Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Duyuru Rock Müzik Dinleyicileri İçin. (Önemli)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
19 haziran 2005 Pazar günü,Beyoğlu-Pulp barda bir konser yapıldı.Çıkan 3 grubun da para talep etmediği konser,Pulp Bar’ın varolmayan monitörlerine(gruplar sahnede çaldıklarını duyamıyordu),ikisi bozuk olan mikrofonlarına,olmayan mikrofon ayaklıklarına rağmen,gerek bar sahiplerini gerekse konsere gelen insanları mağdur etmemek amacı ile herşeye rağmen yapıldı.3üncü grup olarak çıkan Poster-İti grubu çalarken tam anlamıyla çöken ses sistemine dinleyicilerin ve Poster-İti grubunun sinirlenmesi üzerine,kendi hata ve eksikliklerini kabul edemeyen Pulp Bar işletmecileri ve çalışanları,sahneden indikten sonra kendilerine bağıran Poster-İti’nin bayan vokalistini ilk önce saçını çekerek yere fırlatmış,ardından da yere düşen bayan vokalisti tekmeleyerek yüzü kanar bir şekilde yarı baygın bir hale getirmişlerdir.Aynı sırada,dinleyicilerden bir tanesi olaya tepki gösterdiği için Pulp Bar işletmesinin adamları tarafından bıçaklanmış ve Pulp Bar elemanlarının tanıdığı olduğu her halinden belli olan bir tinerci tarafından cüzdanı çalınmıştır.Arkadaşlarının halini gören ve kendinden geçen konser dinleyicileri ve müzisyenler de olaya tepki göstermiş,dinleyiciler ile pulp bar işletmesi arasında kavga çıkmış ve Pulp bar çalışanları kendi müşterilerine ve mekanında hiç bir ücret talep etmeden çalan grup elemanlarına bar sandalyeleri fırlatmak sureti ile saldırmıştır.

Türkiye’de,Rock müzik adına bunca güzel şeyin olduğu bir dönemde,şiddet karşıtı bir müzik olan Rock müzik üzerinden onu kullanarak para kazanan bir barın,kendi hataları yüzünden çıkan bir laf kavgasında bayan bir müzisyeni dövmesi,kendi müşterilerinin üzerine sandalyeler fırlatması asla ve asla hiç bir Rock kökenli dinleyicinin ya da müzisyenin kabul etmeyeceği bir olay olmalıdır

Yukarıda anlatılan olaylar doğrultusunda,bütün Türk rock dinleyici ve müzisyenlerinden,Bayan bir müzisyeni döven,kendi müşterisini bıçaklatan Pulp Bar ile ilişkilerini kesmelerini,mekanı protesto etmelerini talep ediyoruz.

UNUTMAYIN,dün bize yapılan bir saldırı,yarın size de yapılabilir,KAYITSIZ KALMAYIN,

SESİNİZİ YÜKSELTİN VE PULP ROCK(!) BAR’A GİTMEYİN..

Başka bir forumda bir arkadaşım vasıtasıyla gördüm olayı..

Rezillik..[signature][hline]As the face of glacier your mountains tower against the sunset
unforgetting what was made a bond so strong and ever so real...
The statue watches the kingdom your giant wings make all beneath
i'm staring forth the raventhrone I know i'm at the heart of winter...
Mesaj tarihi:
Birde bir iki gün sticky yaparsanız memnun olurum herkez görsün istiyorum.[signature][hline]As the face of glacier your mountains tower against the sunset
Mesaj tarihi:
bilginin doğru olup olmadığı belli değilki?
kim bilir neler yaşandı o anda?
topiği açan arkadaşa yalancısın falan demek gibi bi niyetim yok ama ne kadarı doğru,ne kadarı yanlış olduğu bile belli olmayan bir konuyu sticky yapmak saçma gibi geldi bana.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
Mesaj tarihi:
http://muziktek.com/forum/viewtopic.php?t=2523

http://www.turkpunk.com/viewtopic.php?t=2266&postdays=0&postorder=asc&start=0

adresi.[signature][hline]As the face of glacier your mountains tower against the sunset

[Bu mesaj Einherjer tarafından 24 Haziran 2005 19:45 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Einherjer tarafından 24 Haziran 2005 19:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
saçmalamışlar resmen. kendi kendini rezil etmenin de böylesini görmemiştim. eğer böyle bir olay yaşandıysa zaten oranın işletmecisinin sorguya çekilmesi gerek. bu şekilde kapanmamalı olay. protestonun ötesine gidilmeli...[signature][hline]Mike Portnoy
Mesaj tarihi:
Bende öyle düşünüyorum ama olayı anlatanların yaşı küçük sanırım düşünememişler.. Ama olayı yaşayan gruplar ve yetişkinler eminimki savcılık gibi bir kuruma başvurmuşlardır.
Yakında çıkar kokusu.[signature][hline]As the face of glacier your mountains tower against the sunset
Mesaj tarihi:
cok cirkin bir olay... tabi ne kadar gercek bilemiyoruz. basında yer almadı.

ben baska bir acıdan bakacagım. NE kadar amator olursa olsun bir grup soundcheck yapmadan sahneye cıkmaz. Ve kendisine ve dinleycisine saygısı olan bir muzisyen kotu bir ses duzeninde sahne almaz.

O gruplar soundcheck yapmamislar mi? Yaptılarsa neden sahneye cıkmışlar? Çıktılarsa neden şikayet etmişler?

Aman ben sahneye çıkayımda görüneyim diye çıkıp rezil olanlardan ne köy olur ne de kasaba. Hele ki istanbulda sahneye çıkacak yer bulamıyorlarsa zaten yapmasınlar müzik. bin tane bar bin tane festival var.

Bar/muzisyen ikilisinin her iki tarfında da yer almış biri olarak bu taraflı metni hic inandırcı bulmuyorum. Ha belki olmustur olmaz degil, zira ne hayvanların bar işlettiğini biliyorum.[signature][hline]lost in sorrow nights! dark one, be my guide, light my path!
follow the energizer tav$ani / gizli ninja

Wen[Nerull] Burning Legion
Mesaj tarihi:
Bazen bi Tyler Durden cıkıp da boyle yerleri yaksa demeden alamıyorum kendimi, reziilik dizboyu resmen. Bi daha orda grup mrup cıkmaz herhalde.[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki:

Zaten tekerleklere karşı ilgim var...
Mesaj tarihi:
said:
Wendigo, 24 Haziran 2005 20:12 tarihinde demiş ki:
...ben baska bir acıdan bakacagım. NE kadar amator olursa olsun bir grup soundcheck yapmadan sahneye cıkmaz. Ve kendisine ve dinleycisine saygısı olan bir muzisyen kotu bir ses duzeninde sahne almaz.

O gruplar soundcheck yapmamislar mi? Yaptılarsa neden sahneye cıkmışlar? Çıktılarsa neden şikayet etmişler?

Aman ben sahneye çıkayımda görüneyim diye çıkıp rezil olanlardan ne köy olur ne de kasaba. Hele ki istanbulda sahneye çıkacak yer bulamıyorlarsa zaten yapmasınlar müzik. bin tane bar bin tane festival var...

bu hususlarda aynen katılıyorum 'wendigo' abimize ama şayetki böle birşey yaşanmışsada harbi yuhh denir ve tamamen terbiyesizlik,ahlaksız,...dır ki 'pulp' böle birşeyde yapabilir geliyor bana neyse.[signature][hline]Arian Elwing
!?Papyrus!*
Mesaj tarihi:
Pulp barın işletmecilerini tanıyorum.. Yok böyle bişi daha dün konuştum.. Olayı yaşamadım ama hemn adamı tanıdığımdan hemde anlattıklarından boyle bişi olmadığını biliyorum.
Bu karalama kampanyasınıda gerzek bi adam var onuıda tanıyorum. Bar sahibi o çıkardı.
Bıçaklama falan yok duymadım ben sallamışlar bence..
Olay anlattığına göre sahneye çıkan hatunun sahnede küfürt etmesiyle başlıyor ve öyle büyüyor. Bıçaklama falan yok..
İnanmayın..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Nostalji Mp3 : Suzanne Vega - Luka | arşiv*******
Mesaj tarihi:
Pulp çok iyi yükselen bir grafik çiziyor üniversite gençleri arasında..
Çok iyi bir işletme taktiği olarak her gün cepten yiyerek haftanın hergünü canlı müzik yapmaları ile başladı. Şimdi taksimin en çok iş yapan rock barlarından kendi muadilleri arasında..

Biraz önce dediğim gibi olmuş olay, ha tabii bende yaşamadım ama adama güveniyorum tanıyorum. Evet büyük olaylar olmuş ama sahnede küfür etme olayından sonra adamlar hatunu çıkarmışlar sahneden indirip olaylar yatışmış..

Tekrar söylüyorum inanmayın bu tip şeylere..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Nostalji Mp3 : Suzanne Vega - Luka | arşiv*******

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 25 Haziran 2005 00:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
2 kere çaldım pulp'da. Olamaz demeyeceğim, başımdan geçenleri anlatsam oturur ağlarsınız. (paramızı vermemelerini mi sölesem yoksa çalıcağımız gün gittiğimizde, -4 kişinin de teli olmasına rağmen- ulaşamadık size, bugün çalmıyorsunuz demelerini mi...)

Ama bu kadar ileri gideceklerini yine de sanmıyorum, buna inanmak istemiyorum açıkcası... Ama yine de eğer böyle bir durum varsa, zaten gitmiodum (ki alakam olmaz yaptıklarından sonra) bundan sonra gerçekten kötüleyici ve insanların gitmelerini engelleyici bir politika takınıcam.[signature][hline]Silent dance with death...
Mesaj tarihi:
said:
Wendigo, 24 Haziran 2005 20:12 tarihinde demiş ki:
cok cirkin bir olay... tabi ne kadar gercek bilemiyoruz. basında yer almadı.

ben baska bir acıdan bakacagım. NE kadar amator olursa olsun bir grup soundcheck yapmadan sahneye cıkmaz. Ve kendisine ve dinleycisine saygısı olan bir muzisyen kotu bir ses duzeninde sahne almaz.

Aman ben sahneye çıkayımda görüneyim diye çıkıp rezil olanlardan ne köy olur ne de kasaba. Hele ki istanbulda sahneye çıkacak yer bulamıyorlarsa zaten yapmasınlar müzik. bin tane bar bin tane festival var.

Bar/muzisyen ikilisinin her iki tarfında da yer almış biri olarak bu taraflı metni hic inandırcı bulmuyorum. Ha belki olmustur olmaz degil, zira ne hayvanların bar işlettiğini biliyorum.

bu arada bu konuya değineyim. Evet denenler doğru, kesinlikle orada monitör yok ve sadece davul duyarak çalıyorsunuz.

Soundcheck de desen biliyorsunuz türkiyedeki soundcheckleri; "bak bakayım ses gelio mu? hıı ii in!" şeklinde oluyolar.

Pulp sux üstü sux bir mekan. Hem dinleyiciler hem müzisyenler için...[signature][hline]Silent dance with death...
Mesaj tarihi:
sound check olayıda tam bi muamma . bi insan bi amfiyle nası problem yaşayabilir .. gerekirse 15 watt lık amfi bile yeter yeterki müzisyende istek olsun iyi niyet olsun... mademki punk grubusun dandik yerlerde konsere çıkacağın çok belli eğer kendine bar grubu diyecek seviyedeysen kendi jackını müzik aletlerini vokal mikrofonunu penalarını da yanında getirirsin.. boş adam bunlar grup elemanları güzel olmasa kimsenin tınacağını zannetmem.. stüdyoya girenler bilir stüdyonun son dakikalarında cıvıyan bütün müzisyenlerin punk yapma potansıyeli ortaya çıkar.. bu potansiyel tamamen civiklikla orantılı olup bunu sanat zannedenlerimizde olabilir zira yanılmayalım değildir ...aşiftelikleri zerre umurumda değildir .. gende müesseseyi hödük tavırlarından dolayı kınamakta faide var[signature][hline]~o O
COMFORTABLY NUMB
Mesaj tarihi:
Ya olay olmamış diyenler falan varda diğer forumda baya detaylı yazmış birileri . Yani kesin kanıt değil ama en azından dükkanda çalışan birinin "hayır öyle bişey olmadı" yorumuna göre daha güvenilir. (turkpunk mı ne onun forumlarındakilerden bahsediyorum)

rezalet bi olay ya kızda kaşınmış ama gereksiz büyük tepki atarsın dışarı biter olay nedir ki ya

not 1:ayrıca ek olarak hiç kimsemi şikayet etmemiş ya ? baya büyük bi olay yani bunu düşününce acaba kolpamı diye düşünmüyo değil insan. en azından bıçaklanan arkadaştamı şikayet etmemiş nedir

not 2: hmm başka forumda savcılığa başvurulduğu , bi kaç adamın açığa alındığı falan yazıyo bilemedim artık

[signature][hline]oh yeaa

[Bu mesaj Predator tarafından 25 Haziran 2005 11:02 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Predator tarafından 25 Haziran 2005 11:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
lizardking, 25 Haziran 2005 02:32 tarihinde demiş ki:
...mademki punk grubusun dandik yerlerde konsere çıkacağın çok belli eğer kendine bar grubu diyecek seviyedeysen kendi jackını müzik aletlerini vokal mikrofonunu penalarını da yanında getirirsin.. boş adam bunlar grup elemanları güzel olmasa kimsenin tınacağını zannetmem..stüdyoya girenler bilir stüdyonun son dakikalarında cıvıyan bütün müzisyenlerin punk yapma potansıyeli ortaya çıkar.. bu potansiyel tamamen civiklikla orantılı olup bunu sanat zannedenlerimizde olabilir zira yanılmayalım değildir ...aşiftelikleri zerre umurumda değildir ..

Abi punk müzik yapan hiçbirşeye laik değil ağzına sıçsınlar diğer tarz yapanlara böle şey yapılamaz mı?

Punk müziğinide adam görmüyorsan git bence bir tarihine bak, araştır.Stüdyo girenler bilirmiş bide son dakika cıvıtması "salak punkcılar" yapar sadece?Afedersin ama bu kadar salak bir tanım görmedim.Punk müziktede cıvıma olmaz ki aksine adam gibi olursa manyak eğlencelidir -gene tabii insanın sevip/sevmemesine bağlı-.Punkı sevmiyebilirsin ama bölede laf atamazsın.[signature][hline]Arian Elwing
!?Papyrus!*

[Bu mesaj arian tarafından 25 Haziran 2005 11:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ayrıca pulp ta suitcase ve kolpanın çıkmışlıgıda var...hatta "neyse" diye super amator bi grup daa vardı.. ama pulp da bole bişii olcaa aylar onceden belliydi, cok fazla (sacmasapan alakasız insanlarla) kalabalıklaşıp kaliteyi bayaa bi düsürdü,hatta damsız almamaya başladı ki bu da bence asıl izleyici kitlesini kaybettirdi...pulp ı "neyse"yle ve "pulp ta bir bira içermisiniz" afişiyle hatırlasaydım keşke...
.......çok faşo
Mesaj tarihi:
abi sahneye çıkan tipler de o kadar düzgün değilmiş ki inanalım da ona göre reaksiyon gösterelim. bunca laf edilip de mekana bir şey olmaz ise laftır, karalamadır bu sadece ki böyle bi durumda bunun bi parçası olmamalı bence ki bi tanesinden bile aksiyon göremediğimizden bu olay da karalama gibi geliyor bana. ha mekan kötü olabilir, tercih etmeyebiliriz, ama sahnede bulunduğu mekana küfür edecek kadar densiz tiplerin gazıyla da şahsen hareket etmem. taksimde bar işleten adamların saygılı, sevgili sevap insanları olabileceğini düşünmüş herhalde ablamız ki böyle bi harekette bulunmuş. bu mekan kapansa bile, bence bu dövüp bayıltma olayı bu mekanların herhangi birinde 'raconu' gösterme amaçlı yapılabilecek bi hareketti. saçmamalamaya özen göstermeli o yüzden kesinlikle..[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
  • Yeni Oluştur...