Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiyede amerkan karşıtlığı artıyor


Telepinu

Öne çıkan mesajlar

Turkiyeyi hic sevmez amerikalilar, yillardir bu boyle. En kucuk sempatileri bile yoktur, hic bir zaman olmadi ve bundan sonra da olmayacak. Anca kendilerini yuksek gormek icin digerlerini karalayan asagilayan filmler, diziler yapar ve kendilerini inandirirlar buna...

Tabii bazi seyler karsilikli oluyor, artik Turkiye'de uyanmaya basladi, niye bu iliski tek tarafli diye soruyor insanlar ....

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 23 Şubat 2005 00:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fasulyeden dürüm yapıp yiyen milletten müttefik olmaz dersem gerek diplomatik, gerek mutfaksal herhangi bir kriz çıkmaz değil mi ? :P neyse incirlik üssünün adana da olmasının adana dürüm ile bağlantılı olduğuna dair komplo teorime geçmeden ciddi bir yorum getireyim:


türkiye nin dibinde savaş oluyor, yetmezmiş gibi fazlasının da yolda olduğu gibi bir izlenim var.halkın tepki vermemesini beklemek asıl saçmalık olurdu diye düşünüyorum.gayet doğal bir olay.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Halk amerıkanın nasıl boyle kafasına gore at koşturdugunu sorgular oldu halkta sıra bızede gelıcek dıye bır sezgı olustu kıme sorsan surıye ıran dan sonra turkıyeye saldırıcaklar dıyorlar
adamlar senelerce barıs ıcınde yasadıgımız vatandaşlarımızı kışkırttılar sen lazsın sen kurtsun vesaıre dıye yetmedı Ataturkun antı emperyal yonunu yok ettırdıler yetmedı acık acık sag ıktıdarlara destek verdıler ve bunu ıtıraf ettıler hatta hasır altından kac tane hukumet devırdıler bu ulkede

hukumetın kucuk ortagı televızyona cıkıyor oglen 1 de bahcelı ıstıfa etmelıdır artık cok oldular dıyor 5 de yenıden cıkıyor ve ecevıt gaflet ıcın onun ıstıfa etmesı lazım dıyor gece 10 da bıda cıkıp ben hata ettım gerekırse ıstıfa ederım dıyor fıkra gıbı olay ve bırdenbıre hukumet parcapıncık oluyor basbakan esrarengız bıcımde hastalanıyor ve yardımcısının getırdıgı doktorları kabul etmeyıp kendı bıldıgı doktoru cagırınca cuk dıye ayaga kalkıyor ve yardımcısı partıyı ıkıye bolucek bır harıket baslatıyor ardından sonra ulke başsız aklıyor sandıktanda AKP cıkıyor yuzde 34 le ne buyuk tesadufler dımı hatta basbakan olmaz denılen adam ayagı yanık it gibi amerıkaya gıdıyor hıcbır dıplomatık statusu olmadan bushla 1 saatı askın gorusme yapıyor kapalı kapılar ardında bak allahın işine yanı

en basıtı gecen gun durup dururken lubnanın eskı baskanı olduruluyor ve suc amerıka korkusundan tıtrıyen surıyeye atılıyor uzmanalrın hepsı cınayetın terorıst eylem olamıycak kadar planlı oldugunu soyluyor ustune dıkkat cekmek ıstemıyen bır ulke gıdıp bu krıtık zamanda adam oldurucek bak allahın işine[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:
Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ırak'a ambargo koy ilaçsızlıktan, besinsizlikten 100 binlerce sivil ölsün(1.5m diye aklımda kalmış), Irak'a gir, 100 bin sivil daha ölsün. İran'a diş bile, batıya yaklaşmaya çalışan Suriyeyi de dışarı itmeye çalış, kürtler orda o petrol bizim diye trip atsın. pkk ya karşı hiç bir şey yapma, etrafımızdaki bütün ülkeleri karman çorman et, ateşe ver sonra türkler neden bizi sevmiyor. yok paranoyakmış yok ıvırmış zıvırmış. sersem herifler ya.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet bu amerika top gibi oynamaya calisiyor dunyayla . turkiyede degil dunyada var abd ye karsi olumsuz gorusler . dusmanlik diyemem ama buna . sonucta turkiyede ben kendimi bildim bileli cok kucuk bir kesim harici zaten hic bir zaman abd ye karsi bir sempati ya da dostluk yoktu . herkes abd nin ne kadar adi bir ulke oldugundan bahseder dururdu ama karsilikli cikar iliskisi iyi yuruyordu kimse bir sey demiyordu . irak mevzusunda turkiye yi acikca karsisina alinca ve hatta askerlerimizin kafasina cuval gecirince isler degisti .

abd de turkiyeye saldiramaz . irana ya da suriyeye de saldiramaz . irak i isgal etti bitti . bundan sonrasi cin ab rusya ve abd arasinda etki alani savasi . hepsi disini gosterip dandik ortadogu ulkelerini kendi uydusu yapmaya calisacak . cin bir yanda iran in en genis petrol sahalarinda ortak petrol arama ve cikarma anlasmalari imzaliyor rusya suriye ve irana son teknoloji fuze sistemleri satip yanina cekmeye calisiyor ab zaten iran la yillardir iyi iliski gelistirme cabasinda abd nin ne haltlar ettigi herkesin malumu zaten bir yanda filistine destek cikip diger yanda onune geleni isgal ederim diye tehdit ediyor .

bence orta vadade abd kaybeden taraf olacak bu stratejisiyle . bu abd yi daha saldirgan mi yapar yoksa aklini basina getirmesine yardimci mi olur bilemem . tek bildigim abd ortadoguyla boyle suursuzca oynamaya devam ederse acik ara dunya liderligini biraz zor devam ettirir .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bıshop, 23 Şubat 2005 03:10 tarihinde demiş ki:
amarikada milyonlarca insan toplandı düşündü taşında midnight expressi cekti zaten.


Farkinda degilsin ama, dogru soylemissin... milyonlarca degilse bile onbinlerce uyesi olan organizasyonlar tarafindan tasarlandi ve sponsor edildi bu film.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 23 Şubat 2005 17:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye de neden Amerikan karşıtlığı birden arttı yada bize öyle yansıtılıyor anlamış değilim. Bu ülke onlarca yıldır Amerikanın başımıza dert ettiği politikacılar tarafından yönetildi. Halk onlara oy verdi, politikalarını destekledi. Menderes, Baba, Turgut .... v.b. Amerika'nın seri ürettiği liderlerden değil mi ? En son nokta ılımlı İslamcı Tayyip ; adamın ılımlı İslamı (Light Şeriat) Amerka'nın Büyük Ortadoğu Projesine cuk oturuyor. Eee, nerede Amerikan karşıtlığı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla ne dertlimişsiniz.şaka bi yana abd politikiyı iyi kuruyor ve biz oyunun bir yanını okurken onlar dieryanlarını gerçekleştiriyor adamlar hep bizdden bir adım önde bu arada ab çin ve rusya hala abd ye kafa tutacak güçte deil ve abd şu anki iran suriye ve türkiyenin ab ye girmesi çeçenistan ve doğu türkistan müdahaleelri ve etkinlikleri dikkat çekerim ayrıca gürcistan ve ukrayna ya dikkat bunlar abd nin olaylara müdahale ettiği noktalar ve uzun süre süpriz bişey olmazsa abd global güçlükten düşmez
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

amerika türkiyedeki eylemlerin olmasınıda istemediğinden polisler aşırı serte kaçmaya başladı.
daha ne kadar sert olabilirler tartışılır ama 19 marttaki eylemde ağzımıza s.....cak gibi gelio açıkcası.
SEKA daki işçi ailelerine yapılanlarıda gördük,geçen pazar ki eylemleri de,coplar yine havada uçuştu(eheh).[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

last survivor arkadaşımızın dediği gibi "Metal Fırtına" kitabını lütfen okuyalım. Neyse,

Amerika'dan son zamanlarda gerçekten nefret etmeye başladım. Özel bir nedeni yok.. Amerika'dayım. Okuyorum.. Böyle rezil bir ülke görmedim.. Neyse..

Amerika gerçekten dünya'da daha fazla kontrole sahip olmak istiyor. Bunu yapmak için bir neden yarattı kendi başına. 9/11 olayını tamamen Amerika ayarladı. Kendilerini bombaladılar.. ve bunu bir sebep olarak gösterdiler önce Afganistan'a saldırdılar sonra Irak..

Amerika'nın 22. yüzyıla kadar kalacağını sanmıyorum.[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk

Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Son zamanlarda artan AbD baskısı artık halkın gözünden kaçmıyor. Bu zamana kadar halk sanki abd yi seviyormuş gibi aa neden darıldınız bize söylemleriyle çıkıyorlar. Bu yine ve yeniden başka bir abd siyasetinin parçası. Bunu biliyoruz ve ne yapmak istediği konusunda fikirler üretiyoruz, üretmeliyiz de.. Yeni nesil ne kadar uyuşuk ne kadar bencil densede artık akıllı bir yola bu ülkeyi oturtacak insanlar yetişiyor ama korkuyorum ki o insanlara fırsat bırakılmayacak.

Metal fırtınayı da komplo teorileri içerisinde düşünecek olursak Halkı gerçekleşebilecek bir abd işgaline karşı ısıtmak, uyutmak artık her ne dersiniz deyin amacını taşıyor olabilir.. Bu kitabın çok reklamı yapıldı tv de bir çok kez gördüm. Kitap röportaj haber bölümlerinde fln.. Kitapta anlatım sıfır, yazarlar ne idiğü belirsiz insanlar, konu çok hırpalanmış hiçbir anlam çıkaramadığınız sonradan anladığınız psikolojik derlemelerle dolu,madem bu kasıtla yazılmadı neden bu kadar reklamı yapılan bir kitap fantezi türü olmasına karsın hiç bir yetkinliğe sahip değil..

Abd her şeyi heabıyla yapan bir yönetime sahip. Bizimkilerin daha aklı öle şeylere ermiyor.. İşini bilen yöneticilere ihtiyacımız var. Bakın onun içinde modern okullar açtılar ulus. ilişk. okuyorum. Kitaplarımı amazon dan yani Abd den getiriyorum. Derslerime abd de en az iki yıl kalmış hocalardan alıyorum.. Amerikan ingilizcesiyle konuşup bele yarım yamalak türkçe konuşuyorum.. E ama haklı artık Abd o kadar çok çalışmışlar ki bizim için meyvelerini de toplamak isterler..

*!political science kitabının başına döner*

[Bu mesaj phradrel tarafından 25 Şubat 2005 07:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Metal fırtına yalan yaw ıkı unıverste oıgrencısının kafasında kurguladıkları bırsey ordakı seneryolar vs yı ele alırsak yuzuklerın efendısının gecmıste olma olasılıgı daha buyuk yanı

Dunya gercekten degısıyor bızden oncekıler nasıl bambaska bır devırde buyuduyse bızım cocuklarımızda bambaska bır devırde yasıycak bundan 30 yıl once anne babalarımıza sovyetler bırlıgı yıkılıcak denseydı heralde tum dunya bıze *ıcıyla gulerdı sovyetler Amerıka tarafından dagıtılmış olabılır ancak amerıkayıda gene amerıka batırıcak bellı bır noktadan sonra amerıkan halkı artık dur dıyıcek bu savaslara cunkı hayatlarımız gelıstı herkes ınternetı kullanabıldıgı ıcın bazen gercekelr ıstenıldıgınden daha cabuk ortaya cıkıyor eskıden hıtlerle korkuturlardı halklarını sonra komunızm ıle korkuttular sımdı ıse terorızm ıle korkutuyorlar ama olayların kokusu yayılmaya abslıyor yavas yavas
Amerıkan ekonomısı su an mahfolmus durumda savas odeneklerı yuzunden ve halk bırbırınden kopmaya basladı bıle cogu kısı devlet baska yerlerı ısgal edıcegıne cocuklarımızın gelıcegını kurtarsın dıyor senelerce kullandıkları halkı uyutma yontemlerı fos cıkmaya basladı gundemı oyalıycak bır seyler bulmaları her gun zorlanıyor ABD bır 100-150 yıl ıcınde kendı kendını parcalıyıcak ve emınım bu harıket yıllardır ABD yonetımını mırın kırın tanıyan teksastan baslıycak nasıl sovyet parcalanmasının letonya ve lıtvanya gıbı ulkelerden baslaması gıbı[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:
Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

amerikan karsıtlıgı diilde bu amerikan yonetimi karsıtlıgı dielim kimsenin amerikalılarla sorunun oldugunu sanmıorum ama yoneticileri muslumanlara karsı sanki bir tavır almıslar gibi nato da olmasak bize bile el atarlar die dusunuorum[signature][hline]|Sözum Amerikan sinemasına;yıllardır uzaylıyı bir öcu gibi gösterdin... Uzaylıda olsa insan insandır!|
Mail | Msn
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sevmesin bzi amerikalılar yaa biz bayılıyoruz sankı onlara.sinir oluyorum ben o buş denen adama kendini dünyanın başkomiseri falan filan sanıyo heryere her olaya karışmaya çalışıyo bide çıkp artis artis dediğimi yapmayanı keserım ayaklarında konuşuyo.gelde sinir olma[signature][hline]La vida es movil...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
phradrel, 25 Şubat 2005 07:52 tarihinde demiş ki:
Abd her şeyi heabıyla yapan bir yönetime sahip. Bizimkilerin daha aklı öle şeylere ermiyor.. İşini bilen yöneticilere ihtiyacımız var. Bakın onun içinde modern okullar açtılar ulus. ilişk. okuyorum. Kitaplarımı amazon dan yani Abd den getiriyorum. Derslerime abd de en az iki yıl kalmış hocalardan alıyorum.. Amerikan ingilizcesiyle konuşup bele yarım yamalak türkçe konuşuyorum.. E ama haklı artık Abd o kadar çok çalışmışlar ki bizim için meyvelerini de toplamak isterler..

*!political science kitabının başına döner*

[Bu mesaj phradrel tarafından 25 Şubat 2005 07:56 tarihinde değiştirilmiştir]


ABD'nin hesaplari o kadar kuvvetli degil, bizimkileri de o kadar hafife alma.

Sirf amerikan kaynaklarindan kendini egitmen de tek yonlu olmana yol acabilir. Bir cok Amerikan Tarih kitabi, tarafli ve propagandayi bilimsellik maskesi arkasina gizlemis kitaplardir. Tabii bagimsiz yazarlarin degisik yorumlari da var, ornegin amerikali zenci entellektuel hareketin kitaplari biraz daha objektiftir.

Ornek vereyim su donem amerikali tarihciler aslinda ilk 'amerika' yerlisinin kizilderililer degil avrupadan cok cok once gelen avrupalilar oldugunu ispatlamaya calisiyorlar. Cok yeni daha 1-2 senelik bir calisma. Guya ilk avrupalilar gelmis sonra gelen kizilderililer onlari temizlemis/asimile etmis, sonra gene beyazlar gelmis avrupadan. Bu konuda yapilan yayinlar en ciddi kanallarda belgesel olarak gosteriliyor, en ciddi kitabevlerinde satiliyor. Ben de hukum koymadan once a'dan z'ye ne dediklerini dinledim, ve bilimsellik maskesiyle propaganda cektiklerini anlamam fazla uzun surmedi, zaten yeterince kanitlari da yok, baya teoride kalmis.

Neyse diyecegim su ki, eger gidip de bende amerikali olacam hede hodo falan gibi niyetin yoksa, sadece amerikan kaynaklarina saplanma. Asya / Avrupa kaynaklari da ele alinmali. Gerci ben tarih hakkinda konustum, ama sanirim political science'da asagi yukari ayni tezgah kurulmustur.

Ben yillardir abd'de yasayan biri olarak, senin adeta ''denizden ne ciksa yerim'' mantigiyla, amerikadan ne ciksa alirim gorusunu pek tutmadigimi soyleyeyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bızım turancı arkadaslarda kızılderelılerın turk oldugunu ve amerıka topraklarını asıl bulanın turk ırkı oldugunu soyluyorlar + kolomb amerıkaya bulamamıs yanındakı turk aha bak burdandumduz gıt 5 mıl sonra saga sapıcan deyıp buldurmus amerıkayı yanı efsaneler cok fazla bu konularda[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:
Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...