abazz Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Erzurumlu Patiler ve/veya Erzurum'da Patiler var mı? Varsa başta geçmiş olsun diyorum onca geçen boş zamanları için.. (Onlar demek istediğimi anlarlar) :-) Buram buram kültür kokan yurdumun Erzurum ilinde, ne yazık ki koskoca bir kültürün molozları ve o molozların altında bir halk kalmış.. Niye mi? Çünkü başta coğrafi faktörler ve iklim koşulları Erzurum gelişmesine engel teşkil etmiş tüm Doğu Anadolu illerindeki gibi. Bu ve bunun gibi nedenler aslında dezavantajlar getirirken bir takım avantajları da olmuştur. Dezavantajları; gelişmekte olan ülkemiz içinde hâla geri kalmış bir il konumundadır. Dışarıdan yansıdığı gibi doğunun başkenti gibi bir konumda kesinlikle değildir! Avantajları; tüm hızıyla yozlaşmakta olan kültürümüz, bir nebzede olsa Erzurum'da kendini koruyabilmiştir.(Bana göre kültürümüz burada da yozlaşmıştır ama çok acımasız gibi görünmek istemediğimden öyle dedim) Demek istediğim; ben üniversite tahsilimi yapmak için Erzurum'a geldiğimde bu kadar rezil (afedersiniz) bir yer olduğunu bilmiyordum. Şimdilerde Erzurum'a karşı yavaş yavaş nefret duymaya başlar gibiyim. Ama sonuçta üniversite hayatım boyunca burada kalacağımdan kendi kendime bazen telkin verdiğim bile oluyor..Erzurum ve Erzurum Atatürk Üniversitesi'ni merak edenler ziyaret edebilirler ama asla orda yaşayan birinden (Erzurum'lular kendi memleketleri olduğu için objektif değerlendiremiyorlar) daha iyi bilemezler Arz-ı Rum'un halini.. Sizlerin de yorumlarını bekliyorum.. Bakalım ne olacak biz Erzurum'dakilerin hali... :(Not : 13 Haziran akşamı kurtuluyorum..[signature][hline] Make a difference in your future.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanthe Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Zamanla gelişicek butun dougu ıllerı gıbı oel olmak zorunda...[signature][hline]Learn to Obey before you Command.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alukard666 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 ben yorum yapcamda durumu bilmediim icin yapamıorm... bu arada bsi sorcam Arz-ı Rum ne?[signature][hline]ilex globus... gustus abs æther.. amen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abazz Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Selçuklular döneminde Erzurum'un eski adı Arz-ı Rum'muş. Hatta o zamanki paraların da üstünde Arz-ı Rum yazıyormuş... muş... muşş... muşşş... Ben tarihin yalancısıyım.. :D[signature][hline] Make a difference in your future.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alukard666 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 yani eskiden erzurum onemli bi ilmiymis erzurum?? paranın ustunde adı yazdıına gore...[signature][hline]ilex globus... gustus abs æther.. amen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Anadolu universitesi'nin Eskisehir'e katkisi buyuk oldu, Erzurum'da da benzer bir model uygulanamaz mi? Yani egitim (universite) + saglik (hastaneler) ekonomisi yaratilsa cok buyuk gelir getirisi yaninda insanlarin hayat kosullarini da iyi yonde gelistirir. Bu ili pek tanimiyorum ama sanirim ulasim guclukleri nedeniyle burada sanayii kurulmasi guc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 bi erzurumlu olarak gorusum sanmıyorum :) erzurum zaten MHP nın kalesı olarak unlenmiş o bıle cehaletın nerelere gıttıgını gosterıyor kaldıkı boyle kapalı bir şehir nasıl egıtım şehrı olucak dusunmuyor degılım eskısehır baskent yolunda oldugu ıcın kalkındı unıverste canlandırdı sadece erzurum benım ıcın daha bır ozel cunkı taaa dedemın dedesı 2 kardeşlermiş osmanlı ordusunda ust rutbelı komutanlarmış kardeşlerden bırı caldıranda ölmüş dedem(dedem dııcem her seferıunde dedemın desının yazarsam ölürüm :)) ıse savastakı basarısından oturu erzurum un tımar beylıgı verılmıs orda bır kaplıca ıle camı yaptırmıs bu ıkısının gelırı bızım aıleye bırakılmış sonra erzurumda ılerıgelen aılelerden bırı olmus bızımkıler halıyle gelırde yuksek olunca ayan olmuslar halıyle.Bide gelenegımız var aılenın butun cocukları devlette calısıyor hep devlet hızmetı tercıh edılmıs butun cocukalr okutulmus vs buyukbabam kurtulus savasında subaymış savastan sonra erzurumda beledıye baskanı secılmıs aıle geleneklerını surdurmus fılan ama cocuklar bırdaha gerı donmeyınce erzuruma bızım aılenın ısmı dısında bır seyı kalmadı orda ama hala cogu erzurumlu tanır buyukbabam 54 yasında erkenden ölmüş bır kuzuyu bır oturusunda bıtırıyormuş 30 kofteden az yıyınce boyle yemekmı olur dıyormuş halıyle yuksek kolestrol tansıyon seker vs den gıtmıs ıste[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HasMez Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 hele dadaş hoş musan, dolu musan boş musan? ayakların yan basir, yoksa sen sarhoş musan? diyerekten... laz/dadaş/arnavut melezi olarak ,kanımda bulunan memleketi çok merak ettigimi söylemem gerekiyor. fakat gitmek hiç nasip olmadı ve kulaktan dolma şeylerden başka birşey bilmiyorum(çok acı aslında insanın kendi ülkesini bile bilmemesi). önümüzdeki yaz o taraflara gidesim var umarım muvaffak olurum. ayrıca üniversitelerin açıldıgı yerlere yeniliklerin gelicegini ve bir nebzede olsa gelişim saglayacagını düşünüyorum ,inşallah haklı çıkarım. bu arada senide takdir ediyorum küçükte olsa bir kitleye anlatmışsın erzurumu.[signature][hline]Diez: Kalgeldi lvl 1x sin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abazz Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Ben Arz-ı Rum'u çok görmeyi istiyordum burayagelmeden önce. Niye bilmiyordum ama sanki kırk yıllık Erzurumluymuşum gibi çok seviyordum.. Hatta bazen arkadaşlar arasında şaka olsun diye ben önceki hayatımda muhakkak Erzurumluydum herhalde çok demişliğim var. Amma velakin şimdilerde öyle düşünmüyorum... Bir noktada Erzurum'da üni olmasa burası tam bir köy olurdu.. Ekonomik olarak gelişmesine hiç imkan olmazdı. Erzurumlu esnaflar (sözüm ona şerefsizler -tabi genelleme yapmak doğru olmaz) öğrenciyi yoldukça yoluyorlar. Çünkü başka geçim kaynağı yok. Ben burda ayda 500-600 ytl harcıyorum. Ne mi yapıyorum. Hiç bi şey, esnaf yoluyor.. Yol babam yol. Bakalım bunun sonu nereye varacak. Artık Erzurum ağzıyla konuşmaya çalışıyorum ki esnaf Erzurumlu olduğumu sanıp ta çok geçirmesin.. :) İşte hal mesele böyle. Biraz önce yatay geçiş için başvuru dilekçemi doldurdum. Noterden 2 nüshasını da alacam. Sonra Uludağ-Sakarya-Kocaeli ünilerine başvuracam. İnşallah kurtulurum da birinden birine giderim. Nasip artık. Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler...[signature][hline] Make a difference in your future.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jarjar Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 ben anlamadım bu objektifliği arkadaşlar nerden kazanmış, ayrıca bir anti-erzurum cemaati mi kurdunuz Erzurum bundan 50-60 yıl önce doğunun parisi olarak anılıyordu türkiye de, doğunun başkenti yada şimdiye bakarsak bi eser kalmamış. Peki bunları milletin yüzüne vurmak yerine orda ki insanlara hakaret etmek yerine bakın bi neden böyle olmuş araştırma yaptınız mı? demin arkadaş bi topic açmıştı cahillikle kırolukla fln ilgili, ey yurdum insanı sen nerden geldiğini bilmezsen nereye gideceğini nasıl bilebilirsin. Devletin sağladığı daha doğrusu sağlamadığı imkanları biliyormusun? Hayat gittiğiniz şehirden yada üniversiteden nasıl gözüküyor bilmiyorum ama tarihi boyunca her zaman en üst seviyede tutulmuş bir kent Son yüzyılda ise devletin genel politikası yüzünden ne duruma gelmiş sadece erzurum değil doğunun büyük bir kısmı. Erzurumlu halkının çok entel olduğunu size iddia edemem ama yıkıcı eleştiri yaparak, boş laf salatası yapanlarında sandığınız kişilerden bir farkı olduğunu düşünmüyorum.[signature][hline]Uçurumun kenarında olsan da sırf hayata gıcıklık olsun diye tekrar gül!!!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 İnşallah gidersinde bizde senin bu ithamlarını dinlemek zorunda kalmayız..Paticiktende bi yatay istesen şöyle yörüngeye doğru..Hiç zahmet etme ben dilekçeni yazarım!... Nedir kardeşim bu ya? Beğenmiyosan defolur gidersin kimse kimseyi zorla tutmuyo.! Madem bu kadar laf edecen niye yazdın Erzurumu! Yok esnafı şerefsiz fln.. OLM BANA BAK! SENİ HARBİ YERLER DAHA TANIMAMIŞSIN ERZURUMU! N'lur bendende nefret et senle karşılıklı bi nefretleşelim. Erzurum doğunun başkentidir! Türkiye'nin kalesidir! Geri kalmış ilimiz (!) 