Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar mühendisliği

Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

• 10 ay sonra ...
bilgisayar için yaşamıyorsan okumak için yanlış bi meslek :) bilgisayara olan aşkıma rağmen ara sıra yanlış bölümdemiyim diye soruyorum kendime :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Geyyik
[Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
McsPeyn, 15 Haziran 2005 10:45 tarihinde demiş ki:
said:
McsPeyn, 22 Temmuz 2004 17:39 tarihinde demiş ki:
Yeni fikirler üretebilen ve çabuk kavrayan bir kişiliksek sanırım üniversitede okunabilecek en uygun bölüm bilgisayar mühendisliği?

ÖSS'ye gireceğim bi kaç gün sonra, tercih için tekrar soruyorum..
çabuk anlamak önemli değil ilgisayarda (daha doğrusu çok önemli değil) yeni fikirler üretebilmen ve bilgisayarı sevmen gerekir . İstersen dünyanın en zeki adamı ol , bilgisayarı sevmessen eğer , bu bölümde asla başarılı olamazsın . Bu işi yapabilmek için sevmek gerekir . Eğer dersenki , sabaha kadar bilgisayar başında dururum , imkansız projeler için başım çatlayana kadar kod yazarım , 2 saatlik sınava girer 7 sayfa kağıt verip , 2 gün geçmeyen baş ağrılarıyla sınavdan çıkarım ve bütün bunlaa rağmen yaptıklarımı severim dersen güzel bi bölüm :) ama ilk 2 sene bilgisayarla ilgili pek bişey yok , çoğu matematik 3 ve 4 te de sırf bilgisayar dersleri var :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Geyyik
[Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yazilanlari okuyunca celistigim noktalari yazmak istedim.
bilg. muh. != matematik
bazi arkadaslar nerdeyse ayni demis, bi gidin ya diyorum kendilerine. tamam biraz matematik goruyosunuz "muhendis" oldugunuz icin ama abartmamak lazim...

bilg. muh. != programlama
isiniz program yapmak diil arkadaslar. bilgisayar bolumunde okumayan, biraz ilgili olan herkes nasil kod yazildigini oorenirdi sonra size rakip olurdu ondan sonra. bilg. muh. sana bi iki dil ooretirler ama bunlar sadece sana nasil dil oorenilecegini gostermek icindir. onun disinda cogu sey teoriden ibarettir. zaten bu kodlarla da yazacagin yok bilmemnenin bilmemne yapan programi falan da diil. mesela sana veri yapilarini ooretirler. sonra oturur bi dilde bunlari yaparsin. bunlarla ilgili bi proje verirler iki uc haftada bunu bitirirsin; ama bu kadar. bilg. muh. isin mantigini oorenir, bunu gider baska yerlere uygular. siz bilir kisi olursunuz mezun olunca, amele diil.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

matematik degil de algoritmalarla hashır neshir olacagın bir bolum. programlama ogrenecegim ya da bilgisayarı sewiyorum diye secilebilecek bir bolum degil kesinlikle. Ayrıca turkiye'de bilgisayar muhendisleri joker olarak kullanılmakta diger yazılarda da denildigi gibi.Yeri gelir web sayfası yeri gelir bilgisayar toplama yeri gelir networkle ugrasırlar.
Programlamayla ugrasacaksanız 4 yıl bu bolumu cekeceginize yazılım uzerine olan bolumlere yonelin,gerek iki senelik olsun gerek 4 senelik olsun.Donanım derseniz bilgisayar muhendisligi yerine elektronik muhendisligi okuyun derim.En azından bilgisayarlardan da oteye eliniz uzanır olur.
Sosyal ağlarda paylaş

hmzz gördügüm kadarıyla bilgisayar mühendisligi hakkında cogu kişi oldukca yanlıs bi kanıya sahip.

ben bilgisayar bilimi ve mühendisliginden mezun oldum, diğer üniversitelerde tam olarak nasıldır emin degilim ama genel anlamda bilgisayar mühendisi burda anlatılandan cok farklıdır..

ilk basta donanım ve yazılım olarak ayırılır dense de ben şimdiye kadar tam olarak donanım kısmına kayan bilgisayar mühendisi görmedim. genelde o seçimi yapanlar micro-elektronik okuyor bizim okulda. (belki de bu 2. yılın sonunda major deklare etmeden kaynaklanan bir avantaj oldugu içindir bizim okulda)

aslında bu iki ana başlık altında incelenmesi de yanlıs bilgisayar mühendisliginin. bircok yan alt dalı mevcut ki, ne tarafta yogunlamşmanız gerektigi de tamamen size baglı. Networkten tutun AI, hatta BIO trackleri dahi mevcut. Saf bilgisayar mühendisliginden ziyade birtakım hibritleşmeler artık daha cok ön planda.

Bir de matematik ve programlama kısmına deginiyim biraz. İyi bir bilgisayar mühendisinin kacınılmaz derecede matematikle arasının iyi olması gerektigi gibi analitik düşünme becerisine de sahip olması gereklidir.

Programcı ile Bilgisayar Mühendisini cok iyi ayırmak gerekir. Kod yazmak her ne kadar önemli birşey olsa da, aslında bir projede kod yazma kısmı projenin %30 gibi kücük bir kısmıdır. Projenin aslında en önemli kısmı analiz kısmıdır ki, burada zaten yazılım mühendisiyle programcı arasındaki fark ortaya cıkar. Cogu büyük yazılım firmasında mesela işi sadece analiz yapmak olan analistler calısır. Bunlar da bilgisayar mühendisi ve hatta daha da specific olarak belirtmek gerekirse yazılım mühendisi olmalarına ragmen tek satır kod yazmazlar.O yüzden yazılım mühendisliginde bile bircok alt dal bulunabilmekte.

Cogu ögretim görevlisinin yaptıgı işi anlatmak gerekirse, koca bir resimde her biri değişik bir pikselle oynuolar sadece.(bilgisayar mühendisliginden ziyade bilgisayar bilimiz söz konusu aslında burda) Her ne kadar bölümde okurken ögrenciler bir dalda bu derece özelleşmese de aslında ne kadar cok secenek oldugunun farkındalardır. Bu yüzden seçim yaparken de dogru yapmak gerekir.

Ha bir de bilgisayar mühendisligi okumak istiyorsanız, ilk tercihiniz mutlaka ingilizce egitim veren bir yer olsun. Cünkü bu alanda ögrenebileceklerinizin anca binde birini size okul verebilir, belki de daha azını. Literatürü ve yenilikleri yakında takip edebilmeniz için kesinlikle ingilizce gerekli..

Neyse..Ha bi de şunu da söylemeden geçemicem, benim en sinir oldugum durum, bilgisayar mühendislerine abi nası bi bilgisayar alıyım, hangi ekran kartı daha iyidir gibi abuk subuk sorular sorulmasıdır. Cünkü bunların uzaktan yakında bilgisayar mühendisligiyle alakası yoktur.

[Bu mesaj Ceday tarafından 15 Haziran 2005 12:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
riglous, 15 Haziran 2005 11:35 tarihinde demiş ki:bilg. muh. isin mantigini oorenir, bunu gider baska yerlere uygular. siz bilir kisi olursunuz mezun olunca, amele diil.
Teşekkür ederim, öğrenmek istediğim şey buydu..[signature][hline]Unique|MF (eski) >> CS ---- Wololo (yeni) >> CS ---- Padaone >> Sanane (JK2)
Celeis >> Elan Realms (UO) ---- Celeis Sirion >> Dark Venue (UO)
Webmaster >> www.FAOto.com & www.FAEmlak.com ---- Hayatına çeşni kat!
Sosyal ağlarda paylaş

walla solim ben bilg. muh. okuyorum isik universitesinde.
cogu hocam bogazici ve itu nun hocalari.

dersler
ilk 2 sene cogunlukla fizik ve mat goruyorsun.
ilk sene bilgisayarla ilgili sadece biraz html,unix veriyorlar.
ilk sene 2. donem programlama veriliyor.

2. sene programlamanin derinine(c++ / c #) giriliyor
matematik devam ediyor. bayaa zorluor mat..
bir yandan ekonomi dersleri var.

3. sene artik programlama bitiyor. en azindan c bitiyor
object oriented programlama basliyor java falan.
arada istersen open-gl falan aliyorsun.
ekonomi dersleri devam ediyor. mat ve fizik bitiyor.

4. sene tamamiyle secmeli istersen mimarlik dersi al istersen yazilim donanim falan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...