili yaptırmıyo, iğneyi tahlil ettiriyo, zaten iğne battığı anda bulaşması kesin olan bir hastalık iğnenin tahlili yeterli adamın hasta olduğunu anlaması için...[signature][hline]Mekteb-i Sultani
Mesaj tarihi:
Böyle bişey yapanın aidsten de büyük hastalıkları olduğu kesin. :([signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting
T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting
  • Yeni Oluştur...