Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiyede amerkan karşıtlığı artıyor

Telepinu

Öne çıkan mesajlar

Neden artıyor bu karşıtlık? Düşürsek...
Eskinin iki kutuplu dünyası artık yok, Amerika kendi düşüncesinde dünyadaki "büyük çocuk" olarak her şeyi yapma yetkisini görüyor kendinde. Yani o her zaman haklı ve ne isterse yapabilir. Bush yönetiminin Clinton zamanından sonra birden gelen sert, tutucu ve inatçı tavrı, ukalalıkları ve tepeden bakmalarıyla birleşince, Amerika da doğal olarak dünyanın tepkisini çekmeyi başardı.

Zaten güçlü olan sevilmez, tü kaka olur hep, bir de güçlü olan yanında kibirli ve çıkarcıysa hepten sevilmez. Tüm dünyada Amerika karşıtlığının sebebi budur, şu anda Amerika ulusal çıkarları çerçevesinde "Bu olacak" dedi mi eninde sonunda oluyor o iş. Eee, sana bana koyar bu, hepimiz sonuçta conilerin nazını çeker hale geliyoruz.

Türkiye'de de iyice artmasının sebebi, eskiden "Stratejik ortak, büyük dost" denilen, bayramlarda ziyaretimize gelip hediyeler getiren ama aslında babamızın çok borçlu olduğu bir amca gibi olan Amerika'nın bir anda mahallenin kabadayısı olup, bizim babaya da okkalı tokatlar çakması. Askerimizin başına çuval geçirmesi, PKK konusundaki sürtüşmeler, Metal Fırtına kitabı gibi olaylar da, yangına körükle gitmeye devam ediyor.

Aslında uyuyan halk uyandı gibi... Bazı çevrelerin kışkırtmasının da payı olsa, diğer olaylar o kadar aleni oldu ki, tepkisiz kalamadık. Türkiye'deki Amerikan karşıtlığının artmasının sebepleri bence budur, "Dost" denilenden kazık yemek bizim insanımıza koyar çünkü. Kimse de gelip senden bir dolu şey talep eden, sonra da sen karşılık beklerken senin işlerini karıştıracak bir dolu şey yapan birini sevmez. Bu kadar basit.

Saygılarımla,[signature][hline]DELİ HACI: Hacı rolünü üstlendiği tiyatro oyununda replikler karışınca akıl sağlığını yitiren şahsiyet
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
lancelotdulac, 26 Mayıs 2005 23:42 tarihinde demiş ki:
1 Japon 3 ABD'liye bedeldir.

Japonya nın kontrolü ABD de olduğuna göre piyasada 1+3 Amerikalı oluyor .

Neyse Japonya kültürel olarak (komik gelecek ama) bizden daha kötü durumdalar (bkz Metal gruplarının büyük bir bölümü galayı Japonya da yapar )[signature][hline]Msn ¦ Mail ¦ Icq
Just keep on trying, keep on flying, I will be the light.
Sosyal ağlarda paylaş

Bırakın yok Amerika, yok Almanya, aman aman Japonya kendine sahip gibi bir takım olayları .... kendinizi kurtarın. Çalışın, didinin, üretin, yenilikler kovalayın, etc.

Her birey kendini kurtarsın ki ülkede ferahlığa çıksın. Kendi popunuzu kurtarmadan ülkeyi kurtarmaya boşu boşuna çalışmayın ki zamanımız boşa akıp gitmesin.

Ah canım atalarım ne güzel demişler zenginin malı züğürdün çenesini ....[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Sosyal ağlarda paylaş

Amerika bizi kullaniyo zaten fakat aramızda cıakr iliskileri oldugundan biz müttefigiz zaten diplomasi bunan ibaret Zaten Amerikalilar bizi hiç sevmio bundan eminim bizi birbirimize düsürülmüs amerikan usagioalrak görüolar Allah kahretsinki onlara ekonomik ve bi sürü deegisik yönlerden ihtiyacimiz var ki onlarinda bize .. ama egr su ırak projeleri olrusa türkiye onalr için degersiz olucak gibime geliyo
ama kişisel oalrak Amerikayi sevmiyorum Tek nedeni Bush ve Saz arkadaslari ama clinton diosan Cidden cok baba adamdi dünya baskanı diyebilcegim bi sifattaydi bill clinton[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Valeron, 27 Mayıs 2005 09:55 tarihinde demiş ki:
Clinton'uda sevmezdim Bush'u da sevmiyorum . Amerika'yida sevmiyorum . Ancak dengelerin kurulduğu zamanlarda ozellikle ekonomik bağlarda Amerikan'ın dunyanın en buyuk gucu oldugunu kabul edip cikarlar doğrultusunda benliğimizi kaybetmeden en azindan belli bir süre ( ayı,dayı meselesi ) Amerikan yandaşı olmak kar getirecektir.Hala anlaşılmayan şey bizim Amerikan karşıtı olmamiz yönetime hiç bir etkide bulunmayacak ama Amerikan yanlısı olmamiz eğer akıllı davranılrısa tabiki her zaman bu geçerli köle olmak değil dost olmak olursa cok yarar sağlayacaktır . Ayrica bir üstteki arkadaş diplomasi bundan ibarettir demiş,diplomasi bunun 10 katidir :)

Amerikaya kopruyu gecene kadar dayi demek zaten benligimizi kaybettigimiz anlamina gelir.

[Bu mesaj ExhaulteD tarafından 27 Mayıs 2005 10:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Amerikan karşıtlıı artıorda nie peki giderek liberalleşen ve sömürge bir devlete bürünen bir ekonomiye doğru gidiorus sevmiorus ama sömürge olduk sevsekde sevmesekde biz amerikaya mecbur olduk[signature][hline]İş Hayatı
İstediğimiz hayat çalışıp adam olmak
msnicq
freddy12, 17 July 2003 00:22 tarihinde demiş ki:
şımdı şuan oyundayım ve akşlım katışrı acayıp bı yerdeyım şiımdı napmam gerekıyor bırıtanya nerde ben nerdeyım bılşmıyorum

Sosyal ağlarda paylaş

ABD nin sonu belli zaten. Marx'in görüslerini benimserim ben bu konuda ve ona göre (haliyle benim düsünceme göre) kapitalizm ömrünü tamamladiginda komunizm gelecek. Kapitalizmin önrünü tamamlamasi da haliyle ABD nin ömrünü tamamlamasi oluyor.[signature][hline]Elandra, Night Elf Rahibe
Penthesilea, Night Elf Avci / emekli
Ealos Tsaark, Bounty Hunter Alliance / ölü
Sosyal ağlarda paylaş

Demir Ökçe de büyük yazar Jack London ın kaleminden bir bölümde zaten bu konuya değiniyordu...kapitalizm eninde sonunda biticek...o zaman egemenlik sosyalizmin olucak...[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki:
ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaw merak ettim ciddi şekilde, amacım alevli bir tartışma değil altını çizeyim hemen.

Kapitalizm'den veya Komunizm'den konuşan bizler, bu konunun iştirakçileri, kitaplar , yayınlar ve kendi konsept fikirlerimiz dışında... Ülkelerin dış siyaset politikaları dışında ..

Kaçımız kapitalizm'i yaşayarak biliyor ?
Kaçımız komunizm'i yaşayarak biliyor ?[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Sosyal ağlarda paylaş

herşey yaşıyarak bilinmes soyut kavramları 12 yaşından sonra pekala anlıyabilir beynimisde bunu yaşıyabiliris komunizmi yaşamak için Cubada yaşamak lasım gerçek anlamıyla veya kapitalizmi tam olarak yaşamak için üst sınıftan alt tabakaya şöyle bi burun kıvırmak ufuğa bakmak gerek[signature][hline]İş Hayatı
İstediğimiz hayat çalışıp adam olmak
msnicq
freddy12, 17 July 2003 00:22 tarihinde demiş ki:
şımdı şuan oyundayım ve akşlım katışrı acayıp bı yerdeyım şiımdı napmam gerekıyor bırıtanya nerde ben nerdeyım bılşmıyorum

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arlooax, 27 Mayıs 2005 22:32 tarihinde demiş ki:
Yaw merak ettim ciddi şekilde, amacım alevli bir tartışma değil altını çizeyim hemen.

Kapitalizm'den veya Komunizm'den konuşan bizler, bu konunun iştirakçileri, kitaplar , yayınlar ve kendi konsept fikirlerimiz dışında... Ülkelerin dış siyaset politikaları dışında ..

Kaçımız kapitalizm'i yaşayarak biliyor ?
Kaçımız komunizm'i yaşayarak biliyor ?

sen kapitalizmi yasamiyor musun abi Amerika'da : P
Saka bir yana, hayir yasayarak bilmiyorum ama Sosyal ve Politik Bilimler dersi aliyorum 2 dönemdir.[signature][hline]Elandra, Night Elf Rahibe
Sosyal ağlarda paylaş

Selam Penthcim,

OoO Hem de nasıl yaşıyorum bir bilsen :)

Okuyarak öğrenmek çok güzel bir olay. Fakat ismi herkesçe bilinen bir türk dünürünün de dediği gibi ....

Çok okuyan mı bilir ? çok gezen mi ?

Gerçek olan her ikisinin beraber olması gerektiği ( denge hemen her zaman iyidir ).

Fakat kapitalizm denen şey ( komunizm içinde geçerlidir ), inanın okuyarak filan bir yere kadar, yaşaman lazım.

Yaşadığın zaman, o zaman işte daha açık oluyor her şey, artısı nedir sistemin eksisi nedir biliyorsun.

Bana şahsi fikrimi sorarsan, iyi , ideal bir ekonomik sistem diye bir olay da yok zaten :)[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Sosyal ağlarda paylaş

Komunizm hangi komunizm? Marx'ın komünizmi mi, Sovyetlerinki mi?
Bir de eşitlik meşitlik, yemeyin beni bunlar palavra. İnsanlar daha doğumdan itibaren eşit değildir, sonuçta biz bir seri üretim bandından çıkan varlıklar değiliz. Her insan da güç elde ettiği zaman şımarır ve onu kullanmaya başlar, yanlış mı?
Şimdi ne komünizmi? Komünizm her şeyin devlete ait olması demek değil mi? İyi öyle, pekala devlet kim? Yine başta bir yöneten takım yok mu? Var olacak. E o halde ne eşitliği? O yönetenle yönetilen arasında nerede eşitlik? Artı, en idealist komünisti getirin bugün, verin yönetimi, "Ağa" deyin, "Güç sende, yönet", bak bakayım eşitlik meşitlik kalıyor mu. Yalan bunlar, eğer yürüyecek olsaydı, Sovyetler çökmez, böyle içler acısı hallere düşmezlerdi.

O bakımdan, siyasal sistem olarak komünizmle faşizm gibi uçların birbirinden farkı yoktur. İnsanların dahil olduğu her sistemde, birileri gelir başa geçer, birileri yönetilir, birileri arada gider gelir, mesele bundan ibarettir. Demokrasi neden en iyidir, çünkü herkes istediği kadar gürültü yapar, sesi en çok çıkanın şarkısı söylenir, herkesin teoride fırsatı eşittir yani. Gün gelir, devran döner bizim de şarkımız söylenir demektir, o bakımdan iyidir.

Amerika'ya ihtiyaç meselesine gelirsek... Bizde teknoloji geri, teknolojik üretim yok şu an. Ar-ge düşük seviyede, sanayimiz çoğunlukla montaj sanayi, bunun anlamı üretimin dışarı bağımlı olması. Şimdi biz adamlara öküz gibi borç da takmışken, elimiz mahkum dediklerini yapacağız. Ha, bu iki türlü olur, bir "Abi peki yapayım" vardır, bir de "Ehehehe emre sahip" vardır. Bizim ikinciyi yapmamamız lazım, hele Amerika'nın başında basiretinden şüphe edilecek adamlar varkene. Ama ayı-dayı meselesi gayet haklı ve uygulanması gereken bir mesele. Ne yani, sevmiyoruz diye kalkıp dayılanacak mıyız adamlara? Hayır, onların bizi kullandığı gibi biz de onları kullanmanın yollarını bulacağız ki dengelensin. Karşılıklı çıkar hesabı yani. Bundan ibaret.

Saygılarımla,[signature][hline]Sözler sakız gibidir; çiğnedikçe yavanlaşır. Attığında da biri sağa sola çekiştirip üstüne yapıştırır.
Then I wake its kaleidoscopic mind...
bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Sosyal ağlarda paylaş

Komunizm her seyin devlete ait olmasi degildir.

Komunist düzende tüm dünya iscileri birlesmistir ve artik her sey düzene oturmustur. Bundan böyle bir devlete ihtiyac yoktur, devlet düzeni kendi kendine dagilir. Her seyin kurallari benimsenmistir ve insanlar bunlarin disina cikmazlar, cikmaya gerek duymazlar. Stalin'in pic ettigi Rus Sosyalizmine bakarak komunizm devletin her seye el koymasidir demek cok yanlis.

Marxism biraz fazla ütopya icerse de, bir konuda haklidir, komunizmin de zamani gelecektir. Lenin, ki kendisi 2000 sen önce dünyaya gelse peygamber olacak adamdir, Marx'in tüm görüslerini pratige dökebilmis, onlari uygulanabilecek hale getirmis ama sadece bir seyi atlamistir. Kapitalizm daha devrini tamamlamamistir, bu sebeple de tüm dünya iscileri birlesememis, komunizm basarisiz olmustur.

Komunist düzen simdilik bu sebeple kurulamaz, cünkü hala kapitalizm yasiyor. Ayrica, Her insan fiziksel veya ruhsal olarka farkli dogabilir, ama sosyal olarak esit olmalidirlar. Doguda dogan bir köylü ile batida dogan bir yönetici arasindaki farki yaratan nedir? Eger tanriysa, tanrinin bu hatasi toplum tarafindan düzeltilmelidir.[signature][hline]Elandra, Night Elf Rahibe

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 28 Mayıs 2005 03:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili Penth,
Teorindeki gedikleri dolduralım beraber.
Birincisi, Tanrı? Marx'ın görüşünde tanrı yoktur, ki adaletsizliği olsun da düzeltilsin. Sosyal adalet hedefinse tamam, ama komünizmin asıl amacı "eşitlik" sağlamaktır, sosyal adalet değil. Sosyal adaleti sağlayan şey "sosyalizm"dir, ki Marx sosyalistleri küçümser, onları gerçekten uzak bulur.

İkincisi, Marx'ın hangi teorisi? Bunu ukalalık diye sormuyorum, bilmediğimden diyelim, çünkü benim öğretildiğim ve bildiğim kadarıyla Marx devletlerin tarihsel aşamalarını anlatırken "Pure Communism", yani "Saf Komünizm" denen aşamayı anlatmamıştır, sadece ulaşılacak olan nokta olarak göstermiştir. Detaylı olarak bir çalışması yoktur. Ayrıca, yöntem olarak komünizm bireysel mülkiyetin ortadan kalkıp ortak bir mülkiyet altında her şeyin toplanması demektir, modern toplumlarda bunun anlamı devlettir veya buna benzer bir yapılanmadır. Devletin ortadan kalktığı görüş, bildiğim kadarıyla anarşizm, konuyla alakasız.

Son olarak, atıp tutuyoruz ama ölene kadar bunları görmeyeceğimize göre, kapitalist kapitalist yaşamaya devam ediyoruz demektir, şu halde tartışmanın anlamı yoktur diyor, sana hain bir materyalistlik yapıyorum, gözlerden öpüyorum.

Saygılarımla,
Sosyal ağlarda paylaş

tabi canim, biz göremeyiz : ) ama isin teorisi güzel hehe

tanri meselesine gelince, orada kendi yorumumu yaptim abi söyledigin seye, marx in görüsünü yazmadim. Sosyal demokrasiyi savunuyorum ben kisisel olarka, ondan öyle bir yorum yapmisim evet farkettim ben de : )

Marx tam olarak sunu söylüyor : Bir devlet gerekli düzen olusturuluncaya kadar gereklidir, zaten bir noktadan sonra zaten kendi kendine cözülecektir bu devlet ve artik devlete ihtiyac duyulmayacaktir. Modern toplum olsa da böyle, olmasa da yani. Ben Marx Pure Communism'i anlatiyor diye biliyordum, emin olamadim simdi bakarim abi ona, gecenin 5 inde kasamicam SPS : P[signature][hline]Elandra, Night Elf Rahibe
Sosyal ağlarda paylaş

Bi ara bende uzun uzadıya yazacam bu konu hakkında bu saatte bi yandan çizim bi yandan bu yetiştiremem :P

Fabian sosyalizmi kapitalizmden sonra ilk evre olmaya yatkın bence.. Siyahla beyaz gibi bi geçişe pek olanak vermiyorum.. Ki varolan ahlaki çöküntüyle hangi sistem gelse boş, mutlaka problem yaşanır..

Tanıdığım Devrim amca die biri var Polonya devrimini yaşamış biri, anlattıkları bana bi kaç önemli bilgi verdi diye düşünüyorum..

Keskin siyasi değişimler uzun vadeli kültür değişimi demektir ki bu ara dönemdeki insanlara ızdırap çektirir.. Kültürel değişimi öne alma taraftarıyım, ama pasif bi yapıdan bahsetmiorum..

Öööf neyse yaa yarın yazıcam buraya tam olarak ne düşündüğümü, sizden yorum almak ii olur benim için..[signature][hline]Çikolata aşk gibidir, araya fıstıklar girebilir...

Ülker
Sosyal ağlarda paylaş

Benim anlamadigim sey bizde abd dusmanligi artiyorda diger ulkelerde niye artmiyor. Holywood bu kadar insanlari etkiliyebilir mi? Abd nereye saldirsa herzaman demokrasi getirmek icin veya saldirdigi insanlarin iyiligi icin!! saldiriyor.

Diger buyuk dunya ulkeleride abd'den kalanlari kapmak icin savas sonrasi hemen les kargasi gibi bolgeye geliyorlar(Biraz agir oldu galiba:)). Sonucta ipler abd'nin elinde istedigi ulkede ihtilal yaptirabiliyor, eger cok isterse savas acabiiyor bence adamlarin dunya liderligini kaybetmeleri mumkun degil sonucta arkalarinda bir suru arastirma kurulusu var (think-thank deniyor gfaliba) ne yaptiklarini biliyorlardir.
Sosyal ağlarda paylaş

bır gun gelıcek amerıkada dagılıcak veya cokucek ebedı olamıycak
hatırlayın 80 lerde sovyetler bırlıgı cokucek dıyene naslda kıclarıyla guluyordu mıllet buda odur bır ekonomık buhran olsa borsa coktugu an amerıka derınden sarsılır kaldıkı 2. dunya savası oncesı buyuk buhranda amerıka cokmenın eşıgıne gelmıs new york borsası ıflas etmıs teksas dırek bırlıkten ayrılmaktan soz etmeye baslamıstır
yanı neyın ne olucagını tahmın edemeyız mısal bush gece kaka yapmak ıcın kalktıgında ICBM konsolunu tuvalet sanabılır acıp ıcıne edebılır ve dunyanın kıyame gununu getırebılır[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...