Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

halloween / cadilar bayrami, bu bolume uyarmi emin degilim ama?!

Pakize

Öne çıkan mesajlar

Halloween kelimesinin orijini, Katolik klisesindeki "Hallows Eve"den gelir (1 kasim gunu "All Hallows Day / All Saints Day" yani "Kutsanmislar gunu / Azizler gunu") eski bir gorenektir. Ayni zamanda eski Celtic Irlandasinda yaz mevsiminin resmi bitisidir 31 Ekim (ve "Samhain (sow-en)" olarak anilir).

Bir hikayeye gore; o yil icinde ölüp bedenlerinden kurtulmus olan ruhlar o gece ' birsonraki yil icin iclerinde yasamak uzere ele gecirecekleri canli bedenleri aramak icin' geri gelirler. Inanisa gore bu onlarin ölümden sonraki hayat icin tek umutlaridir.

Dogal olarak yasayanlar bu ruhlar tarafindan ele gecirilmek istemezler; ve busebeple 31 ekim gecesi evlerinin cekiciligini azaltmak icin halk yanan somineleri/sobalari sondururler. Ruhlari korkutup kendilerinden uzak tutmak icin Gulyabani gibi giyinerek civarda dolasirlar.

Cadilar bayrami Amerika'ya 1840 yillarinda, buraya yerlesim icin gelen Irlandali (Celtic)larla birlikte gelmistir. "Trick or Treat" ("Saka mi seker mi?") olayinin da yine Irlandalilar tarafindan baslatildigina inanilmaktadir. 2 kasim gunu (All Saints day / Azizler gunu)nde ilk hristiyanlar koyden koye dolasip "Soul Cakes" ("Ruh Kekleri" -kare kesilmis uzumlu ekmekler-) dilenirlermis... Buolaya atfen de cocuklarin gece kapi kapi dolasip trick or treat diyerek insanlardan seker/cikolata toplamasi gelenegi cikmis...

Hepinizin Cadilar bayramini kutluyorum cok...

[signature][hline]Dostlarinla öyle yasa ki düsman oldugunda hakkinda söyleyecek sözleri olmasin...
Düsmanlarinla öyle yasa ki dost oldugunda yüzün kizarmasin...

[Bu mesaj Pakize tarafından 21 Haziran 2005 21:33 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

durun siz kardeşsiniz!

.. yok bu böyle değil di eee.. hah buldum,

durun bugün cadılar bayramı değil![signature][hline]Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki:
Osman kılıcımı rolladı.

Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-DoruK-, 21 Haziran 2005 21:51 tarihinde demiş ki:
la bu ne bi, cadılar bayramını dürtmedikleri kalmıştı kültürümüze

herşeyi sende kültürün olarak görmeye amma meraklısın.

bu sadece insanların eğlenmeleri için yapılan bi aktivite

başkalarının kültürü konumunda olabilir fakat bunu sende kendi kültürün konumuna düşürmeye bilirsin.

zaten hangi çocuk cadılar bayramında kostümünü giyipte istanbul sokaklarında "şaka mı ? şeker mi ?" diye bi soru sora bilirki?!!![signature][hline]Dostlarinla öyle yasa ki düsman oldugunda hakkinda söyleyecek sözleri olmasin...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pakize, 21 Haziran 2005 22:00 tarihinde demiş ki:
said:
-DoruK-, 21 Haziran 2005 21:51 tarihinde demiş ki:
la bu ne bi, cadılar bayramını dürtmedikleri kalmıştı kültürümüze

herşeyi sende kültürün olarak görmeye amma meraklısın.

bu sadece insanların eğlenmeleri için yapılan bi aktivite

başkalarının kültürü konumunda olabilir fakat bunu sende kendi kültürün konumuna düşürmeye bilirsin.

zaten hangi çocuk cadılar bayramında kostümünü giyipte istanbul sokaklarında "şaka mı ? şeker mi ?" diye bi soru sora bilirki?!!!

bu olay aynı yılbaşında evlere çam ağaci konulması,kapılara o yuvarlak süslerden asılması,sokaklrada taklit noel babanın gezmesi gibi.bunlarda bizim kültürümüzde yoktu fakat amerikan filmleri vs. sayesinde artık kültürümüze girdi.şimdi ise cadılar bayramımızım kutlanılması bence tamamen özentidir.
belki düşüncelerim size doğru gelmeyebilir fakat bence kültürümüz dış kültürler tarafından saldırı altında ve ben bu saldırılara biz gençlik sayesinde karşı koyabileceğimizi düşünüyorum[signature][hline]asla aptallarla tartışma.seni önce kendi seviyelerine çeker,sonra da tecrübeleriyle yenerler...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-DoruK-, 21 Haziran 2005 22:02 tarihinde demiş ki:
süs pis misyoner o günleri istiyosun dimi hain vatanı

evet sonra zombi kostümü giyinmiş bir gence vatan haini olarak bakan bi insandan ben ne beklerim!?[signature][hline]Dostlarinla öyle yasa ki düsman oldugunda hakkinda söyleyecek sözleri olmasin...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...