Mino Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Elimdeki arşiv haddini aştığı için fotokopicide bastırmak yerine, eve lazer yazıcı alıp kendim basmayı düşünüyorum, yalnız en ucuz yazıcı hangisidir, göçmeden çalışır mı vs vs bilmiyorum. O yüzden tavsiyelerinize ihtiyacım olacak. HP 1020 250 milyonluk fiyatıyla dikkatimi çekti. Sizce alırsam sorun çıkarır mı. En ucuz fiyat düzeyinde başka önerileriniz var mıdır? -Monokrom ve A4 basması yeterli -Kartuşu bittiğinde doldurulabilmeli ve sorun çıkarmamalı (3-4 defa dolabilmeli en azından) Bir de kafama takılan "ayda bilmem ne kadar sayfa baskı kapasitesi" ibaresi. Ben bu sınırı geçersem ne olur printer göçer mi? UPS e takarsam dengesizlikten dolayı zarar görür mü? Lazer cahiline yardım edin arkadaşlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 ayda şu kadar baskı kapasitesi diye birşey duymadım ve saçma geldi bana. tonerli yazıcı ömürleri daha çok dram ile alakalıdır. hassas silindir şeklinde bisküvit kırıntısıyla bile çizebileceğin yüzeyleri vardır genelde. neyse dağıtmadan devam edeyim. epey eski bir yazıcı olan hp laserjet 5L kullandım dönemde bir kutu toner ile yaklaşık 1000 sayfa baskı yapıyordum. sadece siyah basıyordu. şu anda da benzer yazıcıların yaklaşık adette baskı yapıyor olması lazım. bu arada toner fiyatları epey pahalıdır genelde orjinal kullanıldığı için. ama artık epey bişey değişti sanırım. tam bilmesemde orjinal olmayan toner kullanıp maliyetini daha ucuza getirebiliyorsun. mürekkepli yazıcı kartuşu doldurur gibi. toner kaliteli değilse dediğim gibi dramı uçurursun ama :) hm hangisini alıcaksın. şimdiye kadar laser printer olarak hp ve renkli fotokopi olarak xerox makinelerle epey haşır neşir oldum ikiside alanında çok iyi markalardır fakat bunların dışında minolta'ya da bir göz at derim. normalde fotokopi makineleri üretiyor ama zamana ayak uydurup bilgisayar bağlantılı aletler üretmeyede başladılar ve hatta laser yazıcı çeşitlerininde olması lazım diye biliyorum. vay be özlemişim harbi bu makineleri :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 HP 1020 standart toneri 2000 sayfa basabiliyor. Aylık tavsiye edilen maximum sayfa olarak da 5000 demişler ki 2.5 toner demek bu. Genelde bu limitin aşımını garanti kapsamı dışında bıraktırmıyorlar. Ancak bariz bir şekilde ömründen yiyorsun makinanın. Ayrıca böyle bir makinayı fotokopi makinası muamelesi yaptırmak pek insaflıca değil. Sonuçta 300 sayfa arka arkaya basma durumunda bile out-tray'den çıkan sayfalar yanacakmış gibi oluyor. Kağıt deforme oluyor baskı kalitesi düşüyor. Gerçi ne basacağın da muallakta. 400 sayfalık bir kitap desen 12 kitap eder ki bunun üstü biraz daha profesyonel bir cihaz ister. Ve onlar da 3 basamaklı rakamlarla telafuz edilmiyorlar. HP'nin tonerleri doldurulabiliyor, lakin klasik olarak her dolumda ömrü kısalıyor. Hatalı dolumun makinayı öldürme olasılığı da cabası. UPS'e bağlamak, uygun bir adaptör ile olmaması durumunda UPS'i öldürmek demek ki, senin durumunda alacağın printere yakın bir meblayı vermiyeceğine göre, cinayet sayılabilir. ;)[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 tonerli makinelerde her şekilde yanacakmış gibi çıkar kağıt :) o toner kağıdın üzerine elektrik sayesinde yapıştıktan sonra fırından geçiyor ve toner eriyerek kağıda işliyor. yeni bir toner teknolojisi çıkmadıysa son 3-5 senede bu böyle :p eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 yaklaşık 15000 sayfa basacaktım nota arşivi olarak ama dediğinize göre makina ayvayı yer. :/ En iyisi biraz daha biriktirmek anlaşılan. Saolun görüşleriniz için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 aslında bazı yerlerde sayfasına 2-3 kuruş vererek direk dökümandan bastırabilirsin. yer adı veremeyeceğim ama dijital baskı yapan ve bu tip işlerle uğraşan yerlerde mutlaka vardır ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar