Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yazıcı Tavsiye

ghaldszar

Öne çıkan mesajlar

Çok fazla farkları yok gerçi ama epson demek geldi içimden. Baskı hızının Hp'ye göre daha düşük olması ve cd gibi medyalara baskı yapabilmesi ilgimi çeken artılar.

Bir diğer yandan Epson'ın özelliklerinde yazmayan ama Hp'de yazan kağıt ağırlığı olayı. 280 gr'lık fotoğraf kağıdına izin veriyor bu aletki o da karton kıvamında bir kağıt. Bir çok renkli fotokopi bile 260 gr'dan daha fazla ağırlıktaki kağıdı kabul etmiyor.

Bilmiyorum ne kadar yardımı olur ama söyleyebileceklerim bu kadar şimdilik :)

Hmm biraz daha inceledimde...

Hp'de baskı alanı ve marjin hikayeside önem taşıyor sanırım. Özel kesim kağıtlara baskı olarak Epson Hp'yi sollamış durumda. Buna karşılık marjin olayında Hp açık ara farkla önde gibi. Yinede Epson'da bütün marjinler 3 mm'ye kadar çekilebiliyormuş yazana göre. Bu özellik kullanım alanına ve ya amaca göre gerekli tarafa artı puan olarak geçebilir. Alana sormak lazım orasını :) [signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...

[Bu mesaj Zopik tarafından 07 Temmuz 2005 02:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Baskı Marjı: 0 mm üst, sol, sağ ve alt**
**Yazıcı sürücüsündeki özel ayarlar ile. Aksi takdirde 3mm üst, sol, sağ, 14mm alt. Özel marj ayarlarıyla, alt marj 3 mm'ye indirilebilir.
[hline]
Diye yazıyor Epson' un sitesinde.
Burada konu biraz karmaşık göründü gözüme.
0mm mi, 3mm mi yoksa 14mm mi?
Özel Marj ayarı nedir nasıl yapılır?

Valla şu ana kadar Epson ve HP nin bir çok modeli printer kullandım fakat her zaman Epson' un baskısı daha çok hoşuma gitmiştir. O yüzden de burada ben de biraz taraflı bakıyorum ama olay artık sadece düz printleri aştı ve fotoğraf söz konusu olduğu için bilen birilerinin detaylı yardımları çok önemli.

Diğer taraftan Toms hardwarede yazan bir yazı da çok önemli göründü bana.
[hline]
Photosmart 8150 siyah/gri tonlamalı baskılar için özel bir kartuş da (seçimlik) kullanabiliyor ve son derece iyi sonuçlar veriyor
[hline]

O da burdaki testte yazıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sadece sey diecem bende hp 7260 almistim zamaninda kenarsiz basim yapacak die..
illa 3.5mm aralik birakiyor kil etti.[signature][hline]Amd Athlon 64 3000(939) @ 2450mhz = MSI K8N Diamond = 1024 MB 500 Mhz Ram @ 4.2.2.2 = 2 SLI 6600 GT = Coolermaster Stacker = Coolermaster Aquagate = Tagan 480 Watt Power supply = Sata Raid 0 with 160 GB 7200.7
Sosyal ağlarda paylaş

gald. orda diyo standart ayarları vermiş. üstten 0 mm sağdan soldan 3 mm ve alttan 14 mm diyor standart olarak ama alt tarafıda cd de gelen yazılımı yükleyerek 3 mm ye kadar indirgeyebiliyorsun şeklinde anladım ben o kısmı. ama nasıl yapıldığını bilmiyorum.[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Sosyal ağlarda paylaş

tam bilmiyorum, yazıcı konusunda geniş bi açıklamaya girişemem belki ama referans verebilirim yardımcı olacaksa.

geçen sene arkadaşımın babası pro-amatör fotoğraf basmak için arıyordu, aynı zamanda da scannerlı falan bir şey istiyordu bizim arkadaş. sanırım o, hp photosmart 8150 nin yerini aldığı model, hpnin sitesinde bulamadım. bakabileceğim farklı bir kaynak varsa, yardımcı olacağını düşünüyorsan ver bakayım ama dediğim gibi, geçen sene almışlardı, o günden bu güne değişmiştir belki piyasa, bilemiyorum uzağım.

ha bir de 300-400 ytl idi sanırım fiyatları ama yanlış hatırlıyor da olabilirim..[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...