Xayder Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Öncelikle kısacık bir tanıtım yapalım;Housing Nedir? Playerların kendilerine ev , CM alabileceği , CM'ların list edilmiş itemlarını search edebileceğiniz Explorer'ların bulunduğu özel bir zonedur.CM Nedir? Açılımı tam olarak Consignment Merchant idir. Playerların kendi evlerine Housing Zoneların merkezindeki Market'deki merchanttan temin edebilir (Market merkezindeki havuzun yanında bulunur).Lot Nedir? Üstüne ev kurulabilen arsalardır ve numaralandırılmışlardır. ----------------------------------------------------------------------- Şimdi resimli ve soru/cevaplı açıklamalara geçelim; (Albion realminde oynadığım için resimler albion housing e ait) Camelot'tan foundations'a giriş. Consignment Merchant.S: Foundations'a sadece resimde gösterdiğiniz Camelot un yan tarafındaki girişten mi girebilirim?C: Hayır, SI'daki porter merchantlar ve CS(ALB)/SF(MID)/DC(HIB) keeplerindeki porterların olduğu pad üstünden gidebilirsiniz. SI porterdan "Hearth portal scroll" alarak veya CS/SF/DC'deki port kolyesi satan merchanttan "Medallion of Hearth Passage" kolyesini alabilip casterların durduğu padden portlanabilirsiniz.S: Ben arsa aldım şimdi ne yapmalıyım?C: Ev almalısınız aşağıdaki resimdeki merchanttan alabilir veya arsa işareti üzerine shift+mouse un sağ tuşu ile tıklayarak açılan menüden alabilirsiniz.S: 1 hafta önce güzel bir ev aldım ve içinide döşedim ancak bana kira ödemem gerektiğini söylüyor nedir bu kira?C: Evler için belli bir miktar kira bedeli ödemeniz lazım, bunuda marketteki rent token satan merchanttan(aşağıda resmi var) temin edebilirsiniz, Rent Tokenlar RVR'de kazanılan BP(bounty point) ile alınabiliniyor.S: Ev kirasını ödemek için RT (rent token) aldım ancak nasıl ödiyeceğimi bilemiyorum, ne yapmalıyım?C: Aşağıdaki resimde görüldüğü üzere, RT a mouse unuzun sol tuşu ile tek tıklayıp RT mouse imlecinizde gözükünce, evinizin üstüne tıklamanız.S: Ev kirasını ödediğimde system msg kısmından nasıl bir msg almalıyım?C: Aşağıdaki resimdeki gibi bir msg almalısınız.S: Gösterdiğiniz gibi housing e girip stable a gittim ancak burada bir sürü yere bilet var, acaba bunlarin nereye olduklarını nereden öğrenebilirim?C: http://www.camelotherald.com/mapalot/ adresinde başında "Housing:" yazan linklerden ulaşabilirsiniz istediğiniz housing map ine, hem at rotalarını hem market in yerini hemde stableların yerlerini göstermektedir.S: Arkadaşlarım evime geliyor ancak içeri giremiyorlar, bunun çözümü nedir?C: "/housefriend all" komutunu kullanmanız yetecektir.S: Evime arkadaşımı ortak etmek istiyorum, evdeki vault a ve cm a erişme yetkisi fln vermek istiyorum, nasıl yapabilirim?C: Evinizin içine girdikten sonra shift+mouse un sağ tuşuna tıkladığınızda aşağıdaki resmin sol tarafındaki gibi bir menu çıkacaktır; o menuden Access a tıklayıp gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz.S: Maximum kaç tane ev/arsa alabilirim?C: Her account server başına 1 adet ev/arsa sahibi olabilir.S: Housingde kaç adet arsa mevcut?C: Housing zone başına 200 adet arsa mevcuttur ve her realm in 6şar zone u mevcuttur.S: Evime merchant/vault/forge/bindstone gibi şeyler eklemek istiyorum ancak nasıl ekleyeceğimi bir türlü bulamadım.C: Evinizin içine girdikten sonra shift+mouse unuzun sağ tuşu ile tıkladığınızda karşınıza gelen menude hookpts butonuna basınız, yerde beyaz yuvarlak daireler göreceksiniz o daireye shift+mouse unuzun sağ tuşu ile tıkladığınızda satın alma menusu açılacaktır oradan istediğiniz şeyi alabilirsiniz.S: Evime ve bahçeme eşyalar/dekoratif süsler koymak istiyorum nasıl yapacağım?C: Evinizin içini döşemek için: shift+mouse unuzun sağ tuşuna bastığınızda çıkan menuden store butonuna basıp istediğiniz şeyi alıp güzelce dekor edebilirsiniz. Bahçeniz için ise : evinizin dışına çıktıktan sonra tekrar shift+mouse unuzun sağ tuşuna tıkladığınızda çıkan menuden garden butonuna basıp istediğiniz şeyi alabilirsiniz. [b]S: CM ıma bir sürü şey koydum ancak explorer a gi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xayder Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 S: Evimi transfer etmek(devretmek) için ne yapmam lazım ? C: Marketlerdeki ev ve cm gibi şeyleri satan merchantta satılan house title isimli itemı almalısınız, bunu birine verecek olursanız, ev verdiğiniz kişiye devredilmiş olur. S: Arsa fiyatları ne civardadır? C: Özel durumlar(birinin evinin kira ödenmemesi yüzünden yıkılması gibi) dışında 300 golddur. S: Bazen gezerken 68p ve hatta 90p olan arsalar görüyorum, bu arsaları bu kadar değerli yapan şey ne? C: Az önce bahsettiğim özel durumların sonucu işte bu, eğer biri evinin krasını ödemediğinden dolayı fln ordaki ev kaldırılırsa arsa fiyatı otomatik olarak 98p+ gibi bir fiyat oluyor ve bu fiyat 2 saat yada 1 saatte 1, 1.3p gibi bir miktar düşüyor.[signature][hline]Yaşamı yaşanır kılan bazen olumsuz bazende olumlu olan insan düşünceleridir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladric Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 super olmus :)[signature][hline]Gladric Highlander Dragon Knight ML7 BaneLord - Kay Movie1 Movie2 Movie3 Movie4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Helal Berko. Appreciated ur work..[signature][hline]Sungur - Scout - 7L2 - ML6 - LGM Fletcher Necrocks - Necromancer - 1L8 Olcayto - Infiltrator - 3L4 Alaattin -Sorcerer - 2L3 Olcayto - Nightshade - 3L0 - ML4 - Assistant Tailor Now in Sydney, Australia... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xayder Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 S: Evin kira parası kutusunda(lockbox gibi birşey olarak geçiyor) 3 haftalık kira olduğu yazıyor 10 RT kira bedeli ödedim ancak hala 3 haftalık kira bedelinin bulunduğunu söylüyor, bunun nedeni nedir? C: Bunun sebebi en küçük evin haftalık minimum 20 RT istemesi. S: Evlerin kiraları haftalık olarak ödeniyor öyle mi? C: Evet. S: Peki her büyüklükteki evin kira bedeli aynı mı? C: Hayır evin boyutu büyüdükçe [1plık cottage - 10plık house - 40plık villa ve 100plık mansion olmak üzere 4 farklı boyutta ve çeşitte ev var) kira bedelide katlanarak artıyor, bu sebepten ötürü hem bütçenize hemde bp inize uygun bir ev seçmeniz lazım. Teşekkürler :) sözümü tutmanın ve bilgisayarımda hep bir köşede duran yazımın işe yaramasının verdiği mutluluk içerisindeyim ;)[signature][hline]Yaşamı yaşanır kılan bazen olumsuz bazende olumlu olan insan düşünceleridir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorj Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 süfer olmuş Xayder Eline parmağına koluna böbreene sağlık[signature][hline]hö? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilth Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 said: Erutan, 22 Eylül 2004 16:38 tarihinde demiş ki: süfer olmuş Xayder Eline parmağına koluna böbreene sağlık lol eline saglik kardesh bircok arkadasha yardimci olacagi kesin... :tebrikz:[signature][hline]Daoc: LvL 50 Scout ''Gilth'' - Excalibur God gave men both a penis and a brain, but unfortunately not enough blood supply to run both at the same time... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ciguli Mesaj tarihi: Eylül 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2004 Mesala bir ev sahibiyim Cm iyi iş yaptı ve bende sosyete ayak uydurup evimi büyütmek istiyorum ne yapmam gerekli?[signature][hline]Ciguli Kibritci | Merchenary Guinevere Xaline | Necromancer Guinevere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akbey Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Eyyyy yavrum cigu be sana yatlar katlar ve evler feda olsun kardeşim yakında malikaneni dikersin artıkın lam sıkıntın geçti ise merlin mid e gel çarları bitirek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar