Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kola'nın Zararları

Dale

Öne çıkan mesajlar

Kolaların ham maddesi menyan kökü denilen bi bitkiden yapılıyormuş.Menyan kökünüde fareler çok seviyormuş.Normalde menyan köklerini tek tek toplayıp temizlenip üretime geçirilmesi gereken bu bitkiler.Kola tüketiminin fazla olması nedeniyle tarlalardan menyan kökleri kepçelerle toplanmaktadır.Kepçelerle toplanan menyan kökleri ayıklanmadan fabrikaya girmektedir.Oradada işlenmektedir.Menyan bitkilerinin arasındada tabiki yüzlerce fare ile birlikte işlenmekte yani kola içmenin yanında birazda farenin tadınada bakmıyorsunuz değil.
Sosyal ağlarda paylaş

+ eklemek istedim bizim Bayu veterinerlik okuyor,
ve kola'daki asid'in mideye zararlı olmadıgını ve bu lafların kolanın trajını dusurmek için söylendiğini demişti bana,
mide asidini etkilemeyecek kdr az asid oranı,
Bu konuda ona güvenirim, sonuçta bana yalan söylemasi için bi çıkarı yok,
Kolayı o satmıyor ya :P
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hellspe, 09 Haziran 2005 17:31 tarihinde demiş ki:
ya ona bakarsanz yiyip ve içitimz gıdalarda o kdr zarar varki o_O
o zmn biz hicbişi yiyip içmelyelim

hehe bu konuda sana katılabilirim.Onun için en iyisi herkezin kendi gıdalarını kendileri üretmesi köy yaşamını o yüzden seviyorum.ekmeğini , peylerini , sütünü , yoğurdunu , etini , yemeğini kendileri pişirip kendileri yiyorlar süferrrrr!
Sosyal ağlarda paylaş

valla tartışma ile pek alakası yok ama o dediğin "menyan" kökü değil "meyan" kökü oluyor.bu arada böyle şeylere nası kanabiliyosunuz anlamıyorum.bu ülkede satılan kanuna uygun her yiyecek/içecek belli kalite-kontrol testlerinden, kimyasal analizlerden felan geçiyor.inanmayın böyle şeylere.ha bide bu haberin kaynağı nedir, kim hangi labaratuar incelemişde kolayı içinde sıçan bulmuş merak ettim...[signature][hline]Starcraft bölümünde din tartışılsa...
kermit:Hydra ateistmiş ben öyle duydum
screamer:Zerglerin Allahsız olduğu Kerrigan dan belli,
Talaras, da Lvl 50 Druid of BL (Retired)

Sosyal ağlarda paylaş

5 sene önce mi ne tam hatırlamıorum pepsi fabrikasından fare çıkmıstı ve kapatılmıstı :) Ama kola'yı hiç bişeye deişmem sigarada öldürüyor ama herkez içmeye devam ediyor...öleceksem koladan öleyim..[signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki:
dikkat ederseniz hayvanın midesine bakıyor ve ne kadar çok gaz var böyle diyor içinden

Sosyal ağlarda paylaş

ya korkmayın zaten kola ıctıgınız delıkten fare sıgmaz :P
en fazla ıcerken bıraz dılınızı tırmalar :P[signature][hline]Wendigo, 09 Haziran 2005 17:28 tarihinde demiş ki:
zaten ellerim titriyor kac saattir thread kitlemedim die ;)=
----
Hiçbirşey yok aslında...
By Joker...
----
Wow:Troll Rogue ByJoker lvl 60 / Burning Leg.
Sosyal ağlarda paylaş

bende bi keresinde pepsi light içmiştim, tadı bulaşık suyu gibi gelmişti bana.kesin deterjan-amonyak gibi bişeyler katıyolar pepsiye içmeyin :P[signature][hline]Starcraft bölümünde din tartışılsa...
kermit:Hydra ateistmiş ben öyle duydum
screamer:Zerglerin Allahsız olduğu Kerrigan dan belli,
Talaras, da Lvl 50 Druid of BL (Retired)

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...