Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

host hakkında

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar bana 200 playeri kaldırabilecek sorunsuz bi makinanın özelliklerini sölermisiniz? bide bu hostun fiyatı ne kadar olur bunu sölermisiniz? :D yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler[signature][hline]Anduril ... Uo da Herkes Hakettiği Makama Gelecektir...
Mesaj tarihi:
said:
Kronos, 03 Temmuz 2005 14:31 tarihinde demiş ki:
150€ EU dan makine p4 3.0 2 tane yedek hdd. sorunsuz

kronos kardeşim sevgili alp bunları açıklayarak yazarsan ve fiyatını sölersen sevinirim[signature][hline]Anduril ... Uo da Herkes Hakettiği Makama Gelecektir...
Mesaj tarihi:
Bana demişte, tamam bilgilendiriyorum pmden seni.[signature][hline]Andoria Owner
www.andoria.gen.tr
Always Pvp

[Bu mesaj Kronos tarafından 03 Temmuz 2005 17:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
disorder is admınde bıtmıor makınenın guzellıgı varsa ıs bıter ayrıca kasındakı adam nekadar kotu olursa olsun senin konusma tarzına baglı hem kime ne adminden ucuzmu makine iyimi adminini takan kim[signature][hline]Rekabet mi yoksa kıskanclıkmı bu ikisinden hangisinin gercek oldugunu insan oglu asla çözemez!!!
heracles.myfreebb.com
Mesaj tarihi:
armi kurulum falan istemıyorlar dimi birde biliyorsun bazen makıneler nasıl kasılır remote baglantısında ve bu 120$ olan makınenın ozellıklerı nı solermısın ve tabıkı baglantısı turkey dımı?[signature][hline]Rekabet mi yoksa kıskanclıkmı bu ikisinden hangisinin gercek oldugunu insan oglu asla çözemez!!!
heracles.myfreebb.com
Mesaj tarihi:
dedicated alamayan adamlara Remote access veremeyen bir hosting özürlü, diyecek ba$ka bi$eyim yoktur line.gen.tr için.

Virtual koyar bari adam açar virtualden her usera ayrı account
Mesaj tarihi:
disorder konusmalarında hakaret icerikli sozler etme bence ki sana karsı senın ıstemedıgın bırsey yapmıs olaraılır ama sen bunu dıer ınsanlara yansıtmamalısın[signature][hline]Rekabet mi yoksa kıskanclıkmı bu ikisinden hangisinin gercek oldugunu insan oglu asla çözemez!!!
heracles.myfreebb.com
Mesaj tarihi:
said:
Kortez, 03 Temmuz 2005 18:10 tarihinde demiş ki:
baglantısı turkey dımı?

hindi bağlantı sadece a.ç.b* tarafından kullanılıyor.

turkey bağlantı ne demek? yaf

yurtiçi / Türkiye içi felan mı demeye çalışıyorsun?

açb aka amerikan çiftciler birliği[signature][hline]Ardhath

"Türkler öldürülebilir, lakın mağlup edilemezler. Türk askerlerini dal kılıç olmaya mecbur edecek kadar üstlerine varmamalıdır. Bir defa dal kılıç olmayı göze almış bir kaç yüz Türk meydana çıkarsa önelerinde mağlup olmamak mümkün değildir."

Napeleon BONAPART
Mesaj tarihi:
aynen ole demek turkey işin espırısı baglantı yurt ıcımı demek oluyor heralde ama sen nasıl bır anlam cıkardın anlamadım neyse bosver almanyadan bır hostla anlastım[signature][hline]Rekabet mi yoksa kıskanclıkmı bu ikisinden hangisinin gercek oldugunu insan oglu asla çözemez!!!
heracles.myfreebb.com
Mesaj tarihi:
tamam.espiri olduğunu anlamadım. :D

insanlar berber'e hair dresser demeye başladı.böyle olaylara kıl oluyorum ondan ortaya soğan gibi daldım.
neyse ben sizi bölmiyim :D[signature][hline]Ardhath

"Türkler öldürülebilir, lakın mağlup edilemezler. Türk askerlerini dal kılıç olmaya mecbur edecek kadar üstlerine varmamalıdır. Bir defa dal kılıç olmayı göze almış bir kaç yüz Türk meydana çıkarsa önelerinde mağlup olmamak mümkün değildir."

Napeleon BONAPART
Mesaj tarihi:
yok onemlı dıılde genede dalabılırsın araya eger bıldıgın bw falan yuksek 1000mb falan 512 pentium 4 yada celeron 2,7 gıbı guzel ve ucuz yurt ıcı yurt fdıı onemlı dııl sadece benım ıstedıgım maximum ve mınımum 200 fazlasını yada azını ıstemıorum[signature][hline]Rekabet mi yoksa kıskanclıkmı bu ikisinden hangisinin gercek oldugunu insan oglu asla çözemez!!!
heracles.myfreebb.com
Mesaj tarihi:
Arkadaslar simdi bu ise yeni baslamak isteyenlere uyari mahiyetinde bir yazi yazicam ve yazimin sonunda uo serveri acmanin sandiginiz gibi ayda 100 150 dolara olucak birsey olmadigini goruceksiniz.

ilk olarka turkiyedeki hosting firmalarinin durumuna bakalim.
Turkiyede hemen hemen butun hosting firmalari deneyimsiz insanlar tarafindan kurulmus kullanicilara buyuk vaatleri olan ancak yalanlar disinda birsey veremeyen firmalardir.ayda 100 150 dolara size 200 oyuncu kaldiracak dedicated makine vericeklerinin garantisini cok rahat alirsiniz ama gel gelelimki isin ozu bu degildir aslinda onlarin toplam hatlari bile bu kadar oyuncuyu kaldiricak kapasitede degildir.Cunku onlarda ayni sekilde yurtdisindaki firmalardan cesitli vaatlerle hat almislardir.
Bu sebeple guvenilmesi gereken tek kuruluslar bnet,sabanci telekom,netone,doruk net,mynet tarzi buyuk isslerdir.Bu tip isslerde sozlesme ile hattiniz alirsiniz mrtg iniz kurulur ister siz makinenizi datacenterlarina kurar tum sorumluluk size ait olur ki bu colocation olarak adlandirilir isterseniz de makine ve tum sorumluluk iss e ait olarak dedicated sunucu kiralarsiniz bununda fiyati biraz pahali olur.Ancak gercek bir hizmet alacaginiz bu durumdada ucret dusundugunuz gibi dusuk bir rakam olmiyacaktir asagida bazi isslerin liste fiyatlarini verdim ve yanlarinda sadece server acik olmasi durumunda(web sitesi vs haric) ne kadar oyuncu kaldirabilecegini yazdim(unutmayinki bu rakamlar her zaman tahminidir cunku uoda oyuncularin birarada bulunma konumlarina gore hat kullanimi artmaktadir)

512k tahmini kaldiracagi oyuncu sayisi:50-70 arasi
1mbit tahmini kaldiracagi oyuncu sayisi:70-150 arasi
1.5mbit tahmini kaldiracagi oyuncu sayisi:150-250 arasi

Bnet:(aylik fiyatlar)
512k = 300$+kdv
1 mbit = 500$+kdv
1.5 mbit = 750$+kdv

Sabanci Telekom:(aylik fiyatlar)
512k = 350$+kdv
1mbit = 650$+kdv
1.5mbit = 1000$+kdv

Doruk.net:(aylik fiyatlar)
512k= 650 ytl
1mbit ve 1.5 mbit fiyatlarini bu fiyati duyduktan sonra sorma ihtiyaci duymadim

ancak yukarida verilen hat kapasitelerini evinizde kullandiginiz adsl ve kablo net hat kapasitesiyle karistirmamaniz gerekmektedir.Evinizde kullandiginiz hat yaklasik olarak ismi verilen hat kapasitesinden downloadi upload hizina bagli olarak degistigi ve burstable(yani cikilabilcek maximum anlik hiz kapasitesi)olmadigi icin oldukca yavastir.Yani soyle bir ornek vermek gerekirse 2048 adsl hattinizla actiginiz bir server bile 512k ile iss den aldiginiz serverdan daha verimli olmiyacaktir.

Ancak illa ki hosting firmasi ile anlasmak bu isi bu kadar ciddi yurutmek istemiyorum diyorsaniz turkiyede onerebilecegim tek bir hosting firmasi vardir oda turkticaret.net ancak onlarinda colocation ve dedicated sunucularinin durumlari hakkinda keisn bir bilgiye sahip degilim sadece turkiyede bu isi ciddiyetle yapan tek firma oldugunu size soyliyebilirim.

Bence hosting firmalarina (tabi sadece ciddi olanlarina) yalnizca web hosting durumunda sicak bakilabilir cunku her web sayfasi acmak isteyenin bir sunucusu olmasi beklenilemez zaten hosting firmalarinin genel amacida aslinda budur ancak bir uo sunucusu acmak istiyor ve bu isi bilincli olarak yapiyorsaniz dedigim gibi denetimin sizde olacagi bir sistemde calismaniz ve kullanicilarinizi ilerde sıkıntıya sokmiyacak kararlar vermeniz gerekmektedir buda bir hosting firmasi ile mumkun degildir.

[signature][hline]Est Sularus Oth Mithas
|Sylveria|

[Bu mesaj vampirhuma tarafından 03 Temmuz 2005 21:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
yok merak etme bu ıse yenı gırmıorum da yerlı pek baglantım yok ama yabancı bıkac tanıdıgım fırma var ben olesıne sordum kaca maal olur dıe bu arada 200 player kaldırabılecek bır host yurt dısından(Almaya) 120-150 dolar falan yurt ıcındekılerıde suankını orenmek ıstedım bır sene once 500ytl falandı aynı duzeyde bır host sımdı nekadar dıe merak ettım[signature][hline]Rekabet mi yoksa kıskanclıkmı bu ikisinden hangisinin gercek oldugunu insan oglu asla çözemez!!!
heracles.myfreebb.com
  • Admin
Mesaj tarihi:
said:
vampirhuma, 03 Temmuz 2005 21:27 tarihinde demiş ki:
512k tahmini kaldiracagi oyuncu sayisi:50-70 arasi
1mbit tahmini kaldiracagi oyuncu sayisi:70-150 arasi
1.5mbit tahmini kaldiracagi oyuncu sayisi:150-250 arasi

bunu göz önünde bulundurun yeter
ama bunlar limitsiz baglantı olucak
anlık hız 512k ise yani aylık sana 10gb limit fln koymucak

cogu hosting firması kelimeler le oynayıp pek güzel kazık atıyor
kimi der 10mbit hız veriyorum
açarsın serverı 30 kişi olur lag baslar
sonra vurursun kafayı daglara taşlara :)[signature][hline]G3NK
DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
zitem illede zitem
Mesaj tarihi:
caner yada simonare pm den bılgısayar ozellıklerı ve bı fıyat lıstesı falan verırmısınız karsılastırmak ısterım suan anlastıgım hostla_?[signature][hline]Rekabet mi yoksa kıskanclıkmı bu ikisinden hangisinin gercek oldugunu insan oglu asla çözemez!!!
heracles.myfreebb.com
  • Yeni Oluştur...