Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran kartı sorunumu çözene ödül verecem (ciddi) !

Predator

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle belirtiyim sorunumu çözene bi adet 52 lik cd çantası verecem kargosu falan herşeyi bana ait size sadece soruyu yanıtlamak kalıyo.

Valla fıtık oldum artık kaç aydır çözemedim gidip yeni kartada para vermek istemiyorum ama böyle giderse vericem. Arkadaşlar GeForce Ti4200 kullanıyorum 128 mb Winfast MyVivo serisinden hiç bi sorunu yoktu ama birden sapıttı.

İlk olarak Battlefieldda oynarken farkettim görüntü titreşiyo , gidip geliyo , acayip cızırtılar falan görülüyo.
Sorun driverda değil son driverıda kurdum olmadı. Directx versiyonum 9.0c

Red Alert 2 falan çok rahat oynuyorum. Ama battlefielddı , warcraft 3 tü falan oynayamıyorum bi süre sonra oynanmaz hale geliyo görüntü titreşiyo falan .soldatta bile bi süre sonra oynanmaz hale geliyo. Eğer oynadığım oyun çok yüksek grafiklere sahipse böyle monitörden kapanma sesi geliyo ve ben esc ye basana kadar görüntü gelmiyo geri. (hani bilgisayarı bişey yapmadan bıraktığınızda bi süre sonra kapatıyo kendini aynen öyle kapatıyo) (yani sorun genel olarak open gl , direct 3d gibi motorları kullanan oyunlarda oluyor sanırım)

valla çözene gönderecem harbi harbi artık promosyonlu soru .valla delircem yoksa ben :)

teşkürler şimdiden[signature][hline]nedanko, 08 Şubat 2005 23:31 tarihinde demiş ki:
Aşk bir elma şekeridir. Bitince sapı kalır..
Sosyal ağlarda paylaş

Format attım ama aynı sorun devam etti. Oyundaki grafik kalitesine bakıyo mesela soldatta çok hafif başta sonra aksiyon anında gidip gelmeye başlıyo. Ayrıca ram dolunca daha beter hal alıyo.
[signature][hline]nedanko, 08 Şubat 2005 23:31 tarihinde demiş ki:

[Bu mesaj Predator tarafından 23 Haziran 2005 21:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sorunun güç kaynağından (psu) olup olmadığını işlemcinin hızını biraz düşürerek kontrol edebilirsin.

bios'a gir. advanced sekmesinde advanced chipset settings olacak. orda cpu external frequency (MHz) var. genelde 133 ya da 166 dır. bunu bir seviye düşür (166'ysa 133 yap mesela). bak bakalım sorun devam edecek mi ya da azalacak mı.

bu arada fanlarını en son ne zaman temizledin?[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
bfieldin grafik motoru senin ekran kartının sürücüleri ile iyi anlaşamıyor sanırım
bunun için çıkmış özel patch veya ayarlamalar olabilir
veyahut bfieldi oynarken ekran kartı ayarlarını cok kastırmayacak sekilde görüntü kalitesini video menüsünden düşürmeyi de dene

bir diğer husus bfield kartı çok kastırıyorsa ve kartın ısınma sorunud varsa çalışmasında bozukluklar doğabilir. elektronik te bu iş böyle
belli ısı değerlerinde entegreler düzgün çalışırken daha yüksek degerlerde yapısında değişimler oluyor ve iletim kanalları tıkandıgından bozukluklar artıp feedback işlemi daha fazlaca gerçekleşiyor
buda performansı olumsuz yönde etkiliyor

türkçesi kartı çıkar yerinden baglantı yerlerini tinere batırılmış fırça ile sil ( kartın üstündeki parçalara değmesin ama hassas işlem gerektirir)
kartın üstüne saç kurutma makinasının sıcaklık ayarını sıfıra getirip soguk hava üfle tozu vb yi at
sogutucusunda birikmiş tozu fln cıkar
yaz temizliği şart zaten herkes yapması gerekiyor havalarda ısındıgından sorunlar artıcak
bunları yapmışken allah ne verdi ise işlemci fanını sök temizle
ramleri sök üstünü kuru bezle sil tozu al tekrar tak
rakamı sallıcam teknik görünsün diye :P de %3 hız artışı olur :pPp[signature][hline]G3NK
DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
zitem illede zitem
Sosyal ağlarda paylaş

Bence kart ısınıyor. Fan eskidikçe performansı düşmüştür ve havalar ısınınca kart sorun çıkarmaya başladı.
Soğutucunun arasına giren tozları temizle.
Fanın dönüp dönmediğini kontrol et.
Kasa açık dene.
Soğutucuyu çıkarıp gpu'ya termal pasta sür./Termal pastayı yenile.
Sonucu bildir.
Çantayı gönder. :D[signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting
T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting
Sosyal ağlarda paylaş

Battlefield örnekti sadece yani wc3 tede yapıyor çünkü :)

Ya sorun şu ki ekran kartımı çıkaramıyorum :) Ben tanıdığa toplatmıştım artık o kart oraya nasıl takılmış bilmiyorum çıkmıyor :) öyle bi monte edilmiş ki kasayı falan kesmek lazım gibi görünüyo ne yapıcam bilmiyorum zorlayıp çıkarıcam sanırım. (çıkmıyo derken şöyle dışarıya doğru olan monitörün falan bağlandığı uçlar kartın yukarı çekilmesini engelliyo takılı olduğu yerde sağ sola hareket ettirmeyi engelliyo kısaca öyle takılı kalmış kart temizlesem belki düzelicek ama işte çıkaramıyorum lol )[signature][hline]nedanko, 08 Şubat 2005 23:31 tarihinde demiş ki:

[Bu mesaj Predator tarafından 23 Haziran 2005 22:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

monitorun kablosunu çıkar
anakartın batı(sol) tarafında ekran kartının kasaya bağlı olduğu vida vardır onu çıkart. ayrıca bağlı olduğu yerde kahverengi olmayan bi parça onu alttan tutuyodur çıtçıt gibi bişeydir onuda aç daha sonra ekran kartını yukarı çek[signature][hline][/b]Msn adresim
Pencereyi kapat
Mayhem demiş ki:yok benim dedem pipili kızdı.
elvyn demiş ki:Denizden balina penisi çıksa yerim
Sosyal ağlarda paylaş

ayni karttan bende de vardi. calisirken kartin cok isindigini farkederek ustune fazladan bir fan taktik, zira kendi fani zaten 128 yasinda teyze edasinda donup donmeme konusunda kararsiz gibi hafiften. bende wow oynarken oyun 5. saniyede kilitleniyordu. sonradan 1 gb yaptim bilgisayarin ramini, duzeldi. ama ben cok sinirlendigim icin bir de yeni ekran karti aldim o ayri. zira artik oyun cdlerinin arka kapagina bakinca geforce 5x or higher recommended gibi sinir bozucu ibareler gormekten icime gina gelmisti.
ama gene de bilgisayarin ram ini arttirmak da yeterli bir cozum olacak gibi gozukuyor. en son driverlar bile kurtarmiyor cunku.[signature][hline]Once you start down the dark path,
Forever will it dominate your destiny.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...