Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Intel Pentium D

Silphatos

Öne çıkan mesajlar

İlk çift çekirdekli işlemci TR sınırlarına girmiş. Fiyatı da iyi yav keşke biraz bekleseydim :/.

ÇEKİRDEK : SMITHFIELD
İŞLEMCİ KODU : D 820
HIZI : 2.8GHZ
FSB 800MHZ
L1 BELLEK : 28 KB
L2 BELLEK : 2*1 MB
90 NANOMETRE
64 BİT
DESTEKLENEN KOMUT SETLERİ : MMX, SSE, SSE2, SSE3
ÇEKİRDEK VOLTAJI : 1.25-1.4V[signature][hline]Verecek ışığı olmayan, karanlığı sever...
Sosyal ağlarda paylaş

bide bi ev kullanıcısı icin ne kadar gerekli?ya da kapasitesini tam olarak kullanabilirmiyiz?
kullanırız diyosan nasıl?
p4 3ghz ile bunun arasında bı performans farkı olacagını dusunmuyorum.sadece yenı cıkmıs bı urun olarak kendımızı tatmın etmekten baska bısı deıl.zira cogumuz islemcimizin %20sini bile kullanmıyoruz[signature][hline]Akvaryum Tutorial
Imagine your life without me...+Miserable huh?.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fistan, 17 Haziran 2005 14:38 tarihinde demiş ki:
bide bi ev kullanıcısı icin ne kadar gerekli?ya da kapasitesini tam olarak kullanabilirmiyiz?
p4 3ghz ile bunun arasında bı performans farkı olacagını dusunmuyorum.sadece yenı cıkmıs bı urun olarak kendımızı tatmın etmekten baska bısı deıl.zira cogumuz islemcimizin %20sini bile kullanmıyoruz

64bit dehşet oluyor öyle deme[signature][hline]Msn adresim

karakedi 26 Mayıs 2005 14:37 tarihinde demiş ki:
evet arkadaşlar, ne yazık ki sistem adminimiz mal.

Mayhem, 15 Haziran 2005 00:28 tarihinde demiş ki:
Yok benim dedem pipili kızdı.
Sosyal ağlarda paylaş

AMD konusunda hep gençlerimizi küçüklüklerinden itibaren korkutuyorlar. Yok çok ısınıyor, yok evi yakarsın... İnanmayalım böyle şeylere şuanda AMD Intel'den kat kat iyi işlemciler üretiyor. Birkez AMD kullanan birisi bir daha Intel'e geçmiyor ve bir yerden duyduğum kadarıyla yalnız emin değilim Intel kendi 64bit teknolojisini geliştiremediğinden AMD'nin patentini aldığı AMD64 teknolojisini kullanıyor işlemcilerinde. Eğer doğruysa zaten daha fazla söze gerek yok. :)[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıntısı da şuydu yanlış hatırlamıyorsam ısı sorunlarının üstesinden gelememişler. Çok ısınıyormuş işlemciler haliyle daha fazla uğraşıp zaman kaybetmektense AMD64 teknolojisini kullanmaya karar vermişler.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche.

[Bu mesaj Murk tarafından 17 Haziran 2005 15:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Murk, 17 Haziran 2005 15:08 tarihinde demiş ki: Intel kendi 64bit teknolojisini geliştiremediğinden AMD'nin patentini aldığı AMD64 teknolojisini kullanıyor işlemcilerinde. Eğer doğruysa zaten daha fazla söze gerek yok. :)

intelin 64 bit teknoloji geriye doğru uyumlu değildi amd nin 64 bit teknolojisi ise hem 64 bit hem 32 desteği veriyordu ve microsoft amd64 bit mimarisini desdekyeceğini açıklayıncada intele amd64 bit teknolojisini alıp kendi işlemcilerine uygulamaktan başka çare kalmadı
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fistan, 17 Haziran 2005 14:38 tarihinde demiş ki:
p4 3ghz ile bunun arasında bı performans farkı olacagını dusunmuyorum.sadece yenı cıkmıs bı urun olarak kendımızı tatmın etmekten baska bısı deıl.zira cogumuz islemcimizin %20sini bile kullanmıyoruz

sorunda işlemcinin sadece %20 sini kullanman bi işlemcin meşgulken diğeriyle istediğini yapabiliyosun
arka planda dvd kopyalar yada bilmemne render ederken ön planda başka iş yapıp ikisinide çok kısa sürede bitirebiliyosun.ama tek işim oyun oynamak arkada program çalışmıyacak diyosan tek işlemcili yüksek bi amd bunu rahatlıkla döver.

kısacası multitasking'e yarıyo bu işlemciler

şu an bilgisayar alsam en kötüsü bile olsa 2 işlemcili bilgisayar alırdım heralde.[signature][hline] sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

said:
Murk, 17 Haziran 2005 15:08 tarihinde demiş ki:Intel kendi 64bit teknolojisini geliştiremediğinden AMD'nin patentini aldığı AMD64 teknolojisini kullanıyor işlemcilerinde. Eğer doğruysa zaten daha fazla söze gerek yok. :)

Intel'in AMD'nin x86-64 işlemcilerindeki ISA'yı (Instruction set architecture, komut kümesi mimarisi) inceleyerek ve kendi ISA'sını ürettiği biliniyor. Zaten bu bir sır değil. Ayrıca Amerika'nın x kanununun y'bendine göre de yasalmış. İlginç bir durum ama bu bilgi doğrulamak istedim :)

Çift çekirdeğe gelince kısaca en hızlı oyun işlemcisini istiyorsanız tek çekirdeğe gidin. Ama arkada bir şeyler indirirken önde başka işler yapacaksanız çift çekirdek, çift işlemci, hiç olmadı Hyperthreading destekli bir işlemci sizin için daha iyi olacaktır. Bu işin özeti. Aslında bunun üzerine metrelerce makale yazasım var; ama henüz girişemedim. Bir gün biterse bunlara da girişir herkesin anlatabileceği bir dilde yazarım.

Intel-AMD konusuna kısaca bakarsak, Intel her yeni olayda yonga seti ve bazen de soket değiştiriyor. AMD hâlen daha iyi bir yatırım gibi duruyor.

Güzel günler dilerim.[signature][hline]Berkin Bozdoğan
ShiftDelete.Net

Sessizliğe verdim kendimi müziği öğrenmek için,
Günahkârlara katıldım masumiyete dönmek için.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bildiğim de intelle amdnin emt64 ve sse3ü takas ettikleri.
Yazılımları çift işlemcileri düşünülerek ve 64 bit derlenmedikleri sürece bu işlemciler gerçek güçlerini gösteremeyecekler, ama yine de p4 3ghz ile arasında bayağı bir fark olur, tahminim. Intel de 945/955 yonga setine geçmek gerekiyor. Soket hala lga775 olsa gerek. nForce4 intel edition bu işlemcileri destekliyecek diye tahmin ediyorum yine. AMDde ise nForce4 yongasetli bir soket 939 anakartınız varsa, bir bios updatei ile athlon64x2'leri kullanabilecksiniz. (Siz, ben değil :p) Ama Athlon64x2 lerin p4 8xx lerden iki kat falan pahalı olması bekleniyor. 500$ + yani. Bence bu işlemciler şimdilik çok pahalı. Dediğim sebeplerden ötürü gerçek güçlerini de gösteremeyecekler, bayağı bir süre. Boş yere para vermeyin bence.

[signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting
T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting

[Bu mesaj aktiftablet tarafından 17 Haziran 2005 22:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

amd ile intelin birbirlerinin geliştirdiği teknolojileri kullanmak üzere karşılıklı lisans anlaşması olduğu bu 64 bit hadisesi ortaya çıkınca çeşitli web sitelerinde açıklandı.
Daha fazla detay yoktu ama durum bu yoksa başkasınız teknolojisini izinsiz kullanırsanız canınızı çıkartırlar :)
ör:rambus neredeyse bütün sd ve ddr ram üreticileriyle mahkemelik en son dün samsungu mahkemeye vermiş.
Ufak bir firma microsoftu kendi teknolojisini oyun cihazlatında kullandığı için mahkemeye verdi 10yada 20 milyon $ aldı birde kullanımını yasaklatıı.bu yüzden artık ortada microsoft joystick direksiyon vb. yok
Sosyal ağlarda paylaş

Bir arkadaş Intel'in AMD'nin opcode'larını kopyaladığını söylemiş ne yazık ki bu gerçekten çok uzak...Eğer kopyalayan biri varsa bu AMD'dir. MMX Intel tarafından patentlenmiştir...Lütfen palavra sıkmayalım.. !
SSEx'in de bir intel teknoljisi olduğunu hatırlatma gereği duyuyorum.(zaten MMX için üretilmiş floating point kodları)

2....
Mutli tasking ile ilgili çok büyük yanılgılar var.
said:

"sorunda işlemcinin sadece %20 sini kullanman bi işlemcin meşgulken diğeriyle istediğini yapabiliyosun "

a)
Tüm işlemciler her daim %100 kullanılır...
b)
İşlemciler thread'ları her zaman aralarında en eşit olacak şekilde bölüşürler.(1 sana 1 bana, 1 sana 1 bana,....)
Bu sebebten eğer bir işemci 10 thread işliyor ise diğeride
9 veya 11 thread işler...
c)
İşlemcilerini yönetimi siz yada bir yazılım yapamaz.
Sadece İşletim sistemi yapar..
3....
merak ediyorum neden kimse Intel Xenon ve Itanium işlemcilerden bahsetmiyor ? bu pentium takıntısı nedir ?
çok meraklı adam 6 İşlemcili PC alır...

[Bu mesaj Maleboge tarafından 18 Haziran 2005 11:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ishinotsuyoihito, 17 Haziran 2005 21:41 tarihinde demiş ki:
Çift çekirdeğe gelince kısaca en hızlı oyun işlemcisini istiyorsanız tek çekirdeğe gidin. Ama arkada bir şeyler indirirken önde başka işler yapacaksanız çift çekirdek, çift işlemci, hiç olmadı Hyperthreading destekli bir işlemci sizin için daha iyi olacaktır.
peki ya ben ? oyun oynarken arka planda işlem yapacak olanlar ne yapsın :D[signature][hline]Violence in my head
like a thorn that pierced my skin.[/i]
Sosyal ağlarda paylaş

xeon opterondan sonra bitti

hem xeon hem opteron serveri olan biri olarak diyebilirimki

xeonlardan yakinda kurtuluyorum

oturup 32 cpu lu alet alicagima sun dan adam gibi bir makine alirim.

itanium zaten yalan :)

kisacasi amd ye geln dostlar[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...