Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ehe artık benimde var.. (Yeni Astra) :)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Tabii elimden geldigince yardimci olayim.Simdi servise girdiginizde tech 1 ve tech2 diye arabalarin beyinlere giren bir bilgisayar var.Bu bilgisayar arabaniz ne gibi hatalar vermis bunlari arabanin beyninden alir ekrana yansitir.Ustun teknoloji ile uretilmis olan astralarimizda servislerine bile yeni yeni ogrendigi bu gozden kacan ozellik yol bilgisayarli butun astalarda mevcuttur.Ornegin dijital olarak kac km ile gidiyorsunuz? siz bole bir ozellik gordunuzmu astranizda? buyuk ihtimalle hayir :) simdi ilk olarak teyp konsolunda settings dugmesi var.O dugmeye 2 3 saniye basili tutuyorsunuz.Bip diye bir ses duyacaksiniz duydugunuz zaman settings dugmesinden elinizi cekin daha sonra ise arka arkaya BC dugemesine 2 kere basin.Oda ne ekranda gormediginiz bir ekran geldi demi :D o ekran arabamizin bir cok ozelligini ve motorda elektronik acidan!! sorun varsa gosteriyor.Ornegin enjektorlerin puskurttugu benzin miktarini bile gorebiliyorsunuz.Opel dedigim gibi bu sefer cok ustun bir otomobil yapmis.Bunu eski opelciler daha iyi anliyor :D eger takildiginiz yer olursa yine yardim etmeye calisirim.[signature][hline]Xhearon UO Shard
Xhearon
Level ve irk sistemi ile aktiftir.
Mesaj tarihi:
su yeni astra gtc leri düşünüyorum bende.

1.6 gtc için maks hız 189km diyor enteresan bir şekilde. genelde sürat yapmam, ama çok sefil bir durum. 210 gören focus dan inip böyle bir şeye binmek enteresan olur.[signature][hline]there is nothing in this world worth to believe in
Mesaj tarihi:
Gtc almadan once piyasayi bence arastirmani oneririm.Goruntu olarak sayko olsada bence tutulmayacaktir.Ve ikinci elde asiri derecede deger kaybetecektir.[signature][hline]Xhearon UO Shard
Xhearon
Mesaj tarihi:
Hahaha cidden güzelmiş dur bi bakiyim yarın ona :)
Peki menüden çıkmak için bişey yapılıyomu? Yoksa o direksiyondan kumanda ettiğimiz menüye kalıcı olarak eklentilermi geliyo nası oluyo olay? Birde enjektörlerin püskürttüğü benzine müdahale edebiliyomuyuz? Ay tamam abartmiyim formulada değildik dimi :p

Servis aralıkları 15bin veya 1 yıl dediler bana ikisinden birini doldurduğunda gel dediler. Birde Dizel olduğu için yağ eksiltiyormuş işte bikaçbinde bi uğra servise sadece yağını değiştiririz bakım yapmayız dedi.
Servis olarak nereyi tercih ediyorsunuz siz? Ben odak tan aldım odağın servisi konusunda bi sıkıntı duydunuzmu hiç?

Easytronic i annem istedi biliyodum daha önceden geriye kaydırdığını fln. Bayide söyledi ama şimdi hakkını yemeyelim bunlarda el freniyle kalkmalısınız diye.. Cosmo modelinde hill holder var diğerlerinde yok sanırım.. Neyse iyi oldu böyle :)

Bu radyo problemini vs için teşekkürler daha hazırlıklı olmaya çalışırım başıma gelirse. Zaten servis kitapçığına da yazmışlar aracın anteni yere çok yakın olduğu için sorun olabilir fln diye..[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Mesaj tarihi:
Ya GTC ye ayrı bi parantez açmak lazım o ne güzel tasarımdır öyle.
Bende bayide biraz kurcaladım hasta oldum ama malesef kısmet değilmiş.

