maxigenous Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Napoleon 'un Osmanlı islahatlarına gönderilmesi hadisesi gerçekleşmemiştir . Onun yerine başka birisi gelmiş Ordunun ıslahatı için görevlendirilerek . Ama Napoleon da bu işe talip olanlardan biridir .[signature][hline]MaXi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 said: Natural, 05 Haziran 2005 21:59 tarihinde demiş ki: ee? türk olmayan ölücekmi şimdi? sözler hoş olabilir ama benim için gayet boş...hah Bu da ne şimdi?Allahm sen bana sabır verrrrr... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 öh bu dorumu gercekten Martin LUTHER Almanlar'a hitap ediyor; "Ey Almanlar, bırakınız Türkler Almanya'yı istila etsinler, hakkın, adaletin ne olduğunu Türkler size öğreteceklerdir." sly-one napolyonun sözleri için ; sanırım focustaydı . napolyonun 1.koruması (yemekte bile yanından ayrılmıyor) bizzat mısırda yanına aldıgı bi türk . avrupadada türk kıyafetleri ile dolaşıyor vs. mısırdaki olaylardan sonra türkler hakkında birsürü sözü var napolyonun.bu yukardakide büyük ihtimal dorudur sanırsam.[signature][hline]Deviant art gallery [Bu mesaj Bıshop tarafından 07 Haziran 2005 17:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napoleon Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Bilgi olsun, Napoleon'un korumasının adı Rüstem Rıza.[signature][hline]Gimli, 06 Şubat 2005 00:13 tarihinde demiş ki: Abi Şahab 5 geliyor, çekin o tankı oradan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 şahsen cıddı bır kaynak veremıycem bu konuda ama arastırır yazarım bı ara bana olayı anlatan cok sevdıgım napolyon hasası tarıh hocamdı adam napolyonun hayatını yalayıp yutmus o solemişti 3. selim ile tanışıklar dıye Tarih Pastasi forum kuralalrına aykırı davranıyor burda asırı mıllıyetcı propaganda yapıyor her yerde yazdım cevap alamadım ayrıca konu sapmıyor kaynak ıstıyorum nerden yazdıgı konusunda yoksada benım gıbı yazsın surdan surdan ogrendım dıye veya ne bılıım ruyamda gandalf geldı soledi veya hıtler geldı ufolarıyla anlattı filan desin yeterki bişey solesin kaynak olarak Tarih Bolumunun selametı bu kadar umrundaysa en cok ben ugrastım bu bolumden ıdeolojıyı temızleyıp salt tarıh tartısalan bır bolum olması olayı hakkında Once Burda sonrada Burda ugrastım hatta ılk lınkte kımın kısısel egolarını tatmın etmek ıcın kıme laf soktugu cok barız bır sekılde goruluyor benım yazdıgım konunun yonunu degıstırmekle kalmayıp ıcıne ettın navyamphs , Seninde fedaykınle olan tantanan bızı alakadar etmıyordu ama dınledık , once tuvalette ne cıkardıgınıza bakın sonra baskalarının cıakrdıklarına bakar elestırırsınız[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. [Bu mesaj Viktor tarafından 07 Haziran 2005 23:18 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Verdiğin ilk linkin konusu zaten "Tarih bölümü ve ideoloji". Konuyla alakalı olmayan bir post atmadım. Tarih bölümünde yanlı davranıldığına inandığım için senin açtığın konuya uygun postlar attım. Bu postun konusu "Yabancı Gözüyle Türkler" ama senin postların konuyla değil konuyu açanla ilgili.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Şimdi önce "yabancı gözüyle" deyip o gözlerin arasına Metehanınkini de sıkıştırmak hoş olmamış. İkinci olarak bu sözlerin içinde çok mantıksız olanlar var. Hele ki Avrupa'yı Türklere karşı kışkırtmak, haçlı seferi düzenleyip Osmanlı'yı asyaya sürmek için bi tarafını yırtan topal topal atla almanya italya demeden her yeri gezen bir rahibin, Martin Luther'in kalkıp "Türkler Almanyayı işgal etsinler" demesini 9 yaşında çocuk bile yutmaz. Saçma, çok saçma... "Türk ülkesinin hiç bir tarafında halktan üstün sayılabilecek beylerle asilzadelerden oluşan hiç bir yüksek tabaka yahut zadeğan sınıf mevcut değildir. İşte bundan dolayı etle kemikten ve sinirle kandan ibaret bütün canlu mahluklar hep aynı veziyettedir (eşittir) ve dünyanın her yerinde olduğu gibi vahşi hayvanlar bile nasıl secaat ve cesaretleriyle ayrılırlarsa, Türkiye'de de insanlar arasında ancak o kadar Türk gösterilebilir." Bunu söyleyen ya Türkleri tanımıyor, ya da bayağı bir söz değiştirilmiş ya da kafadan uydurulmuş. Hala 2000lerde bile ağalıktan çekiyoruz, ağalar ayakbağı oluyor. Kaldı ki Osmanlı döneminde ağalar çok daha etkili bir pozisyondaydı. DU LOIR "Hiç süphesiz ki ahlâk bakımından Türk siyasetiyle medeni hayatı bütün cihana örnek olabilecek variyettedir." Şu tam bir dini kitap ayeti olmuş :) Baron BUSBEK "Türkler, bilime saygılı ve ince duygulu bir ulustur." :)[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 marthın luther demis olabılır cunkı reform harıketlerı sırasında osmanlı protestanları destekledı baya yardımlar yaptı avrupada hırıstıyan bırlıgını bolebılmek ıcın ama sonra besledıgı kopek tarafından ısırıldı dıyebılırız :)[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
caferi Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Napolyon, İngiliz hakimiyetindeki bir okyanus adasında sürgün edlirken bütün kurmayları ve yakın çevresi onunla beraber sürgüne gitmeye hazırdı. Sürgünü kendi seçtiği bir kaç kişiyle paylaşmayı kabul etti. Napolyonun subayları ona olan hayranlığından birbirlerini düelloya çağırır, kadınları onunla yatmak için sıraya girer, yakınları kendi çıkarları için her yıl adayı ziyaret eder, yazarlar onun hakkında bilgi almak için birbirini kösteklerdi. Napolyo'nun güvendiği üç adam vardı. İsimleri hatırlayamıyorum şimdi. Biri en güvendiği generali, diğeri eski istihbahratçı aynı zamanda çocukluk arkadaşı bir ajan, diğeride Ali adında Osmanlı Türkü iri kıyım koruması. Napolyon şahibeli bir şekilde öldükten sonra Fransadaki anıt mezarında bahçesinde eski askerleri nöbet tutarken, Ali mezarın kapısını koruyordu. Ali rivayate göre mezarın kapısında yaşlılıktan ölmüş. Ülkemizin okullar için tarih kitabı yazan yazarlar ülke siyaseti gereği Milliyetçiliği körüklememek için dünyanın Türklere olan bakış açısını pek yer vermez. Tarihe çok meraklıyım. Yabancı herhangi tarih kitabını alıp okuduğunuzda mutlaka Türkler hakkında hayranlık duyulacak şeyler yazıldığını göreceksiniz. Örnek. Tapınak Şovalyelerinin araştırırken Piyer Poul Reads'in kitabını okumuştum. Ben o kitabı okurken ortadoğu tarikat şovalyelerinin bir avuç göçmen Türk'e hiç zaferleri olmadığını gördüm ki bu tarikat Avrupa haçlı ordularını Araplardan ve Türklereden korumaya çalışmış. Yazar kitabın sonuna şunu ekler. "1. dünya savaşından sonra Osmanlılara karşı bağımsızlığını kazanan balkan ve ortadoğu devletleri halen karmaşa içindedir." Bugün ekonomik ve siyasi sorunları olan ülkemiz unutulmamalıdırki Türk devletidir. Bu sınırlar içinde yaşayan herkesin 1. kimliği Türktür. Kan bağı olarak karışıktır. Kan bağı aramak isteyen varsa Azerbaycandan çin sınırları içinde özerk olan Uygur devletine kadar dolaşsın. Dil, kafatası ve kültür olarak benzerlikler ve en önemliside dildeki ortak özelliklere dikkat etsin. 9 tanesi bağımsız 22 Türk devleti vatandaşlarına sorun. "Sen kimsin" Alacağınız cevap "Ben Türk'üm" olacaktır. Ve bu 22 devletin vatandaşına sorun "Tarihi lideriniz kimdir" hepsi size "Atatürk'tür" cevabını verecek. Sorun hepsine "Türkiye hakkında ne düşünüyorsunu?" cevap buraya yazılmayacak kadar uzun güzel sözler ve hayranlıklar. Gidin Türkmenistan gençleri Türkiye Türkçesi öğrenmek için TRT izliyor. Romanyadaki Türk köylüsü geleneğini unutmamak için Türkiyeden saz alıyor. Arkamızda bizlere hayran akrabalarımız ve dil birliğimiz olan halklar varken yüzümüz Avrupaya dönük. Bundan nefret ediyorum. 17 devlet kuran Türkler bir çok devlet kurmuş ve bir çok kere yıkılmış. Ama hala ayaktadır. Bilinsinki tarih tekerürden ibaret. Bugünün hükümdarları sırası gelecek koltuğu Türklere bırakacak. Eğer inanıyorsak Türklüğe bu yükün bir ucundan SOL bir ucundan SAĞ kaldıracak. Kusura bakmayın siyaset oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Fazla politik olmuş bu. Pişmiş aşa su katmayayım ama, bugün övdüğün Orta Asya'daki Türki Cumhuriyetler, gerek bizimle anlaşmak, gerek kendi aralarında anlaşmak için "RUSÇA" kullanıyor bu bir. Kiril alfabesini kullanıyorlardı yeni yeni değişiyor bu iki. Bizi günahları kadar sevmiyorlar bu üç, çünkü yine güç oyunları, herkes diğerinden güçlü olduğunu kanıtlama derdinde. Hiçbirinin de bir araya gelmek gibi bir niyeti de yok, hele ki bizimle alakadar olmak gibi bir niyetleri hiç yok, ahanda bu da dört. Aksini iddia etmek istersen, bana neden Sovyetler parçalanırken bu "Türklerin" tek bir ülke olarak kopmadıklarını veya sonradan neden birleşmediklerini açıkla o zaman. Bugün gidip sorarsan da, "Türküm" demez, "Kırgızım, Kazakım, Özbekim" der, Atatürkü tanısalar da bizim gibi benimsemeleri büyük yalandır. En yakın gördüğümüz Azeriler bile, ülkelerinde "Azeri", buraya gelince "Türk" olurlar, azeri kökenli arkadaşlarım gülerek "İşimize nasıl gelirse" der hep. Bu iddiaları etmek için bizzat oralara gidip görmen ve bize karşı olan tavırlarını öğrenmen gerekir. Bu kadar saf olmayalım. Saygılarımla diyor ve bu meselenin çok tartışıldığını, yine aynı bozuk plağın dönmemesi gerektiğini söylerek bitiriyorum.[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Cafein'e katilmiyorum. Iddialarinin aksi yonunde o kadar cok gelisme var ki. Su an bu ulkeler tam oturmus degil, hala ciddi ''stability'' problemleri var. Ama bir taraftan da bizim kullandigimiz alfabeye gecme gibi cabalar var. Bu bolge 20-30 yil sonra cok daha farkli bir goruntude olacak. Rusya'nin gelismesine karsi ABD ve AB bunlarin bir olcude gelismesine musaade edecek, tabii Turk birligi gibi bir olay Bati'nin en buyuk korkusu onu da engellemeye calisacaklar. Zaten Cafein arkadasimizin saydigi gerekceler de genelde 'ikinci cumhuriyetci' denilen, bati tarafindan kiralanmis yorumcularimizin iddialari. Mesela o kadar nefret ediyor falan degiller. Kimisi sever, kimisi sevmez, cogunluk da cikarlar ne yondeyse o yonde ilerler. Bu ulkeler duzluge cikmadan bir sey ongormek icin cok erken ama 'Dil Birligi' cok onemli bir avantaj. Ve bu avantaji bu toplumlar eninde sonunda bir yerde kullanacaklar, aksi doga kurallarina aykiri olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 turkler tarıh boyunca hıcbır zaman bırlık kuramamıslardır aksıne bırlıklerı parcalamada ustumuze yoktur herkes turk olsa sagcı solcu dıye ayırılır herkes solcu olsa aşırı solcu ınancsız solcu emokrat dıye ayrılır herkes demokrat solcu olsa yenılıkcı gelenkcı dıye ayrılır bızım problemımız toplumdakı ust kımlıkten cok alt kımlıklerle ılgılenmemız bugun hala şehırler bır mılelt gıbı davranıyor hemşehrısıne kıyak gecıyor tanımasa bıle veya bılmene sehrınden gelenelr dıger sheırdekıelrı hor goruyor en basıtı unıverstelerde bıle mıllet ayrılıyor bırbırınden eyrıldıkalrı halıyle bıle bıda bolunuyorlar mısal FRP oynıyanalr dıye ayrılıp sonra Fr cılar ve DL cıler dıye bıda ayrılıyorlar ayrılmakta ustumuze yok zaten o kurulan 17 turk devletının hepsını bız yıktık gene içerden yabancı gucler zayıflattı bız bolunduk onnar ıcten oynadı dogu batı ayrıldık ıcerden oynadılar sagcı solcu ayrıldık ıcerden oynuyorlar laık antılaık ayrılıyoruz ahbıre ayrılma avr kımse ust kımlıgını benımsemıyor en basıtı hekes en basta turk oldugunu bılse ve akrdeş oldugunu kabul etse hersey daha ıyı olucak ama yok malatyalı olmak varken nıye turk olalım veya sıvaslıysak nıye turkuz dıyıp sehrımıze ıhanet edelım dımı Dın Kıtapalrına gore hepımız adem ve havvanın cocuklarıyız ve bu olmasa bıle en ust kımlıgımız dunyalı olmak ama bunu bıle ıdrak edemıyorsak deyınılıcek az kelıme var[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Bu mesaj cafein tarafından kardeşinin accountunu kazara kullanması sebebiyle silinmiştir. [Bu mesaj kaleidoscopic tarafından 09 Haziran 2005 13:49 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Demirbilek, sorması ayıp kaç kere oralara gidip gördün? 2. Cumhuriyetçilerin asılsız iddiaları deyip geçmeden önce, objektifliğini kaybetmeden olaya yaklaşmak gerekir. Kaç tane Türki cumhuriyetten tanıdığın var, kaç kere oralarda bulundun? Bizimle olan ilişkilerini ne kadar takip ediyorsun? Bütün Türkler bir olacak, ama bizi engelliyorlar demek için de kanıt gerekir. Sen bana kanıtlarını sunarsın, kabul ederim. Objektiflik budur. Bilip ezberlediği şeyi "Doğrudur", diğer görüşlerine de "Onun bunun iddiası, yalan yanlış şeyler" demek, ezberci mantıkla olaylara yaklaşmak, tarafsız kalamamak demektir. Sırt çevirdiğin görüşler ya doğruysa? Lütfen bir görüşe "Yalan onlar, doğrusu bunlar" demeden önce enikonu düşünelim ve karşı tezi düzgün bir şekilde çürütmeye çalışalım. Çamur attım izi kaldı ile yürümez bu işler. Ayrıca konudan sapıyoruz, isterseniz bu konuda yeni konu açalım, burası "Yabancıların gözünde Türkler" konusu, "Türkler birleşir mi birleşemez mi?" konusu değil. Saygılarımla,[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 turkler birlik olmamistir ve birlik kuramazlar diyenler ayip ediyor biraz . o kadar kocaman imparatorluklar neyin nesiydi diye sorarlar adama . birlik olamasaydik italyan ya da yunan kentleri gibi olurduk . turkler tarihte impratorluk kurar imparatorluk yıkarlarmis boyle buyuk isleri yapmak icinde birlik olmak gerekir . gunun kosullari o kadar buyuk topraklari bir arada tutmayi imkansiz kiliyordu diye birlik kuramaz bir millet mi olduk ?[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
caferi Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Muhalif düşüncelerinizde haklılık payı var. Fakat son 5 yıldır o bölgelerle ilgili araştırmalar yapıyorum. Türkiye Cumhuriyetinin bu devletlerla yapmış olduğu kültürel ve ticari antlaşmalar vardır. Ordaki halklar halen birbirine düşman. Bu durum düzeliyor. Ama Türkiyeye bakış açıları övgüye değer şeyler. Evet anlatmak için Rusça konuşuluyor ama bu zaman içinde değişiyor. Bizim kendi basınımız bunlara nedense yer vermemekte. Sebebi açıktır. Eğer varsa merakınız sizden ricam kişisel araştırmanızı yapın. Rusya parçalandıktan sonra neden tek devlet olmadılar? Osmanlı yıkılınca Araplar neden tek devlet olmadı? Bunları söylemesi kolay anlatması zor şeyler. Sovyet Rusya'nın Türk politikası 16. yy beridir aynı. Amaçları hep bu halkları birbirine kıldırmak olmuştur. Bakınız Osmanlıdaki Bulgar isyanı. Yunan isyanı. Kardeşi kardeşe kırdırırsan bir devlet olması kolay değil. Ama bunlar zamanla aşılacak. Nasıl olcak. İşte o siyasete girer. Olayların olumsuz tarafından bakarsanız attığınız her adımda tökezlersiniz. Bana söyleyin son 3 ayda yıllardır belki ilkdefa Tv ve Gazetede 2 orta asya devletinin adını duyduk. 2 sindede kanlı hareketlenmeler olduğu için. Siz hiç hatırlıyor musunuz haberlerde ve gazetelerde Türkiye-Türki devletleri arasındaki güzel haberleri he??? Özel sektör adı altındaki medya verdiği her haberden rant alır. Rant olmayan habere medet olmaz. Medet olsa bile siyasete takılır. Kişisel araştırmanızı yapın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 oralar artik bizim dert etmeye gerek yok . kadife devrimler teker teker geliyor . rus yanlisi hukumetler gidecek yavas yavas[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 ahahaha, cafein sanki iddia getiren benmisim gibi... iddialar senin, orta asya soyledir, boyledir diye anlatan sensin.. senin once kanit getirmen lazim. Ben sadece ''o kadar emin olma yarin 20-30 sene sonra hersey degisebilir'' diyorum. Bir de benim soylemedigim bazi seyleri ben soylemisim gibi yapmissin, ....olmamis. Orta Asya'nin bizden ''nefret'' ettigi iddialarina ''sirt cevirmemem'' icin ikna edici kanitlar gormem lazim. Bir kere cikarlar ayni yonde giderse kimse kimseden nefret etmez. BTC boru hatti Azerbaycan ve TR'yi cikar birligine yonlendiren onemli bir gelisme ornegin. Zamanla bu gibi gelismeler cogalacak. Diger ulkeler de katilacak. [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 09 Haziran 2005 21:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arjantin Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 katılıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kraven Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 said: Viktor, 08 Haziran 2005 15:24 tarihinde demiş ki: marthın luther demis olabılır cunkı reform harıketlerı sırasında osmanlı protestanları destekledı baya yardımlar yaptı avrupada hırıstıyan bırlıgını bolebılmek ıcın ama sonra besledıgı kopek tarafından ısırıldı dıyebılırız :) besledigi köpek tarafından ısırılmak ? daha acık olabilirmisin ? cünkü umarım yanlos anlıyorumdur[signature][hline]Daoc : }{an©e® -> L50 Mercenary Albion/Kay Lineage II : }{an©e® -> LvL 21 Warior/Kain (Dead One) WoW : }{an©e® -> LvL 35+ Human Warior / Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 hitlerin ufosundaki uzaylılar ne demiş? onları yazmayı unutmuşsun.[signature][hline]shinsetsu desu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FIRAT Mesaj tarihi: Mart 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2006 bi tanesi de türk eli kılıç kullanmada usta olduğu kadar yara sarmaktada ustadır demişti.hatırlayamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar