Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arkadaslar Turkuaz suyla ilgili daha fazla bilgisi olan yazsın!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
"dün gece eve dönerken su almak üzere
markete uğradım. " görevliye şöyle
sordum : 1,5 lt su var mı? ama turkuaz
dışında lütfen" turkuaz çıktığından beri bu
şekilde su alıyordum artık.
para verip kötü su içmeye hiç
niyetim yok... marketteki adamın
dediklerini aynen aktarıyorum:
abi ben o sudan satmıyorum. inan ki gelen
müşteriden onda dokuzu senin
söylediğin şeyi söylüyor"
peki neden halen daha satıyorlar diye
sordum. abi turkuaz suyu,
marketlere bedava veriliyor. satarsan kara
geçiyorsun, satmazsan öylece duruyor.
ama ben satmıyorum, çünkü alan yok".
uzun söze gerek yok; hiçkimse almazsa,
hiç kimseye satamazlar...

lütfen okuyun, okutun!

bir şeye dikkatinizi çekmek
istiyorum.türkiye'de
bazı şişeli içme suları doğal kaynak suyu
değil. doğal kaynak sularında
devlete para ödemeniz gerekiyor, artı bu
tesislerin yatırım maliyeti çok yüksek..dolayısıyla, mesela coca cola ne
yaptı?uludağ'dan
kaynak suyu araştırmalarında maliyetleri
yüksek bulduğu için

bursa/kestel
deki c.cola fabrikasında, derin
kuyu pompalarıyla ovanın suyunu
çekerek bunu da tersosmos'dan geçirip
filtre ederek hem coca cola
meşrubatını hem de
turkuaz'ı şişelemeye başladı.turkuaz'ın
etiketinin üst ve altındaki
kahverengi şeritlere dikkat edin...
sofra
icecegi
yazar...devlet,
c.cola'nın uyanıklığını kanuna uydurmak ve
uyanıklığa yapılacak
itirazları bertaraf etmek için böyle bir
kural çıkardı...

binlerce dönümlük tarım arazisinin
bulunduğu ve coca cola hariç hiç
bir isletmeye derin kuyu pompası çakma
izni verilmeyen kestel
ovasında, yeraltından çekilen su, filtre
edilip daha sonra içine
bazı mineraller katıldıktan sonra
türkiye'nin en ücra
kasabalarında bile satılıyor ve lıkır
lıkır içiliyor
. bazı
yazlık kasaba ve köylerde neredeyse
turkuaz harici içme suyu
bulamazsınız. Çünkü dağıtım ağı çok
güçlü...
bayilere baskı bile olduğu
yolunda duyumlar aldım.turkuaz içmeye
devam edecekseniz, unutmayın...

yapay bir su içiyorsunuz.!
bu suyu satan bütün bakkal büfe lokanta
vs. ile bizzat ve de tek tek kavga
etmiş bir vatandaş olarak konuya
dikkatinizi çekerim. her tarafı doğal
kaynak sularıyla dolu memlekette, millete
kuyu suyunu zorla ve de üstüne para alarak
içiriyorlar. içmeyin arkadaşlar!

yrd.doç. dr...cemalettin camci
fırat üniversitesi genel cerrahi ad"
Mesaj tarihi:
Şerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr efsizler :)..[signature][hline]------------------------------------------
nedanko, 06 Şubat 2005 23:13 tarihinde utanmadan demiş ki:"Hayatımın film izleme rekorunu kırdım 21 saat, peki en çok siz ne kadar izlediniz diyede bi topic açabilirdim. Ama herkes şüpheli o yüzden açmadım..
Mesaj tarihi:
Bu şekilde mail forwardlar pek fazla gelip gidiyor Ancak doğruluğu tartışılır...
Öncelikle kimse bedava su vermez. İkincisi sadece Turkuaz değiil Aquafina da işlenmiş sudur. Yani eğer işlenmiş sularsa konu tek marka ile sınırlı kalmak yanlış. Ter osmos işlemi "amanın şeytani uygulama" değildir Japonya da su kaynakları yetersiz olduğu için deniz suyunu ters osmosis işe arıtır ve şehre pompalar (elemanlarda bi hayli sağlıklı, hepsi uzun yaşıyo valla) Ters osmos denilen uygulama ile elde edilen su kaynak sularından çok daha sağlıklıdır içeriğinde artık vs barınıdırmaz. Ancak pahalıdır (işte bu yüzden bedavaya verilemez diyorum) 4lt su ile 1 lt içme suyu oluşturulabilir.
Diğer yandan ben bu suyun tadından hiç hoşlanmam. Böööle tatsız tuzsuz bişidir. Belkide pH ındandır. Ama ben tadından hazzetmem.
Son olarak eğer şu anki tarım politikası sürer gübreleme, sanayii atıkları vs kontrol altına alınamazda sular kirlenirse, doğal kaynaklarımızın niceliğine sığınamadan suyumuzu ters osmos lu içeceğiz.
ha bi de Bunun sışında bi de ozonla temizlenen sular var o da Kumluca diye bir firma galiba. Yani korkacak bişi yok :)[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Mesaj tarihi:
copy paste:
Konuyla ilgili resmi cevap aşağıdadır :)

