Loli-pop Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Dünyada 3 bin farklı türü bulunan ve 100'e yakını bulaşıcı hastalık etkeni taşıyan sivrisineğin, hedef olarak 'sarışın ve kızılları, adet dönemindeki kadınları, ayağı kokanları ve çok terleyenleri' seçtiği, yılda 1 milyon insanın da bu uçucu böceğin bulaştırdığı sıtma hastalığından hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Yaz mevsimiyle birlikte ortaya çıkan sivrisinekler, çevrede kendisini yine göstermeye başladı. Tam uyumaya hazırlanırken kulağımızda duyduğumuz vızıltılar, bizi çileden çıkarmaya yetiyor. İnsanların bu en küçük; ama en önemli düşmanı olan 'küçük vampirler', ABD'de araştırma konusu oldu. Geniş kapsamlı araştırmaya göre kendilerine hedef olarak topluluk içinde herkesten farklı görünen kişileri seçen bu hayvanların en büyük favorisi; sarışınlar ve kızıllar. Adet dönemindeki kadınlar, ayakları kokanlar ve çok terleyenler, aynı sebepten dolayı 'sivri'lerin baş hedefleri arasında yer alıyor. Kasların fazla çalışmasından dolayı salgılanan laktik asit ve vücut ısısının artması da bu hayvanların iştahını kabartıyor. Öte yandan, dünyada 3 bin farklı türü bilinen sivrisinekler, insanları sokup acı acı kaşındırmaktan başka bazı hastalıkları da bulaştırıyor. Yılda 1 milyon; yani 12 saniyede 1 insan sıtmadan ölüyor. Batı Nil virüsü gibi dünyaya korku salan hastalıklar da hesaba katıldığında, sivrisineklerin yol açtığı tehlike korkutuyor; ancak sivrisinekler yoksullara dokunmuyor. Afrika ve Asya'daki birçok insanın, batılıları öldüren sivrisineklerden bulaşan hastalıklara karşı bağışıklık sahibi olduğu bildiriliyor. kaynak: mynet.com[signature][hline]*Bu yaziyi farkedersen, ki farkedeceksin, bu yaziyi farketmen ya da farketmemen hiç fark etmez.Sen en iyisi bu yaziyi hiç fark etme...* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 güzelmiş[signature][hline][/b]Msn adresim | Bi an bişi görcen okuyamadan kapancak elvyn demiş ki: Denizden balina penisi çıksa yerim karakedi demiş ki: uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NightCrawler Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 bir film vardı hatta Adana tarafında insanlar bu sinekler yüzünden sıtmaya yakalanıyorlardı... üzücü bir filmdi. neyse ki şehirlerde pek yok sinek, belediyeler ilaçladığı için ama kadıköy'ün kurbağlı deresi efsane :D[signature][hline]dergi ve çizgi roman paylaşımı için www.oldmags.info Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 +1 katiliyorum önlemlerimizi alalim :=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Yok ya genelde Arh+leri alıyolar :)[signature][hline]"..Ben her sabah gözlerim yaşlı yaşlı uyanıyorum. Çaresiz savaşıyorum anılarımla sorularla, Dostlarım içimde sanki kurt misali beni yiyorlar ; Yavaş-yavaş,parça-parça görüyorum ki ölüyorum.." Kim Ne Olmuş Bilelim! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
http Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 said: insight, 26 Haziran 2005 15:47 tarihinde demiş ki: Yok ya genelde Arh+leri alıyolar :) daha mı tatlı gelio acaba _? :D[signature][hline]http:// "You used to captivate me by your resonating light" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rush Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 ben sarışın beni hiç ısırmıyolar tabi tek başımayken yiyolar ama yanımda biri varken hep ona gidiyolar bana gelmiyolar.Bizim yazlıktada ne çok oluyor.[signature][hline]Kill For You ! The Rushing Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 sarışın yada kızıl degilim kasımda çok çalısmıyo ayagımda kokmuyo genede ısırıyo o kadar kişi içinde...[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 bende bunlar beni niye ısırmıyo diyodum, şimdi anladım...[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük Lominadze|News| Blog | Gececi Mail|MSN [email protected]| Founder of AAL'05| insomnia Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rush Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 off baya işe yarıyor her tarafıma sürüyorum gelemiyolar.[signature][hline]Kill For You ! The Rushing Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 cevap basit en cok beni ısırır ortamda 50 kişi olsa sırf bana yılışıyorlar[signature][hline]G3NK DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 zitem illede zitem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 ne sürüosun?[signature][hline]Muhallebi deip geçme! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loli-pop Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 artık sinek ilaçları da bi fayda etmiyo...[signature][hline]*Bu yaziyi farkedersen, ki farkedeceksin, bu yaziyi farketmen ya da farketmemen hiç fark etmez.Sen en iyisi bu yaziyi hiç fark etme...* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 ben sürmüştüm off adli şeyden kabardı derim komple alerji oldum dokunuyomuş meğer[signature][hline]G3NK DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 zitem illede zitem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loli-pop Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 ztn hiç de mantıklı bişey deil sinek ilaçları sineklerin üzerine sıkılsın diye üretilmiş bizim üstümüze sürelim diye diil..[signature][hline]*Bu yaziyi farkedersen, ki farkedeceksin, bu yaziyi farketmen ya da farketmemen hiç fark etmez.Sen en iyisi bu yaziyi hiç fark etme...* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fiona Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 ya nefret ediyorum sivri sineklerden.hele o vızıltıları beni çileden çıkartıyo tamam kardeşim ısırcaksan ısır daha ne bi de vızıldıyon uykum da hafif hemen herşeyi duyuyorum.[signature][hline]Hayat merdivenlerini çıkarken insanlara iyi davranalım.Çünkü inerken gene aynı insanlara rastlayacağız... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 ya home-made flamethrower kullancan bu sivrilerin üstüne yada salladırcaksın bikaç tanesini taksim meydanında(sivrilerde bahsediyoz)[signature][hline][/b]Msn adresim | Bi an bişi görcen okuyamadan kapancak elvyn demiş ki: Denizden balina penisi çıksa yerim karakedi demiş ki: uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 önceden dediğim gibi iki tane detan sinekkıran alın iki elinize , combolarla öldürün sivrisineği...[signature][hline]chuck! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 beni hic isirmazlar ama sesleri beni de deli ediyor . hatta bunlarin gorunmez olanlari var . vizir vizir deli ediyor dayanamiyorsun kalkiyorsun elinde dergi . odanin altini ustune getiriyorsun yok . yat vizir vizir . kalk yok . yat kalk yat kalk . yeteri kadar zengin olayim ilk isim sivrisinekleri yeryuzunden kazimalari icin 1000 tane bilim adami tutacam . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 said: fastreload, 26 Haziran 2005 16:00 tarihinde demiş ki: ya home-made flamethrower kullancan bu sivrilerin üstüne Chemical a söle yapsın sana hemen bi tane :)[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FUHRER Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 erkek sivrisinekleri sakın öldürmeyin. dişileri temizleyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 walla beni ısırıolar hemde hiç acımadan :)[signature][hline]"Far away is a place where I hide the truth that have to be locked away" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 said: FUHRER, 26 Haziran 2005 17:18 tarihinde demiş ki: erkek sivrisinekleri sakın öldürmeyin. dişileri temizleyin nası annıycas hangisi hangisi ohoooo :-)[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FUHRER Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 ses tonlarından anlayacaksın. kalın sesliler erkek, ince sesliler dişi. [Bu mesaj FUHRER tarafından 26 Haziran 2005 17:38 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 kocamansa erkektir ufacik tefecikse disi . disiler isirir sadece yumurtalarini beslemek icin . yazin sonuna dogru otlar yesillikler kuruyunca ortaya cikan o kocaman sivriler erkek . onlar sadece yesillikten beslenir . oldurmekte fayda var genede . populasyon azaliyor .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar