Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Abigor/Röportaj

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İlginç bir röportaj.Bizde ne mal olduklarını anlamış olduk.Yani zaten biliyorduk galiba.

-Abigor'un kadrosunda önemli değişiklikler oldu ama gücünüzden hiçbir şey kaybetmediniz. Tam tersine daha orijinal daha olgun hale geldiniz. Bunu nasıl başardınız bunun ardındaki zeki ve yetenekli eleman kim?
-Abigor'u oluşturan 3 birey var, ancak beraber ortaya çıkarttıklarımızı insanlar Abigor olarak biliyor ve elemanlar ayrı ayrı tanınmıyor. Yani Abigor'daki görüşlerin birlikteliği. Abigor zincirlerinden boşanmış iblistir. Değişen kadro daha saldırgan ve güçlü çünkü herkes kendini tamamen gruba veriyor ve bu çok önemli. Grubu bir proje ya da başka bir şey gibi düşünmüyoruz. Bu Abigor'un geçmişiyle şu an arasındaki en büyük fark. Yeni bir öz ve bizi ileriye iten bir ruh var.
-Yeni albümünüz 'Satanized' hakkında bilgi verir misin?
-Çok sert, agresif ama aynı zamanda çok melodik ve prodüksiyonu üzerinde uğraşılmış bir albüm. Müzikal açıdan Verwüstung ve Nachtmynen'e benziyor, ancak şarkı yapılarında ve bazı öğelerde değişiklikler var. Anlatması zor, Napalm Records'tan çıkan bu albüme kulak vermelisiniz.

-Abigor, her zaman underground piyasanın en iyi ve en beğenilen gruplarından biri oldu. 8 yıl oldu ve hala çok tanınan bir grup değilsiniz. Trend olmak istemediğinizi sanıyorum. Ünlü olmak ister miydin?
-Black metal piyasasında hangi yerde olduğumuz umrumda değil. Underground ya da ünlü önemi yok. Albümlerimize büyük ilgi var ve şeytanın sözcüklerini kitlelere dağıtmaktan mutluyum

-En çok sevilen albümünüzün hangisi olduğunu düşünüyorsun?
-En çok Nachthymnen'e ilgi var gelecekte ne olur göreceğiz.

-Black metal piyasasında Abigor soundunda bir grup yok, bu konuda neler söyleyeceksin?
-Bu umrumda değil. Ama yerimizi sağlamlaştıran bir şey

-Abigor'da, müziğe güç katmak için efekt, klavye ve kadın vokaller kullanıyorsun, Özellikle Channeling'de bunlar ön plana çıkıyor. Sadece efekt, klavye ve kadın vokaller kullanacağın bir projen var mı?
-Anlamıyorum, burada soru bile yok! (ben de Peter'ın neyi anlamadığını anlamadım - OK)

-Abigor'un hak ettiği ilgiyi gördüğüne inanıyor musun? Ya da bu umrunda mı?
-Hiç umrumda değil.

-Her yeni albümde tarzınız metal piyasasındaki yerinizi sağlamlaştırıyor. Ancak fanlar için Nachthymnen'in ayrı bir yeri var. Bir daha ''Nachthymnen'' gibi bir albüm çıkarabileceğinizi düşünüyor musun?
-Neden yapalım ki! Sadece fanlar benzer bir şey istedi diye mi? Hayır olmaz. Nachthymnen nadir bir albümdü, ama Abigor asla durgunlaşmayacak, yani hiçbir yeni albüm öncekilere benzemeyecek. Her yeni kayıtta değişeceğiz.

-İstediğin müziği yapabildiğini düşünüyor musun? Müziğe başlarken kafanda olan tüm fikirleri uygulamaya geçirebildin mi?
-Aşırılıkçı düşünceleri ve görüşleri, sert bir müzikle ifade etmenin yolunu aradık ve black metal tek seçenekti. Bu nedenle 1993'te Abigor'u kurduk.

-Müzikten geçimini sürdürebilecek parayı kazanabiliyor musun? Başka işin var mı?
-Tabi ki Abigor dışında full-time çalışıyorum. Cdlerden kazandığımız para iyi ancak sosyal bir parazit olmak istemiyorum. İşimden kazandığım para bana sanatsal özgürlüğü getiriyor.

-Ticari kaygılar tarzınızı hiç etkiledi mi ve müziğinizde hiç bu tip kaygılar nedeniyle değişiklik yaptınız mı?
-Daha popüler olmak için ya da para kazanmak için müziğimi değiştirmem. Çünkü Abigor kişisellikten öte bir şey ve trendi toplumun bir parçası olmak umrumda değil.

-Black metal piyasasında seni rahatsız eden şeyler ne? Müziğe değişik öğlere eklemek ve daha yumuşak müzik yapılması hakkında ne düşünüyorsun?
-Son yıllarda ortaya çıkan bazı yanlışlıkları sevmiyorum. Ben istediğimi yapıyorum ve bunu yapma ihtiyacı hissediyorum. İnsanlar sevsin sevmesin, kabul etsin etmesin Abigor bizim grubumuz. Şirketin ya da fanların grubu değil. Hiç kimseyle uzlaşmayacağız, sevdiğimiz her şeyi dinleriz. Black metal olsun ya da olmasın.

-Black metal piyasasında, Norveç'teki kilise yakma eylemleri ya da makyaj gibi şeyler hakkında neler söyleyeceksin? Biliyorsun bazı gruplar makyajı bıraktı. Artık black metalin felsefesini ve ruhunu yitirdiğini düşünüyor musun?
-Neden felsefesini yitirsin ki? Kalbimde ne taşığıdımı herhangi bir makyajla ya da kilise yakarak gösteremem. Tabi ki eski değerleri hala destekliyorum ama zaman değişiyor ve görüşlerim artık daha aşırılıkçı ve nefret dolu. Niye insanlar bizim içinde kapana kısıldığımız ölümcül kabuğu umursuyor ki?

-Avusturya'daki black metal piyasası ve yan grubunuz Heidenreich hakkında neler söyleyeceksin?
-Avusturya piyasasıyla çok ilgilenmiyorum. Başka bir piyasayla da. Hissettiğimi yapıyorum. Şu an trend ne olursa olsun insanlar neyi severse sevsin istediğimz müziği yapıyoruz ve şu an temasların genelde ruhani değerler temelinde. Nayse bu kişisel ve metalle ilgisi yok. Heidenreich şu an faaliyette değil.

-Albüm kapaklarınız ve kitapçık tasarımlarınız çok iyi ve ilginç. Kapakları siz mi tasarlıyorsunuz?
-Tasarımı biz yapıyoruz ama tabii ki Napalm onaylıyor. Şu ana kadar Napalm i
Mesaj tarihi:
zor dergisinin ilk sayısında okumustum bende.adı ustunde abigor = )[signature][hline]save a cow, eat a rapper

said:
Laraken, 25 Haziran 2005 09:20 tarihinde demiş ki:
-Grupla ilgili ilginç bir anını anlatabilir misin?
-Anlatabilirim ama bu ilgimi çekmiyor.

bu nedir ya

[Bu mesaj Akerfeldt tarafından 25 Haziran 2005 14:30 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...