Xaero Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Mangal Yakma Kuralları Kendi mangalınızı beraberinizde getiriniz. Mangal kömürü veya odun ateşini kesinlikle direkt olarak çim, toprak zemin veya açmış olduğunuz çukur içinde yakmayınız! Odun ve mangal kömürünü kendiniz tedarik etmeniz gerekmektedir. Çevreden dal veya odun toplamayınız: Parklar yakacak odun toplama alanı değildir! Ayrıca oturma bankları veya diğer mobilyaların yakacak olarak kullanılması da yasaktır. Mangal ateşinin yakılmasında, yakma işlemini hızlandırmak için kesinlikle kolay alev alan sıvı yakıt (örneğin gazyağı, benzin veya benzer yakıtlar) kullanmayın! Mangalı ağaçların altına koymayın. Mangaldan yükselen kıvılcımlar dalların tutuşmasına ve bäylece yangın çıkmasına sebep olabilir. Mangal ızgarasının üzerine sığacak büyüklükte parçalar pişirin. Mangal külü, yemek artıkları, kağıt tabaklar ve ambalajlar mümkün olduğunca ayrıştırılmış olarak evinizdeki çöp bidonuna atılacaktır. Piknik alanlarının birçoğunda çöp konteynerlerinin bulunmasına rağmen bu bidonlar hızlı bir şekilde dolmaktadır. Ağzı acık çöp sepetleri piknik atıkları için uygun değildir. Karga ve tilkiler, düzenli bir şekilde çöpe attığınızı düşündüğünüz yemek artıkları ve diğer atıkları çöp bidonlarından çıkarıp yemekte ve yemediklerini de çevreye yaymaktadır. Mangal ile pişirme işiniz bittikten sonra közleri, yanınızda getirdiğiniz bir şişe su ile itinalı bir şekilde söndürün. Mangalın incelikleri ve püf noktaları Mangalda pişirdiğiniz ete duman kokusunun ve tadının sinmemesi için iyice yıkadığınız bir elma ya da bir parça limonun kabuğunu ateşe atın. Ateşe atacağınız birkaç sap biberiye de ete farklı bir tat katabilir. Ama bu tadın ve kokunun çok baskın olmaması için biberiyenin etin pişirme süresinin sonuna doğru ateşe atılması gerekir. Mangal yaparken etten akan yağlar kor halindeki kömür parçalarının üstüne düştüğünde alevlenmeye neden olur. Bu da eti yakar. Ama ateşi söndürmeyecek miktarda suyu elinizle ateşin üzerine serperseniz, alevler dinecektir. Mangal Yakmak Zor Zenaat Kimi fön tutarak, kimi gaz döküp ateşleyerek, kimi yelleyerek yakar mangalı. Ama genelde kömür kor haline geldikten sonraki süreyi uzatmak sorun olur. Oysa ortaklar kavşağında çöp kebabı yapanlar mangal kömürünü yaklaşık 18 saat boyunca yanar durumda tutarlar. Eğer bu işin hünerini bilemezseniz 2 pirzola pişene dek kömür yanar gider. Ateşi uzun süre korumak için önce mangalın dibine 2 parmak kül konur. Üzerine kırılmış odun kömürü iyice ezilerek mıcır gibi 4 parmak kalınlığında döşenir. En üstede yakacağınız kömürü yerleştirdinizmi bu şekilde dipten hava alamayan üstteki kömürler uzun süre yanar. Kömürün siyahı iyice gittikten sonra pişireceklerinizi zehirlenme kaygısı olmadan artık pişirebilirsiniz. [signature][hline][/b]XÆ®ø fâ®ß®Ìght[/b]Gym-WorldBen gülüomuyum LAN!Her oyun bittiğinde $ah ve Piyon hep aynı kutuya koyulur...[Bu mesaj XaeroFarb tarafından 02 Temmuz 2005 18:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sorj Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 OLM DAYYYYYYYYTTTTTTT param yok :( açım kafede mahsur kaldım : yapmayın böyle şeyler... günaha giriyorsunuz. :<
wook Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 yahu ewde ana yok baba yok yalnız kalıoruz... elimdende gelmez böle işler.. dışardan yesem cepte para yok.. ayıp oluo,canım cekio ya :([signature][hline]Fistan, 22 Ocak 2005 13:37 tarihinde demiş ki: neye inanmadıgınızı anlamadım ben. neye inanmadınız?
Xaero Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Abi ne gidio bee havada hafif rüzgarlı balkonda yakmışım mangalı, mangalın dumanı rüzgardan deli gibi yayılıo üstünde güzelim kanatlar allah bee. Bide üstüne Lara çalışıo sağolsun radio. Aşktaaaaa dertlerrrrrr katmerrrrrrr katmerrrrrrrrr dertlenirsemmmmmmmm hak ver hak verrrr şeytan diyorrr yol ver son verrrrrrrrrrr[signature][hline][/b]XÆ®ø fâ®ß®Ìght[/b] Gym-World Ben gülüomuyum LAN! Her oyun bittiğinde $ah ve Piyon hep aynı kutuya koyulur...
wook Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 haydaa yahu acmıyım su konuyu okumıyım diorum olmuo mangal yazısını görünce kendimi tutamıorum.. yahu bari birazda tawuk pirzola neyim at şöle üstü soslu fln off ne gider ya[signature][hline]Fistan, 22 Ocak 2005 13:37 tarihinde demiş ki: neye inanmadıgınızı anlamadım ben. neye inanmadınız?
Xaero Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 [signature][hline][/b]XÆ®ø fâ®ß®Ìght[/b]Gym-WorldBen gülüomuyum LAN!Her oyun bittiğinde $ah ve Piyon hep aynı kutuya koyulur...
Malibu Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 birazdan mangalda balık yiyecektim iştah açıcı oldu bunlar *!nispet yapar * :P[signature][hline]Charles Rhadamantis Nobody is perfect so I'm nobody.
wook Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 yeter ulennn *!dürümcünün telefonunu çewirir*[signature][hline]Fistan, 22 Ocak 2005 13:37 tarihinde demiş ki: neye inanmadıgınızı anlamadım ben. neye inanmadınız?
Xaero Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Evet abi bide yanına haydari yapıoz Yoğurt Çuha Biberi Margarin Sarmısak Tuz Hazırlanışı: Biberler kızgın yağda kavrulur ve kabukları soyulur. İnce şekilde kıyılıp margarin yedirilir ve ardından biberlerle birlikte margarin eritilir. Soğuduktan sonra yoğurt eklenir. İnce doğranan sarmısaklar da ilave edildikten sonra üzerine tuz ekilerek servis yapılır. Afiyet Olsun...[signature][hline][/b]XÆ®ø fâ®ß®Ìght[/b] Gym-World Ben gülüomuyum LAN! Her oyun bittiğinde $ah ve Piyon hep aynı kutuya koyulur...
Xaero Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 *!Dominic'e hediye mangal seti alır*[signature][hline][/b]XÆ®ø fâ®ß®Ìght[/b]Gym-WorldBen gülüomuyum LAN!Her oyun bittiğinde $ah ve Piyon hep aynı kutuya koyulur...
Xaero Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Ortama bakk yaaa offfffffffffffffff ulan biz kanatla idare edioz... Rakı adı nereden geliyor : Rakı adı bir görüşe göre razaki cinsi üzümden, başka bir görüşe göre ise yakın doğu ülkelerinde hurma kökünden elde edilen arak dan gelmektedir. Aslan sütü unvanının ise eski rakı fıçıları üzerindeki aslan kabartması nedeni ile verildiği sanılmaktadır.Rakı nasıl üretilir : Yaş ve kuru üzümlerin su ile karıştırılması ile elde edilen şıra içine saf maya katılarak fermantasyon sağlanıyor. Daha sonra bu sıvı damıtılarak suma adı verilen üzüm aromalı içki alkolü elde ediliyor. Bu sumanın, anason tohumları ile ikinci kez damıtılmasıyla da rakı elde ediliyor. Bu şekilde üretilen rakı meşe fıçılarda 20 ila 120 gün arası dinlendirildikten sonra satışa sunuluyor.Rakı çeşitleri arasındaki kalite farkı nereden kaynaklanıyor : Altınbaş ve Kulüp rakılarında kullanılan alkoldeki suma oranı %100 olmasına rağmen Yeni Rakı da bu oran %70. Yeni rakıda geri kalan kısım şeker pancarı alkolü ile tamamlanıyor. Tekirdağ rakısının farkının ise yapımında kullanılan Çorlu daki özel artezyenden gelen su olduğu söyleniyor. Tabi dinlendirme süresi ve üretimde gösterilen özen de burada çok büyük önem taşıyor. Argoda rakı için kullanılan isimler : Anzorot, akyazılı, gıravatlı, Fahrettin Kerim, apeki, çarmak, çarmaçur, dem, duziko, düz, imam suyu, islim, pırna, pirne, piriz, piyiz, piiz, piys, sütRAKI NASIL İÇİLİR Eskiden rakı 'leylek boynu' denilen kadehlerde sek olarak, ardından bir yudum su alınarak içilirmiş. Günümüzde ise genellikle 'limonata bardağı' denilen bardaklarda içine su karıştırılarak içilmektedir. Ender olarak da ince belli çay bardağı "istikan" da tercih edilmektedir. Rakının soğuk içilmesi gerektiği hemen herkes tarafından kabul gören bir görüştür. Bu noktada ki ayrılık ise rakıya buz konup konmaması aşamasında ortaya çıkmaktadır. Günümüzde daha az sayıda olan rakıyı sek içenler rakıyı şisesiyle soğutup (hatta bardağını da ayrıca soğutup) yanında yine soğuk yada buzlu su ile içerler. Rakıyı içine su katıp içenler ise genelde buz da ilave ederler. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, bardağa rakıyı koyduktan sonra su koymadan buz atmamak gerektiğidir. Buz ile ani temas rakının içindeki üzüm ve anosan aromasını veren maddelerin kristalleşmesine ve rakının tadının bozulmasına yol açar. Rakıya su ilave edildikten sonra buz atılması bu durumu daha aza indirir fakat yine de engellemez. Rakıyı sek fakat içinde buz ile içmek ise sadece acemilere mahsustur. Rakıya buz atmanın bir sakıncası da buzun yavaş yavaş eriyip, alınan ilk yudum ile son yudum arasında bazen çok büyük lezzet farklılıkları oluşturmasıdır. En güzeli yinede rakıyı iyice soğutup, içine su ilave edilecekse bu suyu da soğutarak ve yanında buzlu su ile içmektir. Rakı yalnız başına içilen bir içki değil, meze ile birlikte yavaş yavaş (sindire sindire) içilen bir içkidir. Mide ve beyne belirli bir etki yaptıktan sonra insan keyiflenir ve güzel sohbetlere yönelir. Yani hem anlatır hem dinler. Böylece rakı sofrası en az iki kişinin katıldığı toplu bir eylem, karşılıklı konuşmalara dayandığı için demokratik bir forum, evrensel ve kişisel sorunların ortaya getirildiği, fikir alıp verilen, insanın kendisi ile yüksek sesle düşünerek hesaplaştığı bir tür psikolojik grup terapisi olmaktadır. Unutulmamalıdır ki rakı sofrası saygın bir 'cemiyettir'. Buraya katılan hem bu meclise kabul edildiği için saygı gören bir kişiliğe sahip demektir hem de diğerlerine karşı saygılı olmak zorundadır. Özetle, rakı nasıl içilir sorusunun en güzel cevabı şudur: RAKI ADAM GİBİ İÇİLİR:!MEZE TARİFLERİHaydari 1 su bardağı süzme yoğurt bir çukur kaba konup biraz su ile macun kıvamına getirilir. 2 diş sarımsak ayıklanıp yarım kaşık tuz ile havanda dövülür. Yoğurt ve sarımsak bir kaşık kuru nane ile karıştırılır. Yayvan bir tabağa alınıp üstüne kırmızı pul biber serpilir. İsteğe göre bir miktar zeytinyağı ve veya yarım su bardağı kadar rendelenmiş beyaz peynir de ilave edilebilir.Tarator 50 gram ceviz içi havanda iyice dövülür. Kabuk kısmı ayrılmış bir dilim bayat ekmek10 dakika kadar ıslatılıp, sıkılır ve bir kasede cevizlerle karıştırılır. 3 diş sarımsak biraz tuz ile ezilir. Ceviz ve ekmek içi tahta kaşıkla iyice karıştırılırken 3 yemek kaşığı zeytinyağı azar azar ilave edilir ve iyice yedirilir. Karıştırmaya devam edilerek ezilmiş olan sarımsak biraz tuz ve 2 yemek kaşığı sirke eklenir. İstenirse ceviz içi yerine dolma fıstığı yada badem de kullanılabilir. Ancak bu durumda sirke yerine 3 yemek kaşığı limon suyu konur.Meyhane Pilavı Bir orta boy soğan diş halinde çentilir. Bir küçük havucun dışı kazınır ve rendelenir. İki orta boy domatesin kabukları soyulur ve küp şeklinde doğranır. Bir kırmızı, 2 çarliston ya da 3 sivri biber sapları çıkartılıp, çekirdekleri atılıp, ince şerit ve halkalar halinde doğranır.
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 mangal yakmanın daha bi kolay yolu önceden ızgarasını yapmış ola kişilerin mangallarındaki sıcak vaziyetteki kömürleri kendi mangalımıza alıp, üstüne kömür eklemektir.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Saykoleo Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Tutorial bölümü açılmıştı, ama neyse hadi... Öğretiler bölümü diye açtılar. :)[signature][hline]Mekteb-i Sultani
trapt Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Senin çalışmayı tutorial a alsak?[signature][hline]I thought it would be nice to lie down and close my eyes It never occurred to me that I am already asleep
Öne çıkan mesajlar