do_ob Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 "dün gece eve dönerken su almak üzere markete uğradım. " görevliye şöyle sordum : 1,5 lt su var mı? ama turkuaz dışında lütfen" turkuaz çıktığından beri bu şekilde su alıyordum artık. para verip kötü su içmeye hiç niyetim yok... marketteki adamın dediklerini aynen aktarıyorum: abi ben o sudan satmıyorum. inan ki gelen müşteriden onda dokuzu senin söylediğin şeyi söylüyor" peki neden halen daha satıyorlar diye sordum. abi turkuaz suyu, marketlere bedava veriliyor. satarsan kara geçiyorsun, satmazsan öylece duruyor. ama ben satmıyorum, çünkü alan yok". uzun söze gerek yok; hiçkimse almazsa, hiç kimseye satamazlar... lütfen okuyun, okutun! bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum.türkiye'de bazı şişeli içme suları doğal kaynak suyu değil. doğal kaynak sularında devlete para ödemeniz gerekiyor, artı bu tesislerin yatırım maliyeti çok yüksek..dolayısıyla, mesela coca cola ne yaptı?uludağ'dan kaynak suyu araştırmalarında maliyetleri yüksek bulduğu için bursa/kestel deki c.cola fabrikasında, derin kuyu pompalarıyla ovanın suyunu çekerek bunu da tersosmos'dan geçirip filtre ederek hem coca cola meşrubatını hem de turkuaz'ı şişelemeye başladı.turkuaz'ın etiketinin üst ve altındaki kahverengi şeritlere dikkat edin... sofra icecegi yazar...devlet, c.cola'nın uyanıklığını kanuna uydurmak ve uyanıklığa yapılacak itirazları bertaraf etmek için böyle bir kural çıkardı... binlerce dönümlük tarım arazisinin bulunduğu ve coca cola hariç hiç bir isletmeye derin kuyu pompası çakma izni verilmeyen kestel ovasında, yeraltından çekilen su, filtre edilip daha sonra içine bazı mineraller katıldıktan sonra türkiye'nin en ücra kasabalarında bile satılıyor ve lıkır lıkır içiliyor . bazı yazlık kasaba ve köylerde neredeyse turkuaz harici içme suyu bulamazsınız. Çünkü dağıtım ağı çok güçlü... bayilere baskı bile olduğu yolunda duyumlar aldım.turkuaz içmeye devam edecekseniz, unutmayın... yapay bir su içiyorsunuz.! bu suyu satan bütün bakkal büfe lokanta vs. ile bizzat ve de tek tek kavga etmiş bir vatandaş olarak konuya dikkatinizi çekerim. her tarafı doğal kaynak sularıyla dolu memlekette, millete kuyu suyunu zorla ve de üstüne para alarak içiriyorlar. içmeyin arkadaşlar! yrd.doç. dr...cemalettin camci fırat üniversitesi genel cerrahi ad"
RedallHoor Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Şerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr efsizler :)..[signature][hline]------------------------------------------ nedanko, 06 Şubat 2005 23:13 tarihinde utanmadan demiş ki:"Hayatımın film izleme rekorunu kırdım 21 saat, peki en çok siz ne kadar izlediniz diyede bi topic açabilirdim. Ama herkes şüpheli o yüzden açmadım..
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Şimdi bu aralar çok yapılıyo, kullanıcının kafasına binmek gibi görülüyo ama "Arama"da Turkuaz yazsaydın http://forum.paticik.com/view.php?id=74844 sayfasını bulurdun çok rahat yaf... di mi ama?[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki: mama yiyiom ben Gunn, 18 Mayıs 2002 16:07 tarihinde demiş ki: ağlama değmez minoooooc, bu göz yaşlarınaaa
Chiptech Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 ben seviyorum valla turkuazı..[signature][hline]chiptech. Seni unutmicaz Windshade... "Ölüm dediğin budur perde arkasından haber, hiç güzel olmasa ölürmüydü peygamber..." 06.13.2002 - 05.06.2005 *Kim bilir kaç ilke söylemiş, kaç ban yemiş...
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 hmm haberim yoktu açıkçası , dikkat edicim...[signature][hline]peace!
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Bu şekilde mail forwardlar pek fazla gelip gidiyor Ancak doğruluğu tartışılır... Öncelikle kimse bedava su vermez. İkincisi sadece Turkuaz değiil Aquafina da işlenmiş sudur. Yani eğer işlenmiş sularsa konu tek marka ile sınırlı kalmak yanlış. Ter osmos işlemi "amanın şeytani uygulama" değildir Japonya da su kaynakları yetersiz olduğu için deniz suyunu ters osmosis işe arıtır ve şehre pompalar (elemanlarda bi hayli sağlıklı, hepsi uzun yaşıyo valla) Ters osmos denilen uygulama ile elde edilen su kaynak sularından çok daha sağlıklıdır içeriğinde artık vs barınıdırmaz. Ancak pahalıdır (işte bu yüzden bedavaya verilemez diyorum) 4lt su ile 1 lt içme suyu oluşturulabilir. Diğer yandan ben bu suyun tadından hiç hoşlanmam. Böööle tatsız tuzsuz bişidir. Belkide pH ındandır. Ama ben tadından hazzetmem. Son olarak eğer şu anki tarım politikası sürer gübreleme, sanayii atıkları vs kontrol altına alınamazda sular kirlenirse, doğal kaynaklarımızın niceliğine sığınamadan suyumuzu ters osmos lu içeceğiz. ha bi de Bunun sışında bi de ozonla temizlenen sular var o da Kumluca diye bir firma galiba. Yani korkacak bişi yok :)[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Apache Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 arıtma suyu bu sağlıksız bende alırken turkuaz dışında almaya özen gösteriyorum[signature][hline]shinsetsu desu..
Masteis Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 bunu bilmiyordum ceza paylaştırdıgın için saol[signature][hline]|¯--> Dwn Tristallne <--¯| Solda!t Ownz Solda!t --> Masteis - [ AOTG ]
do_ob Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Her sey yaşam için :P saka bi yana halkı kandırmaya kimsenin hakı yok.
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Ha..iirr Çok fazla içiyormuşum serefsiz yahudi firmalar :)))
sheref Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 turkuaz alıyorum, seviyorum..[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|gececi|mail/msn|Founder of AAL'05| ***
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 copy paste: Konuyla ilgili resmi cevap aşağıdadır :) Herkese merhaba, Bir sure once mesaj kutunuza gelen ve turkuaz adli su markasini konu alan e-posta mesajina aciklik getirmek istiyoruz. Coca-Cola sirketi olarak, mayis 2001 tarihinde piyasaya surdugumuz urunumuz ile ilgili tuketicilerimize bilgi vermemizin uzerimize dusen bir sorumluluk olduguna inaniyoruz. Konu ile ilgili daha ayrintili bilgi almak isterseniz, bizi, yani Coca-Cola Danisma Merkezi’ni arayarak, sorularinizi iletebilirsiniz. Sizlerden gelecek sorulari cevaplamaktan mutluluk duyacagiz. 1. Su pazarinda yeni bir urun: Turkiye'de ambalajli su pazarina giren ilk islenmis icme suyu Turkuaz oldu. Dunyada islenmis icme suyu tum su pazarinin yaklasik %37’sini olusturuyor. Almanya gibi dogal kaynak suyu acisindan en az Turkiye kadar zengin olan bir ulkede bile, islenmis icme suyu hizla buyumekte ve tuketiciye farkli secenekler sunulmaktadir. 2. Yeni urunun getirdikleri: Turkiye’de islenmis icme suyuna izin verilmesi iddia edildigi gibi Turkiye'deki dogal kaynak sularinin heba edilmesi anlamina gelmiyor. Aksine, bazi yonleriyle eski yonetmelikteki standartlara uymadigi icin kullanilamayan ancak Amerika Birlesik Devletleri, Kanada ve Avrupa Birligi standartlarina uygun hale getirilmeleri yeni teknolojilerin kullanimi ile mumkun olan ve bu yuzden de bosa akan sular, icilebilir sularin uretimi ile ilgili yonetmelikte yer alan islenmis icme suyu kategorisi ile birlikte ulke ekonomisine katki saglayacak hale getiriliyor. 3.Ulke ekonomisine katki: İslenmis icme suyu uretimi ve satisi icin onumuzdeki bes yil icinde 35 milyon dolarlik planlanmis yatirim bulunuyor. İslenmis icme suyunun ayni donemde, tamami kayit altinda oldugu icin 40 milyon dolarlik ek vergi geliri saglamasi ongoruluyor. Ayrica yan sektorlerde de 5 yilda 25 milyon dolarlik ek yatirim yaratilacagi tahmin ediliyor. 4. Turkuaz’in kaynagi: Turkuaz uretiminde yeralti suyu kullaniliyor. Yeralti sulari cok derinlere indikleri veya bir engelle karsilastiklari icin kaynak suyu olarak yeryuzune cikamazlar. İste biz bu kategorideki sulari yeraltindan cikarip, Turkuaz markasi adi altinda satisa sunuyoruz. Turkiye'de 10 metreden fazla derinlikte bulunan tum yeralti sularinin sahibi devlettir. Devlet su isleri (dsi) yeralti sulari ile ilgili tum isleri yurutmekle yukumludur. Coca-Cola sirketi'nin kullandigi su kaynaklari, bu kaynaklari kullanan diger kuruluslar gibi DSİ'den izinli ve ruhsatlidir. Mesajda Kestel Ovasi olarak gecen Bursa ovasi'nda Coca-Cola sirketi gibi izin alarak, cesitli sektorlerde uretim yapan binlerce isletme vardir. 5.Dogal su: Dogada yapay su yoktur, tum sular dogaldir. Piyasada satilan ambalajlanmis sular, uretim sekillerine gore farklilik gosterir, ancak bu durum suyun dogal oldugu gercegini degistirmez. Yine de, uretim sekli ne olursa olsun, dogada bulunan tum sularin icilmeden once guvenli hale getirilmesi gerekir. 6.Guvenilirlik ve degismeyen tat: Turkuaz uretiminde kullanilan filtreleme yontemi icin coca-cola Turkiye corlu ve bursa tesislerinde ek yatirimlar yapti. bu teknoloji sayesinde uretilen suyun hep ayni guvenilirlikte ve degismeyen lezzette olmasi guvence altina aliniyor. Turkiye gibi yer hareketlerinin cok oldugu ulkelerde sularin icerigi zaman icinde degisiklik gosterebiliyor. Turkuaz uretimi sirasinda, su tum mikro organizmalar, iyonlar ve kirlilik olusturabilecek diger maddelerden arindiriliyor. Bu yontem nitrit ve nitrat gibi sagliga zararli maddeleri en iyi temizleyebilen sistem oldugu icin su uretim teknolojisinde en ileri asama olarak kabul ediliyor. 7. Turkuaz'in satisi Asagidaki mesajda iddia edilenin aksine, bayiler turkuaz satisini tercih ettikleri takdirde gerceklestirmektedir. Daha ayrintili bilgi icin: 0800 261 19 20 Coca-cola danisma merkezi[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
sheref Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 coca cola kadar güçlü ve prestijli bir şirketi kimse karalayamaz, en çokda ona güvenirim...[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|gececi|mail/msn|Founder of AAL'05| ***
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 evet cevap güzel olmuş.[signature][hline]Mike Portnoy | Vic Firth | Mapex murderer dark forter // retired uo player
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Biri çıkıp bana kaynak sularına keçilerin işeyip zıçmadığının garantisini versin bende gidip turkuaz sux demezsem![signature][hline]Atahost.net Web Hosting
do_ob Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 ben zaten kötülemiyorum.Benim ilk içeceğim coca coladır hatta rock n coca da gidiyorum biletleri aldım da :P bu gercek yazı nedir be onu sorarım!!
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Yok zati kötüleyen yok ancak yanlış bir anlama olmuş. Aslında herkes bu şekilde altına öğretim görevlisinin adı yazılmış bir maili sağa sola forwardlaya bilir. Hatta yeterince inandırıcı ise gazetelere yollar ve tel ile arayıp konuşur gazetelere bile çıkartır (bizimkiler pek sever içi boş haberleri) İşte böyle forum gibi ortamlarda doğrusunu öğrenme imkanımız var: Osmos lu su, kaynak suyundan daha temizdir, ama dasaaa Türkiye'de aşırı bir çevre kirliliği olmadığı ve kaynak sularının tadını daha çok beğendiği için kaynak suyu içer. Cola kimseye beleş su vermemektedir (kola beleşe günahını bile vermez :)) Ve tek işlenmiş su Turkuaz değildir Aquafina vs osmozlu, Kumluca vs Ozonludur. Diğerleri babadan kalma klorla temizliyolar herhal (bak bu konuda bilgim yok bi sorayım soruşturayım yazarım onuda buraya)[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
uncla Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 turkuaz hakkında çoook söylenti var.[signature][hline]Sert Kal Taviz Verme !
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Aslında markalar hakkındaki söylentilerden çok, SPAM var. Yani birileri çıkıyor diyor ki.. Gabaguba markası kötüdür..Altta imza Doç Dr. Hamdullah Fıtık yada Gubaliyenin bilim adamları deprem makinesi yaptı onlar vurdu Türkiyeyi... Altta imza Prof Ceyda Dilatar örnekler çeşitli bu gibi spamlar karşısında infiale kapılamamk lazım. Ben kimse üzerine alınmasın diye (anlaşılacağı gibi) sıkış isimler yazdım. Ancak netten okulların sitelerine girip gerçek isimler yazabilir okuldaki tel no.larını e-mail adreslerini verebilirdim. Millet bu gibi şeyleri (fazla sindirmeden) çok çabuk yutuyor. Sakin olup araştırmak lazım önce. Kaldıki spamların büyük bir kısmı yalan haber dolu.[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 çeşme suyu rulz[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
AthleT Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 En iyisi pan su :)[signature][hline]Londra'da Meydana Gelen El-Kaide Bağlantılı Terör Olayını Kınıyorum
Eternalus Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Turkuaz suyun tadını da bir garip bulmuşumdur hep
Araba200 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 benim babmda turkuaz satiyo ama ben hiç içmem ama ben hiç bi şişe suyunu içmem en iyi musluk suyu kırecli kirecli ohh ne gzl :D[signature][hline]asdasdasd
Aegean Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 said: forgiver, 07 Temmuz 2005 20:37 tarihinde demiş ki: çeşme suyu rulz +1, hele ankaranın çeşme suyuna hastayım, annem gider damacana alır ben genede çeşmeden içerim[signature][hline]Fly the ocean in a silver plane See the jungle when it's wet with rains Just remember till your home again You belong to me
Eternalus Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 O yönden eskişehir çok kötü, adamlar mecbur damacanadan içiyo. şebekesinde sorun mu var nedir
Öne çıkan mesajlar