Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lensleri çıkartmayan varmı aranızda??

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
GözLeri bozuk oLan arkadaşLara Lens kuLLanmak yerine gözLerini çizdirmeyi tavsiye ediyorum.[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Mesaj tarihi:
lens in çeşidine göre değişiyor
normal lenslerde çıkartmak zorundasın, kururlar yoksa
gece uyurken ki gözyaşı gündüz vaktine göre daha az[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Mesaj tarihi:
havuza denize girerken lensleri çıkarsan iyi olur şahsen ben çıkarmadığım için havuzda 3 çift kaybetmiştim. ama suyun altında gözlerini açmazsan hiç bir sıkıntı yaşamazsın. lenslerı uzun süre cıkarmama konusuna gelince ben bazen 3 gün filan çıkarmıyorum , bi keresinde gene böyle çıkarmamıştım üstüne bi de sinemaya gitmiştim. walla nası diim gözlerimdeki acıdan filmi izleyememiştim. tabi etraf karanlık perdeden deli gibi ışık vuruo. en sağlıklısı çıkarın siz lenslerinizi.[signature][hline]Bamya_de_Morgoth
Mesaj tarihi:
said:
Arndiol, 06 Temmuz 2005 10:01 tarihinde demiş ki:
ya bu lensler kötü..Yok cıkar tak fln ugrasılmaz en güzeli gözlük :P

bir kere lense başladın mı vazgeçemiyosun
güneş gözlüğü takası geliyor insanın en fazla[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Mesaj tarihi:
lensin cesidine gore herhalde ama bizim matematik hocamız da lens takardı, sora bigun geldi gozlukle hocam nooldu falan, dedi lensleri hic cıkarmadan taktıgım icin retinada damarlanma olmus. lensler kuruyup gozler oksijen alamadigi icin vucut oraya oksijen goturmenin baska yolunu bulmus.
ha eger gozleriniz gayet suluysa hic probleminiz olmaz, gozler sulu olsun, lens temiz olsun, gecirgen olsun, sonsuza kadar takın.

ama benim lensleri haftalık temizlemezsem bi sure sonra buzlu cam gibi beyazlasmaya basliyo valla 6 aylık aldım 6 cift degistre degistre takıyorum cillop en guzeli tavsiye ediyorum. 100 kagıt
Mesaj tarihi:
said:
Mave, 06 Temmuz 2005 08:45 tarihinde demiş ki:
GözLeri bozuk oLan arkadaşLara Lens kuLLanmak yerine gözLerini çizdirmeyi tavsiye ediyorum.

ya bunu düşündüm bende ama bakıyorumda bu işi yapan gözlüklü doktarlar var nedense? içime kurt düşürüyor.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
ut per vias aeris - vaga fertur avis...
Quidquit Venus imperat - labor est suavis,
quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Mesaj tarihi:
said:
Joker, 06 Temmuz 2005 00:13 tarihinde demiş ki:
walla hergece hergece çok üşeniyom yaw :lol:

benim arkadaşta senin gibiydi bi arpacık çıktı ..berbat bşydi ya kocaman sende de çıkabilir hiç üşenme bence de.arpacık çok kötü oluyo bazıları hemen geçmiyo.[signature][hline]Hayat merdivenlerini çıkarken insanlara iyi davranalım.Çünkü inerken gene aynı insanlara rastlayacağız...
Mesaj tarihi:
said:
mdma, 06 Temmuz 2005 14:48 tarihinde demiş ki:
said:
Mave, 06 Temmuz 2005 08:45 tarihinde demiş ki:
GözLeri bozuk oLan arkadaşLara Lens kuLLanmak yerine gözLerini çizdirmeyi tavsiye ediyorum.

ya bunu düşündüm bende ama bakıyorumda bu işi yapan gözlüklü doktarlar var nedense? içime kurt düşürüyor.

Senin düşündüğün gibi bende 1-2 sene düşündüm.
Ama şimdi diyorum ki " keşke çok daha önce yaptırsaymışım ".
Gerçekten dünyaya gözLerini yeni açmış bir insan gibi oLuyorsun.[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Mesaj tarihi:
Zaten beLLi bir yaşın aLtına ve üstüne yapmıyorLar[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Mesaj tarihi:
ya bende de göz bozukluu var ve kardeşiminkiyle aynı tamamen. kardeşim gözlük aldı ben babamla gözlük-lens şeklinde tartıştım sonuç olarak ikisini de alamadım ehe. Ama kardeşimin gözlüğünü denediğimde resmen DVD oluyo ortalık çıkarıyorum dandik bi vcd gibi...
zaten bu zor görme olayından başıma ne gelmedi ki; arkadaşları tanıyamama mı dersin, kızın tekini güzel sanıp dikkatli bakınca, olmadığını anladıında, herşeyin çok geç olması mı dersin ohoo...[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)

[Bu mesaj Ouz_UFO tarafından 06 Temmuz 2005 16:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Göz bozukLuğu biLgisayar kuLLanan için çok normaL bir kusur.
Bence şansın varken tedavisini yaptır ve düzeLt.[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Mesaj tarihi:
ya ben göz doktorumla konuştugumda lazer ameliyatını tavsiye etmemişti 3-4 ay önce ki kendisi yapıyor baya da iyi bir doktora benziyor. işte bikaç ıvır zıvır saymıştı ne olursa olsun ameliyat demişti. e yapsa para kazanacak bir sürü niye kötülesin diye düşünmüştüm vazgeçmiştim. bilgisi olan var mı peki bu konuda. özellikle mave nasıl yani hiç bi yan etkisi filan var mı? gece görüşü körelir araba kullanmak filan zorlaşır demişti mesela
Mesaj tarihi:
ya lazer ılk cıktıgında yapılanlarda sonrada tekrar derece artma oldu

babam da ılk tr ye geldıgınde yaptırdı bı arkadasıyla
babamda sonrada yıne cıktı yavas yvas ama arkadasında cıkmadı kı arkadası 11 derece fılandı
2 yıl sonra fılan benım halam amcam fılan 0 lattı onlarda 11 derece fılandı onlardada cıkmadı yanı artık genel olarak o rısk azaldı en son gecen sene ablam 0 lattı ondada sımdıye kadar sorun yok

babam benım ıcın sordu doktora adam 22 yasına kadar beklesın demıs tam butun buyume olayları bıtsın yoksa tekrardan cıkma rıskı var demıs

bıde bı kere yapıldıktan sonra bı daha yapılabılıyor

babamın tekrar cıkınca yıne gıttı yanı aradan 10 yıl fılan gectı
bu sefer doktor senın yakında hıpermetrop baslar o yuzden yapmayalım yoksa zaten 1 2 yıl sonra yıne gozluk kullanırsın demıs .

boyle karmasık bı yazı yazdıktan sonra sorusu olanlara bıraz cvp olmustur sanırım :)[signature][hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize

Mesaj tarihi:
Benim ameLiyat oLduğum doktor da üzerine düşen uyarıLarı yaptı bana. 2 seneden fazLa oLdu ben ameLiyat oLaLı.

ŞunLarı söyLemişti doktorum ;

- çok fazLa biLgisayar kuLLanmaman Lazım yoksa rahatsızLık duyarsın , gözLerin kuruma yapar ve batar

SONUÇ : Her gün min. 10 - 12 saat ekran karşısındayım, çok fazLa batma ya da yanma yapmıyor ama sağLıkLı bir göz kadar da rahat değiL. Bir göz yaşı damLası var , yatmadan önce ve sabah kaLkınca damLatıyorum her gün , baya da işe yarıyor. Yani bu konudan bir şikayetim yok.

- geceLeri gözünde parLak şekiLLer çıkabiLir , Lazer ışınLarı feLan görebiLirsin gibi bişeyLer

SONUÇ : BöyLe bişey bugüne kadar hiç oLmadı. Gece görüşüm gündüze oranLa çok çok küçük bir miktarda azaLıyor. Bende bunu günün ve gözün yorgunLuğuna bağLıyorum. Zira gözLük kuLLanırkende aynı durum vardı.

- her ameLiyatta oLan riskLer bu ameLiyatta da var

SONUÇ : Benimki gayet başarıLı geçti çok şükür. Yani sağ saLim çıktım makinenin aLtından.

Kendi açımdan şunu söyLiyeyim ; ÇOK AMA ÇOK MEMNUNUM.
Keşke daha önce yaptırsaydım.

Eğer ameLiyat oLmaya karar verirseniz operasyon hakkında da bir kaç püf nokta anLatayım size ki girmeden biLin. O esnada panik yapmayın :)[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Mesaj tarihi:
iLeri yaşa kadar bekLenmesinin sebebi gözün tam derecesini aLmasıdır , yani kusurun tam derecesi iLe netLeşmesidir.
Çünkü operasyon dereceye göre yapıLıyor , kesiLecek kısım ona göre beLirLeniyor. Gözün iLerLemesi durmadan yapıLırsa ameLiyattan sonra iLerLeme yine devam edebiLir.[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
  • Yeni Oluştur...