Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dijital Fotoğraf Makinesi Sorunları

elvyn

Öne çıkan mesajlar

Dynamick'in de tavsiyesiyle bir Fujifilm s5500 aldım. Ama birkaç sorun var:

1. Manual ve Shutter Priority modlarında exposure cok dusuk geliyor ve cektigim fotolar simsiyah cıkıyor. Exposure u nasıl yukselticez.

2. En ufak el kaymasında fotoğraf bulanıklaşıyor. Bu hangi ayardan dolayı?

Yardım ederseniz super sevincem.[signature][hline]elvyn:
sen nerden mezunsun
ucanadam:
okul?
elvyn:
hayır ev lol
Sosyal ağlarda paylaş

1- ayarın adını hatırlamıyorum da, bir süre bekleyip çekmesini sağlıyan bir özellik var. shutter speed mi ne. onu uzat. bir süre bekliycek öyle çekicek. işte o sırada ışığı yoğunlaştırıyor, çektiğin fotoğraflar daha aydınlık çıkıyor.
ya da flash kullan.

2- gene bahsettiğim ayarla ilgili. bu sefer süreyi kısalt. ışığı yoğunlaştırmadan çekicek, ama kısa sürede çekicek. bu yüzden elin titrese de, çok kısa süre yoğunlaştığından, elinin titremesi fotoğrafın bulanık olmasını fazla etkilemiycek.
ya da tripod kullan.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Yok abi anlamıyorum. Shutter ı düşüyorum el titriyor yukseltiyorum ışık almıyor. Millet sony almış bu ayarlarla ugraşmadan çat çekiyor onlar nasıl çekiyor ne var onlarda pff sinirlendim ya.[signature][hline]elvyn:
sen nerden mezunsun
ucanadam:
okul?
elvyn:
hayır ev lol
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Volfied, 01 Temmuz 2005 08:42 tarihinde demiş ki:
manuel ini okumadin dimi?

Okudum hepsini meraklanma eheh.

Okudum da okumama ragmen yapamadım. Sonra anladım ki gece lamba ışığında kıçımı yırtsam da tripodsuz flashsız cekemem, vazgectim sevdadan :P[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

eger degerını yukseltırsen shutter ın acıklıgı uzun olacaktır ısıgı almak ıcın o zamanda en ufak bır tıtremede goruntu kayar
ayak alırsan makıneye o sorun kalkar ama eger karanlıkta bıseyler cekmek ıstıyorsan ıso degerını 1600 fılan yap fotograf kalıtesız olur ama ısıgı guzel guzel olur estantene nın kısa surelı bıle olsa

ınsallah anlatabılmısımdır :) yada senın sorununu dogru anlayıp yazmısımdır[signature][hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...