Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sağır, kör nasıl düşünür?

LiquiD

Öne çıkan mesajlar

ehoy, tip tip bakmayınız lütfen, öyle bir anda geldi bu abzürd soru aklıma. hatta en saçma sorular kapsamında bile inceleyebilirsiniz, itirazım olmaz ehoe. istediğinizi yapın ama şu merakımı dindirin, bir bilginiz varsa..

sorunun açılımı şöyle: doğuştan sağır ve kör birisi, nasıl düşünür? yani işin özü de şöyle, bir dil bilmeden insanlar eski çağlarda nasıl düşünüyorlardı? sağır kör olayını bile sallayabilirsiniz, sadece dil bilmeden nasıl düşünüldüğünü açıklamanızı istiyorum.

bu adamlar ateşti tekerlekti nasıl buldular? içgüdülerle mi, mantık nasıl yürütüldü?

ehoeh, tamam tamam tip tip bakmayın.[signature][hline]ben BombaciMulayim
Sosyal ağlarda paylaş

şans eseri istenmeden bulunmuş ateş
ve karanlık çağdaki çoğu icatlarda ihtiyaçlara bağlı olarak doğmuş mesela ulaşım ve taşımada zorluk seçilmiş tekerlek bulunmuş.hayvanlara karşı korunmak için kesici silahlar icat edilmiş.ayrıca osmanlı zamanında ticaret yolları osmanlının eline geçince avrupa da coğrafi keşifler gerçekleşmiş.
ayrıca tek başına yaşayan kör ve sağır adamın bile zihninde birşeyler oluşur sanırım.[signature][hline]Işık öldü karanlıkta,
Ay söndü bulutların ardında
Ve ölümcül gece çöktü
Orta-Dünya'nın Topraklarına...
Sosyal ağlarda paylaş

Dili kullanmadan düşünmek dikkatimi çekmişti benim de bir ara.. Sonra kendime şöyle bir açıklama bulmuştum: Dilsel çeviriler yapmazsın olur biter... Göstergeleri bir kenara atar gösterenleri kullanırsın... "çarşıya gitmek" diyelim... Önce bir ihtiyacın aklına gelir, sonra bunun çarşıda bulunabilceği.. Ardından çarşıyı imgelersin, sonra çarşı imgeleriyle, ihtiyacının yol açtığı istek birleşir ve gitme olayı gerçekleşir... :D Bunun gibi birşey olmalı herhalde...

[Bu mesaj KireiMerodii tarafından 10 Haziran 2005 23:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

doğuştan körler de rüya gördüğüne göre demek ki düşünüyorlar.yani medeniyetten uzak bir yerde kör sağır olsan elini kalbine koyarsın aa atıyo bu aa nasıl oluyo fln diye aklına gelir bir şeyler[signature][hline]Işık öldü karanlıkta,
Ay söndü bulutların ardında
Ve ölümcül gece çöktü
Orta-Dünya'nın Topraklarına...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LiquiD, 10 Haziran 2005 23:46 tarihinde demiş ki:
tamam çok güzel de, nasıl düşünüyorlar yani?

ben türkçe bilmeden nasıl düşünebilirdim, burasını düşünemiyorum kesinlikle. bir mantık yürüteceksem aklımda bir diyalog geçer türkçe olarak.

sonuçta kelimeler ve sesler sadece insanların düşünceleri dile getiriş şekli. sen bişeyleri sezdiğin/sezgilerinle hareket ettiğin zaman da düşünürsün bilinçaltında.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiç bir ordu tanımıyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

kör olayını geçiyorum eski çagdaki insanlara dönüyorum,
o zmnlar iletişim şu anki kdr iyi olmasada gene işaretlerle anlaşıyorlardı...
ve şunuda düşün 300+ yıl sonra insanlar ulan 300- yıl önce telepati yokken insanlar nasıl düşünürdü diye post açacakalrdır...[signature][hline]Wendigo, 09 Haziran 2005 17:28 tarihinde demiş ki:
zaten ellerim titriyor kac saattir thread kitlemedim die ;)=
----
Hiçbirşey yok aslında...
By Joker...
----
Wow:Troll Rogue ByJoker lvl 60 / Burning Leg.
Sosyal ağlarda paylaş

oy yarabbim, kimse düşünemediklerini söylemedi be ehoeho

sadece bunu nasıl yaptıklarını soruyorum ben, yapıp yapamadıklarını değil.

daha doğrusu, bunu nasıl algılayabilirim, ben dili kullanmadan, düşünceyi nasıl sezebilirim içimde?

daha doğrusu, dil bilmeyen biri gibi nasıl ifade edebilirim düşünceleri içimde?[signature][hline]ben BombaciMulayim
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Joker, 10 Haziran 2005 23:52 tarihinde demiş ki:
ve şunuda düşün 300+ yıl sonra insanlar ulan 300- yıl önce telepati yokken insanlar nasıl düşünürdü diye post açacakalrdır...

Ahaha telepati yapabiliyolar ama post açıyo :D güzel fantazi
Valla içinden konuşmadan, dili kullanmadan düşünebilirsin.Ben yapabiliyorum.. Eminim ki sende yapabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Agac dusunurken Turkce kullaniyor musunuz? Ya da yuvarlanan bir tekerlek dusunurken? Anlatmak icin dil kullaniyoruz. Tekerlegin tesadufen ortaya ciktigini iddia eden arkadasa da teessuf ediyorum.

Kor ve sagar bir insan da eliyle hissettiklerini, sicagi sogugu, serti yumusagi dusunebilir. Onlari da hissedemiyorsa bitkisel hayattadir zaten, pek bir sey dusunulmuyor veggie'yken.
[signature][hline]MSN: jelatin[at]gmail.com

[Bu mesaj bayat tarafından 11 Haziran 2005 00:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Lisze, 10 Haziran 2005 23:58 tarihinde demiş ki:
said:
Joker, 10 Haziran 2005 23:52 tarihinde demiş ki:
ve şunuda düşün 300+ yıl sonra insanlar ulan 300- yıl önce telepati yokken insanlar nasıl düşünürdü diye post açacakalrdır...

Ahaha telepati yapabiliyolar ama post açıyo :D güzel fantazi
Valla içinden konuşmadan, dili kullanmadan düşünebilirsin.Ben yapabiliyorum.. Eminim ki sende yapabilirsin.

lol o zmnlarda postlar heralde internet sitesinde deil,
telepatinet sitelerinde düşüncesel olarak ;)[signature][hline]Wendigo, 09 Haziran 2005 17:28 tarihinde demiş ki:
zaten ellerim titriyor kac saattir thread kitlemedim die ;)=
----
Hiçbirşey yok aslında...
By Joker...
----
Wow:Troll Rogue ByJoker lvl 60 / Burning Leg.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LiquiD, 10 Haziran 2005 23:55 tarihinde demiş ki:
oy yarabbim, kimse düşünemediklerini söylemedi be ehoeho

sadece bunu nasıl yaptıklarını soruyorum ben, yapıp yapamadıklarını değil.

daha doğrusu, bunu nasıl algılayabilirim, ben dili kullanmadan, düşünceyi nasıl sezebilirim içimde?

daha doğrusu, dil bilmeyen biri gibi nasıl ifade edebilirim düşünceleri içimde?

Mesela dilini kesebilirsin,ehoeho ?[signature][hline] İki şey sonsuzdur,insanoğlunun aptallığı ve evren.Fakat ikincisinden o kadar emin değilim...
Albert Einstein
Sosyal ağlarda paylaş

yahu, anladım, bu dedikleriniz genelde önce imgelem, sezgi sonra yorumlama konusunda örnekler.

mesela, sadece soyut bir konuda oturup düşünüyorsak? sadece mantık yürütoyurz, atıyorum tanrının varolmadığı konusunda oturup düşünüyoruz; çevrede sezilecek, beyne aktarılacak bir veri yok, kendi içimizdeyiz. bu gibi durumlarda hep iç konuşma yaşarız, şöyledir böyledir derken, bir mantık zinciri kurarız konuşmalarımız ekseninde.

bu konuya da eğiliniz.[signature][hline]ben BombaciMulayim
Sosyal ağlarda paylaş

işaret dili öğreniorlar :)[signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki:
dikkat ederseniz hayvanın midesine bakıyor ve ne kadar çok gaz var böyle diyor içinden

------------------------------------
''ağlamak ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması, bir boyut değiştirme çabasıdır...''

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...