Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ingiliz Hakimler

Mave

Öne çıkan mesajlar

Dün yan komşumuzLa bira yudumLayıp sohbet ederken iLginç bişey söyLedi. Ne kadar doğru ne kadar yanLış biLmiyorum.

İngiLete'de hakimLer devLetten maaş aLmıyorLarmış. Yani maaş aLmıyorLar derken sabit bir maaşLarı yokmuş. DevLet tarafından eLLerine direk oLarak çek koçanı veriLiyormuş. Ve üzerLerine istedikLeri rakamı yazabiLiyorLarmış.
Günün birinde adamın biri merak edip 1 miLyon sterLin yazmış ve biriyLe çeki bankaya yoLLamış. Gönderdiği adam eLinde 1 miLyon sterLinLe dönünce bu hakim parayı aLıp bankaya geri götürmüş, iade etmiş ve görevinden istifa etmiş.
Gerekçesi ise " Bu sistemin gerçekLiğinden şüphe ettiğim için kendimi suçLu buLdum " imiş.[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü

[Bu mesaj Mave tarafından 09 Temmuz 2005 19:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

o_O[signature][hline]Valeron, 06 Temmuz 2005 23:50 tarihinde demiş ki:
Ama vanil gibi adamlarin Town Watchliğine hayır ..

Raistin ,07 Temmuz 2005 00:10 tarihinde demiş ki:
1 vanil eski bile sayılmaz daha 6 aylık, 2 daha adma akıllı ne bi postunu ne davranbışlıı gordum ,3 daha 1k emsajı biel yok o zaman bu kişi nasıl seçildi merake diyorum.. ki bayan olması buraya başka kuşkularıda getiriyor...
Sosyal ağlarda paylaş

sence sn. maliye bakanımız böyle bi uygulamaya izin verir mi?
bırak izin vermeyi adam naapsamda şuna şu vergiyi buna bu vergiyi koysam die düşünüyo. Stn adam yazsa 10 milyar o çeke bizim ki hemen vergi çıkarar koçan vergisi die. gene bişey geçmez hakimin eline.[signature][hline]FB Sailing Team
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca bişey daha var , İngiLizLerin yazıLı bir anayasası yokmuş.

Bunu beLki çoğu kişi biLiyordur ama ben maaLesef dün öğrendim :)[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Sosyal ağlarda paylaş

başLığa yanLışLıkLa " hamikLer " yazmışım , biri onu " hakimLer " oLarak düzeLtebiLir mi ?[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Sosyal ağlarda paylaş

evet böle bi sistemleri var hatta olayıda yıllar önce bi muhabbette babam anlatmıştı ama orda türkiyedeki gibi 500k hakim yok az sayıda var ve belli kurallara dayalı olarak da karar vermiyorlar.iyi eğitilmiş böle süpere yakın adamları bu göreve getirmeye çalışıyorlar.açıkcası ingilterenin bende sempati uyandıran tek yanı bu[signature][hline]Mendoza, 03 Şubat 2005 03:58 tarihinde demiş ki:
Hayatimda bu kadar "hastalikli" bir film gormedim...

kanberdim bi zamanlar
Sosyal ağlarda paylaş

vaLLa bizim komşu da bende de hemen her gün içen insanLarız. 3-5 şişe biranın bişey yapacağını sanmıyorum.

Ha bu arada komşu 45 yaşında ve geneL küLtürü ise çok yüksek düzeyLerde oLan bi adam. Sanmıyorum yani atıp tutacağını[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bildiğim olay tam olarak öyle gerçekleşmiyordu.

Hakim 1 milyon sterlinlik bir çekle bankaya gidiyor, banka müdürü direkt olarak Kraliçe'yle görüşüyo "Verelim mi parayı?" diye, Kraliçe'de verin diyo. Hakim parayı aldıktan sonra aynen iade ediyo, müdür "neden böyle birşey yaptın?" diye soruyo, o da "denemek istedim gerçekten verecek misiniz" diyor. Bir dahaki gün hakimin evine işinden atıldığına dair Kraliçe imzalı mektup geliyor "İngiliz Adalet sisteminden şüphe ettiğiniz için..." nedenli olaraktan...

yaa yaa..[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki:
mama yiyiom ben
Gunn, 18 Mayıs 2002 16:07 tarihinde demiş ki:
ağlama değmez minoooooc, bu göz yaşlarınaaa
Sosyal ağlarda paylaş

Burada önemLi oLan şey hakimLerin ne kadar özgürce karar verme şansLarı oLdukLarıdır.

Şimdi siz böyLe bir hakimi 3 - 5 miLyona satın aLabiLir misin ? Adamın eLinde zaten boş koçan var.[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçek olayı anlatam..

İngiltere'de yargıçların maaşı yoktur. Onun yerine ihtiyaçları oldukça kullandıkları kredisi sınırsız çek defterleri vardır. İngiliz devleti hakimlerine o kadar güveniyor yani.

Birgün hakimin biri bir bankaya gidip 1.000.000 poundluk bir çek bozdurmak istediğini söylemiş. Tabii ortalık birbirine girmiş. Banka yöneticileri en üst makamdan onay almadan bu kadar parayı veremeyecekleri söyleyip hemmen İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Başbakanlığa filan telefon etmişler. Ancak aradıkları her yerden gelen cevap aynıymış: ÖDEYİN!

Gel gelelim bankada o kadar nakit yokmuş. Hakimden ertesi gün gelmesi rica edilmiş. Ertesi gün para bir bavul içinde hazırmış. Aradan birkaç gün geçmiş. Hakim çıkagelmiş. Parayı bankaya geri vermek istiyormuş. Banka yönetimişaşırıp kalmış. Hemmen Adalet Bakanlığı'nı aramışlar. Derhal bakanlık müfettişleri devreye girmiş ve hakime hareketinin sebebini sormuşlar. Hakim "Kraliçe nin hükümeti bize gerçekten bu kadar güveniyor mu? Onu sınadım" cevabını vermiş.

Raporlar bakanlığa iletilmiş ve aynı gün hakim azledilmiş. Adalet bakanlığı hakime gönderdiği yazıda gerekçeyi şöyle açıklamış: "Kraliçe hükümetinin saygın bir hakimi, devletine güvenmiyor ve onu sınıyorsa, devlet ona asla güvenmez."[signature][hline]|¯--> Dwn Tristallne <--¯|
Solda!t Ownz
Solda!t --> Masteis - [ AOTG ]

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Asteroth, 09 Temmuz 2005 20:32 tarihinde demiş ki:
Ailesini tehdit edersin?

Herkes herkesi tehdit edebiLir. Bu konunun tehditLe aLakası yok.[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Sosyal ağlarda paylaş

Bal gibi alakası var....

Sen o hakime rüşvet önerdiğinde amacın ne?
Vereceği kararı etkilemek...

E o hakimin ailesini kaçırıp hakimi tehdit ettiğinde amacın ne?
Vereceği kararı etkilemek...

Tamam belki rüşvet en iyi satın alma yoludur ama tek yol değildir.[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki:
mama yiyiom ben
Gunn, 18 Mayıs 2002 16:07 tarihinde demiş ki:
ağlama değmez minoooooc, bu göz yaşlarınaaa
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...