Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünya Üni. Sıralamasında İlk 500'e Giremedik!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sanırım karıştırıken bu topice rastlamıştım... Neyse bence o kadar önemli değil. Dünyada hangi ülke türkiyeyi düşüyor ki.. DÜnyanın 3 de biri beliki seviyosa seviyordur. Bırakın ya kendi içinizde 1 ci olun sonra Dünyada... Benim düşüncem böyle yorumlaya bilirsiniz.....[signature][hline]Penthesilea 10 Kasım 2004 11:53 tarihinde demiş ki: İbret olsun diye sallandıracan senin gibileri. Ah 4. Murat aah, erken gittin.
Lexius 02 Temmuz 2005 22:33 tarihinde demiş ki: bu adam dağları deler o şeyle :D
Mesaj tarihi:
said:
Agirol, 04 Temmuz 2005 22:48 tarihinde demiş ki:
peki, açık açık sorucam girebilmeyi düşünüyomuydun?

Bana mı bu soru?[signature][hline]Penthesilea 10 Kasım 2004 11:53 tarihinde demiş ki: İbret olsun diye sallandıracan senin gibileri. Ah 4. Murat aah, erken gittin.
Lexius 02 Temmuz 2005 22:33 tarihinde demiş ki: bu adam dağları deler o şeyle :D
Mesaj tarihi:
ne yazık ki şaşırtıcı değil bu durum...

insanların üniverisitede kalıp bilim için çalışmalarını teşvik eden bir ortam varmı türkiyede? gülünç maaşlar, yetersiz çalışma şartları, sabır taşına çeviren as-üst ilişkileri... (bu sene okulumdan kaç tane araştırma görevlisinin dayanamayıp ayrıldığına şahit oldum,13 senedir prof luğunu bekleyen insan tanıyorum)

öğrencilik hayatımız boyunca verilen fazlasıyla kapsamlı eğitim insanları ilgi alanlarına yaklaştırmaktan çok uzaklaştırmak da etkili,ben sayısal öğrencisiyim neden tarih,edebiyat görüyorum, yada ben tıp okuyorum banane integral den türevden demiyorum ancak lazım olacak kadarını bilmek daha verimli olmaz mı?[signature][hline]sabır,yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır...
Mesaj tarihi:
said:
Frigg, 04 Temmuz 2005 23:06 tarihinde demiş ki:
ne yazık ki şaşırtıcı değil bu durum...

insanların üniverisitede kalıp bilim için çalışmalarını teşvik eden bir ortam varmı türkiyede? gülünç maaşlar, yetersiz çalışma şartları, sabır taşına çeviren as-üst ilişkileri... (bu sene okulumdan kaç tane araştırma görevlisinin dayanamayıp ayrıldığına şahit oldum,13 senedir prof luğunu bekleyen insan tanıyorum)

+1 hak veriyorum çok güzel yorumlaşsın
öğrencilik hayatımız boyunca verilen fazlasıyla kapsamlı eğitim insanları ilgi alanlarına yaklaştırmaktan çok uzaklaştırmak da etkili,ben sayısal öğrencisiyim neden tarih,edebiyat görüyorum, yada ben tıp okuyorum banane integral den türevden demiyorum ancak lazım olacak kadarını bilmek daha verimli olmaz mı?
[signature][hline]Penthesilea 10 Kasım 2004 11:53 tarihinde demiş ki: İbret olsun diye sallandıracan senin gibileri. Ah 4. Murat aah, erken gittin.
Mesaj tarihi:
ilgisi var mı bilmiyorum da, bu sene eğitime ayrılan bütçe 14 katrilyon (10 milyar$) civarı bişiydi, ilk defa savunmanın bütçesinden fazla olduğu söyleniyordu hatta haberlerde.[signature][hline]"no longer mere earthbeings and planetbeings are we, but bright children of the stars! and together we shall dance in and out of ten billion years, celebrating the gift of consciousness until the stars themselves grow cold and weary, and our thoughts turn again to the beginning."
"conversations with planet"
Mesaj tarihi:
ve ne yazık ki eğitim olmayınca bu durumda oluyoruz
peki şöle düşünelim bu kdr kötü bi eğitim sisteminde bile inanılmaz başarılı olanlar çıkıyo az da olsa bilim adamı meşhur doktorlar falan ancak bunlar alanında 1 numara oluyo demek ki büyük bi potansiyel war ama kullanamıoyuruz
ben şuna her zaman inandım
"Türk Milleti Çalışkandır (buna deil bu olsa bu durumda olmayız da),Türk Milleti Zekidir (buna inandım)"[signature][hline]Valeron, 16 Haziran 2005 15:54 tarihinde demiş ki:
ne bileym biz 4 yaşındayken pipimizi kurcalardık.

Değiştir|Gidiş|Önemli
Bip bip düüt Bivrip...
Mesaj tarihi:
said:
sheref, 05 Temmuz 2005 10:34 tarihinde demiş ki:
köylü milletimizin boş adamları seçip bizi yönetmelerini sağladığı için bi baltaya sap olamadık...

bence de budur...

Bi de kim nası yapmış bu sıralamayı hemen kabul etmem kimbilir kamboçyadan vardır bizden yoktur bi bakmak lasım...
Mesaj tarihi:
said:
köylü milletimizin boş adamları seçip bizi yönetmelerini sağladığı için bi baltaya sap olamadık...

hangi tiyatro oyunundaydi tam hatirlayamiyorum ,ancak soyle bi dialog vardi oyunda.

-kralim!..
-bana kral deme,salak kral de bana,salagim ben salak!
-ama kralim,o nasil laf oyle.
-oyle oyle,salak bir halkin basinda ancak salak bir kral bulunabilir.
Mesaj tarihi:
said:
go2hell, 05 Temmuz 2005 14:13 tarihinde demiş ki:
orduyu basımızdan eksik etmesin o yeter

doğru aslında komutanları uni rektörü yapsak; ort. sı 3.00 dan aşşa adam kalmaz, proflarda günde enaz 10 tane bilimsle makela hazırlar.

konuyla alakasız mı oldu ne[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Mesaj tarihi:
said:

hımm.
(bkz: milletini köylü diye aşağılayan insan modeli)

yıl 1923 t.c. kuruldu, o zmandan beri hep aynı kişileri mi seçiyoruz.

rektör seçimlerinden bahsediyosan onları biz seçemiyoz.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Mesaj tarihi:
"köylü milletimizin boş adamları seçip bizi yönetmelerini sağladığı için bi baltaya sap olamadık..."

arkadasin demek istedigi (sanirim) bir takim 'cahil' ya da 'kotu niyetli' ya da 'sutu bozuk' insanlarin 'zir cahil', 'egitimsiz' insanlari kandirarak ya da populist yaklasarak oy toplayip iktidara gelmeleri sonucunda 1950 sonrasi bu ulkenin geldigi durumdur.

Egitime ayrilan butce belliyken, (gelismis ulkelerin ne kadar altinda oldugu) birilerinin cikip "neden ilk 500'de degilsiniz!!! beceriksizler!" demesi tamamen 'cahil', 'dusunmeyen', 'anlamayan' insanlari gaza getirmek, suni gundem olusturmak icindir.
Eger ilk 500 universitede bir Turk universitesi yoksa bunun sorumlusu gecmis ve cok az biraz da su anki hukumettir. YOK ve universite rektorleri 'turbanli' ogrencileri okula almiyorlar diye boyle sacma sapan bir konuyla Turk Universitelerinin suclanmis olmasi da son derece aci bir olaydir bence.
Mesaj tarihi:
bu zihiyet varken daha cok yıllar universite sokamayiz o listeye .

gercekleri kabul etmek lazim once . fazla nufusumuz var ve fakir bir ulkeyiz . siyaset konusarak degil ama gelecegi kurtarmak icin kafa yorarak belki bir seyler yapabiliriz .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Mesaj tarihi:
Arkadaslar 2004 yilinin ranking listesine buradan buyrun

Top 500

Incelediginizde 6 tane kistas goreceksiniz bunlar

Alumni, Award, HiCi, SCL, Size

Benim farkına vardığım şey, adamların makale olaylarını biraz abartmış olmaları

İlk 13 hep USA ve UK yazısı göze çarpsa da 14 te Japan- Todai üniversitesi fırlamış aradan, helal diyor ve geçiyorum
Hatta ilk 100 de en iyi 3. adamlar, ilk 2 zaten belli

Türkiyeden en iyi üni, söylemesi ayıp Bilkent, 600 kusur la. Ondan sonrası ODTU ve Boğaziçi diye gidiyor[signature][hline]Why are you so weak ? Because your hate is weak! / Uchiha Itachi.
  • Yeni Oluştur...