Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mmorpg obezitesi

jagd

Öne çıkan mesajlar

dikkatimi çekti neredeyse bütün mmorpgleri deneyen arkadaşlar var.Hangi mmorpg modaysa (teşbihte hata olmaz,) herkes orada 1 yada 2 ay sonra bir bakıyorsunuz oyunlar teker teker satışa çıkmış.Tabii zaman darlığı öss vb. nedenler konu dışı.
Merak ediyorum acaba bunun sebebi nedir?herkes almış bende alayım vb. mi? her oyunun başına aynı şey gelince insan acaba gerekli sabır kimsede kalmadımı yoksa başka bir sebepmi var diyor.
Buna cevabı son 2 yıl içinde 4-5 mmorpg oynamış arkadaşlar seviyeli bir şekilde cevaplarsa sevinirim
Sosyal ağlarda paylaş

kendi adıma konusursam,

bunun en büyük nededi oyun süreci icerisinde yapılan "nerf" uygulamaları.

oyuna baslıyorsunuz, oyun hakkında dokuman okuyup bilgi ediniyorsunuz, goruyorsunuz ki en iyi PvM kaarakteri hayvan yetiştiricisi imiş.

bende PvM yapmak site4digimden, gidip hayvan yetiştiricisi bir karakt4er acıyorum. genellikle en iyi karakter de en zor geliştirilen oldugu için, alylarımı bu karktere verip karakteri güclendiriyorum.

sonra her MMOda oldugu giibi, hayvan yetiştiricileri cok guclu diye insanlar bık bık etmeye baslıyor, forumlara bu şekilde yazılar yazıyor. genelde bunlar üşenip en zor karakteri yetiştirmeye kasmayan insanlar oluyor(dogal olarak :) )

oyun yoneticisileride adı gecen karakteri nefrliyip güclerini azaltıyortlar, senin aylar boyunca emek verdigin karakter yeri gleiyor tamamen kullanışsız bir hale bürünüyorlar.

sende oha be diyip oyunu bırakıyor başka oyunlara doğru yelken açıyorsun :)[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Web Site(ler)mizin Tarihçesi
Sosyal ağlarda paylaş

bence bu konuda sorun insanların oyunlara kendini fazla kaptırmaları. öyle ki adam oyunu 2 ayda silip süpürüyo, yapıcak hiç bişey kalmıyo oyunda. tamam power player'sın abicim anladık da bi yavaş oyna bi tadını çıkar. ben şu ana kadar hep swg oynadım, başka hiç bi mmorpg deneyimim olmadı, ama şöyle söylemeliyim ki ben aslında daha swg oynamaya başlamadım bile. 32 tane meslek var, ben daha 4 tanesini denedim bunlardan. her bi meslek ayrı bi macera, ayrı bi keyif veriyo oyuncuya. mesleklerin haricinde questler var. daha ancak 10da birini falan yapmışımdır oyundaki questlerin. oyunu oynamaya başlayalı nerdeyse bi yıl oluyo! ve oyunu aldığım ilk günkü heyecandan farksız, süper keyifli bi şekilde oynuyorum. hergün yeni bişey keşfediyorum. mmorpg böyle oynanmalı bence, çünkü developerlar size o kadar büyük ve keşfedilicek zilyon tane şeyi olan bi dünya sunuyolar ki, tadında bırakın, stres yapmadan, güçlü bi char.a sahip olucam kaygısı taşımadan oynayın, etrafı keşfedin, kendinizi kalıplara sokmayın, dilediğinizi yapın ve kendinize zaman sınırlaması getirmeyin ("şunu şu kadar sürede yapıcam!" gibi). o zaman farkediceksiniz ki oyun, uzun süre boyunca isteklerinizi karşılar hale geliyo. böylece her 2 ayda bir yeni mmorpg oyunu da almıyosunuz.[signature][hline]a.k.a "bay bomba"
SWG:
Ottkoo Jeliyeer of Eclipse Galaxy
Otkoo Jeliyeer of Bria Galaxy
Sosyal ağlarda paylaş

ne güzel söylemişsin mr.bomb keşke herkes seninle aynı zihniyette olabilse...[signature][hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu
bu mesaj bitmiştir lüften sıradaki mesaja geçiniz.Ayrıca bu msj okunduktan 10 yıl sonra kendini doğal şekillerde toprağa dönüştürüp imha edecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

hele ki benim :/ bu isi çok abartiyorum bazen direk her seyi süpürüyorum sonra bir sürü mmorpg oynuyorum delircem :( milletin 1 haftada kastigini bir günde kasiyorum :([signature][hline]Hellsing:
BURNwithPASSION KILLwithRAGE

In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen.
Gohan: There is no end, no endd for meee !!!!

Anime tadında MMORPG lar.
Sosyal ağlarda paylaş

Son 1 yılda 10-15 taneye ulaştım coşuyorum.1 ay oynayıp bıraktığım da çok oldu.Ama SWGye değişmem hiçbirini.Gerçekten tek oyun seçip de SWGyi seçmekle çok iyi etmişsin Bomb.Ayrıca hiçbi MMOnun betasını kaçırmam.3 ay boyunca MxO developerların başını ağrıtmıştım betasına girebilmek için :D
Sosyal ağlarda paylaş

Bence hızlı oyun değişitirmenin ana sebeplerinden biri aşırı benzerlik. Ne yazık ki tutmuş formülü uygulamak yapımcıların kolayına geliyor. Tabi oyunun içine iyice girip bu benzerliği farkedince ciddi soğuma oluyor oynanılan oyundan. Sonuçta gerek karakter geliştirme aşaması gerekse sonrası için inanılmaz süreler harcanıyor oyuna. Bu sürenin benzer bir şey için harcandığını görmek oldukça üzücü.

Diğer yandan yapılan eklemelerin / değişikliklerin (karakedinin bahsettiği gibi) oyunu oynayan kitlenin (çoğunluğun?) istekleri doğrusunda hazırlanması sonucu "gerçekten" oyun oynayan kesimin göz ardı edilmesi, rencide edilmesi oyuncu kaybına sebep oluyor.

İşin bir de maymun iştahlılar kısmı var... Konu hakkında pek fazla bilgim olmadığı için yorum yapmak sorumluluğunu üstlenemem :)

Aslında üzerine daha pek çok şey söylenebilir. Ancak başka zamana (Hakeza bileğimi feci burkmuşum yan bağlar telef, tendon hasarlı... Acı var acı :) )
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...