moriteri Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 6 aydır falan avrupa'dayım. daha önce de bir süre Amerika'da bulundum. çeşit çeşit insan, yaşam şekli felan gördüm. yakında ciddi kararlar vermem gerekecek. evliliğidir işidir bilmemnesi falan... birçok kişi "o kadar yurtdışı gördün, Türkiye'ye dönmezsin artık" diyor ciddi ciddi. Ama ben emin olamıyorum. Benim gibi yurtdışında (yurtdışı derken Avrupa/Amerika/Canada falan gibi ülkeler) bir süre yaşamış olan patiler... ne dersiniz? Artısı eksisi nedir sizce bu olayın? Avrupalarda, Amerikalarda yeni bir hayat kurmalımıdır insan? biraz fikir alışverişi...[signature][hline]Shomenuchi Kaitennage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorj Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Bence yerleş avrupaya.Hiç uğrama türkiyeye en güzeli abi.Of ya keşke bende senin gibi şanslı olabilsem.[signature][hline]Kaptan Fistan ve Tayfası Erutan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 kimse senin yerine seçemez aslında. sen çok düşünüp iyi tartmalısın hangisini daha çok seviyorsun.[signature][hline]:." Storm Earth and Fire! Heed my call! There's no try. There's do! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriteri Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 ikisinin de epey bir artısı eksisi var aslında. ben epey bir düşündüm de, bir de düşünemediklerim hakkında fikir danışayım dedim işte. sonuçta kararı tabii ki ben vereceğim. ama duygusal değil, mantıksal davranmaya çalışıyorum[signature][hline]Shomenuchi Kaitennage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hellspe Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 amerkiaya git demem ama avrupa senin için iyi olablr :-?[signature][hline]semPATİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Abi hiç gelme derim. Tatilden tatile tabii. Özleniyor bu topraklar çünkü.. Birde hemen şanslı demiyelim bu tip arkadaşlar için. Belki öyledir ama belki de çalışarak çaba sarfederek bu konuma geldi. Bütün çabalarını şans diyerek bitirmeyelim. Hani adam rahatsız olmuyordur belki de. Biz yine de ona göre konuşalım ona göre yazalım ona göre oynayalım. Spor hepimizin..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. Nostalji Mp3 : MFO- Ali Desidero | arşiv****** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorj Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Doğru diyosun martin ama arkadaşın yazdıklarından öyle bi izlenim çıkardım.Yanılmışta olabilirim :^)[signature][hline]Kaptan Fistan ve Tayfası Erutan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 esas mesele kişinin karakter özelliklerine bakar. sonuçta gerçekten mutsuz olan da var türkiyeye tatile geldiğinde sıkılıp geri dönmek isteyen de var. zaten 6 aydır yaşıyomuşsun avrupada, ortama bi bak, toplumdaki konumun nasıl, çevre edinmde zorlandın mı, ya da uyum sağlamada zorluk çekiyo musun? bi de aile faktörü var tabi, bu bazıları çok için büyük bi problem olurken bazıları rahat olabiliyo.. hepsini göz önünde bulundurup kararını kendin vermelisin..[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Ben 3.5 senedir almanyada okuyorum. Ve hic memnun oldugum söylenemez.. 1.si tabiiki insanin kendi ülkesi gibisi yok... Tamam mesela burdada bi sürü türk var , ama türkiyede yasayan türklerden cok farklilar... 2.si yabanci muamelesi görmek kadar kötü bisey yok... Birsey söylerler sana ülkenle ilgili , 2 saat onlara dil dökmeye calisirsin. bazi önyargili gerizekalilar buna ragmen hicbisey anlayamazlar..! sinir krizlerine girersin..Türklerin sadece onlarin ülkelerinde gördükleri gibi oldugunu sanarlar. Bana ;'Tr'de basörtüsü takiyodun hep dimi ? '', ''türkiyede bi e$ sokaga ciktigi zaman ,erkekler önde kadinlar arkasinda yürümek zorunda dimi? '' tr'de mcdonalds varmi?''(yok biz sadece döner yiyooruz) böyle salak sorular soruyolar. Kücük görüyolar insani genellikle.. Bir ülkeye gezi veya is amacli gidersin , hosuna gider... bi süre kalirsin degisik kültürleri, insanlari tanirsin .. buraya kadar güzelde.. hayati boyunca katlanamaz bi insan... (ben 3 senedir katlanamiyorum sahsen) Ama is acisindan diyosan... Kal bi kac sene doktorani falan yaparsin... Istedigin konuma ulastigin zamanda dönebilirsin... Fedakarlikta bulun biraz bence , gelecegini düsünüyosan... Sonra nasil olsa istedigin zaman dönebilirsin..Buna simdiden karar vermen cok zor.. dedigim gibi biseyleri anca yasayarak anlarsin, ögrenirsin ...Tecrübe yani. Bu arada Avrupa'nin neresi ?[signature][hline][b]It is so real So full of light When nocturna steals the night ... [b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Vanille bişi demek istiyorum senin sözlerinin üstüne.. Demişsin ki; said: Birsey söylerler sana ülkenle ilgili , 2 saat onlara dil dökmeye calisirsin. bazi önyargili gerizekalilar buna ragmen hicbisey anlayamazlar..! sinir krizlerine girersin..Türklerin sadece onlarin ülkelerinde gördükleri gibi oldugunu sanarlar. Bana ;'Tr'de basörtüsü takiyodun hep dimi ? '', ''türkiyede bi e$ sokaga ciktigi zaman ,erkekler önde kadinlar arkasinda yürümek zorunda dimi? '' tr'de mcdonalds varmi?''(yok biz sadece döner yiyooruz) böyle salak sorular soruyolar. Kücük görüyolar insani genellikle.. Bunda onların hiç mi hiç suçu yok. Suç tamamen ülkenin tanıtımını iyi yapamayan yöneticilerde. Sanki biz dünya milletleri hakkında çok mu bilgi sahibiyiz. Bu önyargıları yıkmanın tek yoluda senin gibi insanların bıkmadan usanmadan Türkiye'nin tanıtımını yapmasından, sandıkları gibi olmadığını anlatmaktan geçer. Onların cidden suçu yok. Adamın işi gücü yok Türkiye tarihini, yaşam şartlarını mı araştırıp öğrenicek. Sen bir gün internetten Suriye'nin yaşam şartlarını araştırdın mı? Orada insanlar nasıl yaşıyor ne yapıyor öğrendin mi? Videolar, onların Tv kanalarını izledin mi? Büyük ihtimalle hayır. Yani onlardan bilgilenmesini bekleyemessin. Tanıtımını yapması gereken bizleriz. Hiç sıkılmadan onların o yanlış bildiklerini sinirlenmeden anlatmalısın. İnan onların suçu yok. Suç ülkenin marketing* özürlüsü yöneticilerindedir..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. Nostalji Mp3 : MFO- Ali Desidero | arşiv****** [Bu mesaj MartinLGore tarafından 16 Haziran 2005 15:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tashmoo Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 abi bence oile diil ya simdi iki tarafinda cok artilari we eksileri war ki sole:(ben birazda piskopat bi insanim deisik arastirma we anketler yaptim insanlar ustunde..) -kizlari harika abi kal:D -avrupada yasarken mutlu oluosun ama sozde bi mutluluk mesela turkiyede aksam haberleri ac eger sole biraz sorumluluk duygusu warsa canin sikilir aclar-katiller-ekmek kuyruklari-emekli kuyrugunda olenler..bunlar bile turkiyede yasamaman icin yeter avrupada goremessin mutlu olursun. -ama niyeyse burda yani ne bilim hersey super oluo hic bisi kotu olmuyo ama bi eksiklik hissediyosun yinede mutsus oluyosun herseye ramen -bide avrupada yasamis arkadaslar farkeder bu izafiyet olayi sanirim ama yasamayan bilemes anormal bi duygu dakikalar saatler o kadar hizli ilerliyoki insan farkina warmio mesela ben turkiyedeydim londraya geldim 4 gun oldu sanki 1 gun gecmemis daha farkina waramiosun buralarda bole bisi war dedemde hep `gavur memleketinin vaktiyle nakti(nakiti) bereketsiz olur,maneviyatsiz oldugundan ` derdi belki ondandir ama cok gicik bi olay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 sonuçta avrupadaki türk işçisinin bir bölümünün profili gerçekten üzücü..kadın hakları, sosyal haklar, toplumsal kurallar türkiyede yok sananlar var. herkes topuklu ayakkabılı istanbul kadınından ya da türkiyedeki yaşamdan haberdar değil ki.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Şöyle bişide var helena.. Türkiye Istanbul değildir aynı zamanda.. Türkiye'nin büyük bir bölümü hem açlık ve sefalet içinde, hem de halen feodal yapıda..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. Nostalji Mp3 : MFO- Ali Desidero | arşiv****** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriteri Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Haklı olabilirsin Martin... ama bu sebepten dolayı, yani "ülkemizi iyi tanıtmak amacı ile" yurtdışında kalmamın doğru olduğunu önermek amacı ile yazmadıysan konu çok sapabilir bu noktadan sonra... yok politikalar, tanıtımlar, siyasetçiler falan... istemiyorum konunun sapmasını Vanille, ben Hollanda/Rotterdam'dayım. Burda da çok Türk var ve ben de senin gibi epey sıkıldım. İnterrail yaparak epey gezdim ve gezdiğim yerlerde tanıdığım insanlar da vardı... hayat şartlarını, ortamı falan konuştuk. safsaf ortalığa bakmadım yani :) güzel yerler var hakkaten ama Rotterdam hariç hiçbir yerde 2 haftadan fazla kalmadım. Bir de geçen sene Boston'da kaldım 4 ay. Rotterdam'da canım epey sıkıldı dediğim gibi... ama buraların epey nimetleri de var. Bu nimetler her ne kadar genelde maddi de olsa, bir yerde manevi doygunluk da olabiliyor(mesela istediğim DSLR'yi istediğim objektifi rahatça alabilmek, kurslara gidebilmek, kafama göre gezebilmek falan). Ama bilemiyorum işte. Eskiden "gurbet nedir yaw, yenir mi o?" falan derdim. Dalga geçerdim. Ama eksikliği çekiliyor... dediğim gibi artısı var eksisi var... Ha bir de "hayat kuracağım şehir" İstanbul olmayacak inşallah. Beeelki İstanbul Anadolu yakası olabilir, ama Avrupa tarafının stresinden bıktım. Ama bütün ailem ve çevrem İstanbul'da. Yani bir yerde ayrılmak şart gibi... bilemiyorum ya... hayatımı etkileyecek çok ciddi kararlar vermenin eşiğindeyim vanilla'ya teşekkür... var mı başka tecrübe paylaşacak? Bu arada Vanilla, sen lisans' a mı gittin? Hangi şehir, ve orada hiç tanıdığın var mıydı gitmeden? Akraba falan...[signature][hline]Shomenuchi Kaitennage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Benim babamın en yakın arkadaşı 10 sene almanyada okumuş ve insanın memleketi gibisi yok dio hala.Ya yurtdışında hep . sınıf vatandaş muamelesi görüosun.Öyle yaşanmaz ya.Şöyle düşün sen çok ünlü muhteşem bi lokantaya gittin bi sürü şalvarlı dilenci fln doldu lokantaya böyle bi tuaf bakarsın di mi onlarda orda öyle bakıyorlar işte türklere.O yüzden bence okulunu oku ve dön :)[signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki: dikkat ederseniz hayvanın midesine bakıyor ve ne kadar çok gaz var böyle diyor içinden ------------------------------------ ''ağlamak ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması, bir boyut değiştirme çabasıdır...'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriteri Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 haklı olabilirsin "horrible" ama ayrımcılık biraz da kişiye göre. Anadili bilmediğin zaman yabancı diyorlar :) Ama bana Amerika'da yabancı diyen olmadı (herkes yabancı orda :) bir de anadil İngilizce, çok mühim) Burada da ispanyol, fransız falan sanıyorlar :) .... Dediğin doğru, buralarda uzun süre yaşayan çok tanıdık var. Geneli "memleket gibisi yok" diyor. Ama böyle dediği halde dönmüyor. Kimse mevcut halinden memnun değil bu dünya da o kesin. Türkiye'deki birçok kişi nasıl Avrupa'yı muhteşem diye düşünüyorsa, Avrupa'daki çoğu Türk de, Türkiye'deki iyi şeyleri hatırlıyor sadece... Buralarda imkan çok işte ama kesinlikle insanlarda o sıcaklığı hissedemiyorum. Belki de okulu uzatır mastır falan yapar, emin olana kadar yaşar sonra veririm kararımı ne bliim.. :)[signature][hline]Shomenuchi Kaitennage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 said: MartinLGore, 16 Haziran 2005 15:51 tarihinde demiş ki: Vanille bişi demek istiyorum senin sözlerinin üstüne.. Bunda onların hiç mi hiç suçu yok. Suç tamamen ülkenin tanıtımını iyi yapamayan yöneticilerde. Sanki biz dünya milletleri hakkında çok mu bilgi sahibiyiz. Bu önyargıları yıkmanın tek yoluda senin gibi insanların bıkmadan usanmadan Türkiye'nin tanıtımını yapmasından, sandıkları gibi olmadığını anlatmaktan geçer. Onların cidden suçu yok. Adamın işi gücü yok Türkiye tarihini, yaşam şartlarını mı araştırıp öğrenicek. Sen bir gün internetten Suriye'nin yaşam şartlarını araştırdın mı? Orada insanlar nasıl yaşıyor ne yapıyor öğrendin mi? Videolar, onların Tv kanalarını izledin mi? Büyük ihtimalle hayır. Yani onlardan bilgilenmesini bekleyemessin. Tanıtımını yapması gereken bizleriz. Hiç sıkılmadan onların o yanlış bildiklerini sinirlenmeden anlatmalısın. İnan onların suçu yok. Suç ülkenin marketing* özürlüsü yöneticilerindedir.. Ya zaten sinirlenmeden anlatiyorum her seferinde , ama bu tür seyler cok sinir bozucu .. Yani sonucta önyargili olmayan mantikli hic bi insan böyle düsünmez .. Sonucta ben kalkip cogu insanin yaptigi gibi bütün rus hatunlarina natasha gözüyle bakmiyorum.. yada bütün araplara carsafli diye.neyse herkes ben diil sonucta =).. ama bu tür düsüncelerede ,biseyleri yasadimda vardim.. Sadece yöneticide bitmiyo yani is. insanlardada bitiyo.. pff neyse cok karisik =/...[signature][hline][b]It is so real So full of light When nocturna steals the night ... [b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 said: moriteri, 16 Haziran 2005 16:02 tarihinde demiş ki: vanilla'ya teşekkür... var mı başka tecrübe paylaşacak? Bu arada Vanilla, sen lisans' a mı gittin? Hangi şehir, ve orada hiç tanıdığın var mıydı gitmeden? Akraba falan... Evet haklisin ...Her ülkenin avatajlari ve dezavantajlari var.. Ama ben yinede bu avantajlara ragmen , yinede türkiye diyorum=) Ben Almanya/Ulm'deyim... Dogdugum sehir aslinda ama 5 yasindan sonra ,annemle tr'ye dönmüs bulunduk ve istanbulda falan büyüdüm ... cok karisik =) evet aslinda lisans icin diyebiliriz,egitim icin ... yani kesinlikle temelli bi dönüs diil..1 sene sonra okulum bitince dönmeyi düsünüyorum..[signature][hline][b]It is so real So full of light When nocturna steals the night ... [b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Ben almanya da kalıyodum...Keşke hala orda olsam burası bana köy gibi geliyo birçok yadırgancak yeri var..ama bonepartın dediği gibi memleketin havası bile başka..Kariyerini düşüncek olursan sakın ama sakın buraya geliim deme...Ben yaptım o hatayı bu sene geri donus yapıcam Almanya ya[signature][hline]I thought it would be nice to lie down and close my eyes It never occurred to me that I am already asleep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Vanille.. Ulm 'u pek bilmiyorum ama ben nürnberg doğumluyum ve burda geri kafalı türk yok hepsi tamamen avrupalılaşmış... ayırt bile edemezsin Köln deki gibi değil yane.. Yerine göre değişiyo..ben hiç öle bi sorunla karşılaşmadım..Antalya ya geldiğimizde ben ve arkadaşlarımız kafayı yemek üzereydik..asıl burdakilerde sorun varmis[signature][hline]I thought it would be nice to lie down and close my eyes It never occurred to me that I am already asleep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriteri Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 said: trapt, 17 Haziran 2005 03:20 tarihinde demiş ki: burda geri kafalı türk yok hepsi tamamen avrupalılaşmış... asıl burdakilerde sorun varmis eğer "avrupalılaşma"yı "geri kafalılık" (ne demek istiyorsun geri kafalılıkla onu da tam anlamadım ama) ın zıddı olarak algılıyorsan, ve Türkiye'deki Türklere laf ediyorsan böyle, ciddi bir görüş ve anlayış faklılığımız var demektir. Ben Türkiye'de kalmayı düşünüyorsam bu sadece "avrupalılaşmamış" Türk insanı içindir. bu böylece biline de...[signature][hline]Shomenuchi Kaitennage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Benim avrupalılaşmıştan kastım -Dava,Namus, tarzı kavgaları aşmış olmaları.Ne bilim daha duyarlı bi vatandaş olmaları ,sisteme uymaları ama buraya geldiğimde olay değişti hemde baya siyasi görüş ayrılıklarının okula yansıması,davalar ve çoğu insan övündüğü halde devletine takmak için elinden geleni yapıyo..Düzen yok, insan kendini kurtarmak için üniversiteye gidiyo ,eğitim anlayışı için değil. Ben bunu demek istedim[signature][hline]I thought it would be nice to lie down and close my eyes It never occurred to me that I am already asleep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 eörr, hiç tecrübem olmadı tatil dışında, ancak güzel sallarım holoy: olaya hiç senin açından bakmayarak, gayet duygusal, kendi açımdan bakarsam sanırım kesinlikle türkiye'de kalırım ki, şu an okuduğum bölüm bir tarafından yurtdışına göz kırpsa da, ben yine de bir şekilde burada devam etmek istiyorum yaşamıma. türkiye'de değil, istanbul'da ehe. bunun sebeplerinin birçoğu duygusal, kendi açımdan mantıksal sebepleri ise tamamen dille ilgili. belki bahanedir bu ama, ciddi biçimde dilsel zekamın "gerizekalı" mertebesinde bulunduğuna inanıyorum.(bkz: 8 senede anca orta seviye ingilizce bilmek) dışarıda en zor şey dil gibi geliyor bana, çünkü dil iletişim demektir, iletişim demek, insan demektir, insanları anlamak demektir. evet ben şu an mesela mevcut yabancı dilimle, karşımdakileri rahatlıkla anlayabilir ve elimden geldiğince kendimi anlatabilirim. ama şakalarına gülemem, deyimleri saçma sapan gelir, dilsel kültürlerine moron gibi bakarım. mantıksal soruların hepsini anlar, cevaplayabilirim ama, duygusal bir konuşmaya giremem karşımdakiyle; empati çok zor kurabilirim çünkü. bilmiyorum siz de mi öyle hissediyorsunuz ama, kişinin ana dilini konuşmayan bir insan, kendisine tam bir insan gibi gelmiyor. ne bileyim, bu türklükten, yurttan ziyade; doğduğun yerle ilgili. o altın yılları geçirdiğin yerle ilgili.(7-25) ayrıca bir de kültür olayı var dilden sonra. bana kalırsa buna adapte olması daha kolaydır, en azından benim açımdan.(geniş insan mod on) ama dediğim gibi, anlatılanı her zaman anlayabilirsin ama içinde hissetmek farklı oluyor. anadildeki muhabbeti başka bir dilde icraa etmek farklı oluyor; teknik olarak aynı ama bir farklılık var, anlatılamaz, hissi.. ama sen tamamen mantıksal cevaplar beklemişsin. mmrfg, açıkçası istediğin mantık ise, tabii ki mantık dışarıdan yanadır. ama mantık hislerden ayrılamaz, ayrı hareket ettirilemez. yani mantık çerçevesinde düşünürsek, dışarıda yaşamaya başlayınca, manevi açıdan kötü bir durumda bulunman, mantık çerçevesinde yanlış bir koordinatta bulunur. yani mantık, maneviyatı yüksek tutmak ister. şöyle diyelim: mantık-yasama, hisler-yürütme yani mantıksal bakacaksak, dışarıda kariyer var iş olanağı var, refah var. ama aynı zamanda özlem var, değişim var. bir kere yaşadığın, ikamet ettiğin yeri değiştirirsen, bana kalırsa sen de büyük ölçüde değişirsin.(yani böyle büyük bir değişimden bahsediyorsak. istanbul'dan ankara'ya taşınmak değil.) bunu atlatabileceksen güzel, atlamayacaksan kötü. mantığımız bize, mutlu olmamız gerektiğini söylüyor. mutluluk parayla da olur, huzurla da, arzuyla da, aşkla da. senin bilmen gereken, senin, kendinin nasıl mutlu olacağı. gayet matematiksel olarak düşün, ve bazı şeyleri sıraya koyarak karar ver. sen nasıl mutlu olacağına karar ver, kiminle, nerde mutlu olacağına ve bence gerisini düşünme. ben burda mutlu olurum, sevdiklerim burda diye değil, istanbul burda diye. sen de belki sevdiklerin burada diye mutlu oluyorsundur, ona göre iyi tart. diğer bir yandan, bir dönem avrupa'da yaşamanın da bir sakıncası yok bence. ne bileyim, avrupa'da veya amerika'da iyi bir tahsil alsan(veya almışsındır bilmiyorum), zaten türkiye'de de buranın şartlarına göre iyi bir işin ve maaşın olur. ha sosyal güvenlik vs daha alt sınırlarda olur ama insan da buranın insanı olur. imkanım olsa, dışarıda eğitim görür, gelir burada yaşarım. [yeah dedim, amma karman çorman oldu. yazdım ve geriye bakmadım, mazur görünüz abuklukları, anlatım sıçmıklarını][signature][hline]ben BombaciMulayim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriteri Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Liquid, sağol be gecenin bu saatinde üşenmemiş yazmışsın... ama ben de üşenmedim okudum... oysa sabah kalkmam lazım :) Neyse, mühim ve güzel görüşlerin için saol... geaaall... yoruma geaaal. var mı lafı olan?[signature][hline]Shomenuchi Kaitennage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 said: trapt, 17 Haziran 2005 03:20 tarihinde demiş ki: Vanille.. Ulm 'u pek bilmiyorum ama ben nürnberg doğumluyum ve burda geri kafalı türk yok hepsi tamamen avrupalılaşmış... ayırt bile edemezsin Köln deki gibi değil yane.. Yerine göre değişiyo..ben hiç öle bi sorunla karşılaşmadım..Antalya ya geldiğimizde ben ve arkadaşlarımız kafayı yemek üzereydik..asıl burdakilerde sorun varmis Nürnberg'de de sadece avrupalilasmis türkler var diyemezsinki... Insanlar cesitli ,krosu var kültürlüsü var.. Sonucta istanbuldada bi sürü maganda var ona bakarsan.. herneyse sen almanyadami büyüdün? eger böyleyse bir insan büyüdügü yere alisip, oranin hasretini ceker zaten her zaman... Bende istanbulda büyüdügüm icin orayi özlüyorum ve burda deliricem nerdeyse.. Bazen bunalima giriyorum,egitim hayatimin icinede etmis oluyorum bu sayede.. Alismak benim icin baya bi zaman aldi . Hala tam alisabildigimi söyleyemem,ama bisey farketmez artik.Türkiyeye döndügümde burayi bi daha arayacagimi , özleyecegimi sanmiyorum hic ama.. dedigim gibi her yerin avantajlari ve dezavantajlari var.Burasini sadece burda olan rock+metal konserleri yüzünden özleyebilirim lol! Ha bide ,avrupa icinde istedigin gibi gezebildigin icin ,güzel. Ve ben dezavantajlarina ragmen ,türkiyede kalmayi tercih ederim. Bazen lanet ediyorum 'niye burdayim ben?' diye ama, yinede memnunum degisik kültürleri taniyip bunlari yasamak zorunda kaldigim icin. Güzel bi tecrübe oldu benim icin.. Hayata ve insanlara bakis acim degisti..[signature][hline][b]It is so real So full of light When nocturna steals the night ... [b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar