Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ozellestirme - Turk Telekom

onlyreal

Öne çıkan mesajlar

Arkadas arasi bir forumda yazdigim bir yaziyi buraya tasiyim dedim.

Kafa s.ken solcu zirvalari diye bir bolum olsa bunu basa koyariz:)

Ama su an icin bir kac kelam etmek gerekirse katildigim yonler var.

Simdi bir sirketin cok karli olmasi onun satilmamasi anlamina gelmiyor. Turk telekomun hali malum evet kar ediyor ama iyi hizmet vermiyor. Piyasadaki tekeliyle herkesi engelliyor.

Yani bir sirketin kar etmesi demek o sirketin satilmamasi anlamina gelmiyor musteri odakli bir sisteme gecis icin devletin hantal ellerinden kurtulmasi gerekiyor.

Lutfen kimse devlet iyi yonetsin gibi hava civa sozler soylemesin, cunku devletin temel gorevi sirket kurup yonetmek degil kontrol etmektir.

Ne zamanki devlet yonetimi ise karisir o zaman gecen yonetimde cayci olan telekom mudurleri goruruz:)

Peki telekomun satisi olmali midir?

Tek kelimeyle soyluyorum su an telekomu satan VATAN HAINIDIR.

Bir anda yukardakilerle ters dustum biliyorum ama neden derseniz.

Kimse farkindami bilmiyorum ama hepimiz seviniyoruz adsl adsl diye turk telekom herkese adsl satiyor.

Trdeki internet pazarinin %95 ini de telekomla beraber satiyoruz. Yani bu ne demek turkiye cumhuriyetinin gelecegini satiyoruz.

Nasil yani derseniz, hepimiz farkindayiz bundan bir kac sene once internetin yasamimizdaki yerini ve simdiki yerini. Soyle dusunun bundan 5 sene 10 sene sonra hersey ama herseyimiz internet olacak. Belki sokaga cikmiycaz bile.

Ve devlet butun bu internet gucunu satiyor. Bir bakima kontrolu veriyor. Peki bu is nasil olmaliydi?

Oncelikle telekomun internet satisi yapmasina eyw ama super onlineda ayni fiyatta satabilmeliydi veya ali online veli online

Adam gibi rekabet kurulmaliydi ayni sey telefon hatlari icinde gecerli. Hala dunyanin en pahali konusan ulkelerindeniz.

Yani kisacasi su an turk telekomun satisi vatanin butun telekomukasyonunun tekel olarak bir yabanciya verilmesidir.

Hainliktir.

Aksam istanbula geleyim ozelestirmeler ve yapilmasi gerekenler. Tav in basarisi vs uzerine bir yazi daha yazicamJ[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE

[Bu mesaj onlyreal tarafından 16 Haziran 2005 10:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Haklısın bende bu sene stajımı turk telekomda yapdım( bi alakası yok ama)Bence özelleşmeli ama ne zman onu bilemicem belki şuan zmanı deildir belki.bence mutlaka özelleşmeli.ben şu fikri sawunuorum dewlet işletmez denetler.[signature][hline]$ewkat we merhamette güne$ gidi ol,Ba$kalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol, sehawet we maluliyette toprak gibi ol,hiddet we asabiyette ölü gibi ol, ya oldugun gibi görün yada göründüğün gibi gibi ol...
Sosyal ağlarda paylaş

Bence özelleştir me olsun vede bir kaç şirket daha kurulsa rekabette olsa hiç fena olmaz hem hız için hemde fiat için bakıyoruz Amerika veya başka ulkelere adamlarda surusune net hizmeti veren şirket var hatta adamlar her ev telefonuna bazı eyaletlerde bedava 56k baglantı vermişler gelde aglama.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kam3r, 16 Haziran 2005 11:14 tarihinde demiş ki:
Bence özelleştir me olsun vede bir kaç şirket daha kurulsa rekabette olsa hiç fena olmaz hem hız için hemde fiat için bakıyoruz

Tamamen katılıyorum.[signature][hline]~®âi ~

blackchaos, 15 Haziran 2005 23:18 tarihinde demiş ki:
Git annene sor bakalım ayşenin zarı delindi
nasıl diktiricez diye?

Sosyal ağlarda paylaş

benim bildiğim yüzde 100 oranında herşey satılmıyor ve tamamıyla kontrolü yabancılara verilmiyor, öyle olsa mit, başbakanlık ne varsa teefonları dinlenir, ülke güvenliği tehlikeye girer, gerçi, şu anki çalışan memurlarda yapabilir bunu, tabi yasaktır.

birde devlet kurumun yaptığı kardan pay(vergi) almaya devam etcek.

birde öyle fiyat yükseltmeleri o kadar kolay değil
rekabet kurulu vs. var.

devletin yatığı köprü zammı bile, devletin mahkemesinden geri döndü.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

Evet bende ozelleştirilmesine karsıyım ama arkadaslar soyle bir olay var.
İşimiz devlete kalsaydı eyer bugun adsl olmazdı olsa bile belli baslı buyuk sehirlerde olurdu bugun Vanda adsl varsa bunu yapmak cok basit bir iş değil.
Evet Devlet bazı seylerin uzerine dusse cok cok daha iyi olur. burası cok onemli devlette calısan personelin şoyle bir duşuncesi var.!.(Sozum butun devlet personlleri icin gecerli değil) Nasıl olsa işim garanti ben cok iyi hizmet versemde vermesemde aynı parayı alıcam dusuncesi var.
Ama bu olayı ozel sektorde yapamıyorsun.....[signature][hline]Aptallık En Buyuk Günahtır...
Sosyal ağlarda paylaş

%55 i özelleştirme kapsamında, hepsi değil,
katılan bi sürü türk şirketi var; koç, sabancı vb :)

biri alsada kurtulsak tt un salak fiyatlarından, teknik servis verme özürlü elemanlardan, kopup 4 ay yapılamayan kablolardan vb.[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - Life - NwN-II
Let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair

[Bu mesaj Norak tarafından 16 Haziran 2005 15:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
onlyreal, 16 Haziran 2005 10:54 tarihinde demiş ki:
Kafa s.ken solcu zirvalari diye bir bolum olsa bunu basa koyariz:)
hahaa yine de kafa s.ken kapitalist (hatta ben kısaltıp kappi diyorum. kappi kappi diye ritm de oluyo pek güzel.) zırvalarından iyidir. :-P

telekom la ttnet i ayıracaksın, telekomun internet hizmeti vermesini engelleyeceksin. telekom devletin elinde kalacak, doğru düzgün alt yapı yatırımı yapıp diğer firmaların da adsl pazarına girmesini sağlayacaksın. sonra ttnet i ister sat ister başka bişi yap.

ayrıca geçen bir ara 25-50 kilometre menzilli, 75 mbit hıza çıkabilen kablosuz ağlardan bahseden bir haber okumuştum. wi-max mıydı neydi dur bulayım ben onu.
şöyle bişi buldum;
http://www.maksimum.com/teknoloji/haber/28/15230.php
[signature][hline] Kedileri seviyorsan buraya tıkla.

[Bu mesaj Rahan tarafından 16 Haziran 2005 15:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bi ara özelleştirilsin bunlar beceremiyor falan diyordum halada bazen sorun yaşadıgımda diyorum fakat böyle bir gelir kaynagını yabancılara kaptırmakta içimi feci şekilde yakar. bide o türk telekom genel müdürünün açıklamalarına uyuz oluyorum. adamlar zaten tekel altında tutuyorlar , zam yapıyorlar vs. sonra basın açıklamasında telekom bu sene %200 kâr etmiştir fln artiz artiz triplere giriyor. ulan zaten başka kullanabilicegimiz telefon yok zam koysanda alıcaksın parayı zam koymasanda alıcaksın. bari bırak bizim paramızla artizlik yapmayı.[signature][hline]unholy ownz u
Sosyal ağlarda paylaş

yanlis anlasilmasin

ben ozellestirmeye karsi degilim hemen olmasini istiyorum ama bu sekilde degil.

benim icin sabanci almis vodafona almis cok farketmiyor su an evet sabancinin almasi daha iyi ama

benim dedigim temel seyi kaciriyorsunuz

butun gucu alip birinin eline veriyorsunuz. rekabet yok

e amac rekabet saglamaksa niye satiyoruzki o zaman

baskasi kar etsin diyemi?[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

Telekomu Özelleştirip yabancı şirkete satacaklarına ellerindeki hatları düzenleyip kiraya versinler.Şu an İSS hizmeti veren kurumlar(Superonline,e-kolay,vs vs) adsl hizmeti de versin.İnternet denen koskoca bir sektörü tek bir kuruluşa verirseniz öyle bir tekel oluştururlar ki...[signature][hline]Barbar Conan:Barbarizm, insanlığın doğal durumudur, medeniyetse doğal dışı. Bu, geçici bir durumdur ve barbarizm, önünde sonunda her zaman kazanacaktır...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...