LiquiD Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 ehoy, tip tip bakmayınız lütfen, öyle bir anda geldi bu abzürd soru aklıma. hatta en saçma sorular kapsamında bile inceleyebilirsiniz, itirazım olmaz ehoe. istediğinizi yapın ama şu merakımı dindirin, bir bilginiz varsa.. sorunun açılımı şöyle: doğuştan sağır ve kör birisi, nasıl düşünür? yani işin özü de şöyle, bir dil bilmeden insanlar eski çağlarda nasıl düşünüyorlardı? sağır kör olayını bile sallayabilirsiniz, sadece dil bilmeden nasıl düşünüldüğünü açıklamanızı istiyorum. bu adamlar ateşti tekerlekti nasıl buldular? içgüdülerle mi, mantık nasıl yürütüldü? ehoeh, tamam tamam tip tip bakmayın.[signature][hline]ben BombaciMulayim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gwindon Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 garbagenin kapısını açmayın dedm size... :D ama komik lol[signature][hline]Shewky Goldbreaker Doctor of Eclipse FRF Cem_Jedi, 20 Aralık 2004 19:03 tarihinde demiş ki: beni kızdırmayın siteyi hackletirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Manu Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Ateş bir taşın atılıp başka bir taşa carpmasıyla ortaya cıvılcım cıktı ve o şekilde ateş oluştu. Tekerlek ise deneme yanılma yoluyla ortaya cıktı. Adam ben sunu yuvarlayayım diyip cıkmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 insanlar konusabildikleri icin dusunce yoktur . dusunebildikleri icin konusma vardir .[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dogbert Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 şans eseri istenmeden bulunmuş ateş ve karanlık çağdaki çoğu icatlarda ihtiyaçlara bağlı olarak doğmuş mesela ulaşım ve taşımada zorluk seçilmiş tekerlek bulunmuş.hayvanlara karşı korunmak için kesici silahlar icat edilmiş.ayrıca osmanlı zamanında ticaret yolları osmanlının eline geçince avrupa da coğrafi keşifler gerçekleşmiş. ayrıca tek başına yaşayan kör ve sağır adamın bile zihninde birşeyler oluşur sanırım.[signature][hline]Işık öldü karanlıkta, Ay söndü bulutların ardında Ve ölümcül gece çöktü Orta-Dünya'nın Topraklarına... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 tamam çok güzel de, nasıl düşünüyorlar yani? ben türkçe bilmeden nasıl düşünebilirdim, burasını düşünemiyorum kesinlikle. bir mantık yürüteceksem aklımda bir diyalog geçer türkçe olarak.[signature][hline]ben BombaciMulayim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CwzX Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 peki aga,.. wat iz dı matriks?[signature][hline]çocuk büyür babası kadar olur ondan sonra efendim ölür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KireiMerodii Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Dili kullanmadan düşünmek dikkatimi çekmişti benim de bir ara.. Sonra kendime şöyle bir açıklama bulmuştum: Dilsel çeviriler yapmazsın olur biter... Göstergeleri bir kenara atar gösterenleri kullanırsın... "çarşıya gitmek" diyelim... Önce bir ihtiyacın aklına gelir, sonra bunun çarşıda bulunabilceği.. Ardından çarşıyı imgelersin, sonra çarşı imgeleriyle, ihtiyacının yol açtığı istek birleşir ve gitme olayı gerçekleşir... :D Bunun gibi birşey olmalı herhalde... [Bu mesaj KireiMerodii tarafından 10 Haziran 2005 23:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 dusunmek bi dile bagli diil ki. olay senin beyninde cevrendeki etkenleri yorumlaman. 5 duyumuzdan 2si eksikse geriye kalan 3'u yeterli olur etkilesim icin.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dogbert Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 doğuştan körler de rüya gördüğüne göre demek ki düşünüyorlar.yani medeniyetten uzak bir yerde kör sağır olsan elini kalbine koyarsın aa atıyo bu aa nasıl oluyo fln diye aklına gelir bir şeyler[signature][hline]Işık öldü karanlıkta, Ay söndü bulutların ardında Ve ölümcül gece çöktü Orta-Dünya'nın Topraklarına... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gothic Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Kırmızımı Mavimi ?[signature][hline]Msn+Resimlerim+Karalamaca Ormanlar Yakılıyor,Ozon Deliniyor,Irakta Binlerce İnsan Ölüyor,Galiba Biz Bu Dünyayı Hak Etmiyoruz...!!! [TÜRK`E KEFEN BİÇENİN ÖLÜMÜ KORKUNÇ OLUR] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KucukHusamettin Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 aslında mantıklı bir konu. Ben beynimde türkçe düşünüyorum. Yoksa düşündüklerim dilime mi türkçe gidiyor konuşmasam da? Nasıl bir iştir acaba bu? Sağır ve körlere sormak lazım diycem olmuycak :[signature][hline] Bir dilek tut benim için :) Küçük Hüsamettin Msn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 said: LiquiD, 10 Haziran 2005 23:46 tarihinde demiş ki: tamam çok güzel de, nasıl düşünüyorlar yani? ben türkçe bilmeden nasıl düşünebilirdim, burasını düşünemiyorum kesinlikle. bir mantık yürüteceksem aklımda bir diyalog geçer türkçe olarak. sonuçta kelimeler ve sesler sadece insanların düşünceleri dile getiriş şekli. sen bişeyleri sezdiğin/sezgilerinle hareket ettiğin zaman da düşünürsün bilinçaltında.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiç bir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 kör olayını geçiyorum eski çagdaki insanlara dönüyorum, o zmnlar iletişim şu anki kdr iyi olmasada gene işaretlerle anlaşıyorlardı... ve şunuda düşün 300+ yıl sonra insanlar ulan 300- yıl önce telepati yokken insanlar nasıl düşünürdü diye post açacakalrdır...[signature][hline]Wendigo, 09 Haziran 2005 17:28 tarihinde demiş ki: zaten ellerim titriyor kac saattir thread kitlemedim die ;)= ---- Hiçbirşey yok aslında... By Joker... ---- Wow:Troll Rogue ByJoker lvl 60 / Burning Leg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenge Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Benim sağır/dilsiz bi arkım var,ve emin ol burdaki birçok kişiden daha iyi düşünüyor.[signature][hline] İki şey sonsuzdur,insanoğlunun aptallığı ve evren.Fakat ikincisinden o kadar emin değilim... Albert Einstein Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 oy yarabbim, kimse düşünemediklerini söylemedi be ehoeho sadece bunu nasıl yaptıklarını soruyorum ben, yapıp yapamadıklarını değil. daha doğrusu, bunu nasıl algılayabilirim, ben dili kullanmadan, düşünceyi nasıl sezebilirim içimde? daha doğrusu, dil bilmeyen biri gibi nasıl ifade edebilirim düşünceleri içimde?[signature][hline]ben BombaciMulayim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dogbert Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 işte insanı insan yapan şey hayal gücü yle düşünüyolar[signature][hline]Işık öldü karanlıkta, Ay söndü bulutların ardında Ve ölümcül gece çöktü Orta-Dünya'nın Topraklarına... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lisze Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 said: Joker, 10 Haziran 2005 23:52 tarihinde demiş ki: kör olayını geçiyorum eski çagdaki insanlara dönüyorum, o zmnlar iletişim şu anki kdr iyi olmasada gene işaretlerle anlaşıyorlardı... ve şunuda düşün 300+ yıl sonra insanlar ulan 300- yıl önce telepati yokken insanlar nasıl düşünürdü diye post açacakalrdır... Ahaha telepati yapabiliyolar ama post açıyo :D güzel fantazi Valla içinden konuşmadan, dili kullanmadan düşünebilirsin.Ben yapabiliyorum.. Eminim ki sende yapabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bayat Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Agac dusunurken Turkce kullaniyor musunuz? Ya da yuvarlanan bir tekerlek dusunurken? Anlatmak icin dil kullaniyoruz. Tekerlegin tesadufen ortaya ciktigini iddia eden arkadasa da teessuf ediyorum. Kor ve sagar bir insan da eliyle hissettiklerini, sicagi sogugu, serti yumusagi dusunebilir. Onlari da hissedemiyorsa bitkisel hayattadir zaten, pek bir sey dusunulmuyor veggie'yken. [signature][hline]MSN: jelatin[at]gmail.com [Bu mesaj bayat tarafından 11 Haziran 2005 00:03 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 said: Lisze, 10 Haziran 2005 23:58 tarihinde demiş ki: said: Joker, 10 Haziran 2005 23:52 tarihinde demiş ki: kör olayını geçiyorum eski çagdaki insanlara dönüyorum, o zmnlar iletişim şu anki kdr iyi olmasada gene işaretlerle anlaşıyorlardı... ve şunuda düşün 300+ yıl sonra insanlar ulan 300- yıl önce telepati yokken insanlar nasıl düşünürdü diye post açacakalrdır... Ahaha telepati yapabiliyolar ama post açıyo :D güzel fantazi Valla içinden konuşmadan, dili kullanmadan düşünebilirsin.Ben yapabiliyorum.. Eminim ki sende yapabilirsin. lol o zmnlarda postlar heralde internet sitesinde deil, telepatinet sitelerinde düşüncesel olarak ;)[signature][hline]Wendigo, 09 Haziran 2005 17:28 tarihinde demiş ki: zaten ellerim titriyor kac saattir thread kitlemedim die ;)= ---- Hiçbirşey yok aslında... By Joker... ---- Wow:Troll Rogue ByJoker lvl 60 / Burning Leg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenge Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 said: LiquiD, 10 Haziran 2005 23:55 tarihinde demiş ki: oy yarabbim, kimse düşünemediklerini söylemedi be ehoeho sadece bunu nasıl yaptıklarını soruyorum ben, yapıp yapamadıklarını değil. daha doğrusu, bunu nasıl algılayabilirim, ben dili kullanmadan, düşünceyi nasıl sezebilirim içimde? daha doğrusu, dil bilmeyen biri gibi nasıl ifade edebilirim düşünceleri içimde? Mesela dilini kesebilirsin,ehoeho ?[signature][hline] İki şey sonsuzdur,insanoğlunun aptallığı ve evren.Fakat ikincisinden o kadar emin değilim... Albert Einstein Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 yahu, anladım, bu dedikleriniz genelde önce imgelem, sezgi sonra yorumlama konusunda örnekler. mesela, sadece soyut bir konuda oturup düşünüyorsak? sadece mantık yürütoyurz, atıyorum tanrının varolmadığı konusunda oturup düşünüyoruz; çevrede sezilecek, beyne aktarılacak bir veri yok, kendi içimizdeyiz. bu gibi durumlarda hep iç konuşma yaşarız, şöyledir böyledir derken, bir mantık zinciri kurarız konuşmalarımız ekseninde. bu konuya da eğiliniz.[signature][hline]ben BombaciMulayim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 işaret dili öğreniorlar :)[signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki: dikkat ederseniz hayvanın midesine bakıyor ve ne kadar çok gaz var böyle diyor içinden ------------------------------------ ''ağlamak ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması, bir boyut değiştirme çabasıdır...'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 aslında bazen beyin içinde ifadeler geçmeden de birşeyleri düşündüğü farkediyor insan işte olay o [Bu mesaj Arthur_HellsFire tarafından 11 Haziran 2005 00:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 iletişim kurmadaki güçlük insanın öğrenmesini zorlaştırır geciktirir. o kadar :p[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar