Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara öldürür, yazısı paketi kaplayacak.. [hürriyet]

Zagg

Öne çıkan mesajlar

Avrupa ve ABD'de uygulanan sistem 2006 yılı başında Türkiye'yede de uygulanacak. Sigara paketlerinin yarısını kapsayacak şekilde uyarı yazısı yazılacak.

2006 başından itibaren piyasa sürülecek sigara paketleri ve grup ambalajlarının üzerinde, ‘Sigara/tütün içmek öldürür’ ve ‘Sigara/tütün içmek size ve çevrenizdekilere ciddi zararlar verir’ gibi genel uyarıların her birinin paketin yaklaşık yarısını kaplayacak büyüklükte yazılması zorunlu olacak.

KURUL KARARI...

Tütün, Tütün Mamülleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (TAPDK), Resmi Gazete’de yayımlanan kurul kararına göre, 1 Ocak 2006 tarihinden itibaren piyasaya sürülecek tütün mamüllerinin, ek şeffaf ambalajları hariç olmak üzere birim paketleri üzerinde, tanımlama ve izlenebilirliği sağlamak amacıyla, üretim yeri ile asgari ay ve yıl olarak üretim zamanını belirleyecek kodlama veya benzeri bir işaretleme yapılacak. Ayrıca yine aynı tarihten itibaren piyasa sürülecek tütün mamülü paket ve grupman ambalajları üzerinde, ‘Sigara/Tütün içmek öldürür’ ve ‘Sigara/Tütün içmek size ve çevrenizdekilere ciddi zararlar verir’ gibi genel uyarıların her biri yüzde 47.5 ile yüzde 52.5 oranlarında arasında görünecek. Ek uyarıların her biri ise yüzde 5 ile yüzde 9 oranları arasında yer alacak.

YILLIK BİLDİRİM...

Üretici firmalar, marka ve çeşit bazında tütün mamülleri üretiminde kullanılan tüm girdileri ve miktarları gösterir bir listeyi yıllık olarak TAPDK’ya bildirecek. İlk bildirim 31 Aralık’a kadar verilecek.

HOŞ İÇİM YASAK...

Önümüzdeki yıl başından itibaren piyasa sürülecek tütün mamüllerinin ambalajları üzerinde, belirli bir tütün mamülünün diğerlerine göre daha az zararlı olduğunu ima eden hafif, yumuşak, düşük katranlı, hoş içimli gibi ibareler ile bunların yabancı dillerdeki karşılıkları ve diğer metin, isim, ticari marka, mecaz veya işaretler kullanılamayacak. Firmalar, tütün mamülünün üretiminde kullanılan ürünlerin dış ambalajları hariç olmak üzere sigara kağıdı, uç kağıdı, filtre, yapıştırıcı gibi sarf malzemeleri ve tüm katkıları ayrıntılı olarak listeleyecek.

[signature][hline]        «³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-»
Rap'de başbakan bu kajmeran !!!
|| Yoneso hosting hizmetleri ||

>>>X+ Projéct web design<<<

[Bu mesaj Zagg tarafından 05 Haziran 2005 23:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Revenge, 05 Haziran 2005 23:59 tarihinde demiş ki:
Fransada öyleydi bizzat görmüşidim.

ispanya ve yunanistan da benden :lol

ayrıca biliyorum sigaranın zararlı olduğunu pakette yazması bişi değiştirmicek ki herkes biliyo :lol:[signature][hline]06.13.2002 - 05.06.2005
*Kim bilir kaç ilke söylemiş, kaç ban yemiş...
Penthesilea'yı Banlayanları Protesto Ediyorum
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Raistin, 05 Haziran 2005 23:51 tarihinde demiş ki:
beyler tmm yararlı bi olay.. ama acma vaktinizi dogru bulmuyorum cok ciddi konular tartışılırken (belkdie forumun gelecegini etkileyecek) bu tip topicler acmanızı yersi z buluorum

hoca nediyorsun ya ?
tamam kapatalım forumu ..[signature][hline]k i n g p i n as known as BIZDIK
GÖZLER TELEVİZYONDA ELLER ÇEZZODA HOBAREY
Sosyal ağlarda paylaş

said:
beyler tmm yararlı bi olay.. ama acma vaktinizi dogru bulmuyorum cok ciddi konular tartışılırken (belkdie forumun gelecegini etkileyecek) bu tip topicler acmanızı yersi z buluorum

senin uykun yokmu?[signature][hline]Akvaryum Tutorial
Imagine your life without me...+Miserable huh?.
Sosyal ağlarda paylaş

said:

wöööheeeyyyyyy!!![signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Sosyal ağlarda paylaş

Sigara güzeldir insani rahatlatir bazen en yakın dostu olur bazende en sevdigi sırdaşi dudaklarini okuyan tek varliktir seni anlayan... ama seni kullanir kullanir kullanir sonra ihanet eder ve öldürür.Sonra oglunun yada kızının ruhuna iner ve onlara aynısını yapar .. Gerce ben hala içiyorum oda ayri konu napalim hayat..[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Sosyal ağlarda paylaş

said:

raistin? ağır abi gördüm seni? ekekeke [edit:fake bu adam,l nerde =)][signature][hline]^Dallas Mavericks^

[Bu mesaj shapshal tarafından 06 Haziran 2005 00:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:

:lol: :lol: :lol: istersen susalım ?[signature][hline] İki şey sonsuzdur,insanoğlunun aptallığı ve evren.Fakat ikincisinden o kadar emin değilim...
Albert Einstein
Sosyal ağlarda paylaş

said:

abarttın be güzelim[signature][hline]"Far away is a place where I hide
the truth that have to be locked away"
Sosyal ağlarda paylaş

Raistin dünya hala dönüyor ve o dikkat etmediğimiz trafik ışıkları bile renklerini değiştiriyorlar, bahar geldii, pati açıldı, albeni yiyebilmek için b1r bahanem var bla blaa blaa..[signature][hline]        «³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-»
Rap'de başbakan bu kajmeran !!!
|| Yoneso hosting hizmetleri ||

>>>X+ Projéct web design<<<
Sosyal ağlarda paylaş

said:
şaka yaptım de
lütfen..[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!

Syphex [WoW:Burning Legion] Undead-Mage
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Tmm artık topoic açmıoruz,raistin abi izin vermedi.Lütfeeen affet bende yazı yazmıs bulundum ama...[signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki:
dikkat ederseniz hayvanın midesine bakıyor ve ne kadar çok gaz var böyle diyor içinden

Penthesilea'yı geri istioruz biiizz!!!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...