Catscratch Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Şimdi 8'li bir switch'im var. 3 bilgisayar var evde. Bir de Zoom x4 ADSL modem var. Modemdeki ethernet çıkışı ve diğer bilgisayarları switch'e bağladım. Güzel hepsi internete bağlanıo. Yannız bilgisayarların workgroup isimleri aynı olmasına rağmen birbirlerini görmüolar. Hem internet paylaşımı hemde LAN aynı anda olmuormu bir network te ? Winxp kurulu makinalarda, orada internet connection wizard 'da bağlantı yaparken yanlış şeyimi seçiorum acep ? [signature][hline]This Cat Scratches Free. [Bu mesaj Catscratch tarafından 22 Haziran 2005 23:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arc Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 adsl modemİn markası modeli ve en önemlisi router özelliği olup olmadığı[signature][hline]Msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Yani diorsunki adsl modem kendi başına bir bilgisayara bağlı olmadan direk switch'e bağlı olsa bile tipi önemli ? Şimdi ben modemi switch'ten çıkarsam, bilgisayarlar bu sefer birbirlerini görecek ama internete bağlanamayacak öylemi dion ? Modemin markasını söyledim, router özelliği yok tabiki modemin çünkü x4'te tek ethernet çıkışı var. Router özelliği olan modemlerde zaten en az 4 tane ethernet çıkışı oluor. O yüzden switch e ihtiyacım olmayacaktı baştan.[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vesmor Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 start'dan run'i acip bilgisayarlardan birinin adini ba$ina koyarak yaz,ornegin vesmor boyle yazdiginda payla$imlarinin filan gozukmesi gerek.[signature][hline]vesmor - karma$ik insanimsi ya$am formu! Vigilant Electronic Sabotage and Mandatory Observation Replicant Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arc Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 router özelliğinin tek çıkışı olup olmasıyla alakası yok, zaten router özelliği olmasa şu an dağıttığın gibi dağıtamazsın bütün bilgisayarlara sadece switch kullanarak. eğer bağımsız olarak bütün bilgisayarların nete erişebiliyorsa zaten router özellikli ve bunu kullanıyorsun demektir. neyse bunu geçelim. senin derdin şu an sanırım Local area'da bilgisayarların birbirini görmemesi doğru mu anladım? onu tam bilmiyorum gerçi ama , teorik olarak bilgisayarların şu durumda birbirini görüyor olması lazım, browsere xxx.xxx.xx.xx şeklinde bilgisayarların ip'sini girerek erişmeyi bir dene, olmadı bir ping at bakalım iplerine erişim var mı.[signature][hline]Msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Ping atabiliorum. Ancak my network places da görünmüor. View Workgroup Computer deyince de gözükmüor. run'dan 10.0.0.4 deyince görüor yannız. Hmm, ping atabildiğim bilgisayardan bu bilgisayara ping atamıorum. Her iki bilgisayarında windows firewall'u açık. Bende sp1 diğer bilgisayarda sp2 var. [signature][hline]This Cat Scratches Free. [Bu mesaj Catscratch tarafından 23 Haziran 2005 00:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prophecy Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 makinalara o ip blogundan sabit ip ver zoom larda basıma hep gelenbirsey bu sabit ip verirsen %90 sorun cozulur[signature][hline]Amor ordinem nescit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 ip ler zaten sabit. Modem bir kere o bilgisayarla iletişim kurdumu bir ip verior. O ip kolay kolay değişmiyor. Ben sorunun windows dan olduğunu düşünüorum. Belki ufak bir ayar sorunu vardır. Modemi LAN dan çıkarıp sırf bilgisayarlar ile denesem diorum ama o zamanda olmazki. O zaman ethernet kartlarına 192 li ip vericek. Modem switch e bağlı olduğunda NAT üzerinden ip verio herkese.[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Sorun firewall gibi görünüyor. Windows'un firewall'ında paylaşımlarının ayrıcalıklara izin verip vermediğini bir kontrol et. Eğer ek olarak 3. parti bir firewall kullanıyorsan (misal ZA, NIS) onlardaki ayrıcalıkları ve izinleri de kontrol et. Ya da iyisi mi tüm firewall'ları kapa, bir de bana IP'ni ver. ;)[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prophecy Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 ipler zaten sabit dedigin senin el ile manual girdigin iplermi yoksa modemin dhcp den verip rezervasyon suresi uzun olan ip adreslerimi?[signature][hline]Amor ordinem nescit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Protokol eksikliği var gibi. ips/spx yüklü mü?[signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 said: Catscratch, 23 Haziran 2005 16:16 tarihinde demiş ki: ip ler zaten sabit. Modem bir kere o bilgisayarla iletişim kurdumu bir ip verior. O ip kolay kolay değişmiyor. Ben sorunun windows dan olduğunu düşünüorum. Belki ufak bir ayar sorunu vardır. arkadaş statik/dinamik ip olayını kastetmiş galiba. 4 bilgisayar açık durduğu sürece dinamik de olsa statik de olsa ip'ler hep sabit kalacaktır tabii. ama statik ip'de bilgisayar açıldığında modem'den belli bir ip ister ve onu alır. dinamik ip'de ise modem boşta olan bir ip atar (genelde ilk açtığın o x.0.0.0, ikinci açtığın x.0.0.1 olur mesela). arkadaş da demiş ki, bütün bilgisayarlara statik ip atarsan sorun %90 çözülür. valla ben dinamik ip kullanıyordum bir ara ama bahsedilen sorun olmuyordu. ama sen yine de statik ip kullanmayı dene bence. nasıl yapıldığını daha önce bir foruma yazmıştım. onu hafif değiştirip copy / paste yapıyorum. "İlk önce start menüsünden run'ı seçip command yazıyoruz. ipconfig /all yazıyoruz. bu pencereyi açık bırakıyoruz. Sonra kontrol paneli - network bağlantılarına giriyoruz. burda LAN bağlantısı 1, LAN bağlantısı 2 gibi şeyler olcak. Bunlardan biri internet için. Birden fazla yoksa sorun yok, birden fazlaysa hangisi olduğunun bulmak için, sağ tıklayıp iptal ediyoruz bağlantıyı, net bağlantısı gittiyse doğru olan o demektir :p. Tekrar açıyoruz bağlantıyı. Ona sağ tıklayıp özelliklere giriyoruz. Internetprotocol (TCP/IP) seçiyoruz. Otomatik IP seç seçeneği yerine, şu IP'yi kullan seçeneğini seçiyoruz, sonra alttakileri şöyle dolduruyoruz: IP address: x.x.0.0 (dos penceresinden eski IP adresine bakıp, ayrı IP'yi sabit yapabiliriz, çakışma çıkmaz böylece) Subnetmask: Demin açtığımız dos penceresindeki değeri yazcaz buraya, 255.255.255.0 bende Standartgateway: router ip'si buna da dos'tan bakcaz. DNS adresleri de dos penceresinde vardır. Onları da girdik mi tamamdır." her bilgisayar için bunları tekrarlıyoruz, hepsine ayrı IP adresi veriyoruz.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected] Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!" [Bu mesaj Mirage tarafından 23 Haziran 2005 21:36 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Mirage tarafından 23 Haziran 2005 21:37 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar