Ferrero Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 tesla mason olabilir bencede. bence tesla uzaylı falan[signature][hline]Beni öldürmeyen şey güçlü kılar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 aklıma bi anda şu replik geldi "Tesla troopers ready!"[signature][hline]Star Wars Galaxies Eclipse-Khas'bin Qebex Long Live Emperor... Bunu yazan tosun, Force sizinle olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 ben nikola hayranıyımdır, en sağlam adamlardan biri daha bu seneki fizik dönem ödevim tesla coil hakkındaydı :) bence araştırmanızı öneririm... bilmeyen varsa..[signature][hline]Tabi tabi aynen anlattığım gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 http://forum.paticik.com/konu.php?id=178662 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Ben şehir efsanelerini merak ediyorum yok işte deprem makinesi yaptı, yok kendi kendini üreten enerjiyi buldu. bkz.erke dönergec. Bunlar üzerinde cidden çalışmış mı yoksa bi avuç yalan mı? Bana yalan gibi gel,yor, yaptıysa illa ki bilinirdi. 100 yıl olmuş da vincinin yaptığı makinalar biliniyorda teslanınkiler mi bilinmeyecek. Komplo teorileri falan var tabi bi de deprem makinası var ama saklıyolar, 17 ağustosu o makineyle İsrailliler yaptı vs. saçmalıklr. Hayranları yazsın bakalım sıradışı çalışmaları var mıydı bu kadar?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Teoride üzerinde çalıştığı birçok deney vardı diyolar ama tam bilmiyorum. Yerçekimine karşı gelen motorsuz, kanatsız uçaklar, teleport olma (Prestige), düşünceleri resmeden makina gibi bisürü keşif üzerinde çalışmış. Zamanda yolculuk gibi şeylerede kafayı taktığı yazıyo mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Desene uzaylılara özenmiş :) O dönemde bir adamın bunları düşünmesi zor, düşünse de o teknolojiyle bunlar üzerine çalışma bile yapamaz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 hastasıyımdır kendisinin kablosuz elektrik akımı iletimi, ilk uzaktan kumandali arac ( denizalti ), radyo, radyo sinyali gibi ruh hastasi isler gerceklestirmistir, zamaninda kiskanclik ve kotu niyet kurbani olmayip, biraz ekonomik destek ve menejerlik destegi almis olsaydi suanda aklınızın almicagi bi teknolojiye sahip olurduk. prestige filmindeki arsada ampul yakma isini, topraktan elektrik verip inek öldürme olarak gerceklestirmistir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Kablosuz elektrik akımı neden şimdi yaygın değil o zaman? Çoktan yaygın olmalıydı? PS: Ha enerji kaybı çok fazlaysa anlarım da o zaman anlamlı da olmaz ki buluş. Yani kullanamıycaksan bulsan noolur bulmasan noolur? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 The Prestige filminde David Bowie oynuyor Nikola Tesla amcayı. :) NOT: Roderick benim eski nick'im, bi garip oldum şimdi. [ Mesaj 13 March 2007, Tuesday - 23:48 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Nil yaygın aslında ama kablosuz elektrik akımı kebandan benım eve uyduyla elektrik gönderme anlamına gelmiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 yaygın olamamasının bi sebebi de nikonun calısmalarının ve notlarının buyuk bolumunun koruma altına alınmadan once yok olması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 İlgilenenler, HAARP projesi falan diye de araştırabilirsiniz. Hafif paranoyak olmanıza sebep olabilecek teorilerle karşılaşırsınız =) Örneğin Alaska'da girilmesi yasak olan, çok sıkı korunan ve içinde 150 metrelik bir kule barındıran askeri bir alan var. "Tesla Coil mi lan bu?" deniyor... 1978 (gibi bir tarihte) BM, "hiç bir ülke suni deprem, sel vs. yaratamaz" gibi bir karar alıyor. Bunu da Tesla'ya bağlıyorlar... Sonuçta ilginç bir yaşam öyküsü var. Edison gibi popülist olmamış hiç bir zaman. Edison ticari ampülü bulmuştur. Yani ampülü ilk bulan şahsiyet bile değil oysa ki... Tesla mı? Alternatif akımı (AC) bulmuştur ki şu anda onsuz hiç birşey yapamayız... AC olmasaydı, elektriğin (ve ampulün de =)) günlük yaşamımız da çok da büyük bir yeri olmazdı muhtemelen. Ama ona rağmen Tesla'nın adını bilmeyiz Edison kadar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 1. soru tesla coil ne? 2. soru Tesla Coil 150 metre mi olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Tesla Coil = Tesla Bobini =) Şimdi şöyle anlatıyım; Nicola Tesla, elektrik üzerine bir çok çalışma yaptı. Öyle ki kendisine bir dönem (yanlış hatırlamıyorsam) Houston belediyesi sponsordu ve Houston Belediyesinin trafosunu patlatmayı becermişti. Bu dönemde toprak üzerinden elektrik göndererek 200m ilerideki ampulleri yaktığı söylenir. Houston'da küçük çaplı bir depreme sebep olduğu da söyleniyor. Neyse, trafoyu patlattıktan sonra sponsorluğunu çekti belediye zaten =) Sonra Edison'un da sponsoru olan General Electrics'e geçti ki o dönemin en büyük firmalarından birisidir. General Electrics'teki macerası da bedava elektrik üretebileceğini iddia etmesinden sonra bitmiştir çünkü elektrik bedava olursa, General Electrics batardı =) Sonra yavaş yavaş mal varlığını da kaybeder ve sonunda amerikan ordusu adına gizli projelerde çalışır. Öldüğünde de amerikan ordusu tüm notlarına el koymuştur zaten. İşte bu dönemlerde Nicola Tesla'nın çok büyük iddiaları vardı. Örneğin elektriği hiç bir aracı kullanmadan bir noktada yoğunlaştırıp, istediği bir noktaya gönderebileceğini iddia ediyordu. İşte Tesla Coil, bunu yapabilecek aletti ama hiç bir zaman yapılamadı. Belki Tesla'nın daha fazla zamanı olsaydı yapılabilirdi deniyor. Tabii tesla coil diye aratırsan karşına bir sürü amatör de dahi sonuç çıkar. Bunlar pek tabii ki görsel şölen yaratan ama temelde elektriği istenilen noktaya iletemeyen taklitlerdir... İşte bu devrede amerikan ordusundaki Tesla'ya ait gizli notlar bir sürü teoriye yataklık eder. "Acaba amerika bu notlardan bir Tesla Coil yarattı mı?" diye... İşin özü budur. Tesla Coil'in kesin bir boyutu yoktur zira kendisinin de kesinliği yoktur =) Sovyetlerden görene kadar NASA uzay mekiklerini çok küçük yapıyormuş mesela =P Belki de Tesla Coil olması için de çok büyük olması gerekiyordur =) Sonuç olarak Tesla, elektriği Amerika'dan Çin'e dahi aracısız gönderebileceğini iddia etmişti. Bir sürü hadise, teori, bilgi falan var bunlara dair.. Ben çok eskiden araştırmıştım... Bilgilerim pek yeni değil. Eksiklerim, unuttuklarım ya da hatalarım da olabilir. O yüzden googladım ve karşıma çıkan bazı linkleri (okumadan) koyayım dedim. Bazı resimler bayağı fikir sahibi yapar gibi geldi... http://en.wikipedia.org/wiki/Tesla_coil http://www.teslasociety.com/teslacoil.htm http://albachten.com/rudy/bobs_tesla_coil/ Not: Wiki sayfasında resmi de var. Tesla Coil ayrıca Red Alert'ta çok şukela bir üniteydi =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Bilgi için saol :) Hep merak ettim hakkında bu kadar balon haber ve komplo teorilerinin nasıl ve neden oluştuğunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Tesla coil'in yanında düşünürken bir resmi. [spo][/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar