GM-Newbie Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Çay Nedir? 5000 yıl önce çin'de masalsı bir şekilde keşfedilmiş, dünyada sudan sonra en fazla tüketilen,siyah, yeşil, bitkisel, meyveli, aromalı olarak işlenebilen bir bitki; ve bu bitkinin farklı ülkelerde farklı şekillerde hazırlanıp, sıcak ya da soğuk olarak servis edildiği bir içecektir. Kısacası Çay; çay,tiryakileri için 5 duyu organına hitab eder..rengiyle göze,kokusuyla burna,şekerini kariştırırken kulağa,sıcaklııyla tene(ıce tealerin iirenç olduunu düşünüyorum),tadıyla dile..çay bir yaşam destek ünitesi gibidir kısacası.. Çay Nasıl Demlenir? suyun taze ve yumuşak olması gerekir. sudaki klor kokusu çayın bütün lezzetini öldürdüğünden musluk suyu kullanılmaması daha iyi sonuç doğurur.eğer dökme çay demleniyorsa, demlenmeden önce yıkama gibi işlemlere gerek yoktur. su kaynar kaynamaz, daha ilk fokurtularda çayın demlenmesi gerekir. böylece su hala oksijen bakımından zengin olur. Türk çaylarının karakteristiği gereği 15 dakika demlenmesi beklenmelidir, aksi takdirde demli çay değil haşlanmış çay içilmesi gibi bir durum ortaya çıkabilir. demliğe koyulan çay ve su miktarı kişi sayısına göre belirlenmelidir, aksi takdirde kimi zaman açık kimi zaman koyu dem elde edilir. ve demlenmiş çay kesinlikle 45 dakika içinde içilmeli, daha sonra üstüne su çekilmemeli, yeniden demlenmelidir. En İyi Çay Nerede Yetişir? çay "iyi"liği içenin zevkine bağlıdır. senin sevdiğin çay en iyi çaydır. en iyi çay sri lanka'da ve hindistan'da yetişirmiş diye demişlerdi bana. Türkiye İçerisinde ise Rize'de olduğunu bilmeyen yoktur. :) Çayın Şampanyası Nedir? hindistan'da darjeeling bölgesinde yetişen çay çok özeldir. çok küçük miktarda ve sadece bu bölgede yetişir. bu bitkiden yapılan çayı demlediğinizde sarımsı (şampanya rengi gibi) bir renk elde edersiniz. ama aroması çok kuvvetlidir. gerek görüntüsü, gerekse az bulunurluğu nedeni ile fiyatının normal çayın ~15 katı olması bu türün çayın şampanyası olarak adlandırılmasına neden olmuştur. En Güzel Çay Nerede İçilir? Bu tabiki İnsanın Keyfine göre değişir.Fakat bana göre en iyi çay boğazda içilir. Çayın yanında ne güzel gider? efendim şekerli çayın yanında poğaça, börek, kaşar-simit gibi bilimum kahvaltılık yiyecekler tüketilebilir. eskiden eti'nin elips şekilli bisküvileri vardı çaya batırıp yerdik. yalnız şimdi aynı atraksiyonu gerçekleştirmenin pek hoş olacağını sanmıyorum. zira çaya battığında yumuşayan bisküviler dökülerek çay bardağının dibinde bir bulamaç katmanı oluşturacak ve bu görüntü de bilimum arkadaş ortamlarında ya da sevdiceğinizin yanında pek nezih bir görüntü oluşturmayacaktır. Çayın faydaları nelerdir? Saymakla bitmez yararlarını diyelimde ilk önce eksiklikler bize kalsın :) kanser, damar tıkanıklığı gibi hastalıkları engelleyici antioksidanlarca zengin olduğu bilinmektedir. içindeki florid sayesinde diş çürümlerini engelleyici etkisi, az miktardaki kafeinin zihin açıklığı, teanin maddesinin dinlendirici etkisi, polifenollerin yaşlanmayı geciktirici etkisi bulunmaktadır. günde 4 bardak çay içen insanların bu olumlu etkilerden faydalandıkları bir takım araştırmalar ile belirlenmiştir.çayda kafein varsa ve kafein vücutta yağ yakımını hızlandırıyorsa çayın insan metabolizmasına (Canlı organizmada veya canlı hücrelerde hareketi, enerjiyi sağlamak için oluşan, biyolojik ve kimyasal değişimlerin bütünü.) olumsuz yönde bi etkisi vardır denilebilir mi?.. olumsuzluk göreceli elbette.. fazla yağlarınızdan şikayetçiyseniz olumlu yönde bi etkisi vardır denilebilir mi? çayın metabolizmaya bi etkisi vardır denilebilir mi? çay kafelerdeki en ucuz içecektir. 8 saat oturur 2 çay içer bütçeyi yormayız.. çay faydalıdır.. yeşil çayın ne özelliği vardır, tadı bu kadar kötü olduğu halde neden içilir? Yeşil çay anti kanserojendir. Vitamin E, Vitamin C, resveratral... vb. antioksidanlardan daha güçlüdür. Antioksidanlar hücre zedelenmesini engelleyerek kontrolsüz kötü huylu hücre çoğalmasını önler. Yeşil çayın bu kadar faydalı olmasını sağlayan iki komponent "polyphenol" ve "epigallocathechin gallate (EGCG)" dır. EGCG serbest radikalleri nötralleştirmede Vit.E'den 25 kat, Vit.C'den 100 kat daha güçlüdür. Kuru bir yeşil çay yaprağı%40 polyphenol içerir ki o da güçlü bir antioksidan ve antibakterieldir. Örneğin ; Akne etkeni "Bacterium acne" ve sivilce yapan "Staphilococcus aureus" gibi mikroorganizmalar için antibakterieldir. Dolaşımı düzenleme, cildi sakinleştirme, kaşıntılı lezyonları ve böcek ısırıklarını tedavi etme, güneşin ve çevrenin olumsuz etkilerinden cildi koruma gibi etkilerini de unutmamak gerekir. 'kıtlama' nedir? [i]kıtlama, erzurum'a has bir gelenektir. erzurum'da kahvehanelerde normal şeker bulunmaz, kıtlama şekeri bulunur. kıtlama şekeri normal küp şekerlere göre daha sert, irice ve biçimsizdir. çay yudumlanmadan önce bir parça şeker kıtlanır (ısırılır) ve b Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 güzel bir kaynak olmuş :) şu güne kadar 3 bardaktan fazlasını içemedim , sevmiyorum...[signature][hline]chuck! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 şimdi kahvaltı hazır, daha bir zevkle içcem çayımı[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kam3r Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 bende sevmem çay ı ama askeriz abi zuke zuke içiyorum sabahları :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lizardking Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 çay likör şarap kahve hepsinin damak zevki verdiği haz farklı..önemli olan tadını ne kadar sevmesekte verdiği içim keyfi ve verdiği heyecan(bu duyguyu bilirsiniz)[signature][hline]~o O COMFORTABLY NUMB Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
T-Bone Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 bi bardak içip bıraktığım içecek...... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 çay hiç sevmem. bazıları sigara içermiş gibi sürekli tüketebiliyor. bense hiçbir zaman içemiyorum. tadı kötü geliyor, şekersiz de doğru dürüst birşeye benzemiyor. yalnız, TG diye bir çay var... İşte ona hastayım. içtiğim çaylar içinde en güzeli, şeker atmadan bile tadı gayet güzel. piramit şeklinde demlik modelleri var, o da baya ilginç bir yapıda. Türkiye'de bulunmuyor ne yazık ki. Ama Kıbrıs'ta heryerde satılıyor. Ahan da şu: http://stores.tomshardware.com/search_getprod.php/masterid=7734113 yine de sürekli çay içebilen biri değilim, TG olsun olmasın... Belki poğaçayla birlikte içerim :) Yeşil Çayların tadı bence hiç de kötü değil. Doğadan'ın poşet çayları çok hoşuma gidiyor. Ha, çay sevmeyen biri olarak belki anormallik bendedir, yeşil çay kötüdür, o ayrı mesele :)[signature][hline]Beş Hececiler iamapieceofshit and ihatemyself Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 çin çayı hiç güzel deil[signature][hline]Wendigo, 09 Haziran 2005 17:28 tarihinde demiş ki: zaten ellerim titriyor kac saattir thread kitlemedim die ;)= ---- Hiçbirşey yok aslında... By Joker... ---- Wow:Troll Rogue ByJoker lvl 60 / Burning Leg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
somebody Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Eline sağlık GM-Newbie ... Güzel bir çalışma olmuş.. Çayı sabahları içmeyi severim ben. Kahvaltıda yeri doldurulamayacak müthiş bir içecek.Yalnız çay iyi olmadığı ve soğuk olduğu zaman berbat bir içeceğe dönüşüyor benim için. Sıcak olması ve deminin iyi ayarlanmış olması çok önemli. Acı ve yanmış kokusu veren çaylardan nefret ediyorum. Güzel bir kahvaltı tarifi : Çay - simit - beyazpeynir - domates - zeytin Şimdi gidip sıcak bi çay içeyim bari. :)[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive.. Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ... (Denzel Washington - Man on Fire ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 mide, kabızlık sorunları çektiğimde Forum Çay içiyorum falla müsilden daha etkili:-p[signature][hline]Deniz, Yıldızlar, Yakamoz ve bir kupa nescafe... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 bizim kırmızı çaylarımız güzel ancak tozdan yapılan yeşil çaylar hakikaten iğrenç.kokusuyla tadıyla..[signature][hline]shinsetsu desu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 bir çay hastası olarak yazını sıkıcı buldum :-)[signature][hline]Feriştah Yinge, ateşli bir yaz gecesinin bilinmeyen tarihinde demiş ki: Adının sonradan Mando olduğunu öğrendiğim ''M'' harfli genç... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GM-Newbie Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 said: Apache, 17 Haziran 2005 11:28 tarihinde demiş ki: bizim kırmızı çaylarımız güzel ancak tozdan yapılan yeşil çaylar hakikaten iğrenç.kokusuyla tadıyla.. haklısın yeşil çayın kokusuda , tatıda çok kötü fakat yeşil çayı hem diyet amacı ile hemde ilaç amacı ile kullanan insanlar var.[signature][hline]||Hisar Oyun[b]|| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Gidip içeyim ya canım çekti.[signature][hline]BoneC title'ını alanları protesto ediyorum. _________________ CEO of the Holy Inquisition Corp "Biz insan yakıyoruz." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GM-Newbie Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 çaylar benden içen içsin :p[signature][hline]||Hisar Oyun[b]|| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 =)) Ellerine sağlık şahsen yeşil çayı daha çok tercih ediyorum ben, tadı da igrenç degil yani=)[signature][hline]Penthesilea'yı banlayanları protesto ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Head Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 çay için çocuğumu keserim , çay içmediğim 1 gün olmadı.[signature][hline]valandil ownz j0o! she is the one that i adore creed of my silent suffocation . WoW - Kelvin , Archmage of Nerull Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
somebody Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 said: GM-Newbie, 17 Haziran 2005 12:34 tarihinde demiş ki: çaylar benden içen içsin :p bi yemek yiyeyim de önce newbie, yemekten sonra da ısmarlarsın di mi ? :)[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive.. Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ... (Denzel Washington - Man on Fire ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 guzel yazı saolasın..[signature][hline] Cmabridge Üinversitesi Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 güzel bi yazı bide çay sevsem tam olucak hehe.[signature][hline]chiptech. Seni unutmicaz Windshade... "Ölüm dediğin budur perde arkasından haber, hiç güzel olmasa ölürmüydü peygamber..." 06.13.2002 - 05.06.2005 *Kim bilir kaç ilke söylemiş, kaç ban yemiş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nindalf Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Çay içesim geldi walla :D[signature][hline]SupeRock Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 said: Head, 17 Haziran 2005 12:43 tarihinde demiş ki: çay için çocuğumu keserim , çay içmediğim 1 gün olmadı. Yok ya o kadar da değil Head. Bende çay hastasıyım ama çocuğumu falan kesmem :D[signature][hline]...Techno Cocaine... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 4-5 yaşında iken biberonla çay içermişim ben (hatta gayet rahat hatırlıyorum bol şekerli gayet güzeldi biberonda çay:) )[signature][hline]Eski nickim Chemical idi. Şimdi ise Chemical. tamam yok bişi. bakma... MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE. DO NOT SHORT-CIRCUIT. KEEP UNDER -30°C bakmasana lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 bende cok cay icerim. okula gidersem cay icmeden olu gibi olurum basım falan agrır.. bazen bilmeden huzursuz falan olurum sonra dusunurumki cay icmemisim o gün[signature][hline]Akvaryum Tutorial Imagine your life without me...+Miserable huh?. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
somebody Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 çayda bağımlılık yapan bir madde var belki de. farkında olmadan zehirleniyoruz,bağımlı hale geliyoruz belki de...[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive.. Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ... (Denzel Washington - Man on Fire ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar