Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeniçeri Yürüyüşünün Temel Sebebi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İbme kelimesinin türkçe karşılığını bulamadım ?[signature][hline]        «³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-»
Rap'de başbakan bu kajmeran !!!
|| Yoneso hosting hizmetleri ||

>>>X+ Projéct web design<<<
Mesaj tarihi:
işte sıkış olduğuna bi kanıt daha :) ibme ne ya lol fena yemişler arkadaşı...düşünebiliyomusunuz seferde iki yeniçeri yanyana giderken:
-olum hüso kolla g.tü geliyolar arkadan
-tamam be tamam bakıyoruz işte...
(bu sırada arkadan bi tane yetişir)
-aayy melabaaa bizi bursadan gönderdiler destek kuvvet hesaaabıı..deeermişim hahay
-koş oolum daha hızlı koşun lann bi an önce varalım viyanaya...
böylece belli oldu koca imparatorluğu nası kurduğumuz :P[signature][hline]Starcraft bölümünde din tartışılsa...
kermit:Hydra ateistmiş ben öyle duydum
screamer:Zerglerin Allahsız olduğu Kerrigan dan belli,
Talaras, da Lvl 50 Druid of BL (Retired)

Mesaj tarihi:
said:
Darklight1903, 04 Haziran 2005 23:28 tarihinde demiş ki:
said:
Truwan, 29 Mayıs 2005 20:30 tarihinde demiş ki:
Bu ne ya ahahahah
Bu arada bütün yolu bir ileri bir geri katetmiyor yeniçeriler yoksa mantiken 1.5 kati daha uzun sürerdi seferler.

1.66 :)

yok yok tam 2 kati bir arkadasin uyarmasiyla ben de anladim hatayi. 4 adim atip iki adim gidiyorsun. 2ileri bir geri sonra ileri adimla geriyi dengeliyorsun yani 4 adimda 2 adimlik yer katederek 2 misli is yapmis oluyorsun.

Hem eger tüm seferi öyle yapsalar ohoooo zaten o zamanlar bi sefer aylar hatta yillar sürüyor bi de o yürüyüsle...:)[signature][hline]Garbın cebin-i zalimi, affetmedim seni
Türküm ve düşmanım sana, kalsamda bir kişi!
Mesaj tarihi:
yanlış.

3 adımlık zamanda (+2-1) 1 adım ilerledikleri için üç kat uzun sürerdi.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Mesaj tarihi:
said:
Zed, 09 Haziran 2005 12:37 tarihinde demiş ki:
yanlış.

3 adımlık zamanda (+2-1) 1 adım ilerledikleri için üç kat uzun sürerdi.

ama o bir adimi zaten atacaklar o yuzden onu saymamak lazim . nihayetinde yol 1 birim sen 2 kere fazla adim atip 3 birime cikartiyorsun yaptigin yolu ama 1 birim zaten gitmen lazim . saymamak lazim onu .[signature][hline]

[Bu mesaj huun tarafından 10 Haziran 2005 13:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ne demek istediğini anlamadım açıkçası. örnekle açıklıyım:

yolumuz 100 adımlık, ve her adım 1 saniye sürüyor diyelim.

normal yürüyen adam ne kadar zamanda ulaşır? 100 saniyede.

sözkonusu elemanlar ne kadar zamanda ulaşır? her 3 saniyede bir adım ilerler(*), dolayısıyla 300 saniyede ulaşır.

(*) sn1: ileri 1. adım, sn2: ileri 2. adım, sn3: geri adım, baştan tekrarla.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-

[Bu mesaj Zed tarafından 10 Haziran 2005 16:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
LasT_SuRviVoR, 29 Mayıs 2005 17:04 tarihinde demiş ki:
walla 20bin ibne nası bulmus adam ya

lol abi koptum sağolasun...[signature][hline]Star Wars Galaxies
Eclipse-Khas'bin Qebex
Long Live Emperor...

Bunu yazan tosun, Force sizinle olsun
Mesaj tarihi:
okuyunca bende anlamadim . :D

evet yol 3 kat uzuyor ama 3 kat fazla yurumus sayilmazsin demek istedim . nihayetinde yolu zaten gidecesin . 1000 km yol 3 kat olunca 3000 kmoluyor ama 1000 km zaten gitmen gerektigi icin onu saymamak ve yolun 2000 km uzadigini dusunmek gerekir demek istedim[signature][hline]
Mesaj tarihi:
said:
huun, 10 Haziran 2005 22:25 tarihinde demiş ki:
okuyunca bende anlamadim . :D

evet yol 3 kat uzuyor ama 3 kat fazla yurumus sayilmazsin demek istedim . nihayetinde yolu zaten gidecesin . 1000 km yol 3 kat olunca 3000 kmoluyor ama 1000 km zaten gitmen gerektigi icin onu saymamak ve yolun 2000 km uzadigini dusunmek gerekir demek istedim

1x3=3 demek ki 3 katı uzarmıs[signature][hline]Power is Everything
Mesaj tarihi:
3 katı uzamıyor ki
baya bi yanlış anlaşılma var bu konuya dair. gerçek şu ki, adamlar geriye felan adım atmıyorlar, iki adımdan sonra bel adalelerini gevşetmek için yana dönüyorlar ki uzun yolculuklar için gerekli olan bir şey bu, taşıdıkları yükü de hesaba katınca. iki adım atıp duruyorlar da denebilir ilerleme açısından ele alacak olursak. hesapta 3 birim zamanın ikisini kullanıyorlar gibi görünse de bu düzende gitmez iseler molalarla çok daha uzun sürebilir yolculuk, ayrıca askerlerden savaşta alınacak verimi de düşürür tabi[signature][hline]__and one day.. one day i'm gonna grow wings # # a chemical reaction [ u know where u are ] hysterical and useless [ u know where u are ] hysterical and.. [ u know where u are ]

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
said:
Mandoo, 29 Mayıs 2005 16:52 tarihinde demiş ki:
bildiğimiz gibi yeniçeriler 2 ileri 1 geri yürürler...fakat büyük çoğunluğumuz bunun sebebini bilmez...

zamanında (hangi padişahın dönemi unuttum kusura bakmayın) yeniçeriler ibme adı verilen şapkalar kullanmaktalar.padişahımız(kim bilmiyorum) bolu valisinden(bursada olabilir:)) 20 bin ibme istiyor..

fakat bu vali lafı 20 bin ibne diye anlıyor...çevre illerden valiliklerden 20 bin ibneyi topluyor ve bunları İstanbul'a yolluyor...

padişah gelen ordunun haberini alınca İstanbul'a saldırıldığını düşünüp yeni çerileri ordunun üstüne yolluyor...fakat yeni çeriler orduyla karşılaştıklarında olay açığa çıkıyor...

bu ordunun ne yapılacağı düşünülüyor ve bunlar yeni çerilerin arkasından sefere gönderiliyor(balkanlara sanırım) yeniçeriler arkalarından gelenlere dönüp baka baka bu yürüyüş ortaya çıkıyor...

çok şaibeli bir mesaj oldu kusura bakmayın ama sanırım tamamiyle gerçek bir olay...(emin değilim..)
bu bi fıkra abi.. hatta o 20.000 ibne de Kadıköye yerleşti şimdilik Fenerliler olarak biliniyo diye anlatmıştı bana arkadaşım.. NO OFFENSE to anyone..[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi
KoÇ '04 | CMU '09 | c4A | ST:O | Star Trek TR | MSN: [email protected] | Mail Me
Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise"
Mesaj tarihi:
Masllah o devirde müslüman osmalıda 20bin ibne ee bursadır o boluda cıkmaz okadar:)) valide acaba ne düsünmüstür padisah 20bin ibneyi naapcak hergün 10 tane alasa 200 gün vayy be ne mesir macunu tüketir bu diye düsünmüstür vaya maden padisah bu kadar ibn istiyor harememi dalsam ne zavallı hatunlar:))))[signature][hline]:))) !!!
........................
Mesaj tarihi:
size canlı bir olay anlatıyım
Fransada şanzelize de oturuyoruz ailecek bide annemin iş arkadşı var adam THY fransa bılmemnesıymiş o zaman ama adam koyu MHP lı fılan gavurlar sole gavurlar boıle konusuyor eleştırıyor habıre
o sırada gay gectı bıtane boyle ahahah ıbneye bak gavurlar bole bız koskoca turkler hede hede fılan dedı gay dondu geldı masaya turkce ne sasırıyorsunuzkı 17. yuzyılda bız sızden ogrendık ıbnelıgı dedı bız mosmor kaldık tabı

muslumanlıkta gaylık yasak degıl hrıstıyanlık gıbı o yuzden bol bol ıbne mevcut padısahlarda bıle bır suru oglancı var osmanlıda olmaz dıye bır olay yok yanı[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Mesaj tarihi:
said:
Narstil, 22 Haziran 2005 22:04 tarihinde demiş ki:
Masllah o devirde müslüman osmalıda 20bin ibne ee bursadır o boluda cıkmaz okadar:)) valide acaba ne düsünmüstür padisah 20bin ibneyi naapcak hergün 10 tane alasa 200 gün vayy be ne mesir macunu tüketir bu diye düsünmüstür vaya maden padisah bu kadar ibn istiyor harememi dalsam ne zavallı hatunlar:))))

her gün 10 taneden 200 gün dimi...matematiğine hasta oldum arkadaşın...[signature][hline]aşçı bahçıvana, bahçıvan şoföre, şoför uşağa, sonra hepsi uşağa...
Mesaj tarihi:
said:
Viktor, 23 Haziran 2005 06:24 tarihinde demiş ki:
muslumanlıkta gaylık yasak degıl hrıstıyanlık gıbı o yuzden bol bol ıbne mevcut padısahlarda bıle bır suru oglancı var osmanlıda olmaz dıye bır olay yok yanı

ailecek bir ortamda ibne gay muhabbeti yapan nasil bir adammis onu anlamadim bir de islamda gaylik yasak degil diye bilip bilmeden atmazsan sevinirim .

osmanli dersen anlarim ama osmanli = islam diye bir onerme yok . sallamayalim .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Mesaj tarihi:
Kuran ı kerım ı okudum hıcbıryerınde yok oyle bır ksııtlama onuda gectım

Arabıstanlı Lawrence dıyorum baska bırsey demıyorum
arapalrın bu konuya nasıl baktıgı apacık ortada umurlarında degıl
Zaten Islam kulturunun yuzde 30 u kuran-ı kerım yuzde 70 ı ıslam ustune uydurulmus hurafelerden olusmaktadır herkeısn hacı hoca oldugu bır kulturde bunla karsılasmak alısılmıs dısı degıl
Arapalrda ozellıkle cok yaygın eşcinsellik ki amerıkalıalrın bır tesıne gore dunya nufusunun yuzde 94 u eşcinsel sadece kendıelrı farkında degıl dıyorlar kı bu konuya boyle nefretle veya asagılamayla bakmakta yanlıs

aıle ortamı meselesıne gelınce o adama bayıldıgımı veya hasta oldugumu soylemedım sadece olay aktardım adamın davranıslarını bende onaylamıyorum

bızım mılelt olarak karakterıstık ozellıgımız hoslanmadıgımız kısılere kendımızden asagı gordumuz ınsanalrın sıfatlarıyla ahakret etmektır
gavur,koylu,gay,orospu,ibne,copcu kılıklı,kapıcı tıplı,kabzımal,kafir,mongol...
dısardan bakıldıgında hepsı adam kaıllı ısımler ancak kullanımları ıle anlamalrını kotu hale getıren bızlerız tamamen
Oglancı olmıyan padısah yoktur ancak oglancılık kucuk gorulur hakarete dokulur
Avrupadada aynı sekılde cok fazla escınsel vardır o cagalrda ancak kılıse baskısı ve engızısyon korkusundan hıcbırı acık acık soylemez ne oldugunu eşcınsel kralalr ordada yaygındır ve bunun saray dısına sızması kralın sonudur bızde ıse escınsellık sankı farklı manaymıs gıbı oglancılık kavramına cevrılmıstır ve yadırganmamıstır bu yuzden osmanlı ulkesındekı bılınen escınsel sayısı avrupadakını rahatlıkla gecmektedır[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
  • Yeni Oluştur...