Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Balkonumuza güvercin yumurtladı!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

2 gün önce kovunca habire geri gelen 2 güvercinimiz vardı.Kuşkulanıp bakınca 2 tane yumurta gördüm.Yuvalarını bozmayı düşünmüyoruz ama endişelerim var acaba herhangi bir parazit gelebilir mi veya her yıl buraya gelirler mi diye?Çünkü orası mutfak balkonu(mutfak balkonu diyorum ama ayakkabı bile var resimde de görünüyor) sebze-meyveyi orda saklıyoruz.Bir de kuluçka sürelerini bilen var mı?Yavrular çıkınca resimlerini koyarım.İsim tavsiyesi de istiyorum anne ve baba adaylarına :)

Edit:Resme tıklayınca büyüyor.

[signature][hline]I came, I saw, I conquered

[Bu mesaj zamo tarafından 25 Haziran 2005 20:16 tarihinde değiştirilmiştir]

Mesaj tarihi:
hehe bozma yuvalarını bence ya parazit neyimde olmaz :P
kuluçka süreini bilmiorum ama heralde biraz uzundur
bence isimleri şerafettinle münevver olsun[signature][hline]Fistan, 22 Ocak 2005 13:37 tarihinde demiş ki:
neye inanmadıgınızı anlamadım ben. neye inanmadınız?

Mesaj tarihi:
Güvercin yumurtasını bilmiyorum da güvercin yenirmiş eskiden.Hem zaten bunlarda embriyo gelişmeye başlamıştır kaynatıp yesem etli kemikli bişi yerim :)[signature][hline]I came, I saw, I conquered
Mesaj tarihi:
haha şöle tavaya kırdın mı o yumurtaları üstüne bikac sucuk atarsın offf mis gibi yemek sana :P[signature][hline]Fistan, 22 Ocak 2005 13:37 tarihinde demiş ki:

Mesaj tarihi:
Bozma yuvalarını arada sırada yem fln ver (ekmek kırıntısı veya sulu ekmek)
aynı şey benimde başıma gelmişti..
bide sık sık görünürseniz güvercinlere bi süre sonra giderler..[signature][hline]"..Ben her sabah gözlerim yaşlı yaşlı uyanıyorum. Çaresiz savaşıyorum anılarımla sorularla, Dostlarım içimde sanki kurt misali beni yiyorlar ; Yavaş-yavaş,parça-parça görüyorum ki ölüyorum.."
Kim Ne Olmuş Bilelim!
Mesaj tarihi:
Benim de civcivim vardı.Hatta şimdi 5 tane arkadaşım evin bodrumunu kümes gibi yaptılar 10civciv 5 tane de ördek yavrusu.

İnşallah gitmezler bayadır görünüyoruz.Şimdi tekrar baktım da balkonda 5-6 tane güvercin vardı.Demek bir kaç raf daha olsa güvercin çiftliği gibi olucak bizim ev.[signature][hline]I came, I saw, I conquered
Mesaj tarihi:
Güvercin yumurtlayınca ne denirdi ?

Allah mesut etsin ?
Bir yastıkda kocatsın ?
Hayırlı olsun ?
Şeytan kulağına kurşun ?

Amin ?[signature][hline]zagG!!
Yav kardeşim ev hanımı nedir ?
Evine bakan hanım bir insandır, ama sen kardeşim kireçlenen makinayı niye söküp bize getiriyorsun, yav kaç sefer dedik hanfendi psikopatlaşmayın biz gelir alırız makineyi...
Mesaj tarihi:
yumurtlayınca ne denir bilmemde yumurtadan cıktıgında allah analı babalı büyütsün denilebilir[signature][hline]Fistan, 22 Ocak 2005 13:37 tarihinde demiş ki:

Mesaj tarihi:
eski apartmanımızda balkona sürekli yumurtluyorlardı.ufağım eziyordum falan şimdi hatırladım ufak çaplı bir suçluluk hissettim fotoyu görünce.[signature][hline]shinsetsu desu..
Mesaj tarihi:
ailenize bie üye daha katılacak....:)[signature][hline]*Bu yaziyi farkedersen, ki farkedeceksin, bu yaziyi farketmen ya da farketmemen hiç fark etmez.Sen en iyisi bu yaziyi hiç fark etme...*
Mesaj tarihi:
bunlar yumurtadan çıkınca uçup gitmezlerse başına kalırlarsa görürsün o zaman :)[signature][hline]There is MEtal,
There is GAin,
There is DEath,
There is THee,
Mesaj tarihi:
Doğru o da var şimdi balkon çukurluk bir yer.Annesi nasıl buna uçma öğretecek?Aşağıya atması için taşıması lazım.Neyse o da annesinin sorunu.[signature][hline]I came, I saw, I conquered
Mesaj tarihi:
uçmaları uzun zaman alır.balkona falan çıkamazsınız annesi çıkartmaz sizi balkona :).[signature][hline]There is MEtal,
There is GAin,
There is DEath,
There is THee,
Mesaj tarihi:
eğer yumurtaların yerini değiştirmeyi düşünüyorsan sakın elini değme yumurtalara. Elinin kokusu geçerse annesi atabilir yumurtaları. Bizim balkona da yumurtlamıştı kuşun teki annem etrafını korunaklaştırmıştı yumurtalara ellemeden ama sonra güvercin almış yumurtasını gitmişti.[signature][hline]ICQ#:149976315 | Msn: [email protected]
Kellindil
Mesaj tarihi:
Uçmayı öğrenmelerine yardım edersiniz ne güzel:D Sırtlarına balon bağlamak iyi bir yöntem olabilir mesela:D

Ama uçmayı öğretmek filan uzun iş.Direkt olarak bi omlet filan yapsan da tadı nasıl onu anlatsan? çok merak ettim ya:D

Bizim de apartmanın boşluğuna 2 tane kumru yerleşmişti azmış hayvanlar ya yavrular yumurtadan çıkıo biraz büyüyolar uçuolar filan 1 hafta sonra bi bakıyoruz yine yumurtlamışlar:D 4-5 nesil büyüdü yani bizim apartmanın boşluğunda:D 2-3 ayda bi yeniden yumurtluolardı:D Ama yumurtaları artık nerden buldularsa süper biyere yumurtlamışlar boşluğa bakan pencerelerden alınmıodu almak için apartman boşluğuna girmek lazım oda kastı tabi vazgeçtim:D
Mesaj tarihi:
Bizim balkonada 1.5 ay önce falan yumurtlamıştı. Sonra baktım yumurtadan çıkmışlar çok tipsizlerdi :D Ama daha sonra o kadar hızlı büyüyolarki anlatamam bide uçmayı öğrenene kadar orda kalıolar. Balkon o kadar pis oluoki kuş pisliği ve tüyle doluo. Temizlemeye katlanırsan onların büyümesini izlemek çok güzel.[signature][hline]Look my ram! I am an anatolian child, if i put you sit!!
Mesaj tarihi:
Ha bide bizim balkonda iki dolap var kuş bi dolaba yumurtlamış bi kaç tane sonra dier dolaba yumurta transferi yaparken düşürmüştü. Sabah balkona bi çıkmıştım balkonda yumurta kırıkları vardı. Sonra tabi bi daha yumurtlamıştı. azim işte :D[signature][hline]Look my ram! I am an anatolian child, if i put you sit!!
  • Yeni Oluştur...