Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun yazmak istesem...

Joker

Öne çıkan mesajlar

biraz bilgisi olan arkadaşlardan bilgi almak istedim oyun yazmak istesem nasıl bir sistem kuracağım?
vb yada c# ta hangi yolları izleyeceğim oyun motorları hakkında biraz bilgi isteyeceğim...

Şimdiden teşekkürler...[signature][hline]Tabi tabi aynen anlattığım gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 10 Temmuz 2005 00:20 tarihinde demiş ki:
Forumda halledebilecegin birsey olsa 4 senelik game development üniversitesi olmazdi.

aAaAa !!! Penth
Ne güssel[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
bLogger oLdum ben!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rahan, 10 Temmuz 2005 00:38 tarihinde demiş ki:
amaç ne oyun yazmaktaki? kendini geliştirmek mi, eğlence mi, satmak mı? ya da başka bişi mi?

evet aslinda, en dogru soru bu.
Basit yazilim bilgisiyle pacman falan yazar, maksadin eglenmekse birseyler yaratmayla eglenebilirsin.
Yine oyunlar yazilimin cok enteresan bi dali oldugundan kendini gelistirebilirsin ufak tefek oyunlarla.

Ama amacin adam gibi bisey yapmaksa, veya bundan para kazanmaksa egitimini görmeden birsey yapamazsin acikcasi. Bioware, ID Software, Blizzard, Bethesda Softworks gibi firmalarin en temel yazilimcilara bile ayda 30-60k dolar verdigi gercegi varken, vasifsiz elemanlara ne tahammül edebilir bu sirketler ne de ihtiyac duyar.
Tabi diceksin mesela John Carmack da mi egitimini aldi bunun hehe : ) Orada da ise kapasite ve yetenek karisiyor iste : )

@blackchaos : hehe : )[signature][hline]Agac rüzgari affetse bile, kirilmis bir kere...
Elandra, Night Elf Priestess
Penthesilea, Night Elf Huntress
Penth, Gnome Rogue
Sosyal ağlarda paylaş

bana ilk olarak bi grafik motorunu bilgisayarda nasıl döndürürüm,
ve nasıl kullanıcının gerçekten oyun oynuyor havasını katarım bide koydugum o grafikleri nasıl layer gibi harekette etirririm :)
ilk başta şu şekilde düşündüm,
nesneler taşınabilir buton sanırım,
ortada bi tane karakter var, (single ise)
bide bg var durmadan değişiyor...
sanırım böyle bişeyler...[signature][hline]Tabi tabi aynen anlattığım gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

basit oyunlar yapmak istiorsan tenis , tetris , atarideki futbol oyunları gibi seyler yapmak istiorsan yanlış hatirlamiorsam klick & play die bi program vardi icinde hazir oyunlarda vardi hatta romeo & juliet flan :-p o programı tavsiye ederim ama çok eski bi program yaklaşk bi 7 senesi var onu ara bi
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rahan, 10 Temmuz 2005 00:38 tarihinde demiş ki:
amaç ne oyun yazmaktaki? kendini geliştirmek mi, eğlence mi, satmak mı? ya da başka bişi mi?

amaç içeriği oynanabilirliği yüksek orta halli bi oyun yazmak aslında ilk oyun deneme amaçlı olucak bakalım yazabilirsek,
gerçek hedefler kurarız kendimize :)[signature][hline]Tabi tabi aynen anlattığım gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

Hem oyun yazayım diyosun hem kendini geliştirmeye üşeniyorsun action script in iyi değilse internetten tonlarca action script anlatan makale bulabilirsin çoğu meslekte üniversiteyi bitirdikten sonra kendini geliştirmek esastır ama yazılımda surmaksızın kendini geliştirmelisin ve genelde sana yardım eden pek fazla kişi bulamazsın sürekli yanında olacak şunu şöyle bunu böyle yap diyecek...Tavsiyem kendini geliştirmeye başka herhangi bir programla dili biliyo musun onu da yazmamışsın...[signature][hline][Bob Marley]
Ben!!!(Ünlemlere de bak)
Başkalarından övgü bekleyenler, mutluluklarını onların ellerine bırakmış zavallılardır.

[Bu mesaj Cd- tarafından 10 Temmuz 2005 02:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

İstersen oyun yazma da oyun yap. Adventure Game Studio ile icon adventure dalında eserler sunabilir Dedektif Fırtına 1.5'e imza atabilirsin. Hem biz de icon adventure oynamış oluruz.
Hem bak az biraz coding te kasmışsın. Ara yüzü değiştirir, içerisine yeni bir şeyler eklersin...[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Sosyal ağlarda paylaş

hem olaya giriş olsun hem bri işe yarasın diyorsan, tetris gibi oyun seç kendine, visual basic de, openglin 2d fonksyonlarını kullanarak yap. istesen de istemesn de küçük bişilerden başlayacaksın zaten :-P
directx de kullanabilirsin ama o programcıyı biraz daha kendi yoluna zorluyor. ogl de daha özgürsün. seçim senin yine de.

karşılaşabileceğin her çeşit sorun için;
www.gamedev.net
ogl tutorialları için
nehe.gamedev.net (<- burdaki nehenin opengl bilgisi çok iyi ama programlama vasat.)

bir de eğer yoksa ne yap et msdn bul kendine.

directdraw 5 kullanaraktan bi tetris yapmıştım bi daha da bulaşmadım oyuna falan. ilerledikçe cidden ilginç sorunlarla karşılaşıyorsun. onları çözmek de sıkı program dizayn istiyor :-P[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı Oyun motorlarıyla Çok az kod bilgisi ile oyun yapabiliyorsun.

www.3d-rpgbuilder.com
www.Realmcrafter.com (mmo yapıyorsun)
Realm crafter daha Çıkmadı demosuna bakıcam eğer beğenirsem kesin alıcam.50$ bişey dursun maksat oyun motoru olsun :>
3d rpg builderda hiç zor değil.Harita çizimleri falan anladığım kadarı ile Bmp ile... Ayrıca 3d rpg builderda Büyü efektleri yapmak çok eğlenceli ve DUngeon yaratmak çok kolay :>

TxT dosyasına İstediğiniz bi dungeon u harflerle ciziyorsunuz. (orda vermiş hangisi hangisi diye X:Wall gibi Y:water L:light gibi vermiş o harflerle dungeon yapıyorsunuz) Ama gel görki 50$ Oyun motoru.Almayı düşünmüyor değilim hani... :>[signature][hline]Kaptan Fistan Ve Tayfası

[Bu mesaj Erutan tarafından 10 Temmuz 2005 11:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...