2008 Dünya Kış Olimpiyatlarına aday olmuştur. Ama senin bundan haberin yoktur! Amannn sakın başka bi yerde bu konuşmaları yazarak Erzurumluyum deme! Bari adımızı lekeleme be! Threadini yeni gördüm.. O yüzden yazdım... Umarım bi daha böyle davranışlarda bulunmazsın! Esnaflara gelince! Git alışverişini YKM,DUMLU,HATEMOĞLU gibi yerlerden yap bir sürü süpermarket MİGROS var! git oralardan yap.. Oralardada kazık atıyolarsa senin tipte sorun var.. Buna ne paticik bişi yapabilir nede YÖK! Yeter artık daha fazla bişeyler yazmak istemiyorum. Umarım senle Erzurumda karşılaşırız.! O ithamları bide yüzüme bakarak yap! (reca) ![signature][hline]BabacumMostors, 03 Ocak 2005 19:31 tarihinde demiş ki: paticik'in bana girmesindense, benim paticike girmemi tercih ederim -Robert Mostors Razu, 24 Mayıs 2005 20:33 tarihinde demiş ki: Resmin en sağındaki yapı bakıldıgında penise benziyor.Değiştirilmeli. BabacumMostors, 30 Mayıs 2005 12:37 tarihinde demiş ki: neden iki yeşil daire denildiğinde aklıma yeşile boyanmış memeler geldi? alla alla bahar -vurdu galiba 24$ KazanaLım.. Hadi KurbağaLar =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nindalf Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 abazz cocukum sen deminki topikteki hedefledigin tepkiyi galiba alamadın ki yörünge istiyosun...[signature][hline]SupeRock Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Zaten adam gelir gelmez demişş.. ben kılım ben kılımmm... die said: abazz, 05 Haziran 2005 12:14 tarihinde demiş ki: Buon giorno patiler.. Artık finallerin bitimine az kala sizlerle hoça vakit geçireceğiz. Şaşşırcaksınız! :-o Şaşı olacaksınız! :-p Benü bekleyün.. Celeyrum.. [signature][hline]BabacumMostors, 03 Ocak 2005 19:31 tarihinde demiş ki: paticik'in bana girmesindense, benim paticike girmemi tercih ederim -Robert Mostors Razu, 24 Mayıs 2005 20:33 tarihinde demiş ki: Resmin en sağındaki yapı bakıldıgında penise benziyor.Değiştirilmeli. BabacumMostors, 30 Mayıs 2005 12:37 tarihinde demiş ki: neden iki yeşil daire denildiğinde aklıma yeşile boyanmış memeler geldi? alla alla bahar -vurdu galiba 24$ KazanaLım.. Hadi KurbağaLar =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zagg Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Senin erzurum'lulara b1r garezinmi var ?[signature][hline] «³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-» Rap'de başbakan bu kajmeran !!! [b]>>>X+ Projéct web design<<< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nindalf Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 said: Zagg, 13 Haziran 2005 13:27 tarihinde demiş ki: Senin erzurum'lulara b1r garezinmi var ? ARkadas kesin bu dusunceleri erzurumlu genc bir delikanlıyla paylasmıs ve bu son halini almıs olabilir ...[signature][hline]SupeRock Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 :lol: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abazz Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 Ewet. Ben kılım. Şimdi belki inanmayacaksınız ama ben her zaman doğru bildiğimi söylemekten haz alırım herkes bana karşı olsa bile. Şu anda kocaeli'ye geldim sabah saat 08:30'da indim şimdi babamın işyerindeyken aklıma geldi ben bi topic açmıştım Arz- rum! Bi bakayım dedim nolmuş ne yazmışlar. insight kardeşim ve bazılarıyla istediği yerde istediği pozisyonda karşılaşmaktan zevk alırım. Şimdi kendisi diyecek ama ben söylediklerine sadece gülebileceğim. Ne diyecek biliyormusunuz. Erzurum'dan gitti de öyle konuşuyor. Yiyorsa Gitmeden böyle deseydi gibi..... Ben urfalıyam İstediğin yerde görüşelim istersen akşam uçağına atlar gelirim daha yeni kocaeli'ye inmeme rağmen. Paticiğin beni yörünge dışı etmesi de önemli değil. Ben doğru bildiğimi söylerim sen de. Hayatım boyunca beni tehdit eden gerizekalı adamlar la uğraştım bunlara erzurum daki ülkücüler de dahil. Bana kolay kolay kimse yapamaz. Beni ya öldürürsün yada ölürürsün. En iyisi sen beni sadece güldürürsün. :) Eğer erzurumluysan da ülkücüysen de kendini bişi zannetme!. Öyle tehdit eder gibi konuşursan benden gerekli cevabı alırsın. Bundan şüphen olmasın.. Ben doğru veya yanlış bazı düşüncelirimi söyledim sen de karşılık ver TEHDİT ETME! YADA BU TEHDİTİNİ UNUTMA! (Hayat boyu tehdit edildim halen tehdit edildiğim oluyor. Duello istiyorsan mail at :) :) :) ) Beskanlılar Aşireti'nden selamlar..[signature][hline] Make a difference in your future.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar