Caglar35 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 ne zaman başladı hatırlayamıyorum faka en az bi 1-2 aydır falan ek$i sözlükte sprite, Intel gibi güclü firimalaraın full-sayfa reklamlarını görüorum... orasının bi non-profit-organisation olması gerekmiomu? beni aydınlatın... "org" internet sitelerine sırf en ufak kar etmedikleri için bitakım ayrıcalıklar tanınmıyomuydu? bu nası iş?
Sailor Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 ne gibi ayrıcalıklar? ayrıca kar edemez diye bir şey yok, kimse sen kar ediyorsun domiani geri ver diyemez.[signature][hline]oasis.gen.tr Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Venator Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Adamların iyi bi server/bakım masrafı var yalnız bunu da unutmamak lazım. Ayrıca kar edemez diye bisey de yok ki ilk defa duyuyorum.[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki: Zaten tekerleklere karşı ilgim var...
bLackcha0s Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 sözlük sapıttı. Kitap çıkarıcaklar peki bu kitabın karı kime gidecek ?[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 bLogger oLdum ben!
Venator Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Para direk ssg'ye gidiyo tabii, adam kırdı parayı saka maka bi community kurdu zengin oldu. Neyse... =)[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki: Zaten tekerleklere karşı ilgim var...
bLackcha0s Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 iyide kurucunun bir hakkı yokki. Materyali sağlayan yazarlar.[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 bLogger oLdum ben!
go2hell Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 sakinleştiniz heralde valeron? org kar yapmaz olayini bende ilk defa duydum. varmı işin dogrusu yanlısı?[signature][hline]go2hell
huun Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 non-profit-organisation diye bir sey yoktur . herseyin bir bedeli vardir .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 evet adamlar deli gibi para kazanmaya başladı reklamlardan. bence .org bahane, para şahane :-p[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! | |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Zed Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 kitapları uzun zamandır var zaten. bi ara dergi çıkacaktı ama nooldu bilmiyorum. org'lar da her türlü organizasyon için verilen bi alan adı, ancak resmi bir organizasyon olması gerekmiyor tabi ki. alan adlarının kullanımları şu anda daha çok tavsiye olarak iş yapıyor. ki, öyle olmasa bile ona gelene kadar adanaliyik.biz gibi siteler var ehe.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 org uzantılı domainleri almak için herhangi bir belge gerekmemektedir. org.tr almak için orta doğu teknik üniversitesi kanalıyla tescil işlemi yapılır ve sadece resmi dernekler bu uzantıya sahip olabilir. Derneklerde kar amaçlı kuruluşlar olmadığından arkadaşın bahsettiği yarım yamalakta olsa doğru.[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
armra Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 yazmadığınız sürece ekşi sözlükte yazar kalırsınız :) bu şaka gibi ama doğrusu bu. öyle yazarsanız atarlar, böyle yazarsanız atarlar. onlar yazar almak istemezler. en son 17.000 adama yazarlık verip sonra da attılar. herkes kınadı tabi, millet "benim eksiğim nedir ?" dedi tabi. adamlar iyi para kazanıyor (bu dünyanın en hızlı büyüyen sektöründe :) . ekşi sözlük neden ekşidir biliyor musunuz ? çünkü limon sıkar gibi sizi sıkarlar, ekşinizi alırlar. bu hayattaki kıymetli tecrübelerinizi, zekanızı, mizahınızı, yani herşeyinizi oraya akıtır adamları/siteyi büyütürsünüz. ekşi sözlük bir tür limon sıkacağıdır. ssg cidden zengin oldu. ama üleştiği insanlar var diye biliyorum. ayrıca hackerlara da haraç veriyorlarmış. sonuçta ekşi şu an baya ileri düzeyde bir community. amaçları da belli. bir format olarak bunu "ekşiyi" satmaya çalışıyorlar. o yüzden klonlarına tahammülsüzler. yöneticileri bu konuda koyunları kışkırtıyor, çünkü yazılım olarak satabilirlerse daha çok kazanacaklar. ama millet klonlar yaratarak ve geliştirerek bunların tekelini kırıyor. neyse, ekşi aynı zamanda ilginç de bir hadisedir. eskiden anarşik takılırdı, şimdi tüm türkiye gibi islamcı oldu. bakalım o da savruluyor gidiyor bu nehirde.[signature][hline]Bugüne kadar Hz. Muhammed dahil her peygambere deli dediler. Bana da deli diyorlar. Bunlar beni içimden sevindiriyor, çünkü bu peygamber olduğumu gösteriyor... Hasan Mezarcı
mdma Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 hackerler konusunda ve islamcı oldular demenle yardırdın beni gece gece nediyim. helal sana...[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Head Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 arkadaşım hangi filmden senin dediklerin onu anlamadım. eskiden iyiydi, şimdi Türkiye gibi islamcı oldu ne demek. orada kaç tane yazar varsa hepsi kendi düşüncelerini yazıyor , yani insanların düşüncelerini değiştirmedikçe değişmez. ayriyetten "hackerlere para veriyorlarmış." "dünyaya bomba atıyorlarmış." vb. gibi kulaktan duyma bilgilerle gelmeyin. para kazanabilir adam , hiçkimse bir şey diyemez. orjinal ve büyük komunite kuran herkes belli miktarda kar edebilir , tabii bunu da herkes yapamaz. az biraz bok atma sezdim ama , neyse.[signature][hline]valandil ownz j0o! oportunist post yazarı. WoW - Kelvin , Archmage of Nerull/Burning Legion
Head Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 klonlara karşı tahammül edilmedi , çünkü klonlarda tamamen ekşisözlük kodları kullanılarak yapıldı ve altındaki yazılar dahil her şeyi kendileri "yarattılar" gibi gösterildi. klonların hiçbir yerinde "esinlenilmiştir." "izin alınmıştır." gibi bir yazı da yoktu , emeğe saygısızlık yüzünden tepki gördü.[signature][hline]valandil ownz j0o! oportunist post yazarı. WoW - Kelvin , Archmage of Nerull/Burning Legion
sheref Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 ekşisözlüğe kıl oluyorum, ama taktir ediyorum...[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|gececi|mail/msn|Founder of AAL'05| ***
Head Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 said: BonePART, 07 Temmuz 2005 03:19 tarihinde demiş ki: klonlar neden ekşi koduyla yazılsın ya deli mi bu adamlar divane mi benim gibi dusuk derece C++ ve azıcık C bilen bir insan icin bile PHP yada ASP de cok kolay ayzılıcak bir kod gibi gorunuyor nedir ki neden adamlar kodu calsınanr aha pati sozluk canavar gibi hemde PHP uzerinden calısıyor aynı olayda zamanında privatesözlük gibi 2-3 tane sözlük türedi aynı anda , hepsi çerçevesi çerçevesine ekşisözlük ile aynıydı, hadi butonları bıraktım "Copyright © 1999-2012 " yazısı bile çalıntıydı .[signature][hline]valandil ownz j0o! oportunist post yazarı. WoW - Kelvin , Archmage of Nerull/Burning Legion
Head Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 "sozlukte ek$i sozluk'e hem konsept olarak hem de $eklen benzeyen sitelere verilen isim. ilk olarak marvin rehber adinda ek$i sozluk source code'larini eline gecirmi$ bir ek$i sozluk yazari tarafindan ek$i sozluk'teki bir kisim entry'leri de aktararak haber vermeden gizliden gizliye yapilmi$ olanidir. klon ismi bu zamandan kalmi$ olsa gerek. marvin rehber isimli ilk olayli klon cali$masinda ek$i sozluk kodlarini alan birinin sormadan boyle ahlaksizlik timsali bir i$e kalki$masindan dolayi berserk oldugumu hatirliyorum. o donem pek cok sozluk yazarinin da bu duruma $iddetli tepki gosterdigini hatirliyorum. sonra site gitti kayboldu ama arkasinda "klonlara kar$i antipati" birakti. bundan sonra pek cok klon cikti. iclerinden sadece ultimatr sozluk yapilmadan once bizden izin istendi ve ek$i sozluk'te de en tepki cekmeyen klon da bundan dolayi o kalmi$tir muhtemelen. yalniz her klon ciktiginda, belki ilkinde ilk kur$unu atan, ilk alev kusan ben oldugumdan olsa gerek hep benim ne du$undugum, ne hissettigim, destekleyip desteklemedigim, issiz bir adaya du$ersem yanima ne alacagim soruldu. hem klonlara kar$i yakla$imima hem hissettiklerime hem de ada maceralarima ortak bir yanit olsun diye bunlari buraya yazmayi uygun gordum. oncelikle bir klonun varligindan cogunlukla alakasiz kaynaklardan haberdar oluyorum. birileri ko$arak kahveye gelip "emrah ko$ sozlugunu klonluyorlar!" diye mesaj atiyor. ben de ilk ba$ta hem okeyim yarida bolundugunden hem de benden habersiz i$ cevrilmesinden dolayi yapilan klona daha gormeden 1 adet sinsilik puani ekliyorum. sonra "bakalim bu sefer napmi$lar" merakiyla klon sayfasini aciyorum. oncelikle aradigim ek$i sozluk'e atif cumleleri oluyor ki buna genelde hic bir klonda rastlamak mumkun degil. hatta cogunda "site ek$i sozluk'u andirmakla beraber alakamiz yoktur", "orada bilgi burada yorum var", "ek$i sozluk'un kendisi taklit", "ek$i sozluk yazarlari siktirsin", "ek$i sozluk yazarlarini kaziga dikmek istemek" gibi ibarelere rastliyorum. ek$i sozluk bu $ekline ve $emaline 4 yili a$kindir yazarlarinin istekleriyle oneriyleriyle olu$an bilgi birikimiyle geldi. bu noktada alip yenisini cikarip "orada bilgi burada yorum var" diyen, "bu sitede ek$i sozlukten hic bir $ey araklanmami$tir her $eyi sifirdan yaptik" diyebilenler adina uzuluyorum. albumlerine bring me to life cover'i koyup "bu parcanin bring me to life'la hic bir alakasi yoktur, orada kadin vokal bizde brutal vokal var, butun parcayi sifirdan icra ettik hic sample araklamadik, siktirsin evanescence" diye not du$en muzik gruplari hayal etmeye cali$iyorum. piedra irmaginin kiyisina oturup agliyorum. klonun hanesine 1 adet toy genclik puani ekliyorum. daha sonra da cogu klona ilk donemlerinde ziyaret edip geli$im surecini takip etmeye cali$iyorum. cogunlukla bu ek$i sozluk'e olan yakla$im ve sozluk uyesi olmayanlarin sozluk konseptinden ne anladiklariyla ilgili ipuclari edinmek yonunde oluyor. gonul isterdi ki sozlukte cozemedigimiz sorunlara orijinal cozumler, iyi arabirim cozumleri, komunite yonetimiyle ilgili dahiyane idare $ekillerine rastlayip aynisini biz de uygulayalim ama malesef i$in temelinin taklite dayanmasinin klonun geli$im surecinde cok etkisi oluyor. (bkz: ek$i sozluk klonlarinin ortak ozellikleri). bu yuzden cogu zaman klonun vasatlik hanesine 1 puan eklemek zorunda kaliyorum. bir sure sonra da ziyaret etmekten vazgeciyorum. teknik olarak ise php/mysql ile yapilmi$ sozluklere 1 teknik ba$ari puani veriyorum. access'le yapilanlardan 1 cikariyorum. sozlukteki js, css dosyalarini alip direk kullanan uygulamalara 1 lamer'lik puani ekliyorum. "bad site!" diyorum. peki hic mi iyi bir du$unce gecmiyor aklimdan karde$im? geciyor. oncelikle birilerini iyi kotu kod yazmaya te$vik ettigim icin seviniyorum. sozluk gibi bir uygulamanin arabirim tasariminda mukemmeli bulmu$um ki millet aynisini yapiyor diye du$unup boburleniyorum. klonlardaki ek$i sozluk ve ssg ba$liklarinda "a$mi$ site", "mukemmel insan" gibi $eyler gorunce $imariyorum, "evet dogru" diyorum. kendimin muhte$emlik puanina 1 ekliyorum. bunun haricinde ek$i sozluk'e yeni yazar alamadigimizdan klonlar bana potansiyel ek$i sozluk yazari adaylarini tanima firsati veriyor. bugune kadar hep icinden takip ettigim bir komunite turunu di$ardan takip etme $ansi buluyorum. bunlari da kendim icin firsat olarak goruyorum. ayrica onemli noktalardan biri de bazi klonlarda super yazarlara rastliyorum ve kendisinin ek$i sozluk'te olmadigini du$unup uzuldugum oluyor. ba$vurulari kapali tutmakla ne kadar cok sayida guzel yazardan mahrum kaldigimizi farkediyorum. ek$i sozluk yazarlarinin klonlara kar$i tepkilerini ilk klonun etkisi ve harcanan emege verdikleri degerden dolayi malesef yadirgayamiyorum. hakikaten bu taraftan geli$tirmesi yillar surmu$ butun bir projenin aynisini hop diye "adibas" markayla damdan indirmi$ gibi duruyor. diger yandan klonlarin cikmasini ne hukuki ne de ba$ka tur bir yaptirimla engellemek gibi bir du$uncem
sheref Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 herkes yazabilir ama ilk yazmak önemli....[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|gececi|mail/msn|Founder of AAL'05| ***
Cd- Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 ssg'nin nurcu olduğuna dair şüphelerim var zaten bkz: nurcu ssg?? Bu linkte ssg demişki: "zamanin otesinde tek bir $ey vardir o da bediuzzaman efendimizdir" [signature][hline][Bob Marley] Ben!!!(Ünlemlere de bak) Başkalarından övgü bekleyenler, mutluluklarını onların ellerine bırakmış zavallılardır. [Bu mesaj Cd- tarafından 07 Temmuz 2005 04:39 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Cd- tarafından 07 Temmuz 2005 04:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 said: sheref, 07 Temmuz 2005 03:19 tarihinde demiş ki: ekşisözlüğe kıl oluyorum, ama taktir ediyorum... katılıyorum.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! | |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Volfied Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Tamamiyla ticari zeka ve fikir onculugunun karlarini topluyor ssg ve sitenin diger yoneticileri. Gayet de hakli kazaniyorlar, kimse ordaki kullanicilara zorla yazdirmiyor, ve ordaki kullanicilar kesinlikle bir para odemiyorlar, alan memnun satan memnun, alip satamayanlar da mundar diyor[signature][hline]Let us march on To the fields of sacrifice
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 eh UltimaTR sozlukten bahsederken yenı sıstemde gelıcektir işallah kucukte olsa zevklıydı baya[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Leath Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 ssg ms te calisiyo diye biliyorum,bi daha niye para kirmaya ihtiyaci olsun ki?yazarlar arasinda paylasiliyodur belki?(top-tier olanlar)[signature][hline]Blissfully Ignorant.
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 para kazanması gayet normal, kimseyi zorla yazar yapmıyorlar; hatta yazar olmak için millet yırtınıyor(kendi adıma konuştum ben de yırtdındım ama olmuyor, yapmıyolar, beni de yazar yapın mailimi, moderasyona gelen ilginç mesajlar başlığı altına sokmuşlar) sonuçta karşılıklı bişey yazar oaraya birşeyler yazarak deşarj oluyor, ego tatmini yapiyor, görüşlerini aktarıyor; bu işlemden para istenmiyor, sadece bu işlemi sağlayan kişide reklam yoluyla para kazanıyor çoğu sitede olan bişey, illa türkler kazanıyor diye mundar demeye gerek yok. aynı eleştiriyi yahoo içinde yapabiliriz, 1gb mail veriyo ama reklamlardan para kazanıyor, mail kullanıcılarına para vermiyor pis herifler desek mantığa, akla sığar mı?[signature][hline]be the vanquisher, to forgive [Bu mesaj forgiver tarafından 07 Temmuz 2005 09:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Öne çıkan mesajlar