moriteri Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 Çok su götürücek bir tartışma olabilir, onun için kesin bilgi istiyorum :) Dün bu legal-illegal olayı yüzünden epey bir tartışma olmuştu (oyunlarla ilgili), peki şimdi Naruto'ları indiriyoz, legal mi bu? Bir de lisans hakları falan alındı galiba ne bliim...[signature][hline]Morotetori Kaitennage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 netten indirdiğin ve normalde para ile satılan herhangi bişi eğer o şeyin telif haklarına sahip kendi üreticisi/yaratıcısı tarafından bilerek bedava dağıtılmıyorsa veya 3. şahıslara dağıttırılmıyorsa, onun yerine 3. şahıslar tarafından fansub olarak free dağıtılıyorsa o şey illegaldir yasalara göre. ha mesela animeyi izleyip sora koşarak gidip dvdsini alıosan sorun yok, ama kaç kişi yapmış bunu :p[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - Life - NwN-II Let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriteri Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 ya güzel sağol da onu biliyorum ben de :) Spesifik olarak "Naruto" yu soruyorum ben... narutofan.com dan indiriyoruz, torrent felan yapıyoruz. Bu başlarda serbestti galiba, ama şimdi ne?[signature][hline]Morotetori Kaitennage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 işte naruto yu yapan Studio Pierrot şirketi gidip narutofan.com sitesi yaratıcılarına özellikle gidip "tamam free dağıtın izin veriyoruz, dvd satışları önemli diil zaten bizim için :p" demediyse yasal olarak legal olamaz :) legal ise o yasada boşluk vardır hehe şurda ve burda yazıyor zaten yasal şeysi sitenin. [signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - Life - NwN-II Let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair [Bu mesaj Norak tarafından 14 Haziran 2005 14:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 naruto bizzat kendi gelip rasengan patlatabilir aman dikkat.. :-p[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 Gelsin gelsin (sağ elinde chidori ile beklemektedir...)[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying I saw a version of myself I didn't even recognize On this guitar I'm playing the melody of someone who's passed on A star falls in the grief of someone who'll never be seen again Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tanoren Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 her türlü fansub illegaldir, Naruto da dahil nokta ama bu bizi durduruyor mu? hayııır[signature][hline]Tanoren = Your Personal Entertainer Anime listem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madhal Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 Kanunen ilegal olması icin o ülkede bi firmanın mamülün haklarını satın alması lazım herhal. Mesela Narutonun haklarına sahip bi firma yoktu Amerikada. Viz (galiba) bu hakları satın alınca funsubı falan ilegal oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dingaer Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 netten indirdiğimiz kaç şeyi legal yoldan indiriyoruz ki allah aşkına...:D[signature][hline]Para kazanmak mı o benim işim...:D [Bu mesaj Dingaer tarafından 15 Haziran 2005 15:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tanoren Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Türkiye'nin de imzası bulunan uluslararası bir anlaşmaya göre, bu ülkelerden birinde lsanslı olan bir ürünün diğerlerinde de hakları saklı oluyor. Linkini bulursam tekrar buraya koyarım. Listede özellikle türkiye de varmı diye bakmıştım ve vardı. Ha, japon anime stüdyoları bu haklarını diğer ülkelerde korumak için bir hareket yapmıyorlardı şimdiye kadar. Bunun ilk örneği Media Factory Inc. den geldi: http://forum.paticik.com/view.php?id=112068 netten japoncasını bile bulsan o da illegal, çünkü bunlar Japon TV'lerinin, yayın haklarını ellerinde tuttukları ürünler. Naruto'yu da lisansladılar ve Cartoon Network kanalında yayınlanmaya başlanacak[signature][hline]Tanoren = Your Personal Entertainer Anime listem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ecchi Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 p2p olup da legal olan bir download ornegi gormedim ben. narutolarin hepsini de el birligiyle cektik. eger ilgileniyorsaniz, yardimci olabilirim[signature][hline]Once you start down the dark path, Forever will it dominate your destiny. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 www.animesuki.com dan anlarsınız hangısı US de lısanslanmış sımdı soyle bır durum var patent alınsada yayım haklarındamı ne bı dalga varmış yanı japonyada bır anıme cıktıgı zaman ABD de hemen lısanslanmadıgından lısanslanana kadar ıstedıgınız gıbı funsub yapıp dagıtabılıyorsunuz sadece para talep edersenız ıllegal oluyor patentlerden galıba verıdgım lınk ABD de lısanslanmamıs anımelerın torrent lınklerını ıcerıyor lısanslandıgı anda sıte cıkartıyor lıstesınden veya lısans suresı bıtmıs anımelerı takıp edıp koyuyor ornek saılormoon un lısans suresı bıtmıs kımse yenıden almayınca 2 sezon fılan acıkta kalmış yaptıgımız sey ıllegal veya legal dıyemeyız cunkı yasa belırtmemıs bunu he japon yasalarına gore yaptıgımız suç ama ABD de lısanslanamdıgı ıcın degıl kopya oyunada aynı mantıkla bakabılırz yanı burda bellı bır tıtle ın dagıtımcısı yoksa ıllegal sayılmaz ama dagıtımcısı varsa ıllegaldır mısal butun korsan PS2 oyunları ıllegaldır cunkı dagıtımcı sony az cok cogu oyunu getırıyor buraya ama bır hearts of ıron yasadısı degıldır cunkı turkıyede resmı dıstrubutoru yoktur paradox un anımelerde aynı sekılde mısal rurounı kenshın ın TV bolumlerının yayın hakları kanal D de oldugu ıcın ıllegaldır ve dagıtımını yapmak ve satmak PS2 ye korsan oyun satmakla aynı suctur ama naruto yu dagıtmak (ozellıkle dıyorum satmak degı ldagıtmak) ıllegal degıldır gercı polsıelrın PS2 oyunlarına dokunmadıgı aksıne korsan aldıgı bu ulkede nıye bu akdar cok takıyorsunuz bu konuyu anlamıyorum ama olayın işleyışı bu yarın oburgun mahkemeye cıksanız dıyelım cıddı bır suclama olsa naruto dan pacayı cok rahat yırtarsınız ama kenshınden yırtamassınız olay kısaca budur Turkıyede ABD yasaları altında yoentılen bır ulke olmadıgına gore abancı sıtelere bakıp anaaa ıllegal yazmayın dırekman yanı telıf hakları ıle gosterım lısanları bambaska seyler[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tanoren Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 üstteki arkadaş AnimeSuki sitesini kaynak göstermiş ama her yerini tam okumadan göstermiş sanırım: Bu sayfasına bir bakın: Licensed Anime bu sayfada verilen linkten WTO'nun sitesindeki uluslararası anlamanın içieriğini ve kapsamını okuyun: the TRIPS agreement ki animeler de bu anlaşmanın kapsamında, daha USD'de lisanslanmadan bile!! bu anlaşmada biz de varmıyıs diye soranlara için: Türkiye bu anlaşmaya ne zaman dahil oldu!! dolayısıyla lisanlı yada lisanssız, her türlü fansub, hatta netten indirdiğimiz raw anime illegal.[signature][hline]Tanoren = Your Personal Entertainer Anime listem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriteri Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Net ve detaylı bir açıklama oldu... teşekkür ettim saygı duydum.. :tup:[signature][hline]Shomenuchi Kaitennage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 verdıgın lınk apayrı bır olay acıkladım yukarda bu telıf hakları bıraz daha degısık yanı nasıl anlatsam sen gıdıp naruto dıye bır yapım cıkartıp satamassın veya naruto nun karakterlerını degıstırıp aynı hıkayeyle fılan oynatamassın veya cogaltıp satamassın bu temel telıf hakalrıdır bıde yayın lısansları var yoksa anımesukı gıbı sıteler dırek ucurulurdukı verdıgın anlasma 2000 yılında ımzalanmıs ucretsız olarak kendı ulkende yayınlanmıyan bır seyı dagıtabılırsın ınternet uzerınden ancak para ıstedıgın zaman veya parayla satılan herhangı bır seyın yanında vermeye calsıtıgın zaman hatta cogalttıgın zaman bıle suclu olursun anca P2P gıbı sharıng olayında suclu degılsındır neyse ugrasamıcyam acıklamak ıcın takıp edın ıste anımesukı cok hassas bu konuda lısanslı torrent lınklerını tutmuyor ayrıca anıme fırmalarıda cok memnun bu olaydan cunkı baska turlu bu kadar populerıte kazanamazdı anımeler avrupa ve amerıkada sıkayetcı olan fırmanın ıse bındıgı dalı kesmeye calsıtıgını soylıyebılırız[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 peki bu siteden direk aylık $3.50 ödeyipte download yapan var mı ? parsız direk download varsa o da tercihimdir tabi : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tanoren Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 hangi site para istiyor yaw?? en son şunu söyleyeyim: O zaman siz gidip bir anime dvdsi bulun, türkiyede yayın hakları alınmamış sonrada kahvede yayınlayın bakalım ne oluyor? ha bi b*k olmaz tabi ama yasadışı mı? evet yasadışı download etmek zaten hiçbi şekilde suç değil, ama dağıtmak suç. yani Naruto indirerek suç işlemiş olmassın ama fansub grupları suç işlemiş oluyor telif hakları başkasına ait bir ürünü, kamuya açık yerlerde sergilemek, yayınlamak suçtur, benim ülkemde yayın hakları kimseye ait değil diyemezsin. ama dl edip evinde seyret kimse karışamaz. aslında Norak hemen cevabı vermişti uzatmayalım, konuyu açan da cevabını aldığına göre... moriteri, sen aldırma dl etmeye devam et :)[signature][hline]Tanoren = Your Personal Entertainer Anime listem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Yaw Türkiye'de kim ne yapcak Naruto indiriyon diye, salla gitsin.Yalnız sakın Kurtlar Vadisi indiriyim filan deme Polat abi gelir ha! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VashTheStampede Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Kusura bakmayın konuyla alakasız bir şey söyleyecem. Bir kahvede kahve ahalisinin oturup Naruto izlemesi canlandı kafamda bir 5 dakikalığına. Tavla atanlar falan :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 said: Solufain, 17 Haziran 2005 15:01 tarihinde demiş ki: Kusura bakmayın konuyla alakasız bir şey söyleyecem. Bir kahvede kahve ahalisinin oturup Naruto izlemesi canlandı kafamda bir 5 dakikalığına. Tavla atanlar falan :D Varya şuan işteyim ve hiç gülüceğim yoktu.Çok sağol vallahi :)[signature][hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro :hrr:"Öğretmek kendinde başlar.İlk önce kendine öğret sonra başkasına" :hrr: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Ankarada orjinal anime dvdleri varsa hepsini toplarım valla hiç görmedim bilen varsa sölesin yerini...[signature][hline]Luriel - Undead Priest (Kor'gall) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Şu an sadece ghost in the shell movie, cowboy bebop mpvie gibi animeler çıktığını düşünürsek türkiyede naruto konusunda hiçbir sorun çıkacağını sanmıyorum[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying I saw a version of myself I didn't even recognize On this guitar I'm playing the melody of someone who's passed on A star falls in the grief of someone who'll never be seen again Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alukard666 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 said: Dingaer, 15 Haziran 2005 15:09 tarihinde demiş ki: netten indirdiğimiz kaç şeyi legal yoldan indiriyoruz ki allah aşkına...:D +1.. nokta kyulmus abi:)[signature][hline]ilex globus... gustus abs æther.. amen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriteri Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 netten başka hiçbirşeyin 139 bölümünü indirmedim ki :) yani baktım iş abarıyor, ondan sordum. Ha bir de merak var tabi[signature][hline]Shomenuchi Kaitennage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar