Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Klavye sorunu

Apache

Öne çıkan mesajlar

evet demin bf2 oynarken hissettim sabah sorun yoktu sağ çapraza doğru giderken zıplayabiliyordum aynı şekilde aynı anda eğiledebiliyordum demin sağ çapraza giderken eğilemedim ve bomba patladı baktım 2 tuşa bastıktan sonra hangi tuş olursa olsun 3. tuş işlevini kaybediyor[signature][hline]shinsetsu desu..
Sosyal ağlarda paylaş

yeni format attığım için başka oyun yok ama geçen ay cs:source oynarken gene aynı sorunla karşılaşmıştım tüm klavyenin tuşlarını söküp taktıktan sonra hallolmuştu ama bu saatte teker teker söküp takacak takatim yok[signature][hline]shinsetsu desu..
Sosyal ağlarda paylaş

klavyeler hakkında şöyle birşey duymuştum zamanında:
bir bölgede (mesela klavyenin sol tarafındaki tuşlar) aynı anda birden çok tuşa basarsan, bip diye ses gelir ve bastığın tuşlar çalışmaz.
normalde o klavye aynı anda 2 komut göndermeye izin vermektedir. bundan dolayı 3. tuşa da basarsan, komutlar üstüste çakışır ve bilgisayar bunu tanımlayamaz.

ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiycem.
ama oyunlarda aynı anda birden çok tuşa basma tesadüflerinde bip sesini duyduğumda ve o tuşların çalışmadığında aklıma bu gelir.
sendeki hata da bu olabilir. formatla alakası felan olduğunu zannetmiyorum.
Bazı klavyeler aynı anda 2 komut gönderebiliyormuş, bazıları 3, bazıları 4.
tabii araştırmak lazım ne kadar doğru bu hadise...[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

artık bütün klavyelerde kullanılan bi olay var. hatta bu sayede klavyeler ucuza geliyo. bu sisteme göre her bir tuş ayrı ayrı algılanmıyor, onun yerine bulundukları koordinata göre çalışıyolar. yani mesela w (3,2) ise e (4,2), r (5,2) gibi. aynı anda iki tuşa basınca da üç koordinat verilir, sorun olmaz. ama aynı anda üç tuşa basılınca, yerleri de yakınsa (üçgen gibi ise hatta) bunlar çakışabilir. bunu engellemenin iki yolu var:
aynı anda basma ihtimalinin yükse olduğu tuşları alakasız satırlara koyarsın (ve mümkünse sütun olarak da farklı). ya da 40-50 dolarlık bi alet var, ondan alıp onu klavyene monte edersin. ikincisini yaparsan aynı anda bütün tuşlara bile basabilirsin.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-

[Bu mesaj Zed tarafından 05 Temmuz 2005 05:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...