Araba sırf şekil yalnız motoru bu kasayı kaldırmıyor çok yakıyor fln. Bence daha güçlü bi motoru olanını veya dizelini düşünebilirsin. Tabi maliyette doğru orantıda artacaktır..[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Mesaj tarihi:
Ben ankarada oturuyorum.Istanbulda hangi servis iyidir bilemiyorum.Demekki dizellerde bakim 15binde.Benzinli olanlarda 30bin :D duyunca soka girdim ben.30bine gelmis yag nasil olur ya[signature][hline]Xhearon UO Shard
Xhearon
Mesaj tarihi:
Dizellerde bakım 10-15bin arasında genelde.Bu arada arabanın 8lt yakması gerçekten fazla öncelikle belirteyim sana bunu.Fakat şöyle bir durum var dizel araba yol aldıkça kendini gösterir.Eğer 10-15 kilometre yol gidip durursan 8 ancak öyle gösterebilir.Motor ısınana kadar yakar daha sonra toparlar kendini.Bir de sana hediye olarak wax bilmemne çeki (koltuklarla temizleme ile ilgili)vermişlerdir sakın ha yaptır 15 gün içerisinde.Bayağı işe yarıyor.Bi daha böyle fırsat gelmez ve pahalı sayılabilecek bir işlemdir.
Mesaj tarihi:
Benzinliyle aynı kapıya çıkma olayı şudur.Arba yılda 20bini geçerse ilk başta dizel alırken ödediğin daha fazla parayı çıkaramazsın.Benzinli model dizelden 1,5-2 milyar daha ucuzdur genelde.Dizel araç sahibi de bu farkı yolda giderken aradaki yakıt fiyatı farkından çıkarıyor.20 bin gitmezse o parayı çıkaramaz olay budur.
Mesaj tarihi:
Biz erel otomotivten bi tane de opel aldık daha taze 1 ay oldu olmadı ordan bize ücretsiz koltuk koruma için bi şey verdiler.Wax&Wax mı ne öyle bir firma yapıyor bu işlemi.Yine Opel servisinde.Bu işlemden sonra koltuğa sıvı dökülmesi,leke gibi olayları çok rahat temizleyebiliyormuşsun.Ben traktöre yaptırmak için fiyat sorduğumda 200 milyona yakın bir fiyat söylemişti ordaki görevli.

edik:Autowax diye search ettirebilirsin

[Bu mesaj Odrin tarafından 02 Haziran 2005 01:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
umarım mutlu gunlerde kullanırsın hayırlı olsun darısı basıma =)[signature][hline]tavuklar çiçek açmış poğaça nerede madem yuzme bılmıyodun niye çıktın ağaca?
23/7/2004 13:49 GMT +2 de şero demişki
İki kedi tanırım birisi Türk Şerafettin biriside Gavur Garfield.
Mesaj tarihi:
Hepinize teşekkürler arkadaşlar darısı başınıza :)

Bu arada menü yü denedim gerçekten çalışıyor hehe güzelmiş ya sevdim bunu dijital hız göstergemde oldu :p
Teşekkürler hehe
Acaba oradaki veriler nedemek kısaltmalar kullanılmış onları nası etsekte öğrensek ne anlama geldiklerini..

Bu arada Yakıt tüketim değeri sürekli olarak düşüyor bugünde 7.4/100km ye düştü. Sürekli mazot yakmama rağmen Menzil sürekli artıyor heuhe gittikçe bonus kazanıyorum :)[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Mesaj tarihi:
Ya düşük viteste devir yükselince gereksiz bağırıyo 2 den sonra devirli kullanımda iyi.

Birşey sorcam mesela ben yüksek viteste düşük devirle gideyim diye vites küçültmüyorum yawaşlayıp hızlanınca benim araba 1750 deviri bulana kadar millet uzuyo.. Mecburen dipgaz yapıyorum bu seferde çabuk devirlensin diye. Bu durumda ne yapmalıyım vitesi düşürüp az gaz vererek yüksek devirmi? Üst vitesde çok gaz ile düşük devirmi? Hah sordum.[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Mesaj tarihi:
vitesi düşür hızlan tekrar yükselt.Yüksek viteste arabayı ağlatırsın daha fazla gaz ister.On alana kadar da dediğin gibi diğerleri yanından gider.
edik:Ben genelde 20-25 devirde sürüyorum.

[Bu mesaj Odrin tarafından 02 Haziran 2005 22:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Vodan, 02 Haziran 2005 18:49 tarihinde demiş ki:
said:
Vodan, 01 Haziran 2005 19:52 tarihinde demiş ki:
36,600- e aldık Enjoy+Spor paket+Metalik renk.

Arada kalmış biraz

Enjoyların hepsi spor paket zaten otomatik olarak yani "dur enjoy alalım bi de spor paket takalım" dememişler :)

Ya Opelcinin dostu arkadaşlarım, 3K kilometredeki 1.6 benzinli yeni Astram hala tam depoyla 400km'de ışık yakıyor. Biraz anormal değil mi? Özellikle Aramis'e sormak istiyorum başta sende de oluyormuydu bu sorun?
Mesaj tarihi:
Gunn bu konuda çok şikayet var. Kimisinin 600 fln yapıyormuş kimisinin de 450. Sahibinden.com da bi ilanda ilk zamanki aşırı yakıt tüketimi yok artık gibi birşey görmüştüm. Araç 10bin 15bin de flndı. Okadar dayanabilirsen tüketimin düşeceğini çıkarıyoruz burdan. Ama ! ...

Ophell.com ben bugün keşfettim forumunu özellikle Astra konusunda çok bilgili kullanıcılar var oradan verimli yardım alabilirsin.[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Mesaj tarihi:
400 kilometre çıkması tüketimin 10ltnin bile üstünde demek oluyor bu.Çok çok fazla bence ve bu yeni araba diye gözardı edilmemesi gerek.Hadi yeni araba diye arada fark olabilir ama bu kadar olmaz.

@Vodan:seninki de öyle çok yakıyor.Ben olsam çoktan atmıştım arabayı.(Mümkünse bizim garaja doğru at:p )
  • Yeni Oluştur...