Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TV Kartıyla kayıt yapmak

Bone

Öne çıkan mesajlar

Bilgisayarda hali hazırda bir tv/radyo kartı var.
Ancak bu tv kartıyla kayıt yapmayı bir türlü beceremedim.
Kendi programını kurmuştum ama bir işe yaramamıştı.
Geçenlerde DScaler programından felan bahsedilmişti. O da kayıt yapamıyor sanırım.
Bugün Live 8 hedesini kaydetmek istiyorum umarım birşeyler bulurum.

Bir de iki sorum var.
-DScaler ile izlerken, ses çıkmıyor. İlla hoparlörleri ses kartından çıkartıp tv kartına bağlamak gerekiyor. Acaba kayıt sırasında sesi de kaydetmesi için illa ses kartına bir kabloyla bağlamak zorunda mıyız? Yoksa ses kartına bağlı olmasa da sesi de kaydeder mi? Peki ses kartıyla tv kartını bağlamadan sesini duyma imkanımız yok mu?
-Gene DScaler ile izlerken, görüntünün çok karlı olduğunu gördüm. Aynı televizyon kablosu tv'ye bağlıyken cam gibi gösteriyor, ama bilgisayarda yayın aynı netlikte çıkmıyor. Acaba bunun nedeni nedir? TV Kartından mı kaynaklı yoksa programla halledilebilinecek birşey mi?

Ayrıca dediğim gibi kayıt yapmak için program tavsiye ederseniz çok sevincem.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

TV kartinin cikisi vardir. kartla beraber iki ucu da kucuk jack olan bi kablo. (yanniz iki cikis vardir dooru olani bulmak gerek.) o kabloyu ses kartinin 3. girisine baalayinca (sesi tv kartindan ses kartina iletmek icin kullanilan giris) sesi normal alabilirsin.

karli olmasinin sebebi de muhtemelen Tv kartinin cozunurlugunun dusuk olmasi. tabi kayit cihazi bunu buyutmeye kalkinca karli cikiyodur...[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

o kablo olmadan sesli kayıt olmuyor; kaynak: az önce yaptığım deneme-yanılma yöntemi.

görüntünün kötü olması; nokta aralığından da kaynaklanabilir. tv deki netlik, monitörde olmuyor.

tv kartı nın yeni driver i çıkmışssa, daha iyi bir capture yazılımı eklemişlerdir belki içine.

virtual dub capture yapıyodu sanki veya dijital fotoğraf makinalarındna çıkan yazılımlarda belki iş görebilir; kayır programlar hakkına fazla bilgim yok.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

TV kartının kendi programını çalıştırmayı beceremeyen ben vardım. Konu flan açmıştım geçenlerde de...
Daha sonra vahiy geldi de deneme yaptım, codec sorunuymuş. Şu anda tv kartının kendi programıyla son derece hoşlaşıyoruz, mutluyuz...
Bir de bilgisayarım düzgün olsa, adam akıllı kayıt yapabilsem (: Yine de Live Aid'i kaydetmeyi deneyeceğim.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...