Herkese merhaba,

Bir sure once mesaj kutunuza gelen ve turkuaz adli su markasini konu alan e-posta mesajina aciklik getirmek istiyoruz. Coca-Cola sirketi olarak, mayis 2001 tarihinde piyasaya surdugumuz urunumuz ile ilgili tuketicilerimize bilgi vermemizin uzerimize dusen bir sorumluluk olduguna inaniyoruz.

Konu ile ilgili daha ayrintili bilgi almak isterseniz, bizi, yani Coca-Cola Danisma Merkezi’ni arayarak, sorularinizi iletebilirsiniz. Sizlerden gelecek sorulari cevaplamaktan mutluluk duyacagiz.

1. Su pazarinda yeni bir urun:

Turkiye'de ambalajli su pazarina giren ilk islenmis icme suyu Turkuaz oldu. Dunyada islenmis icme suyu tum su pazarinin yaklasik %37’sini olusturuyor. Almanya gibi dogal kaynak suyu acisindan en az Turkiye kadar zengin olan bir ulkede bile, islenmis icme suyu hizla buyumekte ve tuketiciye farkli secenekler sunulmaktadir.

2. Yeni urunun getirdikleri:

Turkiye’de islenmis icme suyuna izin verilmesi iddia edildigi gibi Turkiye'deki dogal kaynak sularinin heba edilmesi anlamina gelmiyor. Aksine, bazi yonleriyle eski yonetmelikteki standartlara uymadigi icin kullanilamayan ancak Amerika Birlesik Devletleri, Kanada ve Avrupa Birligi standartlarina uygun hale getirilmeleri yeni teknolojilerin kullanimi ile mumkun olan ve bu yuzden de bosa akan sular, icilebilir sularin uretimi ile ilgili yonetmelikte yer alan islenmis icme suyu kategorisi ile birlikte ulke ekonomisine katki saglayacak hale getiriliyor.

3.Ulke ekonomisine katki:

İslenmis icme suyu uretimi ve satisi icin onumuzdeki bes yil icinde 35 milyon dolarlik planlanmis yatirim bulunuyor. İslenmis icme suyunun ayni donemde, tamami kayit altinda oldugu icin 40 milyon dolarlik ek vergi geliri saglamasi ongoruluyor. Ayrica yan sektorlerde de 5 yilda 25 milyon dolarlik ek yatirim yaratilacagi tahmin ediliyor.

4. Turkuaz’in kaynagi:

Turkuaz uretiminde yeralti suyu kullaniliyor. Yeralti sulari cok derinlere indikleri veya bir engelle karsilastiklari icin kaynak suyu olarak yeryuzune cikamazlar. İste biz bu kategorideki sulari yeraltindan cikarip, Turkuaz markasi adi altinda satisa sunuyoruz. Turkiye'de 10 metreden fazla derinlikte bulunan tum yeralti sularinin sahibi devlettir. Devlet su isleri (dsi) yeralti sulari ile ilgili tum isleri yurutmekle yukumludur. Coca-Cola sirketi'nin kullandigi su kaynaklari, bu kaynaklari kullanan diger kuruluslar gibi DSİ'den izinli ve ruhsatlidir. Mesajda Kestel Ovasi olarak gecen Bursa ovasi'nda Coca-Cola sirketi gibi izin alarak, cesitli sektorlerde uretim yapan binlerce isletme vardir.

5.Dogal su:

Dogada yapay su yoktur, tum sular dogaldir. Piyasada satilan ambalajlanmis sular, uretim sekillerine gore farklilik gosterir, ancak bu durum suyun dogal oldugu gercegini degistirmez. Yine de, uretim sekli ne olursa olsun, dogada bulunan tum sularin icilmeden once guvenli hale getirilmesi gerekir.

6.Guvenilirlik ve degismeyen tat:

Turkuaz uretiminde kullanilan filtreleme yontemi icin coca-cola Turkiye corlu ve bursa tesislerinde ek yatirimlar yapti. bu teknoloji sayesinde uretilen suyun hep ayni guvenilirlikte ve degismeyen lezzette olmasi guvence altina aliniyor. Turkiye gibi yer hareketlerinin cok oldugu ulkelerde sularin icerigi zaman icinde degisiklik gosterebiliyor. Turkuaz uretimi sirasinda, su tum mikro organizmalar, iyonlar ve kirlilik olusturabilecek diger maddelerden arindiriliyor. Bu yontem nitrit ve nitrat gibi sagliga zararli maddeleri en iyi temizleyebilen sistem oldugu icin su uretim teknolojisinde en ileri asama olarak kabul ediliyor.

7. Turkuaz'in satisi

Asagidaki mesajda iddia edilenin aksine, bayiler turkuaz satisini tercih ettikleri takdirde gerceklestirmektedir.

Daha ayrintili bilgi icin: 0800 261 19 20

Coca-cola danisma merkezi[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Mesaj tarihi:
ben zaten kötülemiyorum.Benim ilk içeceğim coca coladır hatta rock n coca da gidiyorum biletleri aldım da :P bu gercek yazı nedir be onu sorarım!!
Mesaj tarihi:
Yok zati kötüleyen yok ancak yanlış bir anlama olmuş. Aslında herkes bu şekilde altına öğretim görevlisinin adı yazılmış bir maili sağa sola forwardlaya bilir. Hatta yeterince inandırıcı ise gazetelere yollar ve tel ile arayıp konuşur gazetelere bile çıkartır (bizimkiler pek sever içi boş haberleri) İşte böyle forum gibi ortamlarda doğrusunu öğrenme imkanımız var:
Osmos lu su, kaynak suyundan daha temizdir, ama dasaaa Türkiye'de aşırı bir çevre kirliliği olmadığı ve kaynak sularının tadını daha çok beğendiği için kaynak suyu içer.
Cola kimseye beleş su vermemektedir (kola beleşe günahını bile vermez :))
Ve tek işlenmiş su Turkuaz değildir Aquafina vs osmozlu, Kumluca vs Ozonludur. Diğerleri babadan kalma klorla temizliyolar herhal (bak bu konuda bilgim yok bi sorayım soruşturayım yazarım onuda buraya)[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Mesaj tarihi:
Aslında markalar hakkındaki söylentilerden çok, SPAM var. Yani birileri çıkıyor diyor ki..
Gabaguba markası kötüdür..Altta imza Doç Dr. Hamdullah Fıtık
yada
Gubaliyenin bilim adamları deprem makinesi yaptı onlar vurdu Türkiyeyi... Altta imza Prof Ceyda Dilatar
örnekler çeşitli
bu gibi spamlar karşısında infiale kapılamamk lazım. Ben kimse üzerine alınmasın diye (anlaşılacağı gibi) sıkış isimler yazdım. Ancak netten okulların sitelerine girip gerçek isimler yazabilir okuldaki tel no.larını e-mail adreslerini verebilirdim.
Millet bu gibi şeyleri (fazla sindirmeden) çok çabuk yutuyor. Sakin olup araştırmak lazım önce. Kaldıki spamların büyük bir kısmı yalan haber dolu.[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Mesaj tarihi:
said:
forgiver, 07 Temmuz 2005 20:37 tarihinde demiş ki:
çeşme suyu rulz

+1, hele ankaranın çeşme suyuna hastayım, annem gider damacana alır ben genede çeşmeden içerim[signature][hline]Fly the ocean in a silver plane
See the jungle when it's wet with rains
Just remember till your home again
You belong to me
  • Yeni Oluştur...