Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sayı-Rakam

Alo-matik

Öne çıkan mesajlar

Türkçemizi koruyalımcılardan değilim. Ama beni de rahatsız eden bişey var: Rakamların sayılarla karıştırılması.
Rakamlar: 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Sayılar: 0 5 9 10 567 75654 ve geri kalanı.
Bu hata bazı dergilerde hatta ana haber bültenlerinde (her ne kadar haberler eskisi gibi ciddi olmasa da...) yapılıyor. BUNA BİR DUR DİYELİM!!!
Ben sadecebilgilendiriyorum isteyen eskisi gibi devam etsin canım banane.
Dip not: .. değil ...[signature][hline]Alo-matik
Üye - ?

Toledor: Mikinde sorunmu var
Sosyal ağlarda paylaş

peki bi daha yapmayız

önce peki yazdım bi düşündüm sizi ararız ile dewam ediyim diye ama çocuk kırılmasın dedim vayy ben vayy[signature][hline]"..Ben her sabah gözlerim yaşlı yaşlı uyanıyorum. Çaresiz savaşıyorum anılarımla sorularla, Dostlarım içimde sanki kurt misali beni yiyorlar ; Yavaş-yavaş,parça-parça görüyorum ki ölüyorum.."
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Diablo, 23 Haziran 2005 21:48 tarihinde demiş ki:
aman ne büyük bi sorun yani

Bu bir sorun aslında. Üstelik tek başına çok büyük olmasa da, senin üstteki mesajındaki yaklaşımla birleştiğinde çok çok büyüyor.

Bir dilin zenginliğinden tümüyle yararlanmak ya da her zaman her yerde tüm dilbilgisi kurallarına uymak şart değil elbette; ama bunları bilmek ve daha da önemlisi "önemsemek" bence de gerekli.

Sayı ile rakam arasındaki farktan sen haberdar olmayabilirsin (olmalısın bence, orası ayrı) ama bir haber spikerinin bu hatayı yapması veya yazılı bir metinde buna özen gösterilmemesi fazlaca tatsız. Daha da kötüsü ise, dediğim gibi bu hataların önemsenmemesi.

Sadece 300 kelime kullanarak da anlaşabiliriz seninle eminim; ama inan ben pek keyif almam bu paylaşımdan.

[Bu mesaj Nefr tarafından 23 Haziran 2005 21:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Daha kotusu harflerle sayıları karıştıranlar var[signature][hline]freeedom, 17 Haziran 2005 00:55 tarihinde demiş ki:
benım ıcımde ama her an bosalabilirim

Erutan, 19 Haziran 2005 22:19 tarihinde demiş ki:
Sias... ben herif değilim Bana herif diye hitab etme pis cocuk... bana oğlan diye hitap et
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 23 Haziran 2005 21:57 tarihinde demiş ki:

her sayı rakam olabilir ama her rakam bir sayı olamaz

topicin tamamını okumadım uyaranlar varmı bılmıyom da bana tam tersi gibi geldi örnek verelim:
her sayı : 55 rakam olabilir mi olamaz
her rakam : 5 sayı olabilirmi olabilir sen tam tersini sölemişsin
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nefr, 23 Haziran 2005 21:57 tarihinde demiş ki:
said:
Diablo, 23 Haziran 2005 21:48 tarihinde demiş ki:
aman ne büyük bi sorun yani

Bu bir sorun aslında. Üstelik tek başına çok büyük olmasa da, senin üstteki mesajındaki yaklaşımla birleştiğinde çok çok büyüyor.

Bir dilin zenginliğinden tümüyle yararlanmak ya da her zaman her yerde tüm dilbilgisi kurallarına uymak şart değil elbette; ama bunları bilmek ve daha da önemlisi "önemsemek" bence de gerekli.

Sayı ile rakam arasındaki farktan sen haberdar olmayabilirsin (olmalısın bence, orası ayrı) ama bir haber spikerinin bu hatayı yapması veya yazılı bir metinde buna özen gösterilmemesi fazlaca tatsız. Daha da kötüsü ise, dediğim gibi bu hataların önemsenmemesi.

Sadece 300 kelime kullanarak da anlaşabiliriz seninle eminim; ama inan ben pek keyif almam bu paylaşımdan.

[Bu mesaj Nefr tarafından 23 Haziran 2005 21:59 tarihinde değiştirilmiştir]
+1 Aynı zamanda burdan siyasete bile malzeme cıkar sen ne sanıyon Diab ( Ciddiyim )[signature][hline]a lot of people ask me...
dont leave
me a heart beat away...|mmm fucker..

Ben Rahat Olursam Kimse Rahat olamaz .!
Hiç fark ederse Kuran Çarpsın .!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...