Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

aşk ve özgürlük düşüncesi ...yada biraz daha karışık.

Chaos_Chorous

Öne çıkan mesajlar

said:
kermit_frog, 17 June 2003 15:03 tarihinde demiş ki:
bide şunu diyolardı
evlilik aşkı öldürür doğruymuş galiba baksana evlenen her çift birbirine giriyo yada biraz daha resmileşmeye başlıyolr ne yazıkki :([hline]Khirsah, 11 June 2003 18:01 tarihinde demiş ki:
erkek adam dediğin ağır olur !
kermit_frog, 11 June 2003 18:05 tarihinde demiş ki:
ben 52 kiloyum ağırmıyım ?

evliliğin aşkı öldürmesini ben şuna bağlıyorum :

Evlendikten sonra sürekli aynı evdesin. sürekli onu görüyorsun. artık eski kısa görüşme devirleri bitmiş oluyor... onunla geçirdiğin her dakikanın önemi kalmıyor artık eğer aradaki aşkı kaybetmişsen . ve bunun getirdiği rahatlıkla istediğin gibi hareket etme kavramın başlıyor ... nasıl olsa yapılan bir kavgadan sonra yine aynı yüzü göreceksin.nasıl olsa aynı yatakta yatacaksın.. o zaman neden çekinesin ki kavga etmekten ... nasıl olsa görmeme ihtimalin yok onu ...

ben bu olaya bağlıyorum ... ve aslında düşünüyorum da ;
aşk ta yok bi yerden sonra..[hline]çok zor bir karar bu hayat.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nefr, 16 June 2003 23:40 tarihinde demiş ki:
Bu "kısıtlama"lardan rahatsız olmadığınız sürece problem yok bence. Diğer açıdan bakarsak, "özgürlükler" seni veya partnerini rahatsız etmiyorsa yine sorun yok; ama o zaman aşk tanımına uyar mı senin bilemem. ;)

hmm. o zaman aşkta özgürlük düşüncesini tartışmak gerek ... ne kadar özgür kalmalı çiftler? yada hangi kriterlere göre ?
yada kriter mriter hikaye olayın aslı nedir ? :)[hline]çok zor bir karar bu hayat.
Sosyal ağlarda paylaş

Chaos_Chorous
sen ask ozgurlugu derken nelerde ozgurluk arıyorsun yada ne gıbı seylerın ozgur olmasını ıstıyorsun bunu sen bılıyormusun[hline]Umutsuzluk Yasak Yılgın Türküler Söylemekte...
Çünkü;Yürüyor Umudun Ordusu,Umutsuzluğu Kurşuna Dizerek...
Metall Ethlos & Athelas Ethlos
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Chaos_Chorous, 17 June 2003 17:35 tarihinde demiş ki:
said:
-xception-, 17 June 2003 13:07 tarihinde demiş ki:
Bişi bişi bişi bişiler demişim...
Bana kalırsa özgürlük demokrasideki gibi olmalı ama o iki insan ellerinden geldiğince birlikte olmak isteyeceği için öyle bi durum oluşmaz . Burdaki olay güven sorunu vs. deil çifti birbirine bağlayan duygular o kadar güçlüki kopamazlar ama kopmaları gerektiğindede ayrılabilirler(iş okul evden çağırılma yada ne bilim arklarıyla buluçaktır sende kendi arklarına buluşçaksndır buluş abarmanın alemi yok).Özgürlüğünüzün kısıtlaması die bişi olmaz bence oturur konuşursun anlatırsın sonuçta tmm kendini esir edion elinle ama ...
Amaan çok uzattım kafam karıştı :)

dediğin gibi düşünmüyorum.. demokraside ki gibi bir özgürlük tutumu izlenirse bu aşık çift zamanla birbirinden uzaklaşır ...
sonuçta " bugün seninle buluşmak istemiyorum" sözü diğer insanın özgürlüğüne yapılmış bir müdahale değildir ... hatta " ne istiyorsan onu yap " tadı bulunur bu sözde bence ...

aklımı kurcalayan enteresan bir konu bu uzun zamandır ... fakat geriye dönüp baktığımdada kendimden çekinmiyor değilim .... tüm derdim bu konuyu araştırmakmı oldu acaba?
* düşüncelidir *[hline]çok zor bir karar bu hayat.

zaten öyle bişi olmaz dedim çünkü kişiler aşık ...
said:
Llama, 17 June 2003 17:24 tarihinde demiş ki:
askı bıldıgın gıbı yasa kardes sıkma canını boyle dısardan duyma seylerle degıl askı yasamak ıcın yasa ulen amma konustum bee[hline]Umutsuzluk Yasak Yılgın Türküler Söylemekte...

+9821309823098

Bu konuyu açma nedenin ayrılık mı?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Llama, 17 June 2003 17:45 tarihinde demiş ki:
Chaos_Chorous
sen ask ozgurlugu derken nelerde ozgurluk arıyorsun yada ne gıbı seylerın ozgur olmasını ıstıyorsun bunu sen bılıyormusun[hline]Umutsuzluk Yasak Yılgın Türküler Söylemekte...

düşündüklerimi belirttim zaten bu yazının başında .[hline]çok zor bir karar bu hayat.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır xcept, bu konuyu açma sebebim ayrılık değil . düşüncelerimin ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu tartmak. samimi olmaya çalışacağım dedim, ama kendi yaşantımdan örnekler vermedim . fakat gelecekte de böyle şeyler olabilir... bunları şimdiden tartışmak istiyorum ve sizlerle paylaşmak istiyorum ...[hline]çok zor bir karar bu hayat.
Sosyal ağlarda paylaş

Aşk geçicidir. Mesela aşık olduğunuz kişiyi gözünüzde abartırsınız. Hani aşkın gözü kördür mevzusu. Gerçekten ona değilde ondan yola çıktığınız hayali kişiye aşık olursunuz. Ve bu hayali onda bulduğunuzu sanarsınız ama çoğu zaman hayal kırıklığına uğrarsınız.

Sürekli olan herşey genelde insanı bayar. Hayalleriniz gerçekleştikten sonra onu bırakır yeni hayallere koşarsınız... Gerçekleşen hayal artık sizi ilgilendirmez; yeni hayaller ararsınız ve onlara ulaşmaya çalışırsınız.

İnsanlar genelde aşkın iki ya da üç sene, eğer buluşmalar azsa ve hasret fazlaysa en fazla 4-5 sene sürdüğünü öne sürerler. Ondan sonrasını sevgi alır derler.

Bir şeye tutkuyla bağlanmak da bir nevi aşktır. Bir şeye bağlandığınız zaman artık özgür değilsinizdir. O yüzden aşık olup özgür olmak pek mümkün değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mino, 17 June 2003 17:56 tarihinde demiş ki:
Aşk geçicidir. Mesela aşık olduğunuz kişiyi gözünüzde abartırsınız. Hani aşkın gözü kördür mevzusu. Gerçekten ona değilde ondan yola çıktığınız hayali kişiye aşık olursunuz. Ve bu hayali onda bulduğunuzu sanarsınız ama çoğu zaman hayal kırıklığına uğrarsınız.

evet aşkın geçici olduğu doğru ... kişi ne kadar inkar ederse etsin geçiyor ... kabul etmek istemese de, kendisinin aşkının bitmediğini söylese de karşısındakinin aşkı bitiyor ...

zaten bu yüzden değilmidir yüzyıllardır anılan aşklar birbirine kavuşamadan ölen insanların hikayesidir ...[hline]çok zor bir karar bu hayat.
Sosyal ağlarda paylaş

Bak yeni ayrıldım (3 hafta) teoride düşündüğün hiç bişi pratikte işe yaramz bence çünkü karşındaki her zaman değişik düşüncelere, ruh haline vs. sahip olacaktır.
Herkezin bir ilişkiye bakış açısı farklıdır. Zati önemli olan kızın bu konudaki görüşleri diilmi....
Ps:bende bu aralar full bunları düşünüom harbidende kafa yoran şeler

[Bu mesaj -xception- tarafından 17 June 2003 18:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-xception-, 17 June 2003 18:01 tarihinde demiş ki:
Bak yeni ayrıldım (3 hafta) teoride düşündüğün hiç bişi pratikte işe yaramz bence çünkü karşındaki her zaman değişik düşüncelere, ruh haline vs. sahip olacaktır.
Herkezin bir ilişkiye bakış açısı farklıdır. Zati önemli olan kızın bu konudaki görüşleri diilmi....

bunlar teori olabilir , ama gerçek hayatta pek çok insanın karşısında olmuştur ...
aşkı algılamayı çok uzun zaman önce bıraktım ben...[hline]çok zor bir karar bu hayat.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-xception-, 17 June 2003 18:10 tarihinde demiş ki:
said:
Chaos_Chorous, 17 June 2003 18:05 tarihinde demiş ki:
bunlar teori olabilir , ama gerçek hayatta pek çok insanın karşısında olmuştur ...

good point!

işte bunları konuşmak istiyorum... bir gün gerçek hayatta benim de karşımda olacaklar bunlar ...
yapılabilecek en mantıklı düşünceleri öğrenmeyi amaçlıyorum..
aslına bakarsan ben bir sürü şeyi amaçlıyorum bu yazıda)[hline]çok zor bir karar bu hayat.
Sosyal ağlarda paylaş

Tedbirli olmak güzel şey ama aşk, ölüm ve bu tür uç konulara ne kadar hazırlıklı olabilirsin bilmiorum ben "Listen to your heart" derim.. bence ne kadar hayatta bu tip şeyler her gün her saat yaşanıo olsa bile hiç bir zaman tıpa tıp aynı şeyler olmaz her koşul, her insan farklıdır..Ama burda tartışmak bende isterim tabe..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Khirsah, 17 June 2003 13:14 tarihinde demiş ki:
said:
Estel_Anorien, 15 June 2003 23:58 tarihinde demiş ki:
Aşk gönüllü bir esarettir zaten. Kim aksini idda edebilir ki?[hline]Hepimiz aslında n adet yüzü olan birer prizmayız.
-Estel Anorien-

Playlist icin tiklayin

Daha 16 yasındayım ve sanırım ilerde evlenmek istediğim insanı buldum,ama tek bi kotu olay var onu kırmamak için askın esareti altına girmek zorunda kaldım[hline]As a person who had discovered the reality of the life,he says:Blood never ends without the power of wisdom

zamanla geçeeer... 16 yaşımdayken bende hayatımın kızını bulduğumu sanmıştım :)
hatta geçen sene de ...
boşver , evlilik aşkı öldürür.
birlikte yaşamak rullz :)[hline] don't know a reason to live...
god , kill me...
All alone..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
general83, 18 June 2003 00:07 tarihinde demiş ki:
tek bir kişi vardır mantığı
dünyanın en saçma düşüncelerinden biridir
tamamen duygusal ve mantıktan uzaktır[hline]"soyut gerçek olmaz, gerçek daima somuttur."
V. İ. Lenin

hmm, bu forumdaki hangi mesaja dayanarak bu cevabı verdin ki ? yada yeni bir görüş mü bu senin ki ?(foruma oranla yani)[hline] don't know a reason to live...
god , kill me...
All alone..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Khirsah, 18 June 2003 01:26 tarihinde demiş ki:
Bence o tek kişi yi buldum olayına yazmıs
Generaldir ne yapsa yeridir.........[hline]As a person who had discovered the reality of the life,he says:Blood never ends without the power of wisdom

hmm, olabilir ;)[hline] don't know a reason to live...
god , kill me...
All alone..
Sosyal ağlarda paylaş

İki insan birbirine aşıkken zaten birbirlerine saygılı olacakları için karşısındakini üzecek bir davranışı isteyerek göstermezler.
Bu duygular belirli bir güven ortamında ortaya çıkar.Bu yüzden özgürlük kısıtlaması olmaz sadece kişi partnerine daha saygılı davranması gerektigini bilir ve bu yüzden dengeli bir tutum izler.

Aşk neden biter bilmiyorum ama herhalde kusursuzluk portresi zamanla eskidigi icindir.Yani bir zamanlar size mükemmel gelen bir süre sonra iyice tanıyınca,bir sevgili olarak karakterini ve davranislarini görünce kusurlu hale gelebilr.Önce hosunuza gitmeyen bir hareketini sonra digerini farkedersiniz ve ona da artk bir "insan" gözüyle bakmaya başlarsınız.

Bence ölümsüz aşk diye birşey de vardır.Biraz fantastik gelecek ama iki aşık sevgileri için ölürlerse ben aşkın devam edecegine inaniyorum.

Hayat o kadar güzel ve acımasız ki,
Bazen birinin değerini onu kaybedince anlamak var,veya hissettigniz aşkın bittigini düsünüyorsanız kız sizden ayrılınca,siz ondan ayrılınca cektiginiz bitmek tükenmek bilmeyen acı var.

En kötüsü de aşıkken ayrılmak zorunda olmak,(karşıdaki kızın ailesi izin vermez,sizin aileniz izin vermez,taşınma,dersler...vs)
Hani aşk engel tanımazdı?
Demekki bu aşk değil veya kimse aşk için fedakarlık yapacak kadar maneviyata sahip değil bu dünyada

Neyse ehe ben yazdim birşeyler kafama esti[hline]No time for tears
No time to run and hide
No time to be afraid of fear
I keep no time to cry

Sosyal ağlarda paylaş

Bi de asık oldugunu ondan ayrılınca,uzun sure gorusemeyince anlamak var.Ben 9 sene onunla aynı sınıfra okudum ,yani çocı-ukluktan beri tanırım ama ona asık oldugumu okuldan ayrılınca anladım Yeni okulumdaki kızlarda hep ondan biseyler arıyodum,neyse artık beraberiz[hline]As a person who had discovered the reality of the life,he says:Blood never ends without the power of wisdom
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...