Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Benim gözlerim neden bozulmuyor ?

Mavi

Öne çıkan mesajlar

sürekli olarak bir noktaya kitlenip odaklanmak gözleri bozar,
bilgisayar monitorude gözlerinizi kırpmadan takip ettiğiniz bir nesne. o yüzden gözleri bozar.

en az 10-15 dakikada bir gözleinizi uzaktaki bir cisme odaklayın, 25cm ötedeki monitör dısında bir şeye bakın. gözlerinizi kırpmayı unutmayın, özellikle benim gibi kod yazarken veya ooyun oynarken gozlerini kırpmadıkları tespit edilmiş, oda zararlı.

en kısa süreli zararı göz kuruluğuna sebeb olması, gözlerinizi camdan yapılmış gibi hissediyorsanız, hafif ve şiddetli yanma duygusu varsa göz doktoruna gitmelisiniz. cok basit tedavileri var göz damlaları gibi (mesela benim cantamda var her an yanımda tasıdıgım günde 4 defa gözlere damlatmam gerekiyor)

gözlük takarım cozulur diyede düşünmeyin, yine kendimden örnek vereyim, benim gozleirm .50 ve .75 ama gozluk takamıyorum cok rahatsız ediyor sebebi genetik. dısa donuk gibi bir adı var unuttum simdi gozun arka tarafıb u skeilde ise gözluk takmak asırı rahatsız ediyor. hoş numaralar ilerlerse takacaz elbet yapacak bişi yok ;)

neyse uzun lafın kısası gözlere dikkat edin,
monitor 30 cmdan yakın olmasın, ekran cozunurlugu cok yüksek olmasın, yazıları rahatlıkla okuyabilin, refresh rate 85hrzden aşagı olmasın, her 10 ile 15 dakika da bir gozlerinizi uzaktaki bir cisme odaklayın odak uzaklaıgınızda surekli olarak aynı kalmasın, gözlerinizi kırpmayı unutmayın, mümkünse gereginden fazla monitore bakar durumda oturmayın, gözhizası da önemli, hem boz hem boyun saglıgı için monitorun ust kısmı direk olarak gözlerinizle aynı seviyede olmalı. ha hazır baslamışlken dirseklerinizi koydugunuz masa da 90 derece acı yapmalı. dirsekler ile parmaklarınız 180 derecede degil ise calışma durumunuz dogru degil, bilekler eger 180 derece de durmuyorsa uzun vadede en acı veren hastalıklardan olan sinir ve eklem sistemleri ile basınız dertte demektir.

kısaca insan vucudu bir masada bütün gün oturup aynı işleri (tuslara basmak, monitore bakmak) amaclı yaratılan bir şey degil, avcı bir canlı türü, yürüyüp atlaytıp mamut avlamak gerek, vucudun evrimi bu skeilde, şuandaki yaşam sartları (araba otur evind eotur bilgisayar karsısında otur) insan vucudu için yeni ve çok 100sene ötesine dayanmakta, yani evrime zaman tanımak gerek ilerde kimbilir neye benzicek vucudlarımız, şimdilik biyolojik sınırlamalarımızı elden geldiğince zorlamamak gerekiyor, bugün deiglse bile, biolojik olarak limitiniz ne ise (genetik olarak gelen yapı, malum hepimiz eşdeger degiliz) 15-20 yıl sonra basımıza buyuk dertler almamak için bu tür uyarılara dikkat edelim. hoş hepsini uyguıladıgınızda dahi kazancınız, fazladan 5-10 yıldır, yine o hastalıklar cıkıyor yine cıkıyor ;)

enjoy ;P[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Web Site(ler)mizin Tarihçesi
Never argue with an idiot, they'll drag you down to their level and beat you with experience!
Sosyal ağlarda paylaş

pc başında saatleri geçirmek gözleri bozmaz ama kurutur.göz kuruluğu için göz yaşı damlaları var kullanılması gereken.
gözleriniz saatlerce pc'ye bakmaktan kanlanıyorsa,ya da bir şeyler batıyorsa vs göz kuruluğu var demek oluyor.
ilerde çok büyük sorun da yaratabiliyor.
mesela şöyle diyim,gözünüz çok kuru ise,ilerde gözden laser olamıyorsunuz,ki bu da benim gibi 4 numara miyobu olanlar için feci bir durum doğal olarak.
ama gözleri kurutan sadece pc de değil,bir sürü etken var ama dikkat edilmesi gereken bir durum bence o.
bir de pc'ye odaklanıp göz kırpmayı unutmamak gerekiyor.[signature][hline]And in the end, the love you take, is equal to the love you make...

Beatles is gear!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
HocaEfendi, 22 Haziran 2005 01:41 tarihinde demiş ki:
mesela benım gözler son 4 senedir kanlı süreklii.. kanlı olmasını 4-5 şeye yoruyorum ama.bence bilgisayarın etkisi büyük..

bilgisayarin etkisi cok buyuk eger goz tansiyonu warsa kesin bir doktora git yoksa cok gec olacak[signature][hline]My fate is hiding in the dark or its my mind that steals the light.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mavi, 22 Haziran 2005 01:39 tarihinde demiş ki:
6-7 senedir bilgisayar başındayım zamanımın büyük bölümünü yiyor bu serefsiz o ekran filtrelerinden falanda kullanmıyorum gözlerim de bozulmuyor ? nedendir ?

Hep derler o güzelim mavi gözlerin bozulacak o zaman görürsün sen diye ama yok bozulmuyor nedendir ?

Allahdan belanı mı istiyorsun güzel kardeşim :D

Bu topice -999999 diorum[signature][hline]Buraya kadar senle geldik
Burdan sonrasında da senleyiz..
Canımızı Ugruna veririz...

KARŞIYAKA..

Sosyal ağlarda paylaş

ben 3 yaşımdan 15 yaşıma kadar yani 12 senedir günde ilk başlarda 4 saat son 6-7 senedir de günde 10-14 saat bile olduu oluo öküz gibi de kitap okuorum hala sapasağlam her kontrole gittimde çok iyi aman helal maşallah hede hödö oluo güzel bişi yani
ama ben monitöre biraz uzağım bi bilg. masası gibi deil özel yaptırdım daha biraz uzakta duruo...[signature][hline]Valeron, 16 Haziran 2005 15:54 tarihinde demiş ki:
ne bileym biz 4 yaşındayken pipimizi kurcalardık.

Değiştir|Gidiş|Önemli
Bip bip düüt Bivrip...
Sosyal ağlarda paylaş

"benim gözüm niye bozuk değil?"
aslında bize hava atıyor da biz farkında değiliz saf saf cevap veriyoruz:P
neyse ben sağlıklı yaşam için mamut avlamaya gidiyim madem[signature][hline]Borbag=kaleidoscopic
kaleidoscop: çiçek dürbünü. hani bööle bakarsınız rengarenktir falan. hoş alet
bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BlaCk, 22 Haziran 2005 22:02 tarihinde demiş ki:
Ya bende cıddı bozulma var
uzagı goremıyorum
bulanık goruyorum cok uyuz edıcı bı durum
halada gıtmedım goz doktoruna

yakında bı sorun yok

miyop olabilir muhtemelen, derecen fazla artmadan git bence[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

hipermetrop - yakını görememe
astigmat - işte böle düz çizgileri yamuk görme falan ne tam bilmiyorum
katarakt - mercein üstünde bi katman oluşup görmeyi engelllemesi - yaşlanınca oluyo diye biliyorum da

bunlardan hangileri genetik hangileri çevresel hangileri yaşlanınca oluyo o zmn[signature][hline]karizma memlekette ruslardayım
para
paraa
Sosyal ağlarda paylaş

Biz 10 senedir mak1na basindayiz bisi olmad1 ark bal1k tutmaya baslad1 oltan1n ucuna baka baka gözler1 bozuldu 12 saat tutuyorduk bende tutuyordum ama zil tak1yordum bal1k vurudugunda anl1yordum o oltan1n ucuna fosfor tak1yordu gözleri gitti cocugun buda ayn1 noktaya baka baka bozuldugu tezini dogruluyor hey gibi lüfer adam1n gözlerine maal oldu[signature][hline]Atkafa=60 Tauren shaman illidian
Kofana=60 İnsan mage Bloodscalp
Acimasizkemo=?? Koca Kafa mage Burning Legion
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 23 Haziran 2005 17:36 tarihinde demiş ki:
miyop icin genetik diyorlar yane ailede warsa kesin cıkıyo gibi bişi
ailede olmayandada genelde olmuyo

evet eğer ailede varsa düşük dereceli bile olsa o kişide de çıkma olasılığı çok yüksek ama kesin değil . ailede yoksa ve gözlerini fazla yoruyosa bile o kişide çok yüksek çıkmaz, 5-6 derece miyop olan insanların genelde genetiktir.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

Ben günde en az 5-6 saat bilgisayar karşısındayım ve 4 yıldız gözlerim sapa sağlam. Şu anda arkadaşlarımdan daha ii görüyorum uzağıda yakınıda :-P

Nedenini bilmiyorum ama şuda varmış bilgisayara çok bakında göz alışıyomuş diye duydum ne alakaysa artık ben söyleyenin yalancısıyım :-P

Yani hergün 30dk 30dk bak bilgisayara sonra bi otur 5 saat bak ne oluyo gözler (dediler) :)(
[signature][hline]www.wow-turk.com - Türkiyenin World Of Warcraft Portalı
[email protected]
PHP CodeMaster

[Bu mesaj Seregwethrin tarafından 23 Haziran 2005 19:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-DoruK-, 23 Haziran 2005 17:39 tarihinde demiş ki:
hipermetrop - yakını görememe
astigmat - işte böle düz çizgileri yamuk görme falan ne tam bilmiyorum
katarakt - mercein üstünde bi katman oluşup görmeyi engelllemesi - yaşlanınca oluyo diye biliyorum da

bunlardan hangileri genetik hangileri çevresel hangileri yaşlanınca oluyo o zmn

hipermetrop ve katarakt genelde yaş ilerledikçe ortaya çıkar. özellikle hipermetrop 40-50li yaşlardan sonra az da olsa çoğu kişide çıkar. ama nadir de olsa gençlerde de çıkabilir.

miyop özellikle genetiktir, eğer ailede miyop varsa geri kalanbireylerin de hemen hepsinde çıkar (ama istisnalar da var)
genetik olmadığı halde bir bireyde miyop olabilir çevre şartlarına göre. ama çok yüksek dereceli olmaz genelde.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

Vallaha 96 dan beri pc ye bakıyorum gözlerime hiçbişey olmadı olmicakta sanırım .Bu göz bozma hedesi bi nevi cocukları pc den uzaklaştırma.Tiberian sun ı box aldığımda 15 yaşından kücüklerin 1 saatten fazla oynaması göz sağlığı açısından sakıncalı diye bi uyarı vermişlerdi yaş 12 mi neydi 10 saat oynardım euhae bişey olmuyo ya.Yalan bu söyledikleri.

[Bu mesaj Erutan tarafından 23 Haziran 2005 20:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Head, 22 Haziran 2005 01:44 tarihinde demiş ki:
bilgisayar monitörleri göz bozmaz , sadece yorar.

zaten çok televizyon izliyip gözlerinin büyüyeceğini söyleyenler de var , onlar da bir garip.
görememe , yakınına gitme olayı zaten gözün ilerlediğini gösteriyor.

yani göz ilerlemesi biraz da genetik bi olay.

head doğru söylemişsin ya tamamen genetik benim ailemde gözlük takmayan insan yok tamam anladım ben tv ve bilgisayar manyağıyım ama annem falan hiçbirini izlemez bişi yapmaz ama onunda gözlüğü var(tabi yaşlıllık gözlüklerinde bahsetmiyorum bu arada) yani genetikle acayip alakalı bişi gözlük takmak[signature][hline]Para kazanmak mı o benim işim...:D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...