Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

19 Ağustos Deprem GERÇEĞİ

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
...MARMARA DEPREMİ GERÇEKLERİ....

..Mutlaka zaman ayırıp, okuyunuz...Nasıl kandırıldığımızı....

17 Ağustos 1999, Gölcük Saatler gecenin üçüydü ve insanlar can havliyle kendilerini evlerinden dışarıya atarkensanki bir kıyameti yaşıyor gibiydiler. Ali Kırca' nın yönettiği Siyaset Meydanı'nda enkazdan kurtarılan bir bayan şunları söylüyordu 'O gece ne olduğunu bilmiyorum ama bildiğim bir şey var ki bu,depremden farklı bir şeydi. Bir iddiaya göre depremden hemen önce Gölcük' ten Avcılar' a kadar geniş bir alanda görülen "ateştopu" ile ilgili bilimsel bir açıklama yapılamıyordu. Birtakım teoriler ortaya atılmaya başlandı.Kimine göre Ruslar bomba patlatmıştı. Kimine göre de Yugoslavya''yaatılan bombaların yer kabuğunun dengesini bozması sebebiyle depremin gerçekleştiğini söylüyordu. Hatta bazılarına göre işi PKK bile yapmış olabilirdi. Nitekim CNN televiyonu Başbakan Bülent Ecevit ile yaptığı bir röportaj sırasında depremin arkasında PKK mı var" sorusuna "Sanmıyorum" cevabını vermişti. Oysa bu sorunun doğal yanıtı "siz ne saçmalıyorsunuz,depremle PKK nın ne alakası var." Olmalıydı. Bu soruya verilen cevap, akıllara, PKK nın deprem oluşturabilme ihtimalinin olduğunu düşündürdüğü gibi, yapay depremlerin olabileceği sonucuna da götürmektedir. Bu teoriler arasında akla en yatkın olanı Future Times da yayınlanan araştırma dizisinde yer alan hikayeydi. Bu senaryoya göre, San Andreas fay hattında meydana gelebilecek büyük bir depremin Amerikan ekonomisine çok büyük zazar vereceğini bilen ABD,yerkabuğundaki değişimleri zleyerek, daha deprem oluşmadan tektonik katmanlar arasında artan basıncı değişik noktalardan patlatıp boşaltarak, büyük depremi küçük depremler haline dönüştürmenin yolunu bulmuştu.Yıllar önce Sırp asıllı Amerikalı bilimadamı mucit Nicola Tesla tarafından geliştirilen bu düşük frekanslı elektromanyetik ışınımla yüksek enerji nakli" tekniğini,hem Ruslar hem de Amerikalılar uzun zamandır bir silah olarak kullanmanın yolunu arıyorlardı. Bu yöntemle, çok uzaktan, hatta uzaydan geniş alanlarda tahribat yapabileceklerdi. Ancak Pentagon yıllardır çok güçlü bir silah geliştirmek amacıyla üzerinde çalıştığı bu projeyi, bir yandanda barışçı "deprem indirgeme" sistemine uygulamak suretiyle tepkileri azaltmayı ve fonlama devamlılığını sağlamayı amaçlıyordu. Bu nedenle proje önce Avustralya' nın çıplak ve seyrek nüfuslu kırsal bölgelerinde denendi ve geliştirildi. Daha sonra bunun deprem bölgelerinde denenmesine geldi sıra. Değişik zamanlarda Kafkaslar' da, Okyanus tabanında ve Güney Amerika'daki Ant dağlarında tektonik uyarılar verilmek suretiyle endüktif deprem yaratma konusunda büyük adımlar atıldı. Bu araştırmalar Amerika' da HAARP ve diğer askeri tesislerin kumanda merkezlerinde yürütülüyordu. Bu arada, Türkiye, Japonya ve benzeri deprem bölgelerinde de sismik ağ şebekeleri kurularak bu bölgelerin tektonik verileri saniyesi saniyesine devasa bilgisayarların kayıtlarına gönderilmeye başlandı. Ve gün geldi bu sistem Türkiye'de denenmek istendi. Bölge zaten yılardır bu amaçla sismik espiyonaj altındaydı. Nitekim gelişmeleri dikkatletakip edenler, depremden hemen sonra, Türk Telekom' un Türkiye' nin sismik bilgilerini Pentagona ileten NATO Üssü'nün iletişimini nasıl kestiğini ufak puntalarla gazetelere düşen haberlerden hatırlayacaklardır. ABD' nin asıl hedefi, Kuzey Anadolu fay hattındaki deneyden elde edeceği tecrübe ve bulguları, San Andreas fay hattına uygulamaktı. Bu iş yine çok yüksek askeri gizlilik taşıdığından yürütme işi İsrailli 2uzmanlara verilmişti. Gerekli makine ve donanım gizlice denizaltılarla Gölcük üssüne getirilerek oradaki, yeratı,denizaltı korunaklarına kuruldu. Türk makamları durumdan detay bazda haberdar değildi. Deney basarılı olacağından sonunde kimse normal dışı bir şeyin olduğunu fark etmeyecekti.Bu amaçla Gece Şahini tatbikatı" nın Gece 03:00 da başlaması planlandı. Gece saat tam 03:00 da düğmeye basılacak ve Gece Şahini devreye alınacaktı. 1-2 dakika içinde de oluşturdukları muazzam enerjiyle Marmara'nın altındaki tektonik tabakayı zayıf yerlerinden kırıp, aylardır oluşan basıncı dışarı atacaklardı. Böylece büyük bir deprem önlenmiş olacaktı. Ama o gece bir şeyler yanliş gitti Doga kendini yönetmek isteyenlerden bir kez daha intikam almişti. 45 saniye süren deprem, beklenenin 10.000 kat üstünde bir güçle gelmişti. Zayiflayan ve titreyen elektrikler geri geldiginde, gece saat 03:05'i gösteriyordu. Daha bir kaç dakika öncesine kadar korunağın içinde şampanya patlatmayı bekleyenler, şimdi korkudan buz gibi donmuş,hareketsiz ayakta duruyorlardı. Kimsenin ağzını bıçak açmıyordu. On binlerce insan, çoluk cocuk, o enkazın altında can çekişiyor veya cansız yatıyordu. Bu tarihin en büyük felaketiydi; hem de insan eliyle yaratılan... İşte o andan sonra çantalardan çıkan Q planı" çalışmaya başladı. İlk önce bölgedeki tüm haberleşme ve elektrik enerjisi felç edildi. Kimsenin birbiriyle haberleşmesi istenmiyordu. Cumhurbaşkanı dahi sabahleyin"benim de telefonum kesikti" şeklinde garip bir
Mesaj tarihi:
neden yanında semboller var ve satır denen birşey kalmamış? mailden falan mı c/p ledin bilmiyorum da okuması çok zor.

açıkçası okuduğum için zaman kaybettiğimi düşündüm

hani tek bir hurafenin üstünde durulur da bi yazıda ateş topundan tut yugoslavya, rusya, pkk derken amerikanın süper silahına kadar otuz türlü teori (hmm yazış mı deseydim acaba) yazılmış.

ciddiye alınacak birşey değil, ciddiye alan da bi elini yüzünü yıkasın, derin bi nefes alsın hehe.[signature][hline]comand falied
Mesaj tarihi:
Bir yalan daha ... Bilgi işlem müdürünü kınadım işin açıkçası ...[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Geyyik
[Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
canerg, 15 Haziran 2005 11:01 tarihinde demiş ki:
Gerekli makine ve donanım gizlice denizaltılarla Gölcük üssüne getirilerek oradaki, yeratı,denizaltı korunaklarına kuruldu. Türk makamları durumdan detay bazda haberdar değildi.

Buraya kadar gayet güzel okudum, mantıklıydı da; ama burada kopmuş bence. Böyle bir tesisi kimse farketmeden Gölcük'e kadar getirip nasıl kurabilirler ? Denizaltı diyince, bu alet deniz altından gidiyor diye algılanamıyor mu ? Yok mu bu devirde bunun bir radarı falan ? Nighthawk radara yakalanmıyordu, onu yakalayan radar da var.

Hani askeri bıdı bıdılardan çok anlamam ama bana saçma geldi..[signature][hline]Click!
Lopeth, 23 Ocak 2005 23:00 tarihinde demiş ki:
Neil Armstrong muson du zaten.Beklenir ondan
Mesaj tarihi:
said:
zgrw, 15 Haziran 2005 11:12 tarihinde demiş ki:
Bir yalan daha ... Bilgi işlem müdürünü kınadım işin açıkçası ...

o bile yalandır be abi.. Arasan büyük ihtimal, benim böyle bişeyden haberim yok der..
Üniversitede çalışan birisinin ismini kullanarak komplo teorileri üretilir hep..

Ha doğruysa yazıklar olsun, acıdım kadına, verilen beynine. İhtiyacı olan insanlar kullansaydı bari.[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Nostalji Mp3 : MFO- Ali Desidero | arşiv******
Mesaj tarihi:
lol
yazanin golcuk'un nerde ve nasi bi yer oldugunu bilmedigi acik. onu gectim, askeriyeyle en ufak bi alakasi olmadi da besbelli...

bu yazi depremden 30 gun sonra dolasmaya baslamisti. bi kac sivrizeka dalga geciyo insanlarla.[signature][hline]Tulahr
Mesaj tarihi:
Arkadaslar bu maillerle forward safsatalarından biri.Bunu paticik kapalıyken bashka bir yerde gormushtum ve orada bunun gercek olduguna inananlar wardı,uzun tartıshmalar gecmishti.Benim memleketimden bahsediliyor yazıda ve bahsedilen donanmada amcam yuksek mertebede bir subaydı adanaya us komutanlıgına atanmadan. Size diyecegim tek kelime bu konu hakkında:
PALAVRA

Bu arada imzası gecen sahsı suclamayın.Neden mi,cunku bu forward olayını kullanan uc kagıtcıların bir hilesi sadece.Gecen gun bashka bir yerde seven eleven ın pkk icin imza kampanyası hakkında bir forwardlanmısh mail wardı ve altında da ankarada bir universitede profosor olan bir nayanın imzası wardı.Temasa gecip kendisini dinledigimde olayın sadece kendisine gelen mailden ibaret olup sonrasında onun da baskasına forwardladıgını ve sonrasında da forwardladıgı mailindeki imzasının calınıp bashkalarına o imza ile birlikte forwardlandıgını ogrendim.
Tesla sacmalamalarına gelince,elektronik okuyan ya da manyetik dalgalar uzerine ogrenim gormush biri olayın filmlerdeki gibi gecmedigini kesinlikle bilir ama genel kultur konularının dısına cıkıp biraz bilinmeyen birseyler eklenip olaya gerceklik susu verilmesinde bilimin alet edilmesi alısılageldik bir durum.
Mesaj tarihi:
bahsettigim forward uckagıtcılıgını daha once burada vermisim:
http://forum.paticik.com/view.php?id=121812

Mumkunse forward yaparken iş maillarınızı kullanmayın ve hatta forward yapmayın diyecegim.Cunku bu gibi olayların dısında spam maillerin hatta sanayi hırsızlıgının da onunu acan bir durumdur bu.İnsanlar bu yollarla kısa yoldan bircok mail adresi ogreniyorlar en basiti budur..
Mesaj tarihi:
sağlık bakanlığının neden yardımları kabul etmediğine çok sinirlenmiştim. Biraz cevap oldu diyceğimde siz direk reddetmişssiniz.

Neden onca hasta warken yardımları almadı ? onu merak ediyorum ?[signature][hline]You run, never stop, got to win, got to run till you drop
Eno, 30 Ocak 2005 00:29 tarihinde demiş ki:
sanal "sokuşmaya" devam edin bakalım varmı faydası...
Mesaj tarihi:
said:
mrproblem, 15 Haziran 2005 11:26 tarihinde demiş ki:
bahsettigim forward uckagıtcılıgını daha once burada vermisim:
http://forum.paticik.com/view.php?id=121812

Mumkunse forward yaparken iş maillarınızı kullanmayın ve hatta forward yapmayın diyecegim.Cunku bu gibi olayların dısında spam maillerin hatta sanayi hırsızlıgının da onunu acan bir durumdur bu.İnsanlar bu yollarla kısa yoldan bircok mail adresi ogreniyorlar en basiti budur..

Abi yaklaşık 10. seneye geliyor internetle tanışmam. Mail adresi kullanmamda yaklaşık 8 seneyi buldu. Ama hayatımda bu tip (fıkra, yazı, karikatür etc.) bir şey bir kez dahi forward etmedim.. Bi 8 sene daha etmem de.. Gereksiz..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Nostalji Mp3 : MFO- Ali Desidero | arşiv******
Mesaj tarihi:
said:
canerg, 15 Haziran 2005 11:29 tarihinde demiş ki:
sağlık bakanlığının neden yardımları kabul etmediğine çok sinirlenmiştim. Biraz cevap oldu diyceğimde siz direk reddetmişssiniz.

Neden onca hasta warken yardımları almadı ? onu merak ediyorum ?

Saglık bakanlıgının yardımları kabul etmemesi neydi biliyor musun:
Tam bir mallıktı. Acıklamayı hatırlar mısın bilmem.Ben ermeni kanı istemem diye sozler cıkmıshtı agzından o zamanki bakan olucak sahsın.

[Bu mesaj mrproblem tarafından 15 Haziran 2005 11:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Sağlık bakanı öküzdü, doğru ( bence ); ama gelen kanları kabul etmemesi çok körlemesine eleştirildi. Gelen kanlar tarihi geçmek üzere olan kanlardı, ne kadar sağlıklı olup olmadığı şüpheli idi. Ayrıca bunun dışında çeşitli, şu anda hatırlamadığım, sebepleri de vardı.

Ha belki kanların sağlıksız olduğu haberi yalandır, belki bakanın "Ermeni kanı, o yüzden almadık" muhabbeti yalandır; ama ikisinin de gerçekliği bilinmeden öküzlemesine eleştirilmesi yanlış bence.[signature][hline]Click!

[Bu mesaj Spidee tarafından 15 Haziran 2005 11:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bir şey bildiğini için yapıyordur. Ne demek mallı insanlar ölüyor.

Neyse babama okuttum aynen şunları söledi,
Bu komplo teorisi kullum yanlis caner.Maildeki o kıza mail at babam da golcugun her denizalti korunagini iyi bilir golcukte denizalti korunaklari faal durumda golcuk donanma komutanliginca radar ses sinyallerince incelenir o korunaklara degil usa denizaltilari gelip gircek istavrit baligi giremez ayrica yildizlar denizalti ussundeki filo tum marmara karadenizden akdenizden sorumludur en ufak bi bocek bile istenmedigi surece giremez Gece Sahini operasyonu basliyacakda bizim donanma uyuyacak afrika kiyilarimi burasi antartikami
turk donanmasi orda golcukde mumkunmu boyle bisi haa bu olay belki simdi olsa anliycam abd strateji ortagini vururmu
hem de tam ekonomisinin kalbi olan bi yerden istanbul izmit cevresinden hem adamlarda madem bu kadar modern sistem var
californiadaki deprem nasil oldu bugun 7 siddetinde

Haklı ;)

[Bu mesaj canerg tarafından 15 Haziran 2005 11:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
canerg, 15 Haziran 2005 11:39 tarihinde demiş ki:
bir şey bildiğini için yapıyordur. Ne demek mallı insanlar ölüyor.

Neyse babama okuttum aynen şunları söledi,
Bu komplo teorisi kullum yanlis caner.Maildeki o kıza mail at babam da golcugun her denizalti korunagini iyi bilir golcukte denizalti korunaklari faal durumda golcuk donanma komutanliginca radar ses sinyallerince incelenir o korunaklara degil usa denizaltilari gelip gircek istavrit baligi giremez ayrica yildizlar denizalti ussundeki filo tum marmara karadenizden akdenizden sorumludur en ufak bi bocek bile istenmedigi surece giremez Gece Sahini operasyonu basliyacakda bizim donanma uyuyacak afrika kiyilarimi burasi antartikami
turk donanmasi orda golcukde mumkunmu boyle bisi haa bu olay belki simdi olsa anliycam abd strateji ortagini vururmu
hem de tam ekonomisinin kalbi olan bi yerden istanbul izmit cevresinden hem adamlarda madem bu kadar modern sistem var
californiadaki deprem nasil oldu bugun 7 siddetinde

Haklı ;),

kesinlikle dogru.

@spidee
o saglık bakanı olacak adamın o sozleri televizyonda yayınlandı o deprem zamanı.O yuzden zamanında cok konusuldu.Kanlar gelmediginden de tarihi gecti mi tazemiydi aidsli miydi bilmiorum ama sana yardım eli uzatan birine kufur etmek hic insancıl bir durum degil

[Bu mesaj canerg tarafından 15 Haziran 2005 11:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bunun (kelimesi kelimesine) buraya daha önce yazılmış olmasını geçtim, objektif açıdan düşünsek bile bazı yerleri öyle romanvari bir tarzda yazılmışki direk yazış olduğu hissini veriyor...[signature][hline]Starcraft bölümünde din tartışılsa...
kermit:Hydra ateistmiş ben öyle duydum
screamer:Zerglerin Allahsız olduğu Kerrigan dan belli,

Talaras, da Lvl 50 Druid of BL (Retired...for now)

Mesaj tarihi:
said:
mrproblem, 15 Haziran 2005 11:49 tarihinde demiş ki:
@spidee
o saglık bakanı olacak adamın o sozleri televizyonda yayınlandı o deprem zamanı.O yuzden zamanında cok konusuldu.Kanlar gelmediginden de tarihi gecti mi tazemiydi aidsli miydi bilmiorum ama sana yardım eli uzatan birine kufur etmek hic insancıl bir durum degil

Televizyon'da yayınlandı hatırlıyorum; ama bütün açıklama yayınlanmadı. Gene basın propangandası altında çeşitli yerleri kesilerek yayınlandı. Ha gerçi adam öküzdü gerçekten, ne dediğini bilmiyordu, densizce laflar da etti; ama sağlık bakanı olsa da bu adam padişah değil, bütün kararları tek başına vermiyor. Elbet daha önceden konuşulmuştur, tartışılmıştır. Tamam çoğu zaman yönetiminden memnun olmayan bir toplumuz, sürekli bok atar dururuz ama o kadar da abartmayalım..[signature][hline]Click!
Mesaj tarihi:
@spidee
haklısın surekli elestirir dururuz da bu konuda o adama bok atmıyoruz sadece yaptıgını yuzune atıyoruz,ha adam sıcmısh demekki ve yuzune wurulan gercekte boktan.Herkes kendi sıctıgından sorumludur..
Mesaj tarihi:
Dediklerinden sorumludur ama hem dedikleri çarpıtılıyorsa, hem de gelen kanların reddedilme sebebi farklıysa yardımların kabul edilmemesi konusunda suçlu olması gerekmiyor.

Ha kan gerçeği kolpadır, o zaman yorum yaparız. Ama spekülasyonlara dayanarak adamı suçlu veya suçsuz bulmamız gereksiz.[signature][hline]Click!
Mesaj tarihi:
peki neden böyle teorilere inanılıyor?

ben açıkçası 1 sene jeofizik mühendisliği okudum ve depremin nasıl olduğu hakkında kabaca bilgim var.

hiç mi bilmiyor bunu yazan kişi gölcük'ün fay hattı üzerinde olduğunu?
dünyada depremler olduğu gibi , hemen yanıbaşımızda da olabileceğini?

her şeye bi bokatizikalsın , bi komunistlik , her şeyde suçla amerika'yı.
oh be.[signature][hline]valandil ownz j0o!
she is the one that i adore
creed of my silent suffocation .

WoW - Kelvin , Shadowcaster of Nerull
Mesaj tarihi:
nie millet inanıyor, çünkü cahil çok, hem çok fazla.

araştırma yapan yok, kendini geliştiren yok, ders alan yok, teknoloji geliştiren yok, suçlayayacak birilerini arayacak insan çok, böle 3-5 masal teori ile milyonları arkasında sürükleyebileceğini bilen biraz akıllı ama kötü insanda bol bizde. bunun ne ülkeyle ne dinle ne eğitimle ne yaşadığı şehirle vb alakası var. bunun tek alakalı şeysi insan ve kendi kafası.

kendi hemşerisinden başkasına güvenmeyen ama kendi hemşerisinden en bol kazığı yiyen insan gidip en uzaktakini kendine en az zararı verebilecek olanı suçluyor.

dünyanın düzgün yerlerinde 7 şiddetinde bir depremde şu an ölünmüyor bile. mesela şili, geçen gün 7.9, ölen 8 kişi bunun 5 i arabada giderken kaya düşmüş üstlerine.

ben adım gibi eminim ki aynı yerde bi deprem daha olsa tüm binalar gene yıkılır aynı şekilde yapıldıkları için. kaçtane yeni yapılan binanın altına binayı esnetecek yay sistemleri kondu? yada kayma payları bırakıldı? yada çelik kullanıldı? 0?[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - Life - NwN-II
Let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair
  • Yeni Oluştur...