Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kelebek nasıl yüzülür?

typxan

Öne çıkan mesajlar

ha beyler bu arada 3 - 6 TEMMUZ 2003 tarihleri arasinda ISTANBUL - ATAKOY ACIK VE KAPALI HAVUZLARI'nda yapilacak 2003 YAZ YUZME SAMPIYONASI'na Istanbul'da oturan tum PATiCiK dostlarini bekliyorum.

Ayrintili bilgi:www.sexen6.net/yazkupasi.htm[hline]lllllllllllllll ATOMANT-[SeXeN6] lllllllllllllll
llllllllll SeXeN6 UO Shard Project llllllllll
.ıl SEXEN6.Net lı...ıl E-Mail lı...ıl ICQ lı.
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba arkadaslar;
ben ATOMKARINCA. bundan sonra bu nick ile devam ediyorum..
ve bombayi patlatiyorum yuzme konsunda! :P :D

said:
ha beyler bu arada 3 - 6 TEMMUZ 2003 tarihleri arasinda ISTANBUL - ATAKOY ACIK VE KAPALI HAVUZLARI'nda yapilacak 2003 YAZ YUZME SAMPIYONASI'na Istanbul'da oturan tum PATiCiK dostlarini bekliyorum.

Ayrintili bilgi:www.sexen6.net/yazkupasi.htm
[hline]lllllllllllllll ATOMANT-[SeXeN6] lllllllllllllll
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi gelip
kelebek yüzülmez doğulur gibi bi geyik yapıcaktım ama neyse vaz geçtim şunu yaziyim bari

said:
bi yerde okumuştum nerdeydi , ki ?:
Sigara insanı yavaş yavaş öldürürmüş , e iyide benim acelem yokki !
[hline]Justin (09:56 PM) :
olm nickin ne die okunuo baal diyemem ben öle kro gibin
Behran (02:34 PM) :
bu arada baal nası okunuyo
Sam :
baal de beal de fark etmez nası okursan oku
Sosyal ağlarda paylaş

said:
arcane, 20 June 2003 02:40 tarihinde demiş ki:
yüzücü değilsen kelebek yüzmenin bir faydası yok[
hadı ya yüzücü olsam sana sorardım dımı nasıl yuzuluyo dıye
3-4 kulac mı dıyen arkadaslara duyurulur
bır ara deneyınde goreyım[hline]typxan

Diskoveriy ÇenIl

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Duke_Guybrush, 20 June 2003 02:56 tarihinde demiş ki:
ehehe başlıı okuyunca "kelebek derisi nası yüzülür" diye şeettim. heralde duvara asçaktır falan dedim hatta

eheh benim de aklıma aynı şey gelmişti..[hline] I'm a loner,
I'm a loser,
I'm a winner,
In my mind.

I'm a bad one,
I'm a good one,
I'm a sick one,
With a smile.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Prawler, 20 June 2003 03:03 tarihinde demiş ki:
said:
Duke_Guybrush, 20 June 2003 02:56 tarihinde demiş ki:
ehehe başlıı okuyunca "kelebek derisi nası yüzülür" diye şeettim. heralde duvara asçaktır falan dedim hatta[hline]
qu est ce que c'est:viande

alakasız[hline]Mixed Website
[email protected][/b]

Açıkcası bende adamın dusundugunu dusundum Kelebek derisi nasi yuzulur.[hline]karpuz, 16 June 2003 15:17 tarihinde demiş ki:
ben korkarım özellikler beyaz ve yağlı olanlarından...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 20 June 2003 04:51 tarihinde demiş ki:
kelebek yuzenlere kızlar en fazla acıyarak bakar
karizma yuzus 2 kulacta hacuzu gecen adamdır
su bile sıcratmaz o adamlar
ama kısları ıslatcaz ayılık etcez dyosanız bu konudan 10 senedşr alanyada işhtisas yapmıs biri olarak
bombalama atlama (ki 150 felan fazla methodu wardır bagdas top gullesi spalp 3 turudur) yada hayvan kuclaclaması denen suyyu doverek yaparsınız
sona kızları omzunuza alıp deve guresi yapmak ise bunun en onemli devamıdır
suya girmeyen kızlarıda tahteravan ekibiyle yeni kurulanıp guneslendikleri sezlongtan kaldırıp sallayıp suya atmak farzdır
ay benim kulama su giriyo orama o giriyo buraya bu cıkıyo diyenleri ise suya atmak en onemli gorevidr
bu durumlarda havluya sarılanı havluya
baskasına sarılanıda 4 kişi olup 2 li havurza atmak lazımdur(sarılan alta gelcek sekilde)

BonePART GM Su Ayısı
GM Kız Delirten[hline]BonePART - Pepelek Saplar Birliği Başkanı
Ph'nglui mglw'nafh cthulhu r'yleh wgah'nagl ftgagn
I am not fat you asshole, I am just big-boned.
Screw you guys; I am going home.
You must respect my authoritaaaaaaa.
BonePART FriarHealSuxx of Hun - Kay Server - Level 50 Drunken Friaa

İki insan arasında bu kadarmı benzerlık olur ya allahım yanlız ben sejzonlokla birlikte atıorum =) deniz yatagi oluo[hline]karpuz, 16 June 2003 15:17 tarihinde demiş ki:
ben korkarım özellikler beyaz ve yağlı olanlarından...
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
kelebek nasıl yüzülür mesajını görünce ilk aklıma gelen kelebegin derisini nası yüzecez oldu
dedim alla alal neyini yüzecen zaten minnacık bişi

3-4 kulaçta yoruluyosan zaten sana hangi ipucunu hangi sekli öretirlerse öretsinler yüzemessin boşver:p normal takıl[hline]Grandmaster Hamburger
www.dynamick.net
dikla
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DynamicK, 21 June 2003 20:46 tarihinde demiş ki:
3-4 kulaçta yoruluyosan zaten sana hangi ipucunu hangi sekli öretirlerse öretsinler yüzemessin boşver:p normal takıl

bu kondisyona,antrenmana ve teknikle baglantili birsey..
suda cirpinirsan ve kuvvetini dogru yonde harcamazsan 3-4 kulacta yorulmaniz normal.[hline]lllllllllllllll ATOMANT-[SeXeN6] lllllllllllllll
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ZeuZ, 21 June 2003 20:42 tarihinde demiş ki:
Zauahu bazı elemanlar kelebek derisi nasıl yuzulur die annamıs hll olsun ne diim :D[hline]"III. Dunya savası'nın hangi silahlarla yapılacagını bilmiorum ama IV. Dunya Savası'nın tas ve sopalarla yapılacagına eminim."
Albert Einstein

soru yanlış, "kelebek stili nasıl yüzülür?" olmalıydı, yanlış anlamak normal..[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki:
abi soluyorum ya reha muhtar mehmet ali birand bide bizim bakkalın mixi senin sesin sam
Sosyal ağlarda paylaş

konu basliginin boyle acilmasinin en buyuk faktoru, turkiyede yuzme sporunun ilgi gormemesi ve halkimizin bu spor hakkinda bilgi sahibi olmamasi.
halbuki yuzme sporu en yararli sporlardan bir tanesi![hline]lllllllllllllll ATOMANT-[SeXeN6] lllllllllllllll
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
said:
AT0MANT, 21 June 2003 22:52 tarihinde demiş ki:
said:
DynamicK, 21 June 2003 20:46 tarihinde demiş ki:
3-4 kulaçta yoruluyosan zaten sana hangi ipucunu hangi sekli öretirlerse öretsinler yüzemessin boşver:p normal takıl

bu kondisyona,antrenmana ve teknikle baglantili birsey..
suda cirpinirsan ve kuvvetini dogru yonde harcamazsan 3-4 kulacta yorulmaniz normal.[hline]lllllllllllllll ATOMANT-[SeXeN6] lllllllllllllll

iide göbekde baglasam ne olursa olsun ayagıma agırlıkta taksam 3-4 kulaçta yorulmam, cok saçma[hline]Grandmaster Hamburger
www.dynamick.net
dikla
Sosyal ağlarda paylaş

Kelebek yüzerken çok sık kullanılmıyan kaslar kullanılmıyorsa yorulmak normaldir mesela ben koşarken kolay kolay zıbarmam(bedenci koşturuyordu bizi 40 kişi bi ben ayakda kalıyordum millet yerde bide dayanıksız diyolar iyi halt etmişler:-P)

Ama çömelirken ölüyorum! gerçekden hani şirinleri izlemişsinizdir dizleri sürekli bükükdür sizde öle dizinizi bükerek yani çömelerek yürümeyi deneyin 3üncü adımda ölüyorsunuz vallahi biz onu 2 saat yapıyorduk geberiyorduk haliyle:)
Bunun nedeni çömelirken kastığınız kaslar günlük yaşamda çok az kullanılan kaslardır

Kelebekde de bu tür bir olay yüzünden yorulma olabilir gibime geliyor.[hline]Chemical Kemical Kemikal Kemikıl Kemikı Kemik Kemi Kem Ke K .
Sosyal ağlarda paylaş

Daha geniş bilgi istemiş arkadaşlar. Bakın şöyle anlatayım. Kendinizi suyun yüzeyinde eller yanda hazırolda düşünün. Daha sonra göğsünüzü yukarı doğru çekin, ellerinizi tam arkanızdan (yapabildiğiniz kadar geriden) başınızın önüne kollarınız dirseklerinizden bükülmeyecek bir şekilde başınızın önünde birleştirin. Yanlız bunu yaparken başınız ve önde birleştirdiğiniz kollarınız aynı anda suya girmeli. (Aslında aynı anda değil. Herkez için değişir, kimi biraz önce, kimi birlikte, kimi ise hemen sonra yapar. bu yüzücüye kalmış) Dediğim gibi eller önde birleşirken göğüs ve omuzlar olabildiği kadar suyun dışında olmalı ve bir bel kıvrımı hareketi ile kafa suya girerken yunusların suya giriş'i gibi ayak uçlarına kadar bütün vücudunuz suyun dışına çıkmalı (İşte poponun dışarı çıktığı bölüm burası :) Ama bu bel kıvrımı ve çeviklik hız bakımında önemli...) Neyse... uzatmayayım işte burada ayaklar dışarı çıktığı zaman, iki ayak birleştirilip Dolphin Ayak (Yada Dolfin ayak bilmiyorum yazılışını ingilizce mi türkçemi...) yani ikisi de aynı anda hızlı bir şekilde suya vurulur ve Kelebek yüzme burada Loop'a girer... Tekrar ve Tekrar yaparsınız bunu. Ayakları Dolfin vurmak sizi bir sonraki vücudu ve omuzları yukarı çıkarma hareketinde çok yardımcı olur. Ayakların verdiği güçle çıkabilirsiniz ancak yukarıya. Nasıl yazdım ben de bilmiyorum ama çalışmadan hayatta olmaz... Böyle ince bir çizgi vardır hemen hemen her işte olduğu gibi. Olayı kapma çizgisi. Olayı tamamiyle kapana kadar still'i tamamen oturtana kadar çarlışmanız gerekir. Bu yüzme şekli en çok omuz bölümündeki kas grubunu geliştirir... Özellikle benim gibi su topu oyuncuları uzun kelebek antremanları yapmak zorunda kalmışlardır. Gerçi en çok sevdiğim ve en rahat yüzdüğüm still kelebektir ama yinede yorucudur. Hatırlıyorum bir keresinde 6000 metre antremanın kasıklarımdaki bir ağrı yüzünden hepsini kelebek yüzmek zorunda kalmıştım. (O ağrı normal yada kurba yüzmemi engelliyordu. Yani zorunluluktan... Yoksa manyak mıyım 6 adet 400 kelebek yüzecem... ) Neyse.. Ah!! Ah!! ... Ne günlerdi o günler... Hala anlamamış ve açıklama isteyen arkadaşlarım belirtsinler veya özel msg atsınlar yardımcı olmaya çalışırım....[hline]Lady Melina Uvu
Ne kibar erkekler var şu dünyada...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...