Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linksys WAG54G ve DC++

Berk

Öne çıkan mesajlar

Dinamik IP ile Nasıl Aktif Olurum ???

1. No-Ip.Com İşlemleri ;

- Öncelikle www.no-ip.com dan account açıyoruz
- Account açılınca, kendimize yeni bir domain alacağız. ( Örnek: divxplanet2.no-ip.com ).
- No-Ip.com da login olup, Host's tan add diyoruz.
- Adres vs. bilgiler girilince ok diyoruz.
- Downloads tan No-IP Duc programını çekiyoruz.
- Programı kuruyoruz.
- Programı açıyoruz, e-mail ve şifreyi giriyoruz.
- Aldığımız hesaplar geliyor karşımıza.
- Options a giriyoruz.
- Run on startup ı seçiyoruz.
- Connection sekmesinde ' Ovveride automatic connection detection ' ı seçiyoruz.
- Ok diyip programı kapatıyoruz.

2. Port Açma İşlemleri ;

!- Eğer modemden port açtıysanız burayı geçiniz.
!- Ben Zoom X4 kullanıyorum, bu modeme göre anlattım, siz kendi modeminize göre uydurursunuz ;-)
!- Bu işlemi yapmadan önce DC gibi internete bağlı programları kapatın.

- Zoom web console a girdik ( = Browserınızdan modemin ip sini girin. Örneğin //10.0.0.2/ )
- Advanced Setup, Virtual Server
- Yeni port ekliyeceğiz.... Public port ve private port a 4111 veya başka bi port girin. Host IP kısmına modeminizin IP sini girin. TCP seçili

kalsın add deyin
- Aynı şekilde Public port ve private port a 4111 veya başka bi port girin. Host IP kısmına modeminizin IP sini girin. Bu sefer UDP seçili

kalsın add deyin
- Write settings to flash and reboot a tıklayın.

3. DC Ayarları ;

- Settings e giriyoruz
- Active i seçiyoruz.
- IP kısmına, NO-IP den aldığımız adresi giriyoruz ( Örnek: divxplanet2.no-ip.com ).
- Port kısmına, modemden açtığımız portu giriyoruz.
- OK diyoruz.

Ek-1: Yazılanların hepsini yaptınız ama hala aktif olamadınızmı ???
- Firewall unuzdan kaynaklanabilir sıkıntınız...

!- Aşağıda Zone Alarm programı için nasıl port açılacağını anlattım. Başka firewall programı kullanıyorsanuz, kendi firewallınıza göre

uydurursunuz ;-)

- Zone Alarm ı açıyoruz.
- Firewall sekmesinden, Expert e giriyoruz.
- Add diyoruz.
- Name e kafadan bişeyler yazıyoruz
- Source,destination ve Time : any kalıyor.
- Protocol de modify ye tıklıyoruz. Add protocol diyoruz
- Description a kafadan bişeyler giriyoruz
- Source port a sağdaki kısımdan 4111 i seçiyoruz
- Diğer ayarlar aynı kalıyor
- OK e tıklıyoruz
- OK e tıklıyoruz.

Ek-2: Yinede Aktif Olamadınızmı ???

- Yaptıklarınızı gözden geçirin.
- Port açtıktan sonra write settings to flash and reboot a tıkladığınızdan emin olun.

not:yazilanlar benim degildir bir arkadasimin txt dosyasindan copy paste yaptim ve genel olarak tum modemler icindir.resimli aciklama icin o modeme sahip bir arkadas bulmak lazim ..burada ole teknik bir dokuman yapilirsa tabi ayrica tebrik alir .[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi dc++ de aktif olmak ne demek bilmiyorum. Ama tahminimce emule'deki low id / high id meselesi gibi bir şey. Neyse... aynı modemi kullanıyorum, port sorunu şöyle çözülüyor: Şimdi modem aynı zaman router olduğu için, birden fazla bilgisayar bağlandığında kafasına göre internal ip atıyor bunlara. 2 bilgisayarı kapattın diyelim, sonra ilk hangisini açarsan ona 192.168.1.100 veriyor, ikincisine 101, üçüncüsüne 102 vs... Tek bilgisayar varsa sorun yok, hep 192.168.1.100 olacak internal ip. Dinamik ip ile port forwarding olayı çözülmüyor diye duydum, yolu varsa da bilemiyorum.

Modeme bağlanan birden fazla bilgisayar varsa otomatik ip atama özelliğini tüm bilgisayarlar için kapatıp, statik ip sistemine geçmen lazım. Nedeni ise şöyle, size bağlanmaya çalışan bilgisayardaki bilgiler sizin ip adresiniz ve port adresiyle router'a geliyor. Eğer hiç bir port forwarding yoksa paketler bilgisayara ulaşamıyor. Yani port forwarding yapmamız lazım. Aynı port birden fazla IP adresine forward'lanamıyor. Bu yüzden de forward için statik ip olması lazım. Nasıl yapıldığına gelince:

İlk önce start menüsünden run'ı seçip command yazıyoruz. ipconfig /all yazıyoruz. bu pencereyi açık bırakıyoruz.

Sonra kontrol paneli - network bağlantılarına giriyoruz. burda LAN bağlantısı 1, LAN bağlantısı 2 gibi şeyler olcak. Bunlardan biri internet için. Birden fazla yoksa sorun yok, birden fazlaysa hangisi olduğunun bulmak için, sağ tıklayıp iptal ediyoruz bağlantıyı, net bağlantısı gittiyse doğru olan o demektir :p. Tekrar açıyoruz bağlantıyı. Ona sağ tıklayıp özelliklere giriyoruz. Internetprotocol (TCP/IP) seçiyoruz. Otomatik IP seç seçeneği yerine, şu IP'yi kullan seçeneğini seçiyoruz, sonra alttakileri şöyle dolduruyoruz:

IP address: 192.168.1.100 (mesela)

Subnetmask: Demin açtığımız dos penceresindeki değeri yazcaz buraya, 255.255.255.0 bende, sende de öyle olur muhtemelen

Standartgateway: 192.168.1.1 (router ip'si) buna da dos'tan bakcaz, ama böyle olması lazım

DNS adresleri de dos penceresinde vardır. Onları da girdik mi tamamdır.

Artık bilgisayarın internal IP'si sabit olduğına göre, port'u modemin konsolundan şu şekilde açabiliriz:

herhangi bir browser açıp: 192.168.1.1 yazıyoruz
şifreyi ve kullanıcı adını giriyoruz
applications & gaming i seçiyoruz
zaten single port forwarding seçili olacak
burda kutuları dolduruyoruz

application - dc++ gibi ne için olduğunu belli eden bir açıklama
external/internal port - açmak istediğimiz port numarası
protocol - port u hangi protokol için açacağımız
ip adress - bilgisayara atadığımız statik ip adresi
enabled - buraya da tik koyuyoruz

Portumuz açık artık.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"

[Bu mesaj Mirage tarafından 07 Haziran 2005 01:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

buraya yazmayı unuttum, aslında çözdüm
single port forwardingle ayrı ayrı yaptım ama olmuyordu,
sonra prot range forwardingle ypatım oldu
neden diye sormayın çok saçma dimi aslıdna iki türlü de o portların açık olması lazım,
ama böyle saçma bişi oldu işte
post atan herkese teşekkür
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...