Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aşk


EnginAYAZ

Öne çıkan mesajlar

Nedir bu aşk denilen şey, elle tutulmaz gözle görülmez bir şeyse nedir bu yaşanan somut acılar, güzellikler ?
Tek başına aşkı tanımlamak herşeyden soyutlamak mümkün mü? Hayır!
Aşk nedir şu aşk...? Aşk hayatın bize hazırladığı en güzel sürprizdir, bu yüzden de kalpleri ne zaman ele geçireceği hiç belli değildir. Daha ne olduğunu bile anlayamadan onun hükümdarlığına giriverirsin.
Aşk en yalın biçimde anlatılan tek kavramdır, adı kendisidir zaten. Onu anlatmak için sonu gelmez cümleler kurmanıza gerek yoktur,"AŞIK OLDUM" dediğiniz an akan sular durur, küçücük çocuk bile sizi rahatlıkla anlayabilir, çünkü aşkın dili tektir.
Aşk hayata karşı işlenen en güzel ve en doğru suç ortaklığıdır, aşk hayatın bütün tekdüzeliğine, bütün sıradanlığına en soylu başkaldırıştır.
İnsan sonuna kadar savunmalı aşkını, karşılık görmese de, acı çekeceğini hissetse de, taviz vermemeli aşkından, "SANA AŞIĞIM" diyebilmeli göğsünü gere gere. Aşk işte o zaman aşktır. Aşkın zamanı yoktur, hep hazırlıksız yakalar insanı. Evli olman, sevgilinin olması, bir ayrılığın taze yaralarını sarmaya çalışman, bağlılıktan korkman, insanlara güvenememen aşkın umurunda değildir.
Aşkın ne zaman gelebileceği belli olmadığı gibi, ne zaman gideceği de hiç belli değildir.
Aşktan değil, kendinden kork ve doğruluğuna yanlışlığına bakmadan sonuna kadar savun aşkını. Biliyor musun, hayat zaten kocaman bir yalan, bu kadar sahteliğin içinde gerçek ve doğru olan tek güzellik aşk!!
Şunu unutma ki aşkın zamanı belli değil ve kalıplara sığmaz, ne senin belirlediğin ne de karşındakinin kalıplarına sığmaz aşk...
Aşk garip bir duygudur. Herşeyi unutursunuz, ne zaman yuttuğunuzu bilemediğiniz kediler midenizi tırmalar, sokakları insanları seyredersiniz ve o başka yaşamların içindeyken siz kendinizi yasamın neresine koyacağınızı bilemezsiniz, beklersiniz, özlersiniz, yüzünüz kızarır acayip biri olursunuz.
Aşk, kimyasal bir duygu yanılsamasıdır. Olmadığı söylenir, genelde fiziksel beğenmeye bakar ya da tek kişilik duygu yoğunluğudur. Duygusal olanına veya iki kişilik versiyonuna sevda denir.
Aşk, onu kendinizden çok sevmektir. Acı verse de direnmektir.
Aşk almadan vermektir.
Aşk, mutluluk, sevinç, neşe, enerji kaynağı..
sonra ise umutsuzluk, karamsarlık, kim bilir hatta ölüm...
Aşk, beklemektir..
Aşk, sabırdır..
Aşk, inançtır..
Aşk, olamamaktır..
Aşk, olmaktır..
Aşk herşeye rağmen güzeldir..
Aşk, ilk hissettiğiniz duyguları aylar sonra bile hala şiddetle hissedebilmektir
her gördüğünüzde aylar sonra bile kalbinizin yerinden fırlayacakmışçasına atmasıdır.
Aşk kaçmaktan çok kovalamayı sever.
Görmekten çok özlemeyi, gitmekten çok beklemeyi,
Dokunmaktan çok düşlemeyi sever.
BU AŞK ÖYLE HAİN Kİ, NERDE İMKANSIZ VAR ONU SEVER !!!

Aşk, sizi kucaklayan kolların, gittikçe daha çok sarılmasıdır. Mutluluktur.
Aşk, hoşça kal dedikten sonra tekrar karsılaşacağını bilmektir. Kaderdir.
Aşk, rüzgarın ağaçların arasında dolaşırken çıkardığı sesi dinleyip sevgilisinin yanında olmadığına hayıflanmaktır. Yalnızlıktır.
Aşk, asla anlatılmayacak hikayelerdir. Özeldir. Kıymetini bilene...

Aşk kavuşma anını iple çekmektir, her buluşmadan önce kalp çarpıntıları yaşamaktır. 5 dakika daha fazla birlikte olabilmek için her şeyi feda etmektir, herkesi karşına almak, bütün önceliklerini değiştirmektir, acı çekeceğini bile bile aşığının kollarına balıklama atlamaktır.. Bir sözüyle günlerce mutsuz olmak bir sözüyle havalarda uçmaktır.. Aşk böyle garip bir duygudur, çekilen özlemler, acılar, zorluklar sevgilinin yüzünü gördüğünüz an unutulur, sadece mutlu anlar hatırlanır.. Kokusu içine çekilir, hiç bırakmamasıya sımsıkı sarılınır.
Aşk dudaklarda kahkaha değil gözlerdeki yaştır maksat sevgi uğruna ölmek değil uğrunda ölecek sevgiliyi bulmakta...

Aşk, okyanusun en derin yerinde nefes almaya çalışmaktır ama alamazsın...

Aşk, çöl ortasındaki yemyeşil bir bahçedir.

Aşk, ona rastlama ihtimalini düşünerek herkesin bir saçak altına sığındığı çılgın bir yağmurda belki oda dışarıdadır ve rastlarım onu görürüm diye saatlerce sokaklarda dolaşacak kadar insanı salaklaştırabilen, duygularını aşık olunan kişiye açıp onu kaybetme, reddedilme riskini göze alamadığın için zaman zaman aylar hatta yıllar süren bir işkenceye dönüşebilen hakkında en çok konuşulan anlaşılmaz ruh halidir.

Aşık kişinin bu durumu sonuçlandıramaması sonucu insanın hayatını kaydırıp kişiyi alkolikliğe, okulunun uzamasına ve hatta ölüme bile götürebilecek hastalıktır.

Aşk, psikolojinin en çok üzerine eğilmesi gereken durumken sanırım çözümsüzlüğünden dolayı bulaşmadığı bir konudur.

Aşk, Tanrının insanlara en büyük armağanı veya lanetidir.

Aşk, karşındakini senden fazla kimsenin sevemeyeceğine inanmak, hayatta cesaret edemeyeceğin şeyleri yapmayı istemek, uğruna hayatın boyunca yaşamak istediğini söylediğin şehri bırakıp onun yanına yerleşmeyi düşünmek, olmayacağını düşünsen de yine de onunla yaşlanmayı, hayatın boyunca onunla aynı evi paylaşmayı, onun çocuğuna hayat vermeyi hayal etmek, bu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Diablo, 10 Şubat 2005 19:22 tarihinde demiş ki:
bi anda dunyanın en mutlu insanıyım die düşünürken ertesi gün intiharı dusunmektir bence.



+1..hatta bu zmana kadar aşkla ilgili görüşün çoğuna +++:)öle abi aşk genelde hepimzin heyecanlandığı ama bu kadar değer vermemizin anlmsız olduğu bi duygu..ama sağlam birisni bulsanda bu böle..aşk değersizdir,hayatta bulursun kaybedersin abartırsanda nanayı yersin...yedik çoğumuz yalanmı?[signature][hline]doğru olan zordur anladım..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kendini kaptırdığın ve terkedildiğin zaman sürüklenmeye başlarsın...Seni kurtarmak için ellerini uzatanlara aldırmazsın...Ya ölüme gülümsersin , ya da zamanın acılarını dindirmesini beklersin umutsuzca...

Asla aşık olmayalım , olanları sopayla dövelim...[signature][hline]Close your eyes and imagine to be without
What we take for granted every time we open our eyes...


Grieux
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Engin arkadaşım tebrikler, nefis bir yazı yazmışsın ve şu an bulunduğum ruh halini berrak bir şekilde açıklamışsın, ki bana yazacak bir şeyler kalmamış. Yine de birkaç cümle eklemem hoş karşılanmalı.
Gerçekten aşk kurtulamayacağını bildiğin halde okyanusun ortasına atlamaktır.
Gözlerine bir an olsun bakabildiğinde dünyanın en şanslı insanı olduğunu hissettiren duygular silsilesidir.
Karşılık bulamayacağını bildiğin halde O'na bağlanmaktır.
Aşk dünyanın en güzel ve en acı verici duygusudur.
Aşk tek taraflı bağlılıktır (karşılık bulursam bu cümleyi değiştireceğim).
Aşk O'nunla yan yana geldiğinde boğazının kuruması, ellerinin titremesi, cümlelerinin sarpa sarmasıdır.
Gece okuldan eve gelirken dolunay ışığının ve ayaz soğunun tezat karışımı olan hüzün ifadesidir.
Aşk başkalarının dalga geçtiğini göre göre, sırf O'nun uğruna sınıfını değiştirmeye yol açan, hayatının gidişatını değiştiren mucizedir.
O'nun haberi olmasa da delicesine sevmektir.
Aşk sadece senin gerçek olarak yaşadığını sandığın, yalnız sana ait olmasını düşlediğin duygular bütünüdür.
Aşk Bilge'lere ait olan sırdır.
Aşk Bilge'dir.
Selamlar Bilge ve tekrar tebrikler Engin.

[Bu mesaj pekaziz tarafından 16 Şubat 2005 21:06 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj pekaziz tarafından 16 Şubat 2005 21:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Diablo, 10 Şubat 2005 19:22 tarihinde demiş ki:
bi anda dunyanın en mutlu insanıyım die düşünürken ertesi gün intiharı dusunmektir bence.


budur olay

Aşk : Acıyı Şartsız Kabullenmede
süpermiş ayrıca hehe[signature][hline]nedanko, 08 Şubat 2005 23:31 tarihinde demiş ki:
Aşk bir elma şekeridir. Bitince sapı kalır..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kurtarın beni yaa çıldırıcam yakında ne kötü birşeymiş bu karşılıksız sevgi bi de karşındaki ... neyse anlatmıcam :) yeter habıre anlattıgım anlattıkca rahatlarım modundan cıkıyorum bıttı anlatmıyorum uyuz olmaya basladım ne sınır bı durum bu ya ama dedıgım gıbı ask acıyı sartsız kabullenebılme durumu sanırım kötü bişi ama açk acısıyla güzel değil mi ya da sikerim böyle aşkın ızdırabını sanırım fark ettiniz ne dediğimi de bilmiyorum neyse bi gün gelicek benim sevgim gibi benimkine benzeyen bi şekilde birisi beni sewicek ve ben onu dunyanın en mutlu kızı yapıcam sanırım ya da belkı ınsallah yapabılırım paranoya had safhada ne dıyorum bılmem hıc olmazsa sevgının hak ettıgı degerı verıcem ucube bıle olsa sevgısının hatrına kendımı ona adayabılırım *susar* (belkide bi daha hiç konuşmam belki de ya da belkide bıdıbıdıbıdıbı)*susamıcam sanırım*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pek aziz dostum pekaziz yaw dun ınanırmısın calısıyordum taksıyle cıktım ıse araba arızalı dıe karsıya falan gıttım geldım tabı saat 11 den aksam 7 ye kadar taksıde olursan (korsan taksı) adamla bı takım seyler paylasıosun ona bıle anlattım ya sıkıldım artık anlat anlat gecmıo ıste taksıcı bıle ondan sana hayır gelmez bosver falan dedı bıktım abı ya :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Engin dostum, benzer dertden ben de muzdaripim. Gidiyorum gidiyorum, hiç alakasız kıza aşık oluyorum. Ulan düdük adam sınıfında onca kız var (aslında yok makinadayım çünkü) ne diye başkalarına bakarsın ki? Sana bir soru çok az kesişme ihtimalin olan biriyle nasıl diyaloğu kurarsın? Baba aklıma bir sürü fikir geliyor da bir çoğu sallama. Sen tecrübeli gibisin biraz yardımcı ol. Yoksa alkol parası bulamamaktan banka soyacağım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...