Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Günün Sorusu

sheref

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar biliyorum kedidir kedi ve insanın üzerine yakışanı giymesidir ama saçmada olsa sorumun cevabını bilen birisi versin..

Saç kurutma makinesinin içinde pervane olduğunu iddea eden bir arkadaşım var yanımda nasıl çalışır bi anlatır mısınız??[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük
Lominadze|News| Blog | Gececi
Mail|MSN [email protected]|

Founder of AAL'05 & Sizi Seviyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fistan, 21 Haziran 2005 23:49 tarihinde demiş ki:
pervane var arkaada onde rezistans. rezistansın teller ısınıyor arkadaki pervane ufluyor ucundan sıcak hava cıkıyor

korkmaya başladım,yakınlarda mısın fistan :D ahahah
biri beni gözetliyorrr[signature][hline]Düşündüğünü hemen yap; yoksa karar vermek zorunda kalırsın!...
Sosyal ağlarda paylaş

Saç kurutma makinelerinde 2 tür hava üfleme sistemi var bildiğim kadarıyla.
Teki radyal fan
Ve pervane fan
Pervane fan bildiğimiz kahvelerin camlarında olan fırfır dönen pervaneye benziyen bir pervanenin etrafına tam oturan bir borunun içinde dönmesi ile oluyo. Önündede resistanslar var böyle ısınıyor hava.
Radyal fan ise yan duran türbin gibi pervaneler ile yapılıyo.
Çok daha fazla bıçağı olur bunların. Normal pervanelerden çok daha iyi sonuç verir ama daha karışık oluyorlar:).
Radyal fanlı saç kurutma makinalarında hava girişi yandan oluyor genellikle.

//radyal fanlılardada resistanslar var tabiki

Birde bir tip:) Asla saç kurutma makinasının hava girişini kapatmayın (yada içine saç kaçarsa fanın bıçakları (hele radyal fan şekli itibariyle içine düşen saçları merkez kaç kuvveti ile iyice bıçakların üstüne doluyor normal pervanede sağa sola savrulurken) resistansdan hava geçmeyince aniden ısınıyorlar sonrada ya yanarak kopuyorlar yada tutuşuyorlar:).

buda radyal fan[signature][hline]Eski nickim Chemical idi. Şimdi ise Chemical. tamam yok bişi. bakma...
MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
bakmasana lan

[Bu mesaj Chemical tarafından 22 Haziran 2005 00:02 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

ewt fistanın dediginden su an :)[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
GE-TA, 22 Haziran 2005 00:18 tarihinde demiş ki:
Peki hocam senin sistemin geçerli olduğunu varsaysak (ki bence daha ileriye gitmeyelim) vibrasyonun sebebini neye bağladığını da ben merak ettim şimdi. :)

vibrasyonun sebib her maddenin bir canı olması :D[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fistan, 22 Haziran 2005 00:19 tarihinde demiş ki:
said:
sıcak tel ve soğuk tel arasında hava akımı yaratılarak ...

manyak bisey bu hayal gücü

ne bilim ya chemical mıyım ben :)
tek bildiğim içmek gezmek :)[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük

Sosyal ağlarda paylaş

soğuk füzyon ile saç kurutma makinasının içinde enerji açığa çıkıyor o enerji ile rezistanslar ısınıyor rezistanslar suyu kaynatıyor, kaynayan su buharlaşıyor, buharlaşınca sıcak hava geliyor.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür.
DeviantArt Gallery
Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...