Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aliminyumun kilosu

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Googlede aradım bolbol. Sanayi işlerinin websitelerinin nekadar berbat olduğunu söylemiştim önceden. Bulamadım tabiki. Bulduğum tek şey "Kilo vermek için" "Aliminyum oksit" gibi keyword sömüren saçma sapan haber siteleri idi.

Neyse
Aliminyumun kilosu kaç ytldir?
6 ytl diyen var. 30ytl diyen var. (internetten bulduum insanlar sallıyo hep.)
Gerçekten bilen varsa söylesin başka sorucak yer bulamadım çünkü:).
Go-cartın bazı parçalarını aliminyumdan yapmayı düşünüyorum (rockslider tamponu mesela aliminyum oluyo herzaman) yoksa hareket ettiremem aracı.
Kaynak nası yapıcan falan demeyin gidicem yaptırıcam kaynakcı dolu etraf. Sonra geniş pullu cıvatalar ile şasiye ekliyicem.

Birde aliminyumun 1 kilosu kaç Cmküp oluyor?

Birde bilen varsa demirin kilosunu ve 1kilo demir kaç Cmküp oluyor onuda söylesin süper olur. (demir 3ytl-1,5ytl hatırlıyorum.)[signature][hline]Eski nickim Chemical idi. Şimdi ise Chemical. tamam yok bişi. bakma...
MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
bakmasana lan
Sosyal ağlarda paylaş

abi sen hep bişeyler yapıyorsun yaw :-) yok gereksiz videolar yo go-cart :D noldu satacan mı yoksa kullancan mı?[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi
KoÇ '04 | CMU '09 | c4A | ST:O | Star Trek TR | MSN: [email protected] | Mail Me
Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise"
Sosyal ağlarda paylaş

kiloyla aliminyum mu satılır ya?
aliminyum cubuk,plaka, profil seklinde satıılır.metre hesabıyla ya da tabaka hesabıyla.
1 kilo aliminyumun kac cm3 olacagını fizik formulleriyle hesaplarsın.yogunlugunu özagırlıgını bul hesapla.fizik-kimya dersi gormedin mi sen chemical[signature][hline]Akvaryum Tutorial
Imagine your life without me...+Miserable huh?.
Sosyal ağlarda paylaş

Hemen hemen hertürlü metal kiloyla satılır.
Adam gider alıcağın cismi tartar. Ona göre kilo ile çarpar (kendi kârınıda kilo başı ücretine ekler).
Mesela üzerinde çıkıntılar olan bir plaka alsan adam nasıl ölçecek onu? Adam her şeyi satarken tekrar tekrar ölçüp yok şu milimlik şu profil bukadar diye bakcakmı. Zaten şekilleri pek farketmiyor çat çut çat çut şekilde seri üretim olduğundan (şekiller de çok karışık olmadığından).

Zaten göz kararıyla ölçerek profil falan satan yerden asla alma çok pis kazıklarlar.
Mesela go-cartın mili 1,30m lik 20mm çapında demirden içi dolu mil. 6ytl.[signature][hline]Eski nickim Chemical idi. Şimdi ise Chemical. tamam yok bişi. bakma...
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
bakmasana lan
Sosyal ağlarda paylaş

kreatifin allahı karşınızda kemikıl[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi
KoÇ '04 | CMU '09 | c4A | ST:O | Star Trek TR | MSN: [email protected] | Mail Me
Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise"
Sosyal ağlarda paylaş

özağırlığını nerden bileyim ben:)
Ayrıca sanayide kullanılan aliminyumun öz ağırlığı periyodik cetveldekinden daha fazladır herzaman. Saf aliminyum değil çünkü bu içinde bisürü madde oluyor. Tamamen saf aliminyum çok daha masraflı olur.[signature][hline]Eski nickim Chemical idi. Şimdi ise Chemical. tamam yok bişi. bakma...
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
bakmasana lan
Sosyal ağlarda paylaş

1. si aliminyum kiloyla satılmaz,
Standart şekilleri vardır çubuk halinde plaka halinde 4 yüzlü boru silindirik boru vs... mm kalınlığına göre ve kalitesine göre metre fiyatları yada m² fiyatları deişir...
2. Go Cart'ı aliminyumdan yaparsan ilk virazca çört diye dökülmeye başlar :D
Ha eşer kaplamayı aliminyumla yapıcaksan ok.
ama sakın çelik aksamları aliminyumdan yapıyım deme :P[signature][hline]Wendigo, 09 Haziran 2005 17:28 tarihinde demiş ki:
zaten ellerim titriyor kac saattir thread kitlemedim die ;)=
----
Hiçbirşey yok aslında...
By Joker...
----
Wow:Troll Rogue ByJoker lvl 60 / Burning Leg.
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar fabrikalara kiloyla satıyodur, herkesin dediği borular filan sanayi ürünleri, chemi nin aradığı işlenmemiş yani kendi şekil vereceği alüminyum anladığım kadarıyla.
chemi ne kadar işe yarar bilmiyorum şimdi aklıma geldi; alüminyum kullanılan bi ev aleti veya herhangi bir şeyin üretici firmasına sorabilirsin nerden aldıkları, verirler mi bilmiyorum ama yinede bi şansını dene derim, tatlı dil yılanı deliğinden cıkarır[signature][hline]COMFORTABLY NUDE
:P

[Bu mesaj Aegean tarafından 24 Haziran 2005 00:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben bütün metalleri kilo alıyorum ama şekillendirilmiş olsalar bile:) Sırf aliminyumamı özgü bu:).
Birde mesajları tam okusanız rockslider tamponu, ön arka tamponlar, takla direği, yandan gelicek başka birşeyin sürünün üstünden geçerse ezilmesin diye barlar (mesela üstüne 2. bir go-cart çıkarsa sağındaki solundaki barlar alıyor yükü. kırılmıyo bacaklar.) motorun sağindaki ve arkasındaki barlar. (birşey çarparsa motorun parçalarını götürmesin diye.) Şanzımanın üstüne çekilicek olan sacı tutacak ince borularda aliminyum olacak büyük ihtimalle.[signature][hline]Eski nickim Chemical idi. Şimdi ise Chemical. tamam yok bişi. bakma...
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
bakmasana lan
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical el kadar bişi alıcak zaten...
sizin attığınız çıkmaları toplar o :)[signature][hline]Wendigo, 09 Haziran 2005 17:28 tarihinde demiş ki:
----
Hiçbirşey yok aslında...
By Joker...
----
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Chemical, 24 Haziran 2005 00:16 tarihinde demiş ki:
Hemen hemen hertürlü metal kiloyla satılır.
Adam gider alıcağın cismi tartar. Ona göre kilo ile çarpar (kendi kârınıda kilo başı ücretine ekler).
Mesela üzerinde çıkıntılar olan bir plaka alsan adam nasıl ölçecek onu? Adam her şeyi satarken tekrar tekrar ölçüp yok şu milimlik şu profil bukadar diye bakcakmı. Zaten şekilleri pek farketmiyor çat çut çat çut şekilde seri üretim olduğundan (şekiller de çok karışık olmadığından).

Zaten göz kararıyla ölçerek profil falan satan yerden asla alma çok pis kazıklarlar.
Mesela go-cartın mili 1,30m lik 20mm çapında demirden içi dolu mil. 6ytl.
:D güzel bir sallamasyon mantık yöntemi teprikler . Chem ne bu adam direk madenden cıkarıp mı satıyor Taze taze sıcak sıcakkkk gell abla abii el yakıo bu alüminyum[signature][hline]a lot of people ask me...
dont leave
me a heart beat away...|mmm fucker..

Ben Rahat Olursam Kimse Rahat olamaz .!
Hiç fark ederse Kuran Çarpsın .!
Sosyal ağlarda paylaş

aliminyum tek başına güçlü bir metal değildir. ama aliminyum alaşımlı demirle son derece güçlü olmaktadır. Arabalardaki çelik jantlar aslında aliminyum alaşımlı demirlerdir.
Aliminyum u kilo ile alıp ne yapcan şekillendirebilecğeinie inanıyor musun? şekillendirsen bile senin şekillendirmenin malzemeye nasıl zararlar vereceğinden haberin var mı? Chem bir gazla gokart işine girdin ama bu gidişle yapcağın araç ilk virajda ortadan ikiye bölünebilir :D[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® ©
Sandrue
human paladin (Burning Legion)
oxxx[==============>

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Jaan, 24 Haziran 2005 01:00 tarihinde demiş ki:
aliminyum tek başına güçlü bir metal değildir. ama aliminyum alaşımlı demirle son derece güçlü olmaktadır. Arabalardaki çelik jantlar aslında aliminyum alaşımlı demirlerdir.
Aliminyum u kilo ile alıp ne yapcan şekillendirebilecğeinie inanıyor musun? şekillendirsen bile senin şekillendirmenin malzemeye nasıl zararlar vereceğinden haberin var mı? Chem bir gazla gokart işine girdin ama bu gidişle yapcağın araç ilk virajda ortadan ikiye bölünebilir :D

sendemi yarım yamalak okudun :P
aynı yorumu bende yapmıştımda eheh[signature][hline]Wendigo, 09 Haziran 2005 17:28 tarihinde demiş ki:
----
Hiçbirşey yok aslında...
By Joker...
----
Sosyal ağlarda paylaş

Chem nerede oturuyorsun Bende metalcilikte var ( müzik tarzı olarak deil :D ) yakınsan ist gaziosmanpaşa yardım ederim kaynak vs vs vs[signature][hline]a lot of people ask me...
dont leave
me a heart beat away...|mmm fucker..

Ben Rahat Olursam Kimse Rahat olamaz .!
Hiç fark ederse Kuran Çarpsın .!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...