eagle_dnz Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 ayrıca bende sizin kadar turkum ben sadece turk birkac insanın ÖNCE TURK birkac kişinin canice oldurulmesini hatta yakılmasını kınıyorum[signature][hline]yalnızlık, hayatta yalnız kalmana yol acan hatalarından sana ders verir ve ilerde bu hataları yapmadan daha kısa süre yalnız kalmanı sağlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 * Bu sayfadaki içerik, yazanların kişisel görüşlerini belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Bir dushun bakiyim neden yazmishlar bu yaziyi oraya . sorna kendi bana cevap olarak yazdigini dushun. Ikisi arasinda bir bag kur. Daha mantikli biryerden alinti yapmish olsan birsey demiyecegim de simdi o alinti yaptigin siteden 3-5 alinti bende yaparim sivas cumhuriyet dushmanlari hakkinda yazi yazan yerin asil neyin dushmani oldugu ortaya cikar. Sende yazini editlemek zorunda kalirsin. C/P yaparsin yapmasinda da ustune kaynak ta gosterirsin ama bunun bir adabi vardir. Sen C/P yap ustune okumadim de. Orada bashka bir sey yazsa atiyorum bu ulkede suc teskil eden birsey ustune hakkinda birisi dava acsa "okumadim mi" diyeceksin. Okumadigin birseyi neden yaziyorsun o zaman ? Hadi onu anladim sivas olaylarina karishanlari cumhuriyet dusmani olarak nitelendiren (ayri bir konu tartishailbilir) sitenin gercekte bir cumhuriyet karsiti oldugunu goremiyormusun ? Neyse cok yazdim gene "fasist" damgasi yigecegim.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 bi bakıma haklısın aslında ama orda sadece olayları ayrıntılı anlatıyor diye yazdım[signature][hline]yalnızlık, hayatta yalnız kalmana yol acan hatalarından sana ders verir ve ilerde bu hataları yapmadan daha kısa süre yalnız kalmanı sağlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 "Keşke her kez insan olarak doğsa..." Ama ozman da isnanın bi değeri kalmazdı dimi :-?[signature][hline] "Geçen gün rüyamda kelebek olduğumu gördüm.. Acaba şuan Rüyasında Kelebek olduğunu gören steel miyim yoksa rüyasında insan olduğunu gören kelebekmiyim?" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 cnn turk kanalinda su anda sivas olaylari ile ilgili bi program var. bunu yapanlar ne kadar cahil insanlar artik ya.yaziktir ,azicik utanma yok mudur bu insanlarda :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 bugunde aklima gelmis bu topigi okumustum birden uplaninca sasirdim cidden, programida kacirmisim öff.[signature][hline]Neyse o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 said: Delidumrul, 05 Temmuz 2005 15:50 tarihinde demiş ki: said: eagle_dnz, 04 Temmuz 2005 11:35 tarihinde demiş ki: kaynak Lutfen Usenmeyin Okuyun ..... Sivas Katliamı, Kürt ulusal kurtuluş mücadelesinin yükselişe geçtiği, ..... Usenmeden okudum yaklasik 1 senedir tarih forumlarina post atmama konusundaki dusuncelerim kan beynime sicrayinca bir anda deyishiverdi. Ne kurtulushu ne mucadelesi. Ne diyorsun ? Ben bunu alinti yaptim diyerek biryere varamassin cunki soruyu sormushsun ustune bunu yazmishsin.Ben senin yerinde olsam once soru soracagima adam gibi cikar ben bole bole dushunuyorum kardeshim derdim. Kimse kusura bakmasin her tarz dushucneye saygim var ama gidipte kurt ulusal mucadelesi dendigi zaman aklima 30k tane insan geliyor 3-5 tane bu sekilde dusunen beyinsiz yuzunden olen. Neyse aslinda yazacak cok sey var buraya ama... evet benim de kafama takılmıştı bu aynen bunları yazmak için internetimin bağlanmasını bekliyordum neyse yazılmış.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Sivas olaylarını sulandırmak için aradan cımbızla laf çekip tartışmanın yönünü kaydırarak gerici zihniyeti aklayamazsınız bu böyle biline...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 aklamıyorum ben kimseyi ama "ulusal kürt kurtuluş mücadelesi" sözü gerçekten çok rahatsız edici benim için o yüzden yazdım.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 said: GEd, 06 Temmuz 2005 22:37 tarihinde demiş ki: cnn turk kanalinda su anda sivas olaylari ile ilgili bi program var. bunu yapanlar ne kadar cahil insanlar artik ya.yaziktir ,azicik utanma yok mudur bu insanlarda :( haşa ne utanması onlar kendilerince dini kurtarıyorlardı dinszilerden, hepsi birer mücahit kendilerine göre[signature][hline]Aket Atum Adını vermek istemeyeen bir pati, 06 Temmuz 2005 17:26 tarihinde aşağıdakini bir demiş pir demiş; ''Hiçbir dişi durduk yere şirinLik yapmaz'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thestral Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 www.xelkedondurma.com/ditin/Sivas_Katliam.htm Bu arada Sivas Katliamı ile ilgili atılan güzel bir sloganı hatırladım. "Gericiler yaktı İnönü baktı"[signature][hline]?!?! [Bu mesaj Thestral tarafından 11 Temmuz 2005 17:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thestral Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 SİVAS ACISI Ben tanırım Bu bulut bizim oranın bulutu Hemşeriyiz ne de olsa Benim için kalkmış ta Sivas'tan gelmiş Yurdumun bulutu Başımın üstünde yeri var Ben bilirim Bu rüzgar bizim oranın rüzgarı Hemşerimiz ne de olsa Benim için kopup gelmiş yayladan Yurdumun rüzgarı Kurutsun diye akan kanlarımı Ben anlarım Bu acı bizim ora işi, hançer acısı Bir ülkedeniz ne de olsa Aynı dili konuşsak da Anlamayız birbirimizi Hançerin nakışı Tanıdım acısından, Sivas işi Ben duyarım, duyumsarım Bizim oranın sızısı bu Binip kara bir buluta Sivas ilinden Sivas rüzgarında uçup gelmiş Helallik dilemeye Ey yüreğimin onmaz acıları Ey beynimin dinmez sancıları Suç ne bende, ne de sende Ne de olsa yurttaşımsın Kapalı da olsa bütün vicdan kapıları yüzüme Bilmelisin, bir yerin var can evimde AZİZ NESİN[signature][hline]?!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thestral Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: malcolm, 04 Temmuz 2005 16:49 tarihinde demiş ki: Bence son derece taraflı yazılmıs bir yazı. Aldıgın kaynak marksist.com yazının baslıgıda "Sivas Katliamının Sorumlusu Kapitalist Devlettir!" ne yapmaya calıstıkları belli. Asıl bu tur yazılarla gaza gelmemek lazım. Peki burjuva medyasının yazılarını kaynak gösterdiğinde ne oluyor. Onlar taraflı değil mi? Onlarla gaza gelmek mantıklı mı? Senin yazdığına göre hiçbir sitenin kaynak gösterilmemesi gerek. said: Viktor, 04 Temmuz 2005 16:40 tarihinde demiş ki: dunyada kalmamıs bır duzenın savunucusunun propagandasına akanacak adam yoktur burda heralde hangi düzeni kastediyorsun? Sosyalizmi söylüyorsan sana şöyle bir cevap verebilirim. Sadece reel sosyalizm çözülmüştür fakat bunun çözülmesi ideolojilerini ve teorisini yok etmez ve savunulmamasını gerektirmez. Ha hoş burada(Paticik anlamalıyım herhalde) daha çok kendilerine kemalist , milliyetçi diyenler çoğunlukta. Buna dayanarak da söylemiş olabilirsin said: demirbilek2, 04 Temmuz 2005 17:42 tarihinde demiş ki: Benim cikardigim ders sudur: Toplumun parcalara, taraflara ayrilmasinin ne kadar buyuk bir bedeli oldugunu ogretmistir bize. Bu ulke 'kurtulacaksa' bu hep beraber olacak, alevici, kurtcu, gerici, ilerici, sagci, solcu, Fenerli, Besiktasli, Yozgatli, Izmirli vs. gibi yapay ayrimlarla degil, ya hep beraber ayaga kalkariz ve bi daha bizi durduramazlar ya da hep beraber batariz. peki sen insanları hangi çatı altında ve düşüncede toplayacaksın. nasıl ayağa kaldıracaksın. Alevici , kürtçü dediklerin kendilerinin insan olduğunu kavrarlarsa ve "halklar kardeştir ve aralarında herhangi bir kavga, savaş aptalcadır" diye düşünmeleri yeterli Diğer saydıkların ise zaten tamamı ile zıt şeyler(takımlar ne alaka ise?!). Şu anda gerici , yobaz dediğimiz takım ülkeyi ve kamu mallarını satarken ; ilericiler, aydınlar, komünistler bunlara karşıdır. En basitinden örnekleri incelersen dediğinin ne kadar mantık dışı olduğunu görürsün. //imla ve yazım hataları için özür dilerim. [Bu mesaj Thestral tarafından 11 Temmuz 2005 18:00 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaisersoze Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 ben sivaslıyım ve olay günü ordaydım !! olayların başladığı yer olay Atatürk kültür merkezi bizim evin önü 50 metre ilerde ve başından sona takip etme fırsatım oldu . kalabalık aynı eagle ın kaynağında ki gibi kültür merkezinden başlayıp , madımak otelinin oraya kadar sloganlar atarak ilerledi . Madımak otelinin oraya gelindiğinde ( şansa bakın ki bizim konfeksiyon mağazamızın tepesinden olay yeri apaçık görülüyor ) kalabalık iyice tahrik olmuş vaziyette. Size olayı mekanını şöyle anlatayım . Grup iyice gaza geldiği sıralarda onların önünde tek sıra halinde bir jandarma timi vardı , Ellerinde tüfek fakat o kadar kalaba bir grup için tabiki yetersizdi.Ama yinede jandarma haricinde olay yerine gelen bir grup polis ve 1 adet panzer o an için ellerinden geleni yapmaya çalışıyordu . Panzer su fışkırtıyordu , arkadan polisler kalkanlarla kalabalığı ittirmeye çalışıyodu hatta çok net hatırlıyorum bir komiser elinde cop la önene gelen herkese vuruyodu ve bu sayedede baya bi yardırmıştı ortalığı :) . Ama Benim dikkatimi çeken şey , önde 100-150 kişilik bir grup kesinlikle yerinden kıpırdamıyordu . Arka tarafta bulunanlar geriye doğru kaçışıyorlar sonra slogalnalrın devam etmesiyle tekrar ön saf a yanaşıyolardı. Zaten olay yerine gelinebilecek bütün ana ve ara yollar olayı başlatan provakatorler tarafından kesilmişti görüyodum . Otelin bulunduğu caddeye bağlanan iki ara yol , olay o tarafta olmamasına rağmen kapatılmıştı . Hayır geçemezsiniz diyodu orayı kapatan adamlar . Bunun sebebide gelecek itfaiye araçlarını engellemekti ve bunuda başardılar . İtfaiye once ara yoldan hemen otelin arkada tarafına yanaşıp olaya müdahele edebilirdi fakat yolları kapatmışlardı bunuda gözlerimle gördüm !! İtfaiye aracı baktı orayı kapatmışlar , bir panzer eşliğinde kalabalığı delip olay yerine gelmeye çalışıyordu ki onada izin vermediler . Bense bu sırada dükkandan çıkmıştım ve olay yerinin içine girmiştim . Ama çok kalaba olduğundan en arkalardaydım . İtfaiyenin geldiğini gören bir grup , kendini itfaiyenin önüne attı !! . Bu olayda arka taraflarda ve benim 10 metre uzağımda gerçekleşti . Adamlar resmen kalabalığın arka tarafında yola yattılar ve bizi ezmeden geçemezsin dediler resmen . Bi taneside gitti camdan itfaiyeciye bişeyler söyledi . Büyük ihtimalle onuda provake izncirine dahil etmeye çalıştı . Benim tahminim ce şöyle demiştir :" ya bırak bu kafirleri , onlar senin Allahına Peygamberine küfür ettiler niye kurtarıyosun ". Tv de izlediğiniz itfaiyecinin Aziz Nesini tartaklama sahnesinin alt yapısıda bence budur . Daha sonrası ise , çorap söküğü gibi gelişti zaten . Camlar kırılıp perdeler dışarı çıkınca , kalabalık grubun attığı slogan , YAk YAK YAK YAK oldu . Tahrik edilen ve oraya çıkarılan genç te , cebinden çakmağı çıkarıp oteli ateşe verdi .... işte olay gelişimi böyle ama şunuda çok iyi biliyorumki eagle ın kaynağında yazılanlar gibi olayları kendi görüşü doğrultusunda yorumlayıp biyerlere birilerine suç atmaya çok müsait bi konu. öyle ki felaket senaryoları ardı ardına geldi bi dönem . kimi dedi bu aşırı şeriat yanlılarının yaptığı bir katliamdır , kimi dedi alevi-sünni arasında zaten var olan gerginliğin tırmandığı son noktadır , kimi devlete suç attı , kimi pkk nın parmağı vardır dedi , kimi de ki bence en kötüsü ,, YOBAZ SİVAS HALKI yapacağını yaptı ve 35 cana kıydı denildi . Aklı başında mantıklı hiç kimsenin genelleme yapıp bunu bütün Sivas halkına mal etmeyeceğine eminim . Ama bazı kendini bilmez ve asıl yobaz , gerici çağ dışı zihniyetli kişiler Sivasa Sivaslıya çamur atmaya onlara karalamaya devam ettiler seneler boyunca . Ben bir Sivaslı olarak iki şeye çok üzüldüm ve üzülmeye devam ediyorum . Bunlardan İLKİ o gün madımak otelinde kalan , sanatçı aydın topluma mal olmuş kesimin vahşice yanarak katledilmesidir . İkincisi ise bu olayın sivasa ve sivaslıya maledilmesidir. Ve ben ne zaman yeni bir topluluğa karışsam , sivaslı oluğumu söylemem den sonra yüzlerdeki , aşşağılayıcı, işte insanları diri diri yakanlar diyen bir yüz ifadesi ile karşılaştım. Daha da kötüsü , olayları merak edip bana birşeyler sormak isteyenlerin sorduğu dünyadaki en kötü soru ile de karşılaştım SEN YANANLARDAN MISIN , YOKSA YAKANLARDANMISIN !!!!!!! Neyse artık bunlar geçmişte kaldı , bende içimdekileri yazdım sizlere , Bir SİVASLI olarak bir İNSAN olarak , ölenleri rahmetle anıyorum . Ve işallah buna benzer bir olay bir daha yaşanmaz .... Saygılar...[signature][hline]Çözüme yardım etmezsen problemin parçası olursun .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 ne olursa olsun bu olayı yapanlar onun bunun çocuklarıdır. unutulmaması gereken bir olay. bunu yapan insanlarla aynı havayı soluduğum için kendimden iğreniyorum. buda benden bir alıntı olsun. Sıcak kavuruyor alev alev Sivas aklımda ve o nefret 2 temmuz 93 anlamıyorum hâlâ Bu kadar kolay mı kıymak cana? Kimin için aktı bunca kan? Kimin için attı o kalpler Bakma gözlerim kin dolu Duyma sözlerim sitem dolu Ah yandı anadolu'nun bağrı, Öte denizden bir kahkaha sardı her yanı Kimin içindi bunca göz yaşı Kimi yüceltti kan dökmenin telaşı Yok yook yok artık Kardeş eli uzatana kan verene bakacak yüzümüz yok artık[signature][hline]orochi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: fedaykin, 08 Temmuz 2005 13:22 tarihinde demiş ki: Sivas olaylarını sulandırmak için aradan cımbızla laf çekip tartışmanın yönünü kaydırarak gerici zihniyeti aklayamazsınız bu böyle biline... Peki padishahim. Gerici zihniyeti(ne demekse????) aklama gibi bir dushuncem olmasini eger gerici zihniyeti radikal dinciler olarak algiliyorsak ki katilmiyorum ,kesinlikle radikal dincilikle bir alakam yok ve radikal dinciler zaten siyasal olarak senden pek farkli bir uzaklikta degil bana. Radilak Dinci = Gerici Milliyetci= Fashist Solcu=Aydinds Bu denklemleri lutfen kafanizdan silin artik.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Thestral, 11 Temmuz 2005 17:41 tarihinde demiş ki: peki sen insanları hangi çatı altında ve düşüncede toplayacaksın. Turkiye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Apache, 04 Temmuz 2005 16:26 tarihinde demiş ki: Olayı Atatürk'e ve cumhuriyete karşı göstermek istediler ancak devlet destekli bir olay idi sivas katliamı.faşist ve şeriatçı güçlerin madımakta sözde devrimcileri yakmasıyla vuku buldu.Sivas katliamında asıl istenen katliamdan önce 'alevicilik' harekatını abartı bir şekilde yürüten alevilere göz dağı vermek idi.O güne kadar devrimci propagandaya açık bir kitle oluşturan Aleviler, bu faaliyetlerde devrimcilerden uzaklaştırılmaya ve sindirilmeye çalışılmıştır. bu güzel bi yorum eksik olsa da. ayrıca eagle'ın alıntısı dışında da başbağlar ile alakalı bi yorum yok pek. madımak olayına bakarken oraya da bakmak gerekir. olayın öncesine ve sonrasına da bakmak gerekir. sittiimin gericileri demek tabi daha basit bi yöntem. sıklıkla o da tercih edilir. lakin başbağlar olayı devlet eliyle olmuş birşey değildi... ki bu çok daha acı bir durum. ay neyse.[signature][hline]Bu hayattan asla sağ kurtulamayacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 başbağlar olayı yazsak şimdi 309429349 tane yorum gelir gericileri mi destekliyorsun sen diye. pkk şerefsizlerine "kürt ulusal mücadelesi" dendiği için rahatsızlık duyduğumuzu dile getirdik ona bile laf edildi.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thestral Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 said: demirbilek2, 12 Temmuz 2005 01:33 tarihinde demiş ki: Turkiye. =))) Peki ne diye toplayacaksın? "Türkiye" elden gidiyor diyerek mi? Hangi düzeni getireceksin? Bu düzeni getirirken belki (kendi deyiminle) Fenerbahçe senin yanında olurken Beşitaş olmayacak, şarkıcılar senin yanında olurken oyuncular senin yanında olmayacak. Bunun gibi bir olay.(hayatımda ki en salakça açıklamalardan birini yaptım =/. hoş başka türlü bir mantıkla nasıl anlatırdım, nasıl anlardı onu da bilmiyorum ) Zaten bakarsan yapılanlar Türkiye için. Ama kimisi Sosyalist Türkiye, kimisi Türkiye İslam Devletini, kimisi Faşist bir devlet, kimisi şu düzenin kalmasını istiyor. Bunlar içinde senin nasıl bir düzen istediğin, ve bu düzeni getirmek için televizyon karşısına geçip ben buna katılıyorum oyumuda buna verdim yeter dememen lazım. Örgütlenip çalışmanın içine katılman ve örgüt gündemini takip etmen, kendini geliştirmen